Olohuoneen pieni kesäfreesaus pellavatyynyillä

homevialaura_7197
homevialaura_7213
homevialaura_7204homevialaura_7224
homevialaura_7262
homevialaura_7214
homevialaura_7199
homevialaura_7233Jokin aika sitten tuli tarve freesata olohuoneen ilmettä kesäisemmäksi jos ei muulla niin iänikuisilla sohvatyynyillä. Ensimmäinen ajatukseni oli automaattisesti lähteä ostoksille tai klikata verkkokauppoihin, mutta tajusin katsoa kaappeihin ja kokeilla pärjätä nykyisellä varastolla.

Normaalien 50×50 sohvatyynyjen lisäksi sohvalle pääsi tyynyliina Zazan vanhasta pellavalakanasetistä, jonka pussilakana on käytössä köyhän miehen Ghostissa. Onhan tuo ”nukkumistyyny” joukossa vähän hassu, mutta tällä hetkellä materiaali on muotoa tärkeämpää: kaikki pellavainen on nyt parasta, mitä tiedän.

Ruskea afganistanilainen villamatto on tuntunut ajoittain liian raskaalta keskikesän helteillä niin kuin ounastelinkin, ja se on ollut jäähyllä. Ensi vuonna hankin toisen maton kesäkaudeksi, mutta nyt koitan olla repsahtamatta reissusäästämisen takia.

Tyynyt vasemmalta oikealle viimeisessä kuvassa ovat: Zizin pellavatyyny, El Corte Inglésin Privium-merkkinen pellavatyyny, Sisustuskoira, Day Birger Et Mikkelsenin puuvillatyyny ja Zazan pellavatyyny.

Koko viikko on ollut aurinkoista ja lämmintä, ja tänään lauantaina, kun on vapaapäivä ja tiedossa kaveriporukalla grillailua, sataa. Noh, yritän ajatella positiivisesti niin kuin kotinikin: YES huutaa yksi tyynyistä.

Comments

 1. Hyvältä näyttää! Mäkin haluan asumaan ihanaan vaaleasävyiseen kerrostaloasuntoon! Meidän matto on edelleen pesulassa – you know why – ja alan tykätä olohuoneen kevyemmästä ilmeestä. Raikkaampi kesämatto on täälläkin pohdinnassa. Ei nyt tosiaan ehkä täksi kesäksi enää, en mä ehtisi sitä kotona ihastelemaan kuitenkaan, mutta ensi vuonna sitten. :)

  Koska sä kerrot lisää sun uuden boardin aiheesta?! Oon jo hulluna re-pinnannut sulta. :D

  • Thanks Norppa! Meidän naapurin mummo suunnittelee juuri asuntonsa myymistä, että mitäs jos te tulisitte tänne rakentamaan sitä vaaleasävyistä kerrostaloasuntoa. :D Voi Laivakoira ja oksut. Toivottavasti matto lähtee puhtaaksi!

   Summer sail 2014 -boordi meinaa, että meillä on suunnitteilla kesäpurjehdusreissu kaveriporukalla ensi kesänä Välimerelle!!!!!!! Sä varmasti ymmärrät huutomerkkien tarpeen!!!!!!! Monta asiaa ehtii toki tapahtua ennen sitä, mutta tapani mukaan kehitin aiheesta jo hyvin pakkomielteisen innostumiskohtauksen, jonka purin tietysti Pinterestiin, koska Pinterest ymmärtää.

   Olen hyvin hyvin merisairas ihminen ja ilman pahoinvointipillereitä mulla ei ole asiaa keinuviin paatteihin, mutta päätin, etten anna fyysisten rajoitteiden estää, sillä henkisesti minä ja mun raitamekot ollaan jo lempimestoilla Välimerellä lempielementin meren äärellä. Olen kerran purjehtinut aikaisemmin kotimaassa ja se oli mahtavaa siitä huolimatta, että pystyin vain istua/maata paikoillani. Aion nyt kuivaharjoitella ahkerasti lukemalla sun purjehduspostauksia. :)

  • Kiitos Minttu! Lattia on Pergon laminaattia kovalla kulutusluokalla sävyssä saarni. Olemme olleet siihen todella tyytyväisiä. Sävy on kaunis ja neutraali joka valossa, eikä koiran tassuista ole jäänyt naarmuja. Edellisessä vuokrakodissa meillä oli halpislaminaatti ja ero näiden kahden välillä on valtava. Sanoisinkin, että lattiaan jos johonkin kannattaa kodissa panostaa. Toivottavasti tästä oli apua!

   • Kiitos, auttoi kyllä. Onko siinä joku vaalea sävy vielä vai ihan vaan pelkkä saarni? Ollaan mietitty, laitetaanko laminaatti tai parketti. Onko laminaatti tuntunut kylmältä? Meille tulee lattialämmitys, joten ei luulisi sen puoleen olevan väliä. Nyt meillä on parketti ja kolhuja on aika lailla.

    • Moikka!

     En muista ulkoa, mutta pikagooglauksen perusteella sanoisin, että kyseessä on saarni natural valkoinen. Kyseessä on joka tapauksessa puhtaan vaalea sävy: ei kellertävä eikä harmahtava. Löydät sen Pergon valikoimista varmasti! Me ostimme lattian Starkista, mutta Pergoa myyvät kyllä muutkin.

     Meillä ei ole lattialämmitystä, mutta mielestäni laminaatti ei tunnu ollenkaan kylmältä ja kolkolta. Parketti on toki ihana aitoutensa takia, mutta jos perheessä on koiria tai lapsia, ja miksei muutenkin, lienee laminaatti huolettomin valinta. Nykyään laadukkaat laminaatit eivät mielestäni näytä tai tunnu ollenkaan “muovisilta”, vaan kauniilta ja kodikkailta. En oikeastaan keksi tämänhetkisestä lattiastamme mitään huonoa sanottavaa, joten suosittelen sitä kaikin puolin. :)

     Tsemppiä valintaan!

 2. Upeat, raikkaat sävyt! Niin freesiä ja kaunis valo… Mitä valkoisen sävyä teillä onkaan seinissä? Näyttää sointuvan kauniisti valkoisiin listoihin. Itse pähkäilen juuri listatalon antiikkisiin valkoisiin jalkalistoihin sopivaa valkoista seinämaalia, ei ole ihan simppeli homma… Nimim. muutaman viikon blogimaailmaa ja pinterestiä selaillut inspiraatiota etsien :)

  • Moikka ja kiitos paljon! En valitettavasti muista seinien valkoista sävyä. Kuuluin ennen, myös remonttivaiheessa, niihin ihmisiin, jotka luulivat, että valkoinen maali on valkoinen maali ja sillä hyvä. Pyysin sitten isääni tuomaan “jotain perus maalarinvalkoista” ja kun aloimme sutia sitä seiniin, järkytys oli suuri. Sävy oli todella “likainen” ja harmaa. En tosiaan muista, mitä laitoimme päälle, mutta olen sittemmin käynyt Sisustuskurssin, jossa kävimme läpi maalisävyjä. Kannattaa lukea vanha juttuni osoitteesta http://homevialaura.com/2012/09/06/voihan-varit/. Sisustusarkkitehti- ja maalieksperttiopettajani mukaan ainakin Tikkurilan valkoinen sävy Paperi F497 toimii aina. Kannattaa toki vielä mallata näytepalaa listoihin. Tsemppiä sen oikean valkoisen löytämiseen. :)

   • Kiitos vinkistä. Tuota paperi-sävyä olinkin jo mallaillut, tuntuu turvalliselta vaihtoehdolta :) olin jotenkin kuvitellut, että myös nuo tehdasvalkoiset listat olisivat ns. maalarinvalkoista eli harmaaseen taittavaa, mutta sävy onkin reippaasti kellertävä. ei ole helppo väri tuo valkoinen!

    • Totta puhut, listat ovat usein vähän kellertäviä. Varsinkin, jos seinien sävy taas siftaa harmaaseen, ero voi olla todella silmiin pistävä. Ei tosiaan mitään helppoa hommaa vaikka luulisi. ;) Toivottavasti Paperi-sävystä löytyisi ratkaisu!

  • Kiitos Anne! Jep, valkoinen pellava on ikusuosikki ja innostun siitä koko ajan enemmän ja enemmän. Keksin muun muassa alkaa haaveilla valkoisesta pellavaisesta kesätorkkupeitosta sohvan kulmalle. Niinpä, pumpulipalleroiset tekevät kodin. Terkkuja teidän höperöille. <3

 3. Apua en kestä miten ihanan blogin löysinkään! Ihastuin täysin jo heti ensisilmäyksellä ja pläräsin melkeen koko blogisi jo läpi :D Todella kaunis koti teillä ja sisustustyylissäsi on paljon samaa kuin omassani. Kiitos suuresta määrästä inspiraatiota, jään todellakin seuraamaan :)

 4. Bongasin joku aika sitten blogisi pinterestin kautta ja jäin seuraamaan. Kaunis koti ja kirjoitat kivasti! …niin ja terveisiä toiselta valkoiselta sisustuskoiralta! :)

  • Ai kun kiva, että bongasit ja tulit moikkaamaan, kiitos! Vitsi miten kaunista teilläkin on, ihan erityisesti ihastuin keittiöön ja jään varmasti seurailemaan blogiasi. Menetin heti sydämeni myös teidän sisustuskoiralle! Aivan mahtava otus ja myös Onni kiipeää sohvan selkänojalle nukkumaan. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue