Kellot ranteessa ja pöydällä

pöytäkello2
pöytäkello1
En ole koskaan omistanut tai haaveillut seinäkellosta. Ehkä ne muistuttavat liikaa julkitiloista, kuten koulusta.

Rannekelloihminen sen sijaan olen ollut aina, enkä koskaan lähde ovesta tyhjin rantein. Vuosien varrelle vaaleansinen Baby G on vain vaihtunut Michael Korsiin. Joskus lainaan kelloa mieheni vaatekaapista, mikä kertoo maskuliinisesta kellomaustani. Käytämme molemmat myös Fossil-rannekelloja.

Koska kello on tärkein asusteeni, haluan, että kaapissani on muutama erilainen. Siksi voi maksaa maltaita yhdestä kellosta, mutten myöskään huoli halpista. Satasesta kolmeen saa jo mielestäni hyviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi Fossilin kellot ovat osoittautuneet hinta-laatusuhteeltaan erinomaisiksi. Edellistä merkin rannekelloa käytin 10 vuotta, kunnes myin sen pois maun muututtua – se oli priimakunnossa edelleen.

Nyt olen ihastunut simppeleihin neliskanttisiin pöytäkelloihin, joissa materiaalina on klassisesti nahka tai metalli ja kellotaulussa roomalaiset numerot. Ensimmäisen kuvan kello taitaa olla Cartierin, joten tätä haaveitta ei ihan heti toteutetakaan. Näen sieluni silmin tuollaisen kellon herättämässä italialaisen herrasmiehen ennen kuin hän pukeutuu räätälöityyn pukuunsa, nauttii espresson ja hyppää Vespan selkään.

Ensimmäinen kuva on lainattu täältä ja toinen täältä.

Comments

    • Moi Maija! Kiva, kun olet löytänyt tänne ja kiitos haasteesta. Mahtava tehtävä, toteutan sen lähiaikoina. Itsekin tykkään listoista ja toisten elämään kurkistamisesta. ;)

  1. Minullakaan ei vielä ole seinäkelloa vaikka haaveilen sellaisesta Mondaine seinäkellosta. Ainoana ongelmana minulla on se että seinäkellot yleensä tikittää niin lujaa, ja jostain syystä en saa nukutuksi jos kello tikittää, joten omistan vain rannekelloja :)

    • Mondaine on uusi tuttavuus minulle, näytti tyylikkäältä! Totta tuo tikitys, siitä joko tykkää tai ei. Toisaalta siitä tulee sellainen rauhoittava mummolafiilis, ja toisaalta ylimääräinen ääni voi alkaa käydä hermoille. Etsit vain äänettömän version. ;)

    • No aivan! Välillä mua tökkii jopa se, kun meillä avokeittiön uunin kellon näkee olohuoneeseen. Jotenkin paljon rauhoittavampaa elää kotona ilman tietoa ajasta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue