Lastenhuoneen ensimmäiset sisustushankinnat

Homevialaura, lastenhuoneen sisustus, antiikkipiironki

Alusta asti oli yksi asia selvä: lastenhuoneen sisustus jatkaisi kodin muuta linjaa. Omaan makuuni ei sovi korostaa leikkisyyttä esimerkiksi pinkeillä muovihuonekaluilla, vaan koen, että lastenhuonemaista tunnelmaa tulee tarpeeksi leluista ja muusta vauva-ajan tavarasta. Siksi pidämme seinät valkoisena ja huonekalut hyvin neutraaleina. Tavoite on sisustaa lastenhuoneesta rauhoittava tila, jossa on klassisia tyttömäisiä elementtejä mutta myös raikasta modernia ilmettä ja hitunen graafisuutta, kuten raidallisesta mini me –mekosta voi päätellä.

Homevialaura, antiikkilipasto

Ei varmaankaan se tyypillinen aloitus, mutta ensimmäisenä lähdin etsimään lastenhuoneeseen antiikkista säilytyskalustetta. Uskomattomalla tuurilla löysin lähes heti Tori.fi-sivulta tyyliltään ja hinnaltaan sopivan klaffipiirongin, joka vielä kaiken kukkuraksi on täysin maailmaa eteisen antiikkilipaston kanssa.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustus

Pinnasängyllä ei olisi ollut kiire vielä aikoihin, mutta koska juuri haluamamme kokonaisuus Sundvik-pinnasängyllä sattui olemaan viime Ikea-reissulla pakettitarjouksena, nappasimme sen spontaanisti mukaan. Ja hyvä niin – olen nimittäin oppinut, että jos jotain, niin viime hetken paniikkia vihaan. Tavaroiden hankkiminen pikkuhiljaa on myös meille tapa konkretisoida asiaa ja valmistua ajatukseen henkisesti.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustus, pinnasänky

Myös petivaatteet reunasuojuksesta patjaan ja lakanoihin ostin samalla Ikea-reissulla. Tällaisissa perushankinnoissa en parempaa kauppaa keksi. Mistä muualta olisin saanut kaiken yksivärisenä ja valkoisena järkevään hintaan, kun en ole kuviollisten tekstiilien perään. Ikeasta nappasin myös Brån-pöytävalaisimen sekä pari väreiltään sopivaa pehmolelua. Nappisilmien entourageen kuuluu lisäksi mummuni tekemä nalle, lahjaksi saatu soiva pupu ja viimeisen saatatte tunnistaakin.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustus, Livly

Itse asiassa on meillä jo Habitaresta sattumalta löytynyt mattokin (yksivärinen, ajatelkaa, ei siinäkään hellokittyjä tai prinsessoja), mutta lisää pääsen kuvaamaan, kun vanha sänky on saatu huoneesta tieltä pois – parhaillaan lastenhuone näyttää lähinnä varastolta. Tukholmalaisesta Livly-verkkokaupasta löytynyt pieni matkalaukku oli pakkosaadahetinyt, vaikka muihin sisustuksen yksityiskohtiin perehdyn vasta  myöhemmin.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustus, lahja vastasyntyneelle, J.P. Chenet Ice Edition, vauvan tossut

Päävärit lastenhuoneen sisustuksessa ja sisustusbeben vaatekaapissa ovat neutraalit valkoinen, harmaa, beige ja musta, mutta pieni vaaleanpunainen hurahtaminen kuuluu asiaan meilläkin. Tämä setti lähti lahjaksi tuoreen tyttövauvan äidille.

Comments

  • Jee, kiva kuulla! Ikean pehmolelut ON parhaita, myös koirille. Onni tuhosi jokaisen eläinkaupan lelun 5 minuutissa, mutta hänen paras rottakaverinsa Ikeasta, Mr. Rat, on elossa jo varmasti ainakin toista vuotta. :)

 1. Ihana lipasto ❤️ Ja se onkin tämän mamman mielestä ihan ykköstärkee ostos – pikkufashionistat aloittavat kokoamaan kaappiaan jo varhain ja siihen puuhaan tuo lipasto on hyvinkin tarpeellinen. Itse ostin viimemetreillä tylsästi lipaston Ikeasta ja tuo teidän versio näyttää huomattavasti kiinnostavammalta. Ja sitä väriä näihin huoneisiin kyllä saapuu jo ensimmäisten lelujen myötä, saa nähdä miten nämä prinsessat vielä horjuttuvat äitien sisustusharmoniaa.

  Onnea kovasti, ihana uutinen ❤️

  • Kiitos Netta, kiva kuulla! Antiikkilipasto oli siinäkin mielessä hyvä hankinta, että se sopii pitkään lastenhuoneeseen ja voi myös tarvittaessa siirtyä toiseen huoneeseen, jos joskus muutamme kotia tai järjestystä. Siksi suosin mieluummin tavallisia huonekaluja kuin lasten versiota. Toki esimerkiksi sänky on asia erikseen ja minikokoinen design-tuoli on ehdottomasti myöhemmin saatava. :) Siihen asti on helppoa, kunnes tytöillä alkaa olla oma tahto. Näen jo painajaisia Isac Elliott -lakanoiden kinuamisesta. :D Teidän pikkufashionista on aina niin tyylikäs! Kiitos onnitteluista ja ihanaa mammalomaa sinnekin. <3

 2. Hieno vauvalahja! ;) Tuollaisen minäkin ottaisin mielelläni. Ja tuo lipasto on nappilöytö. Itseasiassa sängyn jälkeen ensimmäisiin etsintöihin lastenhuoneeseen kuului itsellänikin joku kiva puinen/valkoiseksi maalattu antiikkilipasto. Ja eilen sain hyviä uutisia, kun äitini haluaa antaa omansa meille. Se on aika samanlainen kuin tuo teidän. Arvoa kasvattaa vielä se, että se on isomummini vanha ja mummin entisöimä. Todella kiva yksityiskohta huoneeseen. Ainoa ongelma on se, että miten ihmeessä saamme kuljetettua sen pian Rovaniemeltä tänne, huoh.

  Ensi sängyksi olin ajatellut ostaa Mamas & Papas korisängyn keinujaloilla, mutta kun joskus keväällä pinnasängyn tarvitsemme, niin Ikeaan lähden itsekin. Sieltä löytyi parikin tosi kivaa, kun kävin viikolla vilkuilemassa. Kuinkakohan nopeasti sen pinnasängyn tarvitsee….

  Kaikin puolin juuri tuolla linjalla haluan meidän omankin lastenhuoneen sistustaa. Olen pohtinut yhdelle seinälle neutraalia tapettia, mutta se jää vielä nähtäväksi. Kyllä sinne lastenhuoneeseen väkisinkin väriä jostain joskus ilmestyy. Aivan ihana tuo mini me -mekko! :)

  • Oih, lipasto kuulostaa aivan ihanalta sekä tyylillisesti että tunnearvoltaan! Mutta Rovaniemi, totta, ei mikään helppo logistisesti, enkä itsekään keksi vinkkiä kuljettamiseen. Toisen antiikkilipaston toi meille myyjä Pohjanmaalta ja tämän uusimman haimme vuokrapakulla Lahdesta. Mutta onneksi asioilla on aina tapana järjestyä, varmasti tässkin tapauksessa. :) Korisängyt on tosi suloisia, joten Mamas & Papas -suunnitelma kuulostaa tosi hyvältä! Me taas saamme korisängyn vanhemmilta. On kyllä tosi ihana, että jotkut asiat säilyvät vuosikymmeniä sukupolvelta toisella. :)

 3. Hyvältä näyttää ja kuulostaa suunnitelmat, samoilla linjoilla lapsen huoneen sisustuksen suhteen täälläkin ollaan. Sisustus pysyy neutraalina ja tytsin lelut ja vaatteet ja muutamat sisustusesineet on ne millä tuodaan väriä huoneeseen. Samaan sänkyyn päädyttiin muuten täälläkin. Ihana tuo isoin nappisilmä, joka teidän sängyssä köllii :)

  • Kiitos Henna ja kiva kuulla, että olet samaa mieltä! Usein ajatellaan, että lapsen valtakunta pitäisi olla todella värikylläinen, jotta hänellä on virkkeitä. Itse taas ajattelen niin, että maailma on yhtä infoähkyä, joten on pelkästään hyvä, jos oma huone on enemmänkin rauhallisen seesteinen. Hyvä pinnasänkyvalinta ja Sisustuskoira Onni kiittää terveisistä! :)

 4. Moikka! Nyt tulee vanhaan postaukseen, mutta kuvahaulla päädyin tänne. Nimittäin tuo soiva pupu, onko sulla hajuakaan mistä se olis mahdollisesti ostettu? Pitäis saada just tollanen samallainen jostakin :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue