Pikkujoulubrunssi – helppoutta, havuja ja hurahtamista

Yhteistyössä Asennemedia ja Arla-tuorejuustot

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Mitä tapahtuu, kun saat tehtäväksesi järjestää brunssin Noora K.:n kanssa? Alkaa Pinterest laulaa ja lujaa. Meitä yhdistää suunnaton rakkaus (voitte vapaasti käyttää myös sanaa pakkomielle) kauniisiin yksityiskohtiin ja voisimme molemmat fiilistellä oikeanlailla aseteltuja rosmariinileipätikkuja ja kynttilänjalkoja vaikka työksemme.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Toisaalta meitä yhdistää myös toinen asia, rentous. Emme ole pönöttäviä ihmisiä, jotka heräävät aamukuudelta silittämään lautasliinoja tai jännittämään, onnistuuko vaativa kohokas vai eikö onnistu. Kivannäköistä ja herkullista kun saa aikaan helpostikin.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Olemme myös hurahtajia. Nooran sivulauseessa vilahti, pitäisikö ottaa mukaan vähän pre-Christmas-teemaa, ja minuutin päästä Pinterest-taululla kilisee kulkuset ja jolkottaa porot. Tuoksinassa unohdimme kaiken pyhäpäivän poikkeusaukioloista (muut siis kai viettivät halloweeniä, ei joulua), mutta läheltä piti -tilanteiden jälkeen saimme kuin saimmekin brunssin toteutettua myös tosielämässä.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Järjestimme brunssin Asennemedia-tytöille Ullalle, Noora H.:lle sekä Vienalle, joka ystävällisesti lainasi ihanaa kotiaan brunssin puitteiksi. Teemana oli Arlan täyteläiset ja lisäaineettomat tuorejuustot, jonka viiden maun ympärille kehitimme vaivattomat, maukkaat ja varmasti onnistuvat tarjottavat.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Wrap-rulliin kääräisimme mustapippurituorejuustoa ja sen pariksi ohutta härän kylmäsavupaistia sekä kurkku- ja punasipulisilppua. Suolakeksit maustoimme tomaatti-basilikatuorejuustolla ja päälle asettelimme tuoretta basilikaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Oiva dippi rosmariinileipätikuille ja sellerille syntyi sekoittamalla yhteen purkilliset rucola-pestotuorejuustoa sekä kermaviiliä.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Valkosipuli-yrttituorejuusto pääsi pariksi päärynäpaloille yhdessä pekaanipähkinöiden, hunajan ja tuoreen timjamin kanssa.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Makean jälkiruoan virkaa hoiti piparit maustamattomalla tuorejuustolla sekä karpaloilla ja granaatinomenan siemenillä. Tämän helpommaksi ei tosiaan enää cocktail-palojen valmistaminen voi mennä.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Suupalat huuhdottiin alas tummapaahtoisella kahvilla, samppanjalla ja raikkaan jouluisella juomalla: kaksi kolmasosaa cloudy-tyyppistä, eli tavallista sakeampaa omenamehua, loput karpalokivennäisvettä ja koristeeksi kanelitangot.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Kanelitankojen lisäksi sesonkikoristeiksi sopivat loistavasti havunvihreät yrtit, erityisesti tuore rosmariini, josta saa näppärästi sidottua juuttinarulla lautasliinarenkaat tai muut nätit yksityiskohdat. Sitten vain pari minikokoista havupuuta, kynttilät sekä eriparisia pellavalautasliinoja ja pöytähopeita – siinä se.

Homevialaura, pikkujoulut, joulu, brunssi, kattaus, Arla, tuorejuusto

Jouluteeman saanut brunssi osoittautui täydelliseksi sesongin aloitukseksi tyttöjen kanssa. Vaikka itse sanonkin, näitä tarjoiluja tulee varmasti tehtyä marras-joululuussa toistekin. Enää on glögisesonki korkkaamatta. Tarttuva tauti tämä jouluinnostus.

Comments

 1. Voi kuulostaapa hyvältä! Nuo päärynät ja piparkakut menevät ehdottomasti kokeiluun. Järkkään vuosittain ystävilleni joulubrunssin ja siellä jos jossain nuo olisivat hyvä lisä tarjoiluille. Ja ihmistyyppinä olen ihan samanlainen rentoilija pakkomielteinä yksityiskohdat. Siitä saa vain niin hyvän mielen! :D

  • Brunssiemännät ilahtuvat, jos näitä suupaloja innostuvat kokeilemaan muutkin. :) Ja samaa mieltä, piparit ja päärynät oli omatkin suosikit. Herkullisuuden puolesta muutkin maistuivat yhtä hyviltä, mutta erityisesti pipareissa ja päärynöissä on kivaa joulun tunnelmaa ja ne ovat tosi kauniilta laittaa tarjolle.

  • Kiitos, Minna! Onneksi pikkujoulukausi on vasta alussa. Näillä ehtii herkutella brunssilla tai iltaglögien kanssa moneen kertaan. :)

 2. Heti kun näin kuvat tästä kattauksessa instagramissa, niin jäin odottelemaan tätä postausta :)
  Kiitos siis ohjeista ja vinkeistä. Itse järjestän pikkujoulut joulukuun puolivälissä ja tietenkin olen jo nyt hieman miettinyt mitä siellä voisi tarjota. Nämä herkut kuulostivat todella kokeilemisen arvoisilta :)

  • Ai miten kiva kuulla! Koska emme ole ruokabloggaajia, suosimme aika helppoja reseptejä, joilla varmasti ihan kaikki onnistuvat. Kivahan se on väkertää ja nykertää, muttei kuitenkaan koko päivää, jotta ehtii itse päivänä keskittyä myös oleelliseen, vieraisiin ja rentoutumiseen. :) Hauskoja pikkujouluja ja suunnittelua, se on ihan parasta!

 3. Ihania, helppoja ja kokeilemisen arvoisia vinkkejä, kiitos ihastuttavasta blogistasi! Tästä tuli jo pikkujoulufiilistelyä, ihanaa. Täytyy testata vinkit lähiaikoina glögin kanssa…

  • Kiitos kivasta kommentista ja kauniista sanoista! Olen itse asiassa itsekin tosi iloinen, että tämän yhteistyön ansiosta tiedän jo nyt, mitä tulen tarjoamaan marras- ja joulukuussa vieraille. Tarjoiluissa on kuitenkin aina oma stressinsä, niin nämä on nyt helpoksi ja hyviksi havaittu. :) Tunnelmallista pikkujouluaikaa!

  • Kiitos, Vilja! Pöydästä tuli kyllä omastakin mielestä kaunis, oli inspiroiva aihe ja hyvä co-host. :) Kiitos kivasta haasteesta, toteutan sen!

 4. Kauniita kuvia ja herkut näyttää ihanan simppeleille ja tyylikkäille! Piparien ja juustojen lisänä granaattiomenat on ihan täydelliset. Tekisi melkein jo mieli maistella ensimmäiset tälle vuodelle. :)

  • Kiitos paljon! Simppeli ja tyylikäs on parasta. Onneksi maailmassa on niin paljon tarjoiluja, jotka eivät vaadi tuntien tekemistä, vaan lähinnä pilkkomista ja kauniin esillepanon. Tänään päätin, että meillä korkataan glögikausi. :) PS. Kiva joulukamppis teillä, hauska bongata tuttuja kollegoita telkkarista!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue