Inaria-liukuovilla uudistunut eteinen ja asiaa kodin järjestyksestä – taas

Homevialaura, eteinen, Inaria, liukuovikaapistot, säilytys

Tervetuloa peremmälle uudistuneeseen eteiseemme! Eteinen on kodin käyntikortti sanotaan, ja onhan se totta. Jos ensimmäinen näky on kasa kenkiä, ränsistynyt matto ja levottomannäköinen avohylly, voi sen jälkeen olla vaikea muuttaa mielikuvaa muuksi. Silti en koe, että eteisellä tarvitsisi tavoitella ikimuistoista ensivaikutelmaa vau-efekteillä, vaan yksinkertainen ja raikkaan siisti sisääntulo toimii varsinkin pienessä kodissa parhaiten.

Homevialaura, eteinen, Inaria, liukuovikaapistot, säilytys

Kolmiossamme on vaatehuoneen lisäksi neljä edellisten asukkaiden asentamaa Inaria-liukuovikaapistoa. Itse asiassa tilannetta on todella kiinnostava verrata siksi, että aikaisemmin asunnossa asui tismalleen meidän kokoinen ja -ikäinen perhe: esikoistaan odottava pariskunta lemmikin kanssa. Voin vannoa, että motiivi heidän muuttamiseensa juuri ennen synnytystä oli tilan puute. Kaappeihin ei olisi mahtunut enää lapastakaan, vaikka kalustukseen lisäksi kuului vielä kiitettävä kokoelma irtolipastoja ja -kaapistoja.

Homevialaura, eteinen, Inaria, liukuovikaapistot, säilytys

Tavaran järjestys on sisustusteemoista eniten sydäntäni lähellä ja olen kirjoittanut siitä oman elämäni KonMarina lukuisia kertoja. Mietin usein, millaisia summia ihmiset maksavat Helsingin neliöhinnoilla tavaran säilyttämisestä, ja miksi ratkaisuna nähdään aina isompaan muuttaminen, ei koskaan omaisuuden karsiminen.

Homevialaura, eteinen, Inaria, liukuovikaapistot, säilytys
Äärimmäinen minimalisti ei tietystikään tarvitse olla – totta kai sydän saa sykkiä romanttisen rönsyilevälle tyylille ja kauniille esineille – mutta jonkinlaista kaappien läpikäymistä suosittelen kaikille. Se, miten paljon paremmin energiat virtaavat, ja miten helpommin arki siivoamisesta tavaroiden löytämiseen sujuu, täytyy kokea itse. Olen itse niin uskossa, että uudesta perheenjäsenestä huolimatta meillä on tällä hetkellä vähemmän tavaraa kuin koskaan ennen.

Homevialaura, eteinen, Inaria, liukuovikaapistot, säilytys

Se, mistä olen erittäin kiitollinen edellisille asukkaille on, että he aikoinaan panostivat Inaria-mittatilauskaapistoihin. Tänä päivänä me saamme nauttia kotimaisesta laadusta, joka ei vuosien saatossa ole mennyt miksikään. Ovien tyyli ei kuitenkaan ollut aivan meitä: harmaa puolipeili tuntui levottomalta niin eteisessä kuin saman käytävän päässä olohuoneessa. Onneksi ovien vaihtaminen Inaria-kaapistoihin ei ole mikään ongelma.

Homevialaura, eteinen, Inaria, liukuovikaapistot, säilytys

Mietin pitkään kahden ovivaihtoehdon välillä, avartavan kokopeilin ja rauhallisen valkoisen, ja kysyin apua teiltäkin. Kiitos vielä hyvistä huomioista! Kuten näette, päädyimme valkoiseen. Ensimmäiset pari päivää eteinen tuntui kopperolta, koska peilin luomaa illuusiota loputtomasta käytävästä ei enää ollut, mutta silmä tottui nopeasti. Nyt lumenvalkoinen lasi tuntuu täydellisen omalta: se on valoa heijastavan kuulas, mutta ilmeeltään rauhallinen. Valkokehyksiselle kokovartalopeilille taas oli kuin tehty paikka eteisen seinässä, sillä siitä kohtaa halusinkin muutenkin kaikki aikaisemmat tilpehöörit pois.

Homevialaura, eteinen, Inaria, liukuovikaapistot, säilytys

Myös olohuoneen puolella lumenvalkoinen lasi oli nappivalinta, sillä nyt kaapisto sulautuu valkoiseen keittiöön. Asioimme Inaria Stuodiolla Vuosaaressa – Margo Kangasniemelle vielä suuret kiitokset asiantuntevasta ja mukavasta palvelusta! Voin siis lämpimästi suositella kyseistä osoitetta, jos kaipaat kasvojenkohotusta nykyisille kaapistoille tai kokonaan uudet liukuovikaapistot laadukkaana ja kotimaisena mittatilaustyönä.

Inaria-liukuovista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Comments

 1. Näyttää upealta! Meillä suunnitelmissa vaihtaa eteisen kaappien tavalliset ovet liukuoviin. Minkä hintaiset nuo teidän ovet suurinpiirtein ovat asennettuina? Ei tarkkaa hintaa tarvitse sanoa, mutta suuntaa antavaa. Kävittekö Inarialla mittojen kanssa vai käytiinkö sieltä paikan päällä mittaamassa? Kauanko kesti toimitus?

  • Kiitos, kiva kuulla! Normaalihinta on pyöreästi 300 euroa ovelta, mutta koko vaikuttaa tietysti ja materiaali, eli tarkka tarjous kannattaa kysyä Inarialta. Me kävimme Inarialla katsomassa ensin ovivaihtoehtoja paikan päällä, ja kun olimme tehneet päätöksemme, tuli Inarian Margo meille veloituksetta tekemään tarkistusmittauksen. Erikseen maksaa sitten ovien toimitus ja asennus sekä vanhojen ovien pois vieminen, mikäli näissä työvaiheissa tarvitsee apua. Olisikohan toimituksessa mennyt noin kuukausi. Toisaalta välissä oli joulun ja uudenvuoden pyhät, mutta keskimäärin puhutaan varmaan muutamasta viikosta. Tämäkin kannattaa varmasti tarkistaa Inarialta, jotta saa juuri ajankohtaisen tiedon. Kaiken kaikkiaan minulla on asioimisesta pelkkää hyvää sanottavaa. :) Onnea oviprojektiin!

  • Kiitos Hannele, ilahduinpa kovasti! Välillä mietin, pitäisikö blogipohjan olla vähän aikakauslehti- tai sivustomaisempi sen sijaan, että postaukset rullaavat vain peräkkäin perinteiseen tapaan, mutta teknisten muutosten tekeminen on aina niin rassaavaa, että tällä mennään toistaiseksi. ;) Samat terveiset sinne, hyvä linja uusi urateema! Ja meidän Ullakin siellä edustamassa, kävin heti lukemassa. Onnea vielä myös kirjoista, ihan mieletön juttu!

 2. Rohkea päätös vaihtaa peilit pois, mutta ihan selkeästi todella kaunis kokonaisuus!

  – Kävin itse asioimassa samassa Vuosaaren liikkeessä viikko sitten – palvelua ei voinut kehua sillä mitä tahansa kysyinkin oli vastauksen saaminen nihkeää. Kyseinen mieshenkilö ei selvästi ollut kiinnostunut esittelemään (minulle ennestään tuntemattomia) tuotteitaan, vaan ilmeisesti olisi pitänyt olla jo TILAAMASSA jotta olisi saanut palvelua. Harmi, sillä itseäni kiinnostaisi monenmoiset mittatilausratkaisut, kartoitan tulevan uuden kotini ratkaisuihin sopivia toimijoita – ts. olen vasta etsimässä ideoita. Suosisin tässä mieluiten kotimaista yrittäjää.

  Siispä vinkki tälle yrittäjälle: älä väheksy yhtäkään asiakasta vaan kartoita tilanne ja myy aina 110% asenteella. Voit kokea iloisen yllätyksen myynnin kasvaessa suosittelujen perusteella.

  • Rohkealta peileistä luopuminen ihan oikeasti tuntuikin. Ei ollut helppo päätös, mutta onneksi totuttelun jälkeen en koe, että kotimme olisi mitenkään ahtaamman tai pimeämmän oloinen. :)

   Ihanko totta, voi miten harmi kuulla! Olikohan kyseessä kauppias itse? Meidän kokemuksemme mukaan hän oli niin aidosti asiakaslähtöinen koko prosessin ajan, että palvelisi hyvin ketä tahansa. Totta kai heti alusta alkaen pitää kohdella potentiaalista asiakasta viimeisen päälle. Ymmärrän kyllä, mitä tarkoitat. Olen kokenut muissa yhteyksissä ihan samaa, että ensimmäinen hymy väläytetään siinä vaiheessa, kun rahat on tiskissä, mutta sitä ennen suhtaudutaan ostajaan kuin epämääräiseen, aikaa vievään haahuilijaan. Toivottavasti Inarian suhteen oli harmillinen väärinkäsitys!

 3. Dear Laura, your blog is absolutely amazing. love your style, and photos. you´re such a great inspiration.
  Greetings from Prague.
  Martina

  • Thank you so much, Martina! Your lovely comment really made my day. :) Have a relaxing weekend and greetings to Prague – it’s a beautiful city!

 4. Love the floor and how you managed to incorporate your hallway/entryway into the rest of your place. It’s seems to feel like a part of the house. So many times do entryways feel like a completely separate space to the rest of the home. You did a great job. Thank you for sharing!

  • Good point! Since it’s now all white it really feels like part of the home instead of just entry. I find it especially important in a small home like ours. Thank you very much!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue