Arki- ja pyhäpetaus

Sängyn petaaminen on itselleni vähän kuin hampaiden pesu. Itsestäänselvyys aamulla. Onnistuu tokkurassakin, vie minuutin, eikä masenna illalla, kun tulee töistä kotiin.

homevialaura_4876

Arkena en kumminkaan jaksa taiteilla sängyn kanssa, vaan nopeus ja helppous on se juttu. Peitot suoraksi, tyynyt kohdilleen, ei päiväpeittoa. Onneksi nykyään avoimia petauksia saa harrastaa ihan luvan kanssa.

homevialaura_4294

Suosikkini sängyssä on tietysti valkoiset pussilakanat pellavaisena tai puuvillaisena, mutta suosin makkarissa myös hiekan ja harmaan sävyjä sekä tehostevärinä mustaa.

homevialaura_4303

Vähän aika sitten kyllästyin valkoisiin aluslakanoihin, jotka näyttävät jatkuvasti likaantuneilta ja epäsiisteiltä, ja päätin kokeilla jotain muuta. H&M Homelta löytyi oikea meleeratun harmaa sävy. Luulen, että ostan näitä meille enemmänkin, kun nykyiset valkoiset kulahtavat lopullisesti.

homevialaura_4900

Seuraava tarve olisi helmalakana, joka tekisi sängystä viimeistellyn arkenakin. Visio on selkeä: suora helmalakana valkoista pellavaa. IKEA-päällisiä valmistavan Bemzin Loose Urban Fit olisi täydellinen, vaan pikkaisen kirpaisee ajatus maksaa lakanasta yli kaksi hunttia, vaikka miten olisi vuosien sijoitus. Onko teillä ideoita, mistä löytäisin vastaavan? Röyhelöinen ei ole meille vaihtoehto.

homevialaura_4886

Pyhänä käytän petaamiseen sen toisen minuutin, heitän päälle valkoisen päiväpeiton. Ja nykyään Balmuirin Kid Mohair -torkkupeiton, jonka sain blogin kautta ja joka seilaa meillä nyt olkkarin ja makkarin väliä. Murrettu taupe-väri pehmentää passelisti makkarin muuten kylmiä sävyjä.

homevialaura_4870

Samalla muistutus, että vielä ehdit voittaa samanlaisen Balmuirin maailman pehmeimmän torkkupeiton sekä tuoksukynttilän. Osallistu arvontaan viimeistään tämän viikon sunnuntaina 2.11. Ihanasti olette jo osallistuneetkin, kiitos siitä!

Comments

  • Kiitos vinkistä, Riikka! Tuota olen monta kertaa harkinnut, vaikuttaa vallan hyvältä! Syy, miksi en kuitenkaan ole vielä tehnyt tilausta on, että ihan kaikista mieluiten ottaisin pellavaisen ja tuo on puuvillaa. Voi kuitenkin olla, että päädyn joustamaan asiassa. Siispä hyvä tietää käyttäjäkokemuksia, että matsku on jämäkkää ja olet ollut tyytyväinen. :)

 1. Heh, alkoi naurattamaan tuo pyhäpetaus sanana :D Isälläni oli aina tapana sanoa parhaimpia vaatteitansa pyhävaatteiksi, joita käytettiin siis vain juhlissa. Eräänkin kerran olen pyhäpaitaa ja -housuja etsinyt hänen kanssaan kun äitini oli ne sullonut johonkin x paikkaan :D Oi niitä muistoja.

  Ihania kuvia, niistä välittyy rauhallinen ja pehmeä fiilis. Meillä on aika sama sisustusmaku, itsekään en tykkää liiemmin koriste-esineistä vaan yksinkertainen mutta kuitenkin kodikas on parasta. Kippojen ja kuppien keräys on kuitenkin paheeni, mutta ne olen saanut onneksi sullottua (ainakin toistaiseksi) vitriiniin piiloon. Ja kivat nuo yölamput, meiltä löytyy samanlaiset mustina ;)

  • Voih ei! Hellyttävät muistot ja ihana isä pyhävaatteineen. :) Kiitos! Kiva kuulla, jos sellainen fiilis välittyy ruudun sille puolelle. Erityisesti makkarissa onkin toiveena, että fiilis on todella seesteinen ja pelkistetty. Hehe, kaikilla meillä on heikkoutemme, kipot ja kupot ymmärrän mainiosti. ;) IKEAn FÖRSÅ-valaisimet ovat tosi mageet mustana ja kovin kaunista on teillä muutekin!

  • Meilläkin mies petaa kyllä ihan yhtä usein kuin minä – kiitos vaan armeija! Tuo on ihan totta: sängyn pitäisi antaa tuulettua, eikä petaamista saisi tehdä heti. Halukkaat käyttäkööt sitä syynä olla petaamatta koko päivänä. ;)

 2. Kiitos aluslakanavinkistä, itsekin olen vähän kyllästynyt valkoisiin! Pitää laittaa tilaukseen tuo harmaa ainakin yksi! Hain kauan hyvää helmalakanaa, kohtuu edullista ja jämäkkää suoralinjaista, Stockmannilta se sitten löytyi, se ei ole ihan vitivalkoinen mutta lähellä kuitenkin, pinta näyttää vähän vakosametilta, muistaakseni oli satasen luokkaa.

 3. Ihania kuvia taas kerran!
  Meillä ei ole sänky pedattu arkisin. Siihen on syynä yksi lähes kaksi metrinen mies, joka nukkuu monta tuntia mun heräämisen jälkeen, eikä petaa sänkyä herättyään. Toisaalta ehkä ihan hyvä, koska sen kerran kun hän petasi sängyn, niin meinasin kuolla nauruun. Päiväpeite oli väärinpäin, koristetyynyt aivan miten sattuu ja noh, voit kuvitella peitot sen päiväpeitteen alla…
  Onneksi makkari on yläkerrassa, joten en sitä näe heti töistä tullessani. :)

  • Kiitos! Pelkistettyhän huone on, mutta makkari jos jokin, saakin omaan makuuni olla tosi levollinen. Hahhahhah! Näen todellakin sieluni silmin petauksen, joka on miehisesti päin prinkkalaa. :D No naurut siitä ainakin saa, kun tulee kotiin. Joo, ei yläkerrassa tartte olla niin justiinsa, jokainen tavallaan. ;)

 4. Kaunista :) itsekin kirjoittelin juuri uusista pellavalakanoista. Sänky tosiaan pitää olla pedattuna ja ikkunaverhot avattuna kun tulee töistä kotiin, muuten alkaa heti kismittää!

  • Kiitos, Mirka! Super kaunis pellavapetaus teilläkin, niin makuuni! Ja samanlainen valosarja pitäisi munkin virittää. Ajattelin olohuonetta, mutta inspiroiduin kuvistasi ja saatanpa kokeilla makkariinkin. Just näin! Se on vähintä, mitä voi väsyneenä töistä palaavalle itselleen tehdä: pitää ensinäyn seesteisenä. :)

  • Kiitos vinkistä! Kotimainen on aina hyvä lisä. Kävin sivuilla, mutta en valitettavasti löytänyt lainkaan helmalakanoita. Kuuluukohan enää valikoimaan? Muuten kiva tuttavuus ja kauniita tuotteita!

 5. Onpa kivannäköinen petaus – runsailla tyynyillä saa kummasti rentoutta ja näyttävyyttä petaukseen ja tuo Balmuirin torkkupeitto on piste ii:n päälle. Ootko muuten käynyt katsomassa helmalakanaa Stockmannilta, muistaakseni Villa-mallistossa oli joskus ihana pellavainen helmalakana? Rennot avopetaukset on tosiaan arkiaamujen pelastus.

  • Kiitos, Netta! Petaaminen on tosiaan palkitsevaa puuhaa, kun runsailla tekstiileillä saa heti kutsuvaa jälkeä. Tämä lakanaprokkis on ollut meillä tapetilla jo jonkun aikaa ja muistan joskus aikaisemmin käyneeni Stokkan lakanoita läpi. Ihan kun joku olisi muuten silloinkin suositellut samaa Villa-mallistoa, hämärä muistikuva. Mielestäni sekin vaihtoehto tosin oli puuvillaa ja kaikista mieluiten ottaisin pellavaisen, mutta Stokkan tsekkaan ehdottomasti nyt uudestaan. Kiitos vinkistä! Täytyykin alkaa seurata blogiasi, näyttää tosi kivalta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue