Iittalaa, Arabiaa ja herkullinen keitto

homevialaura_7287
homevialaura_7313
homevialaura_7289
homevialaura_7293Asioita, joista saan kiksejä: hyvän ruoan tekeminen jämistä.

Herkullisessa keitossa reseptinä on vihanneslaatikon perälle unohtuneet perunat, yksinäinen bataatti, syömättä jääneet porkkanat, viimeinen sipuli, kesäkurpitsanrippeet, vanhentuva kerma, avatun valkkarin pohjat, viimeisiään vetelevän sitruunan mehu, yrttejä pakasteesta, runsaasti valkosipulia ja töräys mausteita.

Tämä ekologis-taloudellinen kodinhengetär voisi samalla sanoa pari sanaa astioistaan. Meillä on astiastona Arabian valkoinen 24h. Aterimet ovat Artik-, lasit Kartio- ja aluset Sarpaneva Steel -sarjaa, kaikki Iittalaa.

Päätin osan sarjoista kymmenen vuotta sitten, ja valitsisin edelleen tismalleen samat. Talk about Lasting everyday design against throwawayism. Mikä tekee astioista erityisen tärkeät on se, että olin opiskeluaikoina töissä Iittalan myymälässä, ja halusin ehdottomasti uhrata joka palkasta osan aarteiden keräämiseen – huolimatta opiskeluajan muista intresseistä. Toki olemme saaneet paljon lahjaksikin.

Kartio-lasit ovat ainoat, jotka ovat menneet hieman huonoon kuntoon ja niitä en muutenkaan rakasta niin intohimoisesti, ovat sellaiset ei-tunteita herättävät peruslasit. Muuten olen vannoutunut Iittala- ja Arabia-tyttö. Tässä pikakatsaus meidän keittiön kaappeihin, lisää astia-asiaa luvassa myöhemmin.

Comments

  1. Astiamieltymyksissä minäkin olen onnistunut säilyttämään mielipiteeni. Aloitin Arabian Teema-sarjan keräilyn jo rippikouluiässä. Kotoa poismuuttaessa minulla oli täysi astiasto kasassa. Iittalalla oli varmaan aika kiva olla duunissa! Lauantaina sieltä shoppailin purnukan kahvikapseleille, 30% alella tietty. Postasin siitä kuvankin tänään, vilkaise jos ehdit :)

    • Se taitaa olla enemmän säästö kuin poikkeus, että suomalaisilla on vino pino rippi- ja ylioppilahjaksi saatua Iittalaa ja Arabiaa jo ensimmäiseen omaan kotiin muuttaessa, ja hyvä niin! Uskoisin, että sarjoista juuri Teema lienee kaikista suosituin. Iittalalla oli kyllä tosi inspiroivaa olla töissä, vähän liiankin, mutta onneksi en sentään koko palkkaa tuhlannut astioihin. ;) Kiva purnukkalöytö ja tykkäsin hurjasti myös tekemästäsi söpöstä liitutaulumenusta!

    • Kasvissosekeitto on kyllä hyvin maustettuna tosi herkullinen ruoka ja tämä versio onnistui erinomaisesti ollakseen epämääräinen kokoelma jämiä. :) Hyvä hyvä, Arabia- ja Iittala-tytöt kunniaan!

    • Oikein mainiosti pelitti soppa. :) Sain muutenkin uuden kimmokkeen keittoihin. Tällä viikolla on syöty myös thaimaalaista tom kha -keittoa (reseptini salaisuus: Santa Marian maustepussi). Toivottavasti siellä voidaan jo paremmin. Pus!

    • Jeih! Ihan mieletöntä, jos muotoilu on kestänyt ala-asteelta tähän päivään. Tämä oli hyvä muistutus itsellekin, kun miettii kummitätinä, että onko maailman tylsimyksin, jos ostaa jotain kippoa ja kuppia lahjaksi. Mutta vaikka se pienestä lahjansaajasta sillä hetkellä tuntuisi tylsältä, myöhemmin designia varmasti arvostaa. Joten taidanpa ostaa entistä enemmän kippoja ja kuppeja. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue