Marmori-ikkunalauta

homevialaura_3515
homevialaura_3496
homevialaura_3517
homevialaura_3490
homevialaura_3509
Kun remontoimme kylpyhuoneen reilu kaksi vuotta sitten, ostin samalla rautakauppareissulla paketin marmorilaattoja. Ostaessa en tiennyt mihin – kylpyhuoneeseen kun valittiin valkoista ja hiilenharmaata – mutta arvasin, että kaunis materiaali löytää paikkansa.

Ladoin silloin laattoja keittiön ikkunalaudalle ja siinä ne ovat edelleen. Mikä tuuri: laatat peittävät ikkunalaudan millilleen ilman, että yhtäkään on katkottu. Laatat eivät ole millään kiinni, mutta kahden aikuisen ja yhden polven korkeudella koheltavan taloudessa tukevuus on riittävä.

Loput laatat ovat palvelleet muun muassa kynttiläalustoina, juustotarjottimina ja sushilautasina. Marmorikuumeen voi siis taltuttaa näinkin, jos ei ole remonttia tiedossa tai jos marmori tuntuu budjettiin liian arvokkaalta tai ilmeeltään riskaabelilta. Vaikka marmori on klassikko, 90-luvulla eläneenä odotan pelolla, alkaako eläväpintainen materiaali taas jossain vaiheessa herättää henkiin samoja traumoja.

Comments

  • Kiitos! Ostimme kamoja kylppäriin Starkista ja Bauhausista, laatat ovat muistaakseni Bauhausista, mutta vastaavia saa varmasti mistä vain rautakaupasta. Marmorissakin on paljon hintaeroja, nämä olivat muistaakseni edullisimmasta päästä. Laatat myytiin pakettina, jossa on ehkä 20 laattaa. Hmm, apua, mitäköhän hinta oli, pari kolmekymppiä ehkä? Vanha ei muista tarkkaan. ;)

 1. Marmori on kyllä kaunista! Itse elän juuri kautta, jossa tykään kaikesta sellaisesta, josta tuli traumoja lapsuudessa. Ja nyt harmittaa, ettei silloin osannut tiettyjä juttuja arvostaa vaan roskiinhan on päätynyt matkan varrella kaikkea ihanaa (silloin kamalaa).

  • On kyllä tosi kaunis materiaali! Niin se tyylien kiertokulku vain menee, että ensin joku on ihanaa, sitten aivan mielettömän järkyttävää, sitten uudestaan ihanaa. Itse en ainakaan silti pysty tai edes halua säilyttää kaikkea sitä pariakymmentä vuotta, jonka aikana muutos tapahtuu. Vaikka olisihan se ollut upeaa, että marmoriesineitä olisi voinut kaivaa suoraan kaapin perukoilta ja pyyhkiä vain pois 90-luvun pölyt. :)

 2. Marmori näyttää kauniilta, mutta yhden marmoritasoisen keittiötason kanssa eläneenä muistan sen hankaluuden… pienikin viini- tai sitruunamehutippa teki heti läikkiä. Ja roiskumista ei voi estää minun kokkaillessani…

  Eniten pidänkin marmorista vaikka vanhoissa italialaisissa baareissa, jossa se on kulunut kauttaaltaan himmeäksi.

  • Oih, sanoit avainsanan. Marmori yhdistettynä Välimeren henkeen ja siihen vähän puisia viinilaatikoita – perfect! Olen myös kova sottaamaan kun kokkaan, joten nyt kerroit vähän huonoja uutisia. :D No “onneksi” ei ole tiedossa keittiöremppaa, niin ei tarvitse miettiä, uskaltaisiko lähteä marmoriin vai ei.

  • Paketti marmorilaattoja on kyllä edullinen tapa taltuttaa kuumetta, kokeilla materiaalia ja sä DIY-naisena keksisit laatoista vaikka mitä! Taisit jo K-Raudassa käydäkin ainakin jotain hypistelemässä perjiksen kunniaksi. ;) Pus!

 3. Moi Laura! Postauksesta on jo aikaa, mutta kysyisin onko saumoija käsitelty jotenkin? Iso kiitos vastauksestasi 🌺

  • Moi Rosbe! Tarkoitatko, ovatko (tai olivatko, kun tämä on meidän entinen koti) marmorilaatat kiinni toisissaan ja ikkunalaudassa saumoin? :) Eivät olleet vaan ihan vain aseteltu ikkunalaudan päälle. Oli uskomatonta tuuria, että mitoitus oli millilleen oikea. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue