Keittiön välitilan vaihtoehdot

Homevialaura, keittiön välitila, keittiöremontti
Nyt se on alkanut, ilmassa leijailee keittiöremontin pöly. Alkuperäisessä suunnitelmassa kerroin, että jätämme keittiön välitilan tummanharmaat laatat entiselleen. Silloin luulin, että välitilaan koskeminen on suurin piirtein kylppäriremonttiin verrattava toimenpide. Onneksi tajusin kääntyä ammattilaisen puoleen ja pyysinkin tuttuani, Kataja Designin Tiina Lanttoa, käymään meillä katsomassa remppakohdetta. Tiinalta opin, että keittiötä ei lueta märkätilaksi, vaikka siinä on osittain samoja piirteitä, ja että välitilan päivittämiseen on monia helppoja vaihtoehtoja.

Homevialaura, keittiön välitila, keittiöremontti

Keittiön välitilan päivittämisen vaihtoehdot

 • Nykyisten laattojen maalaus puhdistusta ja roiskevesirasitusta kestävällä maalilla. Huomioitavaa: maalaus on helppo ja nopea vaihtoehtoa, mutta laattojen saumat ja struktuuri jäävät maalin alta näkyviin.
 • Nykyisten laattojen tasoitus ja käsittely homesuojan sisältävällä märkälaastilla. Huomioitavaa: tasaiseen lopputulokseen tarvitaan noin 2-3 tasoituskertaa. Työ on sotkuista, mutta helppoa myös välihiontojen osalta. Tasoituksen jälkeen pinnan viimeistelyssä on loputtomasti mahdollisuuksia maalauksesta tapetointiin ja lakkauksesta hartsiin.
 • Nykyisten laattojen peittäminen välitilan sisustuslevyllä tai välitilalasilla. Huomioitavaa: siistin moderni ilme syntyy helposti, mutta meidän silmäämme miellyttävä puhtaan valkoinen mattalasi nousi hinnaltaan tässä remontissa liian arvokkaaksi.
 • Nykyisten laattojen purkaminen. Huomioitavaa: teoriassa mahdollista tehdä itsekin, mutta varsinkin remppamiehelle helppo työ, joka ei vaadi keittiön kaapistojen irrottamista, eivätkä vanhat laatat jää näin alle viemään työtason syvyyttä. Purettujen laattojen päälle voi laatoittaa uudestaan tai maalata tasoituksen ja pohjamaalauksen jälkeen märkätilamaalilla.

Homevialaura, keittiön välitila, keittiöremontti

Jo tässä vaiheessa olen mielettömän huojentunut, että lähdimme sittenkin päivittämään välitilaa – muutoksesta tulee varmasti monin verroin raikkaampi pienellä lisäkustannuksella. Samalla saimme välitilassa olleen turhan pistokkeen pois. Seuraavat viikot tason asennukseen asti eletään tämän teollisuuslookin kanssa, mutta mitä välitilalle tapahtuu sen jälkeen? Koska Bianco Carrara -marmoritasosta tulee keittiön eläväinen keskipiste, välitilan haluamme pitää minimalistisena: se vain yksinkertaisesti maalataan tasoittamisen jälkeen valkoisella Tikkurilan Luja-maalilla. Kiitos Tiinalle ja vanhat laatat tiehensä vieneille remppapojille!

Comments

 1. En halua lannistaa, mutta suosittelen miettimään vielä tuota maalausvaihtoehtoa. Meillä kun on juuri marmoritasot ja sitten seinälle nousee n. 10cm marmoria ja loput maalattu juuri kuvaamallasi tavalla. Maalattu seinä on nimittäin aika työläs pitää puhtaana. Olemmekin harkinneet välitilan päivittämistä johonkin helppohoitoisempaan.

  • Kiitos huomiosta, kokemuksista on aina arvokasta kuulla! Voin kyllä kuvitella, että omallakin kokkaustahdilla valkoinen seinä on pian pasta bolognesea täynnä, eikä sitä ole kiva hinkata. Toisaalta olen kuullut paljon kehujakin siitä, miten heppohoitoinen maalattu seinä on. Se, miten juuri me seinään suhtaudumme, selviää todennäköisesti vasta hetken käytön jälkeen, koska mielipiteitä ja elintapoja on monia. Kokeilemme ainakin ja tarvittaessa sitten järeämpää päälle. :) PS. Teillä on TODELLA upea keittiö, täydellinen!

 2. Meillä on vähän samat meiningit menossa keittiön suhteen. Ihana saada edes vähän uudistusta, vaikkei ollut mahdollisuus heilutella lekaa. Uudet tasot ei tosin tule yhtä ylellisiksi kun teillä, sillä meillä tasoa on julmetusti ja kivisenä/komposiittisena niistä olisi tullut sellaiset kevyet alk. 5000 euroa… joten ihan valkoisella laminaatilla mennään.

  Meillä on nyt tuo sama allas keittiössä kun teilläkin ja meinaan vaihtaa sen pois, olen tuskaillut sen kanssa niin monta kertaa kun olen tottunut suurempaan kantikkaaseen altaaseen. Lisäksi nyt valitsin komposiittialtaan, se on edullisempi kuin teräsallas ja vissin helpompi pitää puhtaana.

  Teillekin on tulossa ihana uusi hana, mäkin pääsen vihdoin eroon Oraksesta, jippii. Saadaan tilalle Vipp-hana, saapas nähdä millainen se on luonnossa.

  Vaihdetaan myös siis kaappien kellastuneet kiiltävät ovet Tikkurilan Paperi-sävyyn maalattuihin oviin, ja niihin saan sit miettiä uudet vetimet.

  On tää niin kivaa :)

  • Ihanaa Anne, kun olet samoissa puuhissa ja samoin olen seurannut siskosi tulevaa marmorimuutosta. :) Muistankin, ettö teillä on ollut samankaltainen tilanne, että keittiö on “ok” ja “ihan kiva”, mutta ei kuitenkaan kaikilta osin omanlainen. Tosi kiva kuulla, että saatte toivomaamme freesausta! Kaikki kuulostaa niin hyvältä, Vipp-hana, Paperi-sävyiset ovet, uusi allas ja valkoinen taso. Meillä muuten tosiaan on identtisennäköiset altaat. Nykyinen on todella epäkäytännöllinen (ja ruma)! Samoin meille tulee allas kivikomposiitista, valkoinen, iso ja kantikas.

   Tasoissa löytyy nykyään tosi kauniitakin laminaatteja ja valkoinen toimii aina! Kylppäriin aikoinaan otimmekin juuri laminaattia harmaana tasoksi, eikä se ole koskaan tökkinyt toisin kuin tämä keittiön kirjavan punertavan muovinen versio. Jos me olisimme uusineet koko keittiön, tai jos keittiö olisi ollut yhtään isompi, laminaatilla olisi menty täälläkin. Nyt juuri ja juuri raaskimme toteuttaa marmoriunelman, vaikka kyllähän se kirpaisee. Kelpaa sitten uudessa keittiössä syödä kaurapuuroa viimeisillä pennosilla. ;)

   Inspiroivaa remppaa, odotan innolla make over -kuvia!

   PS. Lainaobjektiivi on tulossa Turkuun erään kivaan kuriirin mukana. Iso kiitos lainasta. :)

 3. Heippa, remontistanne on jo pieni hetki kulunut, mutta utelisin lisätietoja tuosta välitilan maalausprojektista.

  Mun keittiön välitila näyttää juuri tällä hetkellä kutakuinkin samalta kuin tuo teidän eka tilannekuva: laatat pois ja osittain jäljellä vielä betonia/laastia pinnassa. Piikkasitteko tuota betonia/laastia jotenkin pois vai tuliko tuohon suoraan päälle tasoitetta? Ja nyt kokemuksen kautta, onko maalattu pinta ollut helppoa pitää puhtaana? Valitsisitko jälkiviisaana jotain toisin? Kiitos jos vielä vastailet vanhempiinkin postauksiin :)

  • Moi Hanna! Meillä homman hoiti remppamies, joten en valitettavasti osaa lainkaan sanoa hänen työvaiheistaan. Varsinkin näin tauon jälkeen muisti pätkii – pahoittelut! Joka tapauksessa meillä tasoitus tehtiin aika suurpiirteisesti, ja varsinkin, kun työtason valot ovat päällä, näkyy välitilassa pientä röpelöisyyttä. Itseäni se ei kuitenkaan haittaa, melkein päinvastoin. Maalipinnasta olen tykännyt kovasti niin ulkonäöllisesti kuin muutenkin. En ollenkaan koe, että se olisi vaikea pitää puhtaana, vaikka meillä paljon kokkaillaankin. Vaikka seinään joku pieni roiske joskus lentäisikin, sen saa hyvin ihan vain kostealla rätillä pois. :)

Trackbacks

 1. […] kuin ennen luulin, välitilan vaihtaminen ei ole iso työ. Erilaisista ratkaisuista kannattaa lukea Keittiön välitilan vaihtoehdot -postauksesta. Me päädyimme yksinkertaiseen maalattuun pintaan. Ensin remonttimiehet purkivat vanhat laatat ja […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue