Vuoden tuorein aika ja sadonkorjuulasagne

Yhteistyössä Asennemedia ja HOK-Elanto S-market

Homevialaura, S-Market, sadonkorjuu, kasvislasagne

Olen mukana S-marketin yhteistyökampanjassa, jossa herkutellaan kauden kasviksilla. Kokkaan mielelläni ja varsinkin keittiöremontin valmistumisen ja arjen alkamisen jälkeen ruoanlaittomotivaatio on taas ilahduttavan noususuuntainen.

Homevialaura, S-Market, sadonkorjuu, kasvislasagne

Vaikka olemme molemmat sekasyöjiä, täyttyy suurin osa kärrystämme aina vihanneksista, juureksista, hedelmistä ja marjoista (jopa Sisustuskoira rakastaa rouskuttaa omenaa ja porkkanaa). Erityisesti nyt kotikokkeja hemmotellaan hevi-osastolla, sillä hyllyt suorastaan notkuvat tuoreista antimista. Hyvä nyrkkisääntö on syödä kasviksia joka aterialla ja päivän aikana useassa eri värissä – punaisissa kasviksissa kun on eri ravintoaineet kuin vihreissä tai vaikkapa valkoisissa.

Homevialaura, S-Market, sadonkorjuu, kasvislasagne

Sain inspiraation tehdä kauden kasviksista sadonkorjuulasagnen paristakin syystä. Vuoallinen lasagnea riittää moneen kertaan (maku sen kuin paranee) ja täytteitä voi vaihdella mielitekojen ja sesongin mukaan. Tähän reseptiin sopisivat yhtä hyvin vaikka sienet tai munakoiso. Resepti onkin suuntaa antava, eli kannattaa kokeilla sitä eri versioin ja sovittaa määrät oman vuoan koon mukaan. Tämä lasagne on myös helppo, sillä valkokastiketta ei tarvitse keitellä (suurpiirteinen kokki tykkää aina oikoa parit mutkat suoriksi).

Homevialaura, S-Market, sadonkorjuu, kasvislasagne

Sadonkorjuulasagne

Poimi kasvisosastolta lasagnea varten sipulia, valkosipulia, paprikaa, yrttejä, tomaattia, pinaattia, lehtikaalia ja kesäkurpitsaa sekä salaattia varten esimerkiksi rucolaa ja avomaan kurkkuja. Lisäksi tarvitset lasagnea varten tomaattimurskaa, fetaa, parmesania, ranskankermaa, ruokakermaa, (täysjyvä)lasagnelevyjä sekä mausteeksi hunajaa, mustapippuria, muskottipähkinämaustetta ja hyvälaatuista suolaa.

Homevialaura, S-Market, sadonkorjuu, kasvislasagne

Sadonkorjuulasagnen tekeminen aloitetaan tomaattikastikkeesta. Leikkaa sipuli, valkosipuli ja paprika pieniksi paloiksi ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurskaa ja mausta hunajalla, mustapippurilla, suolalla ja yrteillä, joko kuivatuilla tai tuoreilla, kuten oreganolla ja timjamilla. Anna porista jonkun aikaa.

Homevialaura, S-Market, sadonkorjuu, kasvislasagne

Siirrä tomaattikastike pannulta syrjään ja tee toiseksi täytteeksi vihreä kastike. Paista oliiviöljyssä silputtua pinaattia ja lehtikaalia sekä raastettua kesäkurpitsaa, josta on valutettu ylimääräiset nesteet pois. Sekoita lopuksi joukkoon mustapippuria, muskottipähkinää ja murskattua fetaa.

Homevialaura, S-Market, sadonkorjuu, kasvislasagne

Lado lasagnelevyjen väliin kastikkeita kerroksittain vuorotellen, ensin vaikka tomaattikastiketta ja seuraavaan kerrokseen vihreää kastiketta ja niin edelleen. Lopuksi kaada päälle purkillinen ranskankermaa sekä ruokakermaa. Viimeistele sadonkorjuulasagne tomaattiviipaleilla ja parmesan-juustolla. Paista uunissa lasagnelevyjen ohjeen mukaan ja tarjoile kauden salaatin kanssa.

Homevialaura, S-Market, sadonkorjuu, kasvislasagne

Vuoden tuoreimpana aikana kannattaa paitsi nauttia kasvisosaston tarjonnasta myös osallistua arvontaan ja äänestää suosikkia sadonkorjuun antimista vaikka joka viikko. Äänestäneiden kesken arvotaan Boschin mehulinko, Evermatin hyötykasvikuivuri sekä juureskassi sadon parhaista juureksista ja vihanneksista. Kelpaisi ehdottomasti meidänkin keittiöön. Osallistu palkintojen arvontaan S-Marketin Sadonkorjuu-sivuilla. Onnea matkaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue