Monikäyttöiset kristallilasit

homevialaura_1161
homevialaura_1178
En tiedä, miten on fysiikan lakien mukaan mahdollista, että keittiönkaapeissa myslipussi on lyntätty pastapurkkien väliin ja leipäpussi tursuaa oven raosta, mutta silti saan aina kaappeihin mahtumaan astioita jotkanytvaanolipakkohankkia.

Yleisesti en juokse muotivillitysten perässä, enkä ole minkään kovin koristeellisen ystävä, mutta kristallilaseihin hurahdin minäkin. Mikon vihjeestä suuntasin Char seurani Nougatiin ja kiikutin kassalle kuusi mummoloista trendiravintoloihin tiensä raivannutta lasia.

En ostanut laseja pelkän kauneuden, vaan myös monikäyttöisyyden vuoksi. Samoista voi nauttia kuumaa kahvia, kylmää drinkkiä, jälkiruoka-annoksen, aamiaisjugurtin tai vaikka alkupalakeiton. Meillähän ei ole kahvitarjoiluun laisinkaan perinteisiä kuppi ja asetti -settejä, vaan muutamia yksittäisiä mukeja ja sitten laseja: Iittalan HotCooleja ja nyt näitä kristallisia.

Comments

 1. Heips! Noita kauniita laseja olen minäkin ihaillut, mutta osaatko sanoa voiko näitä pestä koneessa? Yleensähän kristallia ei saa konepestä, mutta pesisikö ravintola mitään käsin, vähän epäilen. Minä tunnetusti tungen isot kattilatkin koneeseen, kun olen niin laiska tiskaamaan käsin :)

  • Moi Tuijaseni! Taisin vähän oikeista mutkia: kyseessä eivät ole kristallilasit, vaan “kristallilasit”. Saa myyjän luvalla pestä koneessa ja testattu on, että kestää konepesua. Itse noudatan ihmeen kuuliaisesti kattilakieltoa (ehkä siksi, että astianpesukone täyttyy heti yhdestä kattilasta, mikä tarkottaisi enemmän täydennystä ja tyhjennystä – pesemällä kattilan ajattelen kai sitten kuitenkin pääseväni helpommalla). Luulen, että et ole ainoa, joka heittää kattilat koneeseen valmistajien suosituksista huolimatta ja silti ne pysynevät ihan hyvässä kunnossa. :) Terkut!

 2. Hih nää on kyllä myös mun ostoslistalla, sen verran ihanat ! Pitääkin mennä Nougatiin seuraavalla Helsinki-reissulla :) Ja jos oikein malttamattomaksi ryhtyy niin tilata nettikaupasta… hihi.

  • Aivan, onneksi heillä on myös verkkokauppa! Toivottavasti pääset kuitenkin seuraavalla Helsinki-reissulla Nougatiin muutenkin paikan päälle, koska koko putiikki on niin hurmaava. Suosittelen kyllä laseja, ovat ihanan stylet ja jämäkät. :) Kivaa viikonloppua!

 3. Täsmälleen samaiset lasit löytyy meiltäkin:) Raahasin niitä Tukholmasta 12 kpl. Löytyi sekä Lagerhausista että Åhlensilta. Hyvä tietää että kotimaasta saa lisää, kun niitä kuitenkin välillä keittiön kivilattialle tiputan…hyvin kestää kuitenkin konepesua kun eivät aitoa kristallia ole. Ihanan isot ja monikäyttöiset juuri!;)

  • Jee! Jos jotain haluaa ensimmäisenä, se on raahattava Stokiksesta. Onneksi kiva kama tulee jälkijunassa sitten Suomeenkin. ;) Hyvä tosiaan, että tarvittaessa valikoimaa voi täydentää kotimaassa. Löytyy Nougatista ja kuulemma myös Turun Sisustuksen Koodista!

  • Ei muuten helpottanut kuumeilua, kun näin kristallilasit myös teidän kattauksessa! Jos ei olisi löytynyt Nougatista, olisi taas ollut yksi hyvä syy tulla Turkuun. ;) Konepestävyys on iso plussa, varsinkin, kun lasit on käytössä koko ajan ihan arjessakin. Perjantaiterkut!

  • Niinpä! En myöskään olisi voinut kuvitella meillä kristallilaseja vähän aikaa sitten (liian krumeluuria). Silmä tosiaan tottuu! Aloin nähdä tyylin ihan uudessa valossa, kun omantyypiset sisustajat alkoivat yhdistää niitä moderniin, rentoon tyyliin. :)

 4. No se on just se, että nyt näitä on nähnyt vähän siellä ja täällä niin edellisen kommentoijan sanoin, alkaahan se nyt itseäkin viimein aika paljon kiinnostaa :D Kauniita ovat. En tiiä sit, jos niissä olis vielä tunnearvo mukana :)

  • Jep! Silmä tottuu niin moneen asiaan. Kun kyseistä trendiä on nähnyt riittävästi sopivassa ympäristössä ja yhteydessä, niin sen alkaa nähdä itsekin erilailla. Kaikkeen en silti hurahda, jotkut asiat ovat rumia ikuisesti. :D Parasta totisesti olisi tunnearvolisä! Onnekkaita ovat isovanhempien kristallilasikätköille päässeet!

 5. Gaaah! Hyvä rouva, teillä on täydelliset kristallilasit.

  Sama kristallikuume on iskenyt tietysti tännekin, ja mun äitillä on koko mun eliniän ajan ollut täydellinen kristallilasikokoelma. Nuorempana tietysti ajattelin että ihan hirveitä mummolaseja enkä siis todellakaan tykkää niistä. Siis TOD-ellakaan. Nyt olen kinunnut niitä itselleni. Onneksi sain niitä edes lainaksi tupareihin.

  • Hahaa! Näin nämä aina kolahtaa omaan nilkkaan. :D Voi kuinka montaa oman äidini juttua olen dissannut, alkaen ballerinoista, jotka mielestäni olivat todella nolot jalkineet 90-luvulla. Ja nyt, kuljenko enää missään muussa? Aidot vanhat kristallilasit ovat tietysti upeimmat! Reilu, että antaa sentään lainata ja onneksi, jos todella paha kuume iskee, kaupasta saa näitä “feikkejä”. ;)

 6. Ne on niin kauniit! Kelpuuttaisin mielelläni omaankin kotiin, mutta ensimmäisenä tuli mieleen eräs ystäväni, joka kertoi viime viikolla haaveilevansa kristallilaseista, mutta ei vain ollut löytänyt juuri mieluisia. Nuo on täydellinen lahja hänelle. Kiitos vinkistä! :)

  • Hei jes! Rakastan sitä, että ihmiset laittavat tuollaisia asioita korvan taakse ja ilahduttavat sitten juuri oikealla lahjalla. Hyvä sinä ja kiva, kun tästä oli apua! Ystävä ilahtuu varmasti. :) Ihanaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue