Kiitollinen yrttitarha

homevialaura_yrtit_1

Olipa riemastuttavaa palata reissusta, kun odottaa näkevänsä kaikki kasvit taju kankaalla, mutta totuus onkin kiitollisena parvekkeella rehottavat puskat.

homevialaura_yrtit_2

En tiedä, ovatko yrtit yleisesti ottaen helppoja hoidettavia, onko erityisruukulla ja leudolla säällä ollut merkitystä tai onko meillä vain käynyt munkki. Joka tapauksessa basilika, timjami, oregano, salvia ja minttu ovat kaikki elämänsä kunnossa.

homevialaura_yrtit_3

Kuvat otin taannoisen istutusoperaation aikana. Ruukku on siis Lechuzan altakastelutoiminnollinen Trend Balconera. En tiedä, pitääkö yrtit vielä jossain vaiheessa lannoittaa tai miten ne selviäisivät yksinään helteessä (tai hallassa – todellisempi uhka Suomen kesässä).

homevialaura_yrtit_4

Taidan jatkossakin suosia mieluummin hyöty- kuin koristekasveja (oliivipuu ja hortensia jo tänä kesänä menetetty). Pienellä järkkäilyllä toiseen päähän parveketta mahtuisi vielä rivi istutuksia. Mielessäni on pitkulainen Bacsac, joka olisi helppo säilöä talven ajaksi.

Comments

  1. Nuo taitavat kaivata valoa? En ole koskaan saanut pidettyä niitä muutamaa päivää kauemmin hengissä!

    Orkideasta luovuin, tapettuani parikymmentä yksilöä. Onneksi on olemassa palmuvehka ja anopinkeihäs, jotka viihtyvät pimeässä kotikolossamme, eikä tarvitse edes joka vk kastella. ;)

    • Näin on! Valo on avainsana. Sitä meidän etelään päin olevalla parvekkeella riittää ja se on varmasti iso osa menestystä. Talvisin on turha yrittää sisätiloissa muuten kuin Herbie Indoor Gardenilla tai vastaavalla sisäpuutarhalla. Orkideat, siinä vasta murheenkryyni. :D Tosin pidän niistä niin paljon, että yritän aina vain uudestaan ja uudestaan. Nykyään kestävät ehkä kuukauden pari, mutta se riittää. Esimerkiksi Plantegenista saa ihan jees valkoisen orkidean saa 6-7 eurolla kipale. Kalliit 20-30 euron orkideat eivät kestä yhtään sen pidempään, mutta niissä menetys pännii enemmän. Hyvä, kun teillekin on löytynyt sopivat puskat. ;)

  2. Harmi, että kokonaiskuvaa tuosta ruukusta ei ollut – kuinka suuri se on? Just totesin toissa pvänä, että istuttaisin orkideatkin altakasteluruukkuihin, jos voisin :) Saan yleensä kaikki muut kuolemaan. Silti tuo orkidea kukkii jo kolmatta kuukautta – uskomatonta! ;)

  3. Minulla parvekkeella viihtyvät kyllä kasvit muuten hyvin, mutta kirvoja on älyttömän paljon. Sumuttelen niitä mäntysuopaliuoksella, mutta ei se mitään tunnu auttavan. Ei viitsisi syötäviin kasveihin mitään tujuja myrkkyjä laittaa… Orkideat ovat jostain syystä nyt viihtyneet pohjoisen suuntaisilla ikkunalaudoillamme niin hyvin, että olen saanut pari jopa kukkimaan uudelleen! Aiemmin tapoin niitä sujuvasti useampia, mutta nyt kaikki ovat pysyneet jo vuoden verran hengissä, joten harkitsen vielä yhden lisäkasvin hankkimista!

    • Äh, kirvat kuulostavat todella ärsyttävältä vaivalta. Toivottavasti pääset kavereista eroon! Olen aina ajatellut, että ihmisillä, jotka saavat orkideat kukkimaan uudelleen, täytyy olla noitavoimia. Onneksi olkoon saavutuksesta! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue