Malediivit – omatoimisesti budjetilla

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Terveisiä kesälomareissulta Malediiveilta! Yritän pikkuhiljaa karistaa hiekat varpaista ja totuttautua elämään sivistyksen parissa. Nyt kun matka on tuoreessa muistissa, jaan omat vinkkini siitä, miten Malediiveille voi matkustaa omatoimisesti budjetilla.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Ensimmäinen ja tärkein huomio on tehdä ero Malediivien kahden eri matkustusmuodon välillä. Ensimmäinen mielikuva Malediiveista on oikeutetusti ökyresortit ja häämatkalaiset. Resorttisaarilla majoittuminen on edullisimmillaankin noin 150-200 euroa yöltä, jonka päälle tulee vielä korkeat puoli- tai täyshoitokustannukset. Hinnoissa on myös aina huomioitava, että koko maassa summien päälle tulee vero- ja palvelumaksu, yleensä yhteensä 22 %.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Onneksi kuitenkin muutama vuosi sitten Malediivit vapautti majoitustoiminnan ja nykyään maassa voi majoittua myös budjetilla paikallisten asukkaiden saarilla, niin kuin me teimme. Tämä kertoo kahden eri matkustusmuodon erosta kaiken: lautta paikallissaarelle maksaa yhden euron, kun speed boat -kuljetus resorttisaarelle maksaa helposti 300-400 euroa suuntaansa.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Me majoituimme Maafushilla, jonka turismi on paikallissaarista pisimmällä. Saarelle on viime vuosina rakennettu moderneja hotelleja, mutta kaikki on silti pientä ja sympaattista — koko saari on vain reilun kilometrin pitkä ja parisataa metriä leveä. Rakennustyömaat kuitenkin kertovat, että hotelleja on pian selvästi enemmän. Se tietää tulevien high seasonien aikaan jo aikamoista ruuhkaa rannalla. Kannattaa siis lähteä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin ja suosia low seasonia. Muilla paikallissaarilla rauhaa riittänee pidempäänkin.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Laadukkaan majoituksen Maafushilla saa aamiaisen kanssa 70-100 eurolla, mutta muutamalla kympilläkin majoittuu varmasti mukavasti. Me teimme hotellivaraukset itse Booking.comin kautta. Hajautimme yöpymiset tarkoituksella vaihtelun vuoksi ja majoituimme lopulta neljässä eri hotellissa. Rinkan siirtäminen ei paljoa haitannut, kun seuraava hotelli oli aina suurin piirtein näköetäisyydellä (ja kun ystävällinen henkilökunta kärräsi kamat puolestamme).

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Maafushilla on erittäin letkeä ja kylämäinen tunnelma. Samanlainen kuin missä tahansa reppureissukohteessa, jossa kellonajalla, päivämäärällä tai aurinkolasien brändillä ei ole mitään merkitystä. Paikalliset ovat poikkeuksellisen ystävällisiä ja avuliaita, eikä edes saaren toisessa päässä sijaitseva vankila tee olosta epämukavaa. Nuudeliannoksen saa 4-6 eurolla, taustalla soi Jack Johnson tai Bob Marley ja jalkojaan voi lepuuttaa kylän katujen riipputuoleissa. Värikkäät talot kylpevät auringossa, tosin osittain ränsistyneenä. Aito elämä näkyy ennen kaikkea hyvässä, mutta toki myös pahassa, paikoin esimerkiksi puutteellisena jätehuoltona.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Se Malediivien paikallissaarilla kannattaa muistaa, että islamin takia tarjolla ei ole lainkaan alkoholia ja bikineissä saa uida ainoastaan turisteille tarkoitetuilla, bikini beach -merkityillä rannoilla. Muilla rannoilla uiminen ei ole ongelma, kun mukaan pakkaa surffipaidan ja pidemmät uimashortsit. Periaatteessa pukeutuessa naisten pitäisi peittää polvet ja olkapäät, mutta saarella suhtautuminen tähän oli selvästi sallivampaa. Tavallinen säädyllisyys riitti ja jos totta puhutaan, siihen olisi mielestäni tyylikästä pyrkiä ihan joka kohteessa (onko edes Kanarialla pakko mennä syömään Speedoissa ylävartalo punottaen?). Resorttisaarilla saa pukeutua kuten haluaa ja juoda alkoholia.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Vaikka emme asuneet resorttisaarella, halusimme päästä kokemaan myös sen maailman. Resortteihin voi tehdä päiväretkiä, ja vaikka sisäänpääsymaksu on usein ylihintainen, kannattaa lompakkoa raottaa. Resorttien pitkät, hyvin hoidetut rannat ja veden päälliset bungalovit tarjoavat käsittämättömiä postikorttimaisemia ja hetken luksuksen. Toisaalta illuusio katoaa heti all you can eat -lounasbuffetissa, kun turistit lappaavat linjastolla kilpaa ranskalaisia lautaselleen. Siksi meistä olikin mieluisaa palata päivän päätteeksi pakettimatkatunnelmasta omalle saarelle, vaikka ymmärrän oikein hyvin myös resorttien houkutuksen varsinkin häämatkalaisten silmissä.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Sen koen väistämättä vähän surulliseksi, että resorttilaiset siirtyvät suoraan lentokentältä venekuljetukselle hotellilleen ja eristäytyvät täysin oikeasta malediivilaisesta elämästä. Itse ajattelen, että vasta aito paikallisuus tekee matkustamisesta matkustamista. Se, kun herää yöllä moskeijasta kuuluviin rukouksiin, kun näkee paaston päättymisen kunniaksi vietetyt mielettömät seremoniat, kun seuraa paikallisia torkkumassa riipputuoleissa, pelaamassa krikettiä sekä ottamassa selfieitä.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Asui missä asui, retkiä kannattaa tehdä ja lähiympäristöä nähdä. Päiväretkissä riittää paljon vaihtoehtoja sukeltamisesta, delfiinibongaukseen ja autioiden saarten vierailuun. Samoin onnistuu surffaus, wakeboarding ja kaikenlaiset muut vesilajit. Speed boat -kuljetuksista ei paikallissaarilla pyydetä läheskään niin paljoa kuin resorteilla. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisimme joutuneet lähteä paluumatkalla pääkaupunki Maleen jo torstaina, koska muslimien pyhäpäivänä perjantaina paikallislautat eivät kulje. Onnistuimme kuitenkin saamaan kuljetusdiilin suoraan lähtöaamuna lauantaina lentokentälle, joten saimme muutettua matkasuunnitelmaa ja vietettyä kaksi lisäpäivää saarella.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Pääkaupunki Male on maailman tiheimmin asuttuja kaupunkeja, joten kadut kuhisevat skoottereista ja autoista (yläpuolella oleva kuva ei ole Malesta, vaan Maafushilta). Mikään nautinnollinen matkakokemus kuuma ja kiireinen kaupunki ei ole, eikä tekemistäkään liiemmin ole, joten en suosittele erikseen varamaan siihen aikaa. Silti koen, että tulomatkalla pääkaupungissa olosuhteiden pakosta vietetty aika lauttaa odottaen teki sekin reissusta paljon autenttisemman. Matkasuunnitelmien muutosten takia Malen valokuvaaminen kuitenkin jäi. Pääkaupunki Male ja lentokenttä ovat erillisillä saarilla, kylläkin lähellä toisiaan ja lauttoja kulkee usein. Lennot me varasimme Kilroyn kautta Saksan ja Omanin välilaskuilla.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Kun saimme ennen lähtöä kyselyjä kesälomasuunnitelmistamme, aiheutti Malediivit poikkeuksetta hämmentyneen reaktion. Kasvoilta pystyi lukemaan, että meidät joko luokiteltiin vähintään tuoreiksi lottovoittajiksi tai dementikoiksi, jotka eivät muista jo olleensa häämatkalla. Mikä muille näyttäytyi mielikuvana ylenpalttisuudesta, oli meille todellisuudessa rentoakin rennompaa surffihenkistä rantaelämää. Toivoisinkin, ettei Malediiveja nähtäisi vain persoonattomana ökymatkakohteena, vaan maana, jolla on oma intialaisia, arabilaisia ja afrikkalaisia vaikutteita kiehtovasti sekoitteleva kulttuuri.

Homevialaura, Malediivit, matkailu

Mikä parasta, aikaisemmin ehkä saavuttamattomalta tuntunut Intian valtameren paratiisi on täysin valloitettavissa paitsi pohjattomalla lompakolla myös ihan normaalilla Aasian-matkan budjetilla. Lähtisin, ennen kuin on liian myöhäistä.

Comments

 1. Kiitos Laura huippuakin huipummasta ja erittäin kattavasta postauksesta! Tämä toi Malediivit hieman lähemmäs omiakin matkasuunnitelmia❤️

  -Marika

  • Ole hyvä ja kiitos palautteesta! Niin ihana, jos tästä oli hyötyä ja iloa. Tykkään kertoa matkoista mieluummin konkreettisesti kuin vain yleisesti fiilistellen. Toivottavasti pääset joskus toteuttamaan unelman Malediiveista. :)

 2. Hei! Kiitos mielenkiintoisesta ja poikkevasta matkakuvauksesta. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että tuokin on mahdollista.

  • Ole hyvä! Tosi kiva, jos tykkäsit. Ajattelinkin, että tämä on varmasti monelle uutta tietoa (oli itsellenikin vielä hetki sitten) ja että siksi monia varmasti kiinnostaa tällainen mahdollisuus. :)

  • Kiitos ja ole hyvä! Tästä oli ilo blogata. Lensimme mennessä Helsinki-München-Oman-Malediivit ja tullessa Malediivit-Oman-Frankfurt-Helsinki. Menomatka oli suhteellisen rankka, koska välilaskujen takia se kesti muistaakseni noin 25 tuntia. Siihen päälle vielä odotimme puoli päivää paikallislauttaa ja matkasimme lautalla 1,5 tuntia, joten yhteensä meillä meni noin 35 tuntia viimeiseen määränpäähän asti. Mitä sitä ei tekisi päästäkseen paratiisiin. ;) Paluu olikin sitten paljon helpompi. Reitti oli käytännössä sama, mutta menimme suoraan kentälle ja vaihdot olivat niin lyhyet, että niissä tuli jopa kiire ja kokonaismatkajatksi muistaakseni “vain” noin reilu 15 tuntia. Oman Air oli muuten oikein hyvä lentoyhtiö, jos se mietityttää. Ostimme lennot Kilroyn kautta ja maksoimme meno-paluusta noin 750 €. Perus edulliset Aasian-lennot siis, jos jaksaa joustaa vähän lentoaikatauluissa.

 3. Kiitos tästä kiinnostavasta matkapostauksesta! Postaus sai minut vakuuttumaan siitä, että Malediiveille on minun äkkiä päästävä.

  • Ihana, jos tämä härätti matkahaaveita! Suosittelen lämpimästi lähtemään. Toivottavasti haaveesi toteutuu ja kiva kuulla, että postaus kiinnosti. :)

 4. Hei olipas kiinnostava juttu! Malediivien kuvankauniit maisemat ovat houkutelleet, mutta hinnat taas kauhistuttaneet. Pitääkin tutkia tarkemmin vaihtoehtoja, kun seuraavien talvien matkoja suunnittelee.

  • No sanos muuta! Olin myös aikaisemmin vahvasti siinä käsityksessä, ettei tavallinen kuolevainen voi astua Malediivien maan kamaralle. Tämä uusi käytäntö onkin ollut voimassa vasta muutaman vuoden, mutta onneksi on sentään nyt! Ja koska kyse on päiväntasaajasta, voi Malediiveille lähteä ympäri vuoden, eli ehdottomasti kannattaa pitää mielessä yhtenä kohdevaihtoehtona. :)

 5. Hei..ja ihanaa..nyt tätäkin kautta tuttuihin maisemiin. Me olimme tuolla samaisella saarella tosiaankin keväällä 2014. Aina ajattelin että ei oo ikinä rahaa matkustaa noihin maisemiin, kun ajattelin niitä vesitasokuljetuksia mitä matkaohjelmissa näkyi. Vähän asiaa pengottuani huomasin, että onhan se mahdollista myös budjetilla..paikallisella lautalla päästiin parilla eurolla omalle saarelle :) Tykkäsin Maafushin saaresta tosi paljon, uskomattoman ihanat asukkaat, loistava palvelu ja ihana rauha (johtui varmaankin siitä ettei saarella myyty alkoholia). Kävimme myös resortissa, mutta aika pian huomattiin ettei ollut ihan meidän juttu. Päivät meni retkeillen saarille, snorklaten ja rentoutuen. Upea, ihana reissu! Ja niin..onhan se ihan paratiisi <3 Terveisin Mari

  • Moi Mari! Meitä ei varmaan ole kovin montaa suomalaista, jotka ovat käyneet Maafushilla. Tosi hauska vaihtaa kokemuksia! Vaikka mekin nautimme tavallisesti mielellään lomalla viiniä ruoan kanssa ja drinkkejä altaalla, täytyy sanoa, että oli alkoholikiellossakin ehdottomasti omat puolensa. Ihanan rauhallista tosiaan, kun KAIKKI yökerhoöykkäröinti on tiessään. Kaiken kaikkiaan jotenkin todella rentoa ja sympaattista meininkiä. Toivottavasti tunnelma ei vuosien saatossa muutu täysin, kun hotelleja rakennetaan niin paljon lisää. Toisaalta Maafushista ei saa mitään jättituristirysää tekemälläkään, kun saari on kooltaan niin ihanan pieni. Kiva, että teilläkin oli aikoinaan onnistunut reissu. Täälläkin muistellaan lämmöllä matkakuvia. :)

 6. Todella hyvö postaus. Kiitos! Mitä luulet, voisiko Malediiveille lähteä ensi pienen vauvan kanssa? Näkyikö siellä lapsiperheitä?

  • Kiitos! Oli tosi kivaa jakaa matkakokemuksia teille. Käy Malediiveillä varmasti lapsiperheitä. Sanoisin, että enemmistö oli pariskuntia, mutta myös lapsiperheitä näkyi resortissa sekä Maafushin paikallissaarella. Sitä en muista, näinkö yhtäkään perhettä ihan pienen kanssa. En valitettavasti osaa kunnolla kommentoida tähän, koska minulla ei ole kokemusta vauvan kanssa reissaamisesta, enkä siksi osaa ottaa huomioon kaikkia näkökulmia. Mutta toisaalta en keksi yhtään syytä, miksi ei onnistuisi, kun valitsee sellaisen hotellin, jossa on tarvittavat varustelut ja mukavuudet. Ainoa on tietysti pitkä matka, mutta lentäähän ihmiset vauvan kanssa Thaimaahankin. :)

 7. Kiitos erittäin hyvästä postauksesta! Voisitko tehdä postauksen myös teidän hotelleista ja niiden plussista sekä miinuksista?

  • Ole hyvä! Ihana, jos tykkäsit. Kiitos juttutoiveesta! Voisin postauksen sijaan luetella sinulle hotellien plussat ja miinukset tässä omasta näkökulmastani. :)

   Kaani Village & Spa
   + uima-allas, siistit huoneet
   – ravintola ei ollut tasokas

   Crystal Sands
   + tyylikäs, hyvä ravintola, kattoterassi
   – huono ja suppea aamiainen (vaikka annokset listalta olivat hyviä)

   Arena Beach Hotel
   + sijainti rannalla, monipuolisin aamiainen
   – persoonaton, eniten ketjuhotellimainen

   White Shell Island Hotel & Spa
   + siisti perushuone edullisesti, erittäin ystävällinen ja avulias hotellin johtaja
   – vaatimaton, ei sinänsä tarjoa elämyksiä

 8. Moikka,

  Toki Malediivit ovat kiistatta yksi hienoimpia (ja suosituimpia) häämatkakohteita, mutta usein Malediivien ökyilystä kohkaamisessa unohdetaan, että Malediiveiltä löytyy myös eri tasoisia hotelleja eikä vain niitä viiden tähden all inclusive resortteja. Terveisin eräs himomatkailija, joka kolusi reilu vuosi sitten netistä läpi lähes koko Malediivien hotellitarjonnan. :D
  Eurooppalaisten suurkaupunkien hintahaarukalla keskihintainen hotelli (n. 150 €) yö on myös mahdollista löytää Malediiveiltä, ja näin ollen saada paikallissaaresta poiketen oma paratiisisaari käyttöön. Lisäksi all inclusive -paketit eivät ole niinkään sääntö, vaan omat ateriat voi myös nauttia eri tyyppisissä ravintoloissa buffet-mätön sijaan. Ja toki lounaalle voi hurauttaa vaikka paikallissaaren ravintolaan, jos sellainen läheltä löytyy. Suosittelenkin kurkkaamaan aiheesta aiemmin kirjoittamani postauksen omatoimimatkailusta Malediiveille:
  http://divaaniblogit.fi/adalminassecret/2014/10/31/omatoimimatka-malediiveille-infopaketti/

  • Moi! Myös me olemme sellaisia matkaajia, että tutkimme kohdetta tosi tarkasti etukäteen, vertailemme ja selvitämme. Huomasimme, että edullisimmillaan resorttien hinnat olivat alkaen 150 dollaria ja mainitsin saman postauksessa. Meistä kuitenkin jo satanen yöltä (Maafushin hyvien hotellien hintataso) on melko paljon, kun kyse on Aasiasta, ei Euroopan suurkaupungista. Sen kuitenkin maksoimme nyt ihan mieluusti, mutta koska matkan pituus oli lähemmäs kaksi viikkoa, olisi 50 % suuremmat majoitusmaksut sekä 700-800 euron speed boat -siirtymiset tuntuneet liikaa meidän matkabudjetissamme. Jokainen tietysti omien mahdollisuuksiensa mukaan. :)

   Ja vaikka resorteissa saisikin yksittäisiä annoksia ja juomia, on niiden hinta silti eri luokkaa kuin todella edullisella paikallissaarella. Lounaalle lähteminen paikallissaarelle tulee kyllä kalliiksi, kun speed boat -kuljetukset maksavat aina kolminumeroisia summia. ;) Missään nimessä tarkoitukseni ei ollut puhua resortteja vastaan, vaan antaa niille vaihtoehto, josta suurin osa ei tiedä. Vierailemamme resortti oli aivan upea ja niitä on varmasti moneen makuun. Sitä tosiasiaa ei kuitenkaan mikään muuta, että resorteilla on eri henki sen takia, koska ympärillä on vain turisteja ja henkilökuntaa, ei paikallisia asumassa. Joillekin tämä on hyvä, joillekin huono asia.

   Yhtä kaikki hienointa on, että nykyään jokaiselle löytyy Malediiveilta vaihtoehto: on edullista budjettimatkailua (Maafushilla alkaen 30 euroa yö), keskihintaista laatua ja luksusta niin, että vain taivas on rajana. Ehkä oma suositukseni olisi yhdistelmä vaikka viikko paikallissaarella ja viikko resortissa – best of both worlds. Postauksessasi oli tosi hyvin kirjattu matkavinkit resorttilaisen silmin, niin kahta eri maailmaa pystyy kätevästi vertailemaan.

   PS Tervetuloa takaisin Suomeen! Olen viimekesäisen Kroatian ja Montenegron matkan jälkeen sellaisessa Balkanin kuumeessa, että odotan innolla matkatärppejä. :)

 9. Voi, Malediivit! <3

  Itsekin olin aina luullut että Malediivit on sitten vaihtoehto kun voitan lotossa tai menen häämatkalle mutta toisin kävi, viime talvella vietettiin lomaaa Fulhadhoo-saarella, ja oli kyllä upein paikka missä oon ikinä käynyt. Koko saarellahan oli vain yksi "hotelli" jossa oli 4 huonetta. Hotellin isäntä vei meitä ilmaiseksi snorklaamaan ja autiosaarille muutamaan otteeseen. Saarella oli yksi kauppa eikä yhtään ravintolaa lukuunottamatta hotellin "ravintola" :) oli niin symppis paikka ja todella aito, pelottaa vaan että täyttyykö nää kaikki ainoastaan paikallisten aikaisemmin asuttamat saaret turismilla.
  Ainut ongelma mikä ton matkakohteen kanssa oli mulla, että en oo saanut missään vaihdettua Malediivien rahoja euroihin tai mihinkään muuhunkaan valuuttaan enää saarelta lähdettyäni ;( nyt ne odottelee seuraavaa reissua…

  • Vau, olitte Fulhadhoolla! Me mietimme samaa, mutta päädyimme sitten kuitenkin vähän enemmän palveluita ja vaihtoehtoja tarjoavaan Maafushiin. Fulhadhoo on varmasti upea ja uskon, että mekin olisimme kyllä nauttineet vielä rauhallisemmasta ja vähemmän turistisoituneesta saaresta. Voi että! Malediivien paikallissaarille matkaa suunnittelevien kannattaa pitää mielessä Fulhadhoo, koska siellä rauhaa riittää ihan varmasti pidempään kuin Maafushilla, jossa on tälläkin hetkellä reippaasti hotelleja rakenteilla. Käteinen on kyllä vähän kinkkinen Malediiveilla, kun ei siellä ole automaattejakaan kuin muistaakseni pääkaupungissa. Me maksoimme tosi paljon dollareilla, onneksi ne kelpasivat oikeastaan aina. No, onpahan syy joskus mennä takaisin. :)

  • moikka! Olemme menossa Fulhadhoolle kahden viikon päästä. Voisitko kertoa vielä tarkemmin saaresta ja retkistä. Voiko saarella olla uikkareissa vapaasti snorklatessa?

   • Moi! Onkohan tämä kysymys osoitettu toiselle lukijalle? :) Me emme siis olleet lainkaan Fulhadhoolla, vaan Maafushilla. Yleisesti voin sanoa paikallissaarista sen, että vain bikini beach -merkityillä rannoilla voi olla vapaasti uikkareissa. Muilla rannoilla taas on hyvä kunnioittaa paikallisten kulttuuria: uida ja snorkalata vaikka surffipaidassa ja -housuissa. Ikimuistoista matkaa!

 10. Ulla vinkkasi tästä sun jutusta, kun kerroin olevani lähdössä ensi viikolla Malediiveille. Juurikin Maafushi mielessä ja se aidompi elämä. Retkiä noille ei-niin-aidoille resorteille varmasti on tyrkyllä, joten sellaista voi harkita. Kaikki on vielä reissun suhteen auki, mutta aivan huippua lähteä. Matka jatkuu sit Malediiveilta Sri Lankalle. Tuo sopiva rähjäisyys on muuten vain mielenkiintoista, liian silotellusta katoaa helposti sielukkuus. Missä muuten yövyit ja muistatko kiinnittäneesi huomiota johonkin muuhun kivaan majapaikkaan tai muuhunkin? Vinkkejä, vinkkejä? :)

  • Kiva, kun löysin tänne Ullan vinkistä. :) Reissusuunnitelmasi kuulostaa mahtavalta! Mekin olisimme halunneet yhdistää reissuun Sri Lankan, mutta loppui vähän aika ja budjetti kesken. Nauti meidänkin puolestamme! Majoituimme neljässä eri paikassa. Listasin nopeat plussat ja miinukset omasta näkökulmastani jo toiselle lukijalle ja kopsaan samat tähän. Muita majoituksia en osaa suositella, mutta jos majapaikoissa on hyvin tilaa, melkein varaisin jonkun vain ensimmäisiksi öiksi ja katsoisin jatkon paikan päällä. Maafushilla kaikki on todellakin kävelyeteisyyden päässä, eli tulet varmasti näkemään saaren jokaisen majapaikan ja ravintolan ohikulkiessa. Siitä sitten vaan valitsemaan eniten itseä miellyttävät. :) Oikein hyvää reissua!

   Kaani Village & Spa
   + uima-allas, siistit huoneet
   – ravintola ei ollut tasokas

   Crystal Sands
   + tyylikäs, hyvä ravintola, kattoterassi
   – huono ja suppea aamiainen (vaikka annokset listalta olivat hyviä)

   Arena Beach Hotel
   + sijainti rannalla, monipuolisin aamiainen
   – persoonaton, eniten ketjuhotellimainen

   White Shell Island Hotel & Spa
   + siisti perushuone edullisesti, erittäin ystävällinen ja avulias hotellin johtaja
   – vaatimaton, ei sinänsä tarjoa elämyksiä

 11. Kiitos hyvistä vinkeistä! Fulhadhoon guest housesta olisin kysynyt lisätietoja esim.mitä ruoka siellä maksoi ja mitä kautta varasitte majoituksen? Onkohan marraskuu hyvä aika matkustaa Malediiveille?

  • Moi Katri! Me olimme Maafushin saarella, joten en valitettavasti osaa sanoa Fulhadhoosta, jossa taas yksi kommentoijista majoittui. Yleisesti ottaen me varasimme kaikki majoitukset Booking.comin kautta. Käsitykseni mukaan Malediivit on ilmaston puolesta hyvä kohde ympäri vuoden. Toki pientä vaihtelua on varmasti kuukausien – ja tuurin – mukaan, mutta noin teoriassa maassa pitäisi olla hyvät lomakelit ympäri vuoden. Ehkä high seasonina sää on vielä varmemmin hyvä, mutta taas low seasonin puolesta puhuu rauhallisempi meininki ja edullisemmat hinnat. :)

 12. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Sain jostakin päähäni katsoa Malediivien lentojen hintoja ja yllätyksekseni ne olivatkin ihan inhimilliset! :) kesälomasuunnitelmat vielä auki joten nyt jäi Malediivit kiinnostamaan aika lujaa ;) Olisinkin kysynyt että mitä mieltä olet siitä voiko tällainen naispuolinen ihminen turvallisesti lähteä yksin reppuilemaan Malediiveille?

  • Samasta järkytyin positiivisesti minäkin viime vuonna, että ei Malediiveille matkustamiseen omaisuutta tarvita. Ja tietysti sinne kannattaa mennä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, kun ei tiedä, koska saaret uppoaa. Itse tunsin oloni tosi turvalliseksi koko ajan. Toki liikuin mieheni kanssa, mutta ei sekään sitä takaa, etteikö fiilis voisi olla turvaton ja epämukava. Oma tuntumani on, että uskaltaa, jos noudattaa perus turvallisuutta: pukeutuu paikallista kulttuuria kunnioittavalla tavalla, eikä liiku ihmeellisissä paikoissa yömyöhään. Pääkaupungissa olimme vain joitain tunteja lauttaa odottelemassa, mutta ainakin silloin siellä oli oikein leppoisa tunnelma päiväsaikaan, enkä olisi pelännyt yksinkään. Samoin meininki Maafushilla oli todella symppis, kylämainen ja turvallinen. :) Ihanaa reissua, jos päätät lähteä!

 13. Kertoisitko vielä missä kuussa olitte Malediiveilla? Meidän matka alkaa heinäkuun alusta ja mietimme minkälaisia sadevarusteita matkaan tulisi huolehtia. :) Sadekausi takasi halvemmat hinnat, mutta onko sateista haitaksi asti?

  Miten ja mistä saitte tuon ekskursion resort-saarelle varattua ja hoidettua? Me olemme menossa resortin helppouteen – tämän määritteli mukana matkaava kaksivuotiaamme (iiks, ne lennot…), mutta olisi kiva käydä paikallissaarilla. Resortista varatessa venekuljetus varmasti maksaa, joten mietinkin asiaa käänteisesti ja onnistuisikohan niin, että joku yksityinen taho (?) näiltä paikallissaarilta noutaisikin meidät resortista ja palauttaisi illan tullen hotellin huomaan?

  • Moi Noora! Olimme Malediiveilla heinäkuussa. Säät eivät olleet täydelliset, se täytyy sanoa, mutta riittävän hyvät kuitenkin. Jonkin verran oli pilvisyyttä ja sadekuurot puolestaan olivat usein voimakkaita mutta lyhytkestoisia. Meillä ei tainnut olla mitään sadevarusteita paitsi sateenvarjo. Saaret ovat niin äärimmäisen pieniä, että yleensä sitä aina ehtii jonkun katoksen alle tai oman hotellinsa suojaan. Tai sitten vaan uikkarit päällä ottaa sateen vastaan rannalla. ;) Sitä tosi suosittelen, että otatte mukaan vedenpitävän laukun tai pussukan arvotavaroille (löytyy esimerkiksi http://www.partioaitta.fi/varusteet/vedenpitavat-pussit-ja-astiat). Kesäsateen kastelu kun ei muuten pahemmin haittaa, mutta älypuhelinten, kameroiden ja muun tekniikan kanssa yllättävä voimakas kuuro saattaa tulla kalliiksi.

   Maafushin paikallaisaarella oli paljon tarjontaa retkien järjestäjistä. Yleensä jokaisella hotellilla oli omat retkipalvelunsa. Voisi varmaan hyvinkin onnistua käänteisesti, vaikka valitettavasti tästä minulla ei ole kokemusta. Jos lähdette kokeilemaan käänteisesti, ottaisin johonkin sen paikallissaaren hotelleista yhteyttä, jonne haluaisitte mennä käymään. Ihanaa matkaa! Varmasti upea elämys kaksivuotiaallekin. :)

  • Moi Nea! En muista enää tarkkaan, mutta jotain viikon ja kahden väliltä, yhteensä noin kymmenisen päivää. Rehellinen vastaukseni on, että tuskin riittää. Me mieheni kanssa pystymme olla tekemättä mitään juuri tuon reilun viikon, mutta tiedän, että kaikkien luonteelle se ei sovi. Tekemistä riittää, jos pidät aktiviteeteista ja sinulla on hyvä budjetti niitä varten. Silloinhan joka päivälle voi keksiä jonkun menon: vesiurheilua, autioilla saarilla käymistä, resort-saarella vierailua, sukeltamista ja niin edelleen. Mutta ainakin Maafushi-saari itsessään on niin pienen pieni, että oikeasti sen on nähnyt jo tunnissa, eli vaihtelunhaluiselle ja touhukkaalle matkailijalle suosittelisin toista kohdetta tai sitten saarilta toiselle hyppelyä. :)

 14. Hei Laura, ja kiitos hyvästä kirjoituksesta! Vaikka tarina onkin jo muutaman vuoden vanha on sisältö sitäkin tärkempi, ja edustaa myös ajatusmaailma kuten haluan myös itse matkukstella. Lomailu uudessa kulttuurissa ilman paikallisia ei ainakaan minua säväytä samalla tavalla.

  Mutta pari kysymystä.

  -Muistatko yhtään missä hinnoissa nuo päiväretket esim lähisaarille olivat? Tämä lisäisi Maafushin tai vastaavan saaren vierailuajan pituutta.
  -Entä miten vaikea oli päästä ensinnäkin lautalla Malen pääsaarelle ja sieltä taas eteenpäin paikallisten saarille? Jossain kohteissa (esim. Karibialla) nämä paikallisten lautat saarille on välillä olleet hieman kaaottisia ja huonosti organisoituja.

  Kiitos jo etukäteen vastauksista!

  • Moi Matilda! Kiva kuulla, että jutusta on iloa vielä näin parin vuoden jälkeen. :) Siirtyminen lentokentältä Malen pääsaarelle oli todella helppo. Lautta lähti ihan kentän kupeesta ja kulkee muistaakseni usein. Malessa otimme taksin satamaan, josta paikallislautta lähtee. Meillä kävi valitettavasti siinä mielessä huono tuuri, että maassa oli jokin pyhäpäivä, josta emme olleet tietoisia, eikä aamupäivän lauttavuoro kulkenutkaan. Näin ollen jouduimme odottamaan ylimääräiset viitisen tuntia, mutta sen jälkeen kyllä lautalla kulkeminen onnistui oikein hyvin. Pienihän lautta on eli sitä en osaa sanoa, voiko se tulla täyteen high seasonin aikana, mutta meidän reissulla kyytiin mahtui hyvin. Meininki oli kotikutoista, mutta ei kaoottista. :) Voi vitsi, muistan vähän huonosti retkien hintoja, mutta sanoisin, että 40-100 euroa sisällöstä riippuen. Sen muistan, ettei retkien hintataso mikään ihan ilmainen ollut, eli tulee siitä muutama satanen budjettiin lisää, jos päivittäin haluaa käydä. Toki on huomioitava, että satasen luokkaa olleet retket olivat resort-päivävisiittejä ja muita retkiä sai kyllä edullisemmin muutamalla kympillä. Toivottavasti tästä oli apua! Ikimuistoista reissua, jos päätät lähteä matkaan!

 15. Hei, mistä löysit euron kuljetuksen saarelle? Jostain Malen satamasta? En Googlella löytänyt,mutta se ei liene ihme kun puhutaan ‘paikallisbussista’

  • Moi Jani! Koska reissusta on jo yli kaksi vuotta, en muista tarkalleen, mistä alunperin bongasin paikallislaitan. Joka tapauksessa lautta lähtee Malesta, mutta toiselta puolelta kuin mihin satamaan lentokentältä tullaan. Uskon, että löydät tietoa googlaamalla “local ferry from Male to X”. Malen saari on onneksi pieni, joten satama varmasti löytyy pienellä taustatyöllä. Pahoittelut, etten muista lähtöpaikan nimeä.

 16. Moikka, ja kiitos kivasta postauksesta näin parin vuoden jälkeenkin! Halusin vain kysyä, että pärjääkö Maafushilla pelkällä käteisellä, sillä en omista luottokorttia? Entäs paljonko kahden ihmisen kannattaisi varata rahaa mukaan kymmenen päivän matkalle? Muutamana päivänä vain tarkoitus tehdä joitain retkiä ja resort-saarilla emme aio vierailla. Ja paljonko sitten olisi hyvä olla paikallista valuuttaa dollarien lisäksi?

  • Moi Emma! Kiva, jos postauksesta on edelleen iloa. Harmi vain, kun omat kirkkaat muistikuvani haalistuvat, niin en tiedä, osaanko enää vastata riittävän tarkasti. En näe mitään estettä, etteikö Maafushilla pärjäisi pelkällä käteisellä. Ehkä kannattaa vielä hotellista tarkistaa, että huoneen voi maksaa käteisellä. Ruoat ja retket nyt varmasti ainakin voi. Itse olen sen verran turvallisuushakuinen, että ottaisin mukaan arvioidun summan ja sen lisäksi joitain satasia varmuuden vuoksi. Jos nyt tulisi vaikka jokin tilanne, että joudutte tekemään ylimääräisen speed boat -matkan tai muuta vastaavaa. Se on vähän hankalaa toisen puolesta arvioida rahan käyttöä, mutta laskekaa arvioitu budjetti yöpyminen + ruoat + retket + vararaha -kaavalla. Edullisimmat retket olivat muistaakseni jotain 40-50 euron luokkaa. Paikallissaarella syöminen on edullista, muistataakseni muutamasta eurosta kymppiin per annos. Muistaakseni kaikki on mahdollista maksaa sekä paikallisella valuutalla että dollareilla, mutta tarkista tämä, ettei tilanne ole muuttunut! Ehkä ottaisin mukaan vaikka puolet ja puolet.

   Henkilökohtaisesti suosittelen kyllä hankkimaan matkustamiseen luottokortin: ei sitä tarvitse turhaan vinguttaa, mutta se tuo turvallisuutta matkustamiseen ja maksamiseen. Netissä tehdyt lento- ja muut matkavaraukset kannattaa AINA maksaa luottokortilla, sillä se on ainoa tapa saada omansa takaisin, jos matkanjärjestäjä menee konkurssiin. Silloin saat korvaukset esimerkiksi Visalta tai MasterCardilta, kun taas suoraan nettipankista maksamalla mikään taho ei korvaa menetettyä summaa. Tällainen välivinkki vain, jos reissaat yhtään enempää eikä luottokortin hankkimatta jättäminen ole periaatekysymys. :) Ihanaa matkaa sinulle!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue