Raitamaton raikastama olohuone

homevialaura_1757

Kerroin aikaisemmin, että olen jo jonkun aikaa toivonut olohuoneen raikastusta uudella matolla. Aikaisempi ruskea afganistanilaismatto pääsi hyvään huomaan vanhempieni lattialle ja meille muutti raitamatto.

homevialaura_1759

Tilasin tämän Dorri Stripe -maton koossa 140×200 cm CarpetVista-nettikaupasta, niin kuin tilasin edellisenkin. Tuote vastasi jälleen odotuksia, tuli luvatussa ajassa ja sisälsi aitoustodistuksen. Kaksinumeroinen hinta tämänkokoisesta ja -näköisestä käsintehdystä intialaisesta villamatosta täyttää mielestäni kaikki hyvän kaupan kriteerit.

homevialaura_1771

Sisustuskoira saa jälleen luvata tassu Koiramme-lehden päällä käyttäytyä siivosti siankorva-aarteidensa kanssa, erityisesti nyt, kun uskaltauduimme valitsemaan vaaleaa. Onneksi matto on käännettävä, eli tahran sattuessa jatkoaikaa saa kääntämällä maton toisin päin ennen pesulareissua.

homevialaura_1799

Jos joku innostuu samasta matosta, tiedoksi, että matto on luonnon-, ei puhtaanvalkoinen. Meille se oli tässä kohtaa plussa, mutta tiedän, että joitakin pienikin kellertävyys erityisesti vaaleaa lattiaa vasten häiritsee.

homevialaura_1777

Kokonaisuus näyttää ehkä vähän kliiniseltä kuvissa, mutta on mielestäni lämminhenkisempi luonnossa. Kulmassa pilkistää kulunut puu- ja viinilaatikko, heti olohuoneen käytävän suulla on puunvärinen antiikkilipasto ja vastapäisessä avokeittiössä puunvärinen keittiöntaso (tosin vastoin tahtoani edellisten asukkaiden jäljiltä, mutta onpahan kumminkin).

homevialaura_1780

Ei mikään syksyisin muodonmuutos, mutta raikastustarve ei katsokaan kalenteria.

Comments

 1. Tuo matto on ihana! Oon tässä päivän aikana käynyt sitä jo monta kertaa täällä ja verkkokaupassa ihailemassa ja mallaillut ajatuksissani olohuoneeseemme. Pidemmän aikaa olen jo meille mattoa etsinyt, joten pakko kai se on tilata. Kiitos siis vinkistä! :)

 2. Ihan täydellinen matto! Löytyisi mullekin sopivan kokoinen.. täytyy laittaa vakavaan harkintaan. Kiitos ihanasta vinkistä! :-)

 3. No onhan toi teidän kotiin (joo, ja meillekkin sopisi!!) täydellinen hankinta. Ihan nappi ostos. Sopii muuten tosi hyvin noiden sisustustyynyjen kanssa, kun nekin on luonnonvalkoiset… :)
  Ja valkoisilla sävyillä leikittely onkin kivaa, ei kaiken tarvitse olla täysin samaa sävyä.
  Tykkään kovasti, hyvä sinä.

  • Vaikka muuten olen monesti puhtaan valkoisen ystävä, tässä kohtaa se olisi varmasti ollut sävyltään liian kylmä ja lian puolesta liian arka. Ja totta – Gauharin Ikat-päälliset mätsäävät just eikä melkein maton luonnonvalkoisuuden kanssa. Kiitos komppauksesta ja kiva, jos tykkäät! Ja onnea vielä tuhannesti tiedät kyllä mistä! ;)

 4. Kaunis matto! Kiitos kovasti mattovinkistä! Olen jo vuoden etsinyt mattoa ja tässä se saattaa olla :) kaupan kuvissa matto näyttää todella luonnonvalkoiselta ja sinun kuvissasi raikkaammalta. Onkohan niissä paljon eroja?

  • Kiitos ja ole hyvä! Tosi kiva kuulla, että tästä oli iloa. :) Sanoisin, että missään nimessä matto ei mielestäni ole niin keltainen kuin CarpetVistan omilla sivuilla, mutta luonnonvalkoinen se on. Eron puhtaaseen valkoiseen huomaa minunkin kuvistani: matto ja ikat-tyynyt ovat luonnonvalkoisia, reunimmaiset typsutyynyt ja kulman Gervasoni Ghost -tuoli taas puhtaan valkoisia. En usko, että matoissa välttämättä on keskenään yhtään eroa, kuva vain vääristää. Uskaltaisin kyllä tilata, jos luonnonvalkoinen, mutta raikas sellainen, on mieluisa sävy. Kellertävää en minäkään olisi hyväksynyt. ;)

   • Oli pakko tulla vielä jälkikäteen kiittämään vastauksestasi ja tästä mattopostauksesta. Ostin saman maton mutta toiseksi isoimmalla koolla isoon olohuoneeseemme. En yleensä uskalla ostaa netin kautta mitään näin kallista mutta ei ole kuin positiivista sanottavaa! Matto tuli nopeasti, on yhtä upea kuin kuvissasi ja ihan täydellinen. Vihdoinkin vuoden etsiminen on päättynyt. Kiitos :)

    • Ai kun kiva kuulla, kiitos terveisistä! Tämä lämmittää sydäntä, että vinkistä oli noin paljon hyötyä. :) Onnea etsinnän päättymisestä ja uudesta hienosta matosta!

 5. Moikka.
  Minkähän merkkinen on tuo olohuoneen valkoinen sohvapöytä? Näyttäis just sopivalta omaan olohuoneeseen. :)

  P.s Meillä oli ennen olohuoneen mattona juurikin tuo musta valkoraitanen Dorri Stripe ja nyt vaihtoehtoisesti ostettiin tuo Annon Taival matto uuteen asuntoon. :D

  • Moi Mikko! Pöytä on Hay Tray Table, jota saa erikokoisina, ja jota myy useat eri jälleenmyyjät. :) Heh, eikä, hauska kuulla! Vaikka meillä nykyisessä kodissa on yksiväriset nukkamatot, tykkäsin tosi paljon myös edellisen kodin raitamaton raikkaudesta. Anno Taival taas on hintalaatusuhteeltaan mainio matto, joka sopii moneen sisustukseen, joten hyvän valinnan olet tehnyt. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue