Ensimmäiset viikot kotona – hellyyttä, hoivaa ja kurkku keittiönlaatikossa

Yhteistyössä Asennemedia ja Rela Drops

Homevialaura, Rela Drops + D Vitamiini, vauvan maitohappobakteerit

Takana on nyt kohta viisi viikkoa vauva-arkea. Miltä alku on tuntunut? Luku neljään vahvistaa, että hengissä ollaan edelleen koko perhe.

Koskaan ei voi etukäteen tietää, millainen tyyppi perheeseen muuttaa, eikä myöskään omia ensimmäisiä tuntemuksia vanhempana pysty ennustamaan. Itse koen, että alku on ollut asteen odotettua helpompi. Mieheni taas kokee hieman päinvastoin. Hänellä kun ei ole hormoneja apuna, ja koska itse olen koko ajan vauvassa kiinni, on kotityötaakka kieltämättä miehen harteilla. (Toki hän hoiti enemmän kuin oman osuutensa jo aiemmin, tästä en voi nykyajan miehiä tarpeeksi kiittää.)

Homevialaura_6401

Kaiken kaikkiaan olemme sopeutuneet uusiin rooleihimme hienosti, ja myös isyyslomanjälkeinen arki vauvan kanssa kahdestaan kotona on lähtenyt hyvin käyntiin. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita, etteikö väsymystä olisi meilläkin. (Tai jotenkin mystisesti täällä on alkanut löytyä kurkkuja keittiönlaatikosta.) Kuitenkin kaiken kaikkiaan sanoisin, että uutta elämänvaihetta on värittänyt enemmän rentous ja onnistumisen kokemukset kuin epätoivo, ja se on jo paljon se. Pakollista disclameria unohtamatta sanon, että meillä menee oikeastaan tosi mukavasti.

Homevialaura_6735

Olemme todella onnekkaita, kun koliikkiarpa ei osunut kohdallemme, mutta asiaankuuluvia vatsavaivoja on täälläkin. Arjen helpottajista tulee luettua tässä elämäntilanteessa paljon, ja ainakin seuraavat mainitaan monesti vastasyntyneen ilmavaivojen hoitamisen yhteydessä: vaihtelevat kantoasennot, röyhtäyttäminen, vauvahieronta, vyöhyketerapia, oman ruokavalion tarkistuttaminen sekä maitohappobakteerit.

Homevialaura, Rela Drops + D Vitamiini, vauvan maitohappobakteerit

Rela Drops + D Vitamiini on helppo annostella uudistuneen tuubipakkauksen ansiosta, mikä on tervetullut uudistus usein yhdellä kädellä taituroiville äideille. Viisi tippaa voi lisätä maitoon tai annostella ensilusikasta suuhun, kuten me teemme. Otimme tuotteen käyttöön heti kaksiviikkoisena, ja aiomme ilman muuta jatkaa tämän vaatimattomat 100 miljoonaa maitohappobakteeria sisältävän koktailin nauttimista joka päivä vuoden ympäri vauvan hyvinvoinnin tukemiseksi. Äidinmaidosta eristetyn, ihmiselle täysin luontaisen maitohappobakteerin lisäksi Rela Drops + D sisältää hyvin imeytyvää, vastustuskykyä ylläpitävää D3-vitamiinia.

Homevialaura_6425 (1)

Mikäli suolistobakteerien vaikutus hyvinvointiin kiinnostaa enemmänkin, suosittelen ehdottomasti lukemaan toisen tuoreen äidin, Wellberriesin, Parasta pienille -postauksen Rela Dropseista. Onneksi meillä Asennemediassa on näin asiantunteva hyvinvointi- ja ravintovalmentaja, sillä Tuulia osaa pureutua aiheeseen aika lailla tätä maallikkoa syvällisemmin. Tuulia muun muassa huomauttaa, että suolistobakteerit osallistuvat immuunipuolustukseemme sekä suojelevat meitä sairastumisilta, astmalta, allergioilta, lihomiselta, diabetekselta ja suolistosairauksilta. Näin iso merkitys on muutamalla tipalla pienen ihmisen terveyteen.

Homevialaura, Rela Drops + D Vitamiini, vauvan maitohappobakteerit
Millaisia muistoja teille on jäänyt ensimmäisistä viikoista, löytyikö yhteinen sävel heti? Saan hankinnoista jonkin verran kyselyjä, joten lupaan heti ehtiessäni listata teille ne (sisustukseen sopivat) apuvälineet, joista meille on ollut eniten apua arjessa kotona.

Comments

 1. Hei sinä,

  voi miten ihanaa, että siellä ollaan pumpulisissa tunnelmissa <3

  Ja kurkku säilyy muuten muuallakin kuin jääkaapissa. Hyvä että oli päivänvalolta suojassa, sillä siitä olisi voinut lähteä väri ;)

  • No hei sinä! Niinpä, ollaan tosi kiitollisia, että kaikki on mennyt näin hyvin. Sanos muuta! Taidan alkaa säilyttää tomaatteja ja avokadojakin vetolaatikossa, niin kypsyvät kivasti ja säilyy värit. ;) Terkkuja meiltä kaikilta! <3

 2. Moi! Ihanan monipuolinen tää sun blogi! Itsellä kohta 4 kuinen tyttö ja ne masuvaivat vaan näköjään kuuluu tohon 3:n ekaan kuukauteen. Teki mitä tahansa ruokavalion kanssa en itse ainakaan löytänyt syy-seuraus-suhteita vatsanväänteiden suhteen. Paitsi ristiäisissä vedetyt kahviöverit. Tsemppiä näihin ekoihin kuukausiin!

  • Kiitos Kaisa! Ihana palaute. Olen tosi iloinen, että olette tykänneet myös näistä vauva-aiheista ja ruudun sillä puolella taitaakin olla monia samassa tilanteessa. :) Itsekin koen syöväni niin kohtuullisia määriä mahdollisesti vatsaärsytystä aiheuttavia ruoka-aineita, että se tuskin on syy. Miten nopeasti jo kuusi viikkoa on mennyt, niin eihän tämä vauva-aika ole kuin nähdä. Sen kun muistaa, niin jaksaa väsymyksenkin hyvin. Kiitos paljon ja kivoja päiviä teillekin 4-kuukautisen pienen kanssa. :)

 3. Täällä elellään aika samassa elämäntilanteessa, vauva on nyt neljä viikkoa. Väsymys on tuttua täälläkin. Onneksi mies jeesaa, eilenkin otti vauvan hoiviinsa aamukuudelta niin sain itse vähän unta, jei!
  Vatsavaivoihin olen nyt kerran testannut vyöhyketerapiaa ja pian lähdemme uudestaan. Ainakin vauva nukkui sikeästi sen jälkeen, muusta vaikutuksesta en osaa vielä sanoa.

  Mutta, kevättä kohti! Jaksaa univajeetkin paremmin valoisassa ?

  • Moi Lennu! Onpa kiva, että moni teistä lukijoista on samassa elämäntilanteessa. Kuulen niin mielelläni teidän kokemuksianne. Meidänkin on tarkoitus jossain vaiheessa ottaa enemmän pulloa käyttöön, niin saisin itsekin vähän pidempiä pätkiä unta. Onneksi väsymys on vielä kohtuullista, mutta totta kai, kun sitä joka päivä kertyy, on jossain vaiheessa ihana päästä nukkumaan edes yksi täysi yö. :) Uskon vyöhyketerapiaan ja aion kokeilla sitä, jos tilanne vaatii, mutta onneksi vielä toistaiseksi vatsavaivat ovat varsin kohtuullisia ja asiaankuuluvia. Toivottavasti teilläkin helpottaa ja kevät aurinkoineen auttaa kieltämättä kaikkeen. :) Terveisiä neliviikkoiselle pienelle!

 4. Nuo tunnelmat toivon itsekin saavuttavani parin viikon sisällä. Hitsi, juuri hain d-vitamiinitippoja apteekista, ja asiaa sekunnin harkittuani tartuin toiseen pullon enkä tuohon Relaan. No, apteekki on lähellä :)
  Iloa ja lepoa päiviinne!

  • Voi että, olette niin jännän äärellä, jos koska vain voi alkaa tapahtua! D-vitamiinitippoja ostin minäkin jo ennen syntymää (niistäkin muuten tulossa juttua), ja maitohappobakteerit ehditte hyvin napata kaksiviikkoiselle myöhemmin. :) Kunhan hän nyt ensin saapuu maailmaan. Kaiken odottamisen arvoista se on, lupaan. <3

 5. Ahh, mitkä röyhelöt. Pojanpojallamme vatsavaivoja on myös. Hän on kohta 4 kk ja vielä välillä herää kipuitkulla. Vaikea on pienistä tietää. Kaikkea kokeillaan, että vauvan olisi hyvä olla. D-vitamiinin lisäksi itsekin annoin pojille minifam ja kuplaton tippoja…siis noin 25v sitten. Onneksi eivät öitä valvottaneet.
  Säännöllinen ja rauhallinen rytmi tekevät arjesta helpomman. Ensimmäisen kanssa se yleensä onnistuuin. Kun lapsia on useampi, on enemmän ohjelmaa ja silloin vauvaa pitää herätellä ja kuljettaa mukana eri syistä.
  Noh, ihania ovat ja pääsen huomenna auttamaan hoidossa, kun perhe elää remontin keskellä.

  • Röyhelöpöksyt on kyllä parhaat! Taitaa olla niin, ettei tässä maailmassa ole vauvaa, jolla ei olisi yhtään vatsavaivoja. Meidän kipuja ja huutoja pidän niin lyhytkestoisina ja asiaankuuluvina, että toistaiseksi ei ole tarvinnut miettiä lisähoitoja, mutta tilannehan voi pienten kanssa muuttua mikä viikkoa vain. Moni kuulemma kokeilee juuri Cuplatonia tai Disflatylia. Hauska, että Cuplatonkin on ollut olemassa jo noin kauan. Ihan totta tuo kommenttisi arjesta ja aikatauluista. Olen tarkoituksella pitänyt kalenterin edelleen minuuttiaikataulusta vapaana, sillä se on ehdottomasti helpointa elää nyt ainakin pääpiirteittäin lapsen tahtiin. Ihana, kun autat hoitamisessa. Siitä on perheelle varmasti valtava apu, erityisesti, jos he remontoivat (hatunnosto ahkerille vanhemmille). Ihania vauvahetkiä teille! :)

 6. Hei, ihana postaus. Minulla nuo ajat ovat jo yli kymmenen vuoden takana, mutta kurkku keittiönlaatikossa sitäkin tuoreempana! Aina Aasiasta tullessa olen sekaisin kuin seinäkello ja juuri viikko sitten ihmettelin ruokaa laittaessani (se eka ja pahin ilta, kun kroppa/pää sanoo, että nukkumaaaaan), että mihinkäs se kurkku katosi enkä löytänyt sitä ennen kuin seuraavana aamuna, kun tyhjensin astianpesukoneesta aterimet ja siellähän se oli – aterinlaatikossa:) Vauvantuoksuisia päiviä sinne!

  • Kiitos Anu, ihana kuulla! En kestä, kurkku astianpesukoneessa. Ihan paras! Tiedän nyt, mistä etsiä ensi kerralla, jos meillä on uudestaan kurkut hukassa. Kauhean kätsyä, että on sitten valmiiksi puhdaskin. :D Hurjaa, mitä väsymys tekee ihmiselle, on se sitten vauvaväsymystä tai jetlagia. Onneksi tällaisille jutuille kuuluu vain nauraa, kunhan muuten jaksaa arjessa ja saa ennemmin tai myöhemmin nukuttua univelkaa pois. Kiitos paljon ja aurinkoista kevättä sinulle!

  • Tosi kiva kuulla, kiitos paljon! Tällaisista terveisistä ilahtuu aina niin kovasti. :) Kovasti tervetuloa lukijaksi ja samoin sinne, onnellista kevättä!

 7. Ihanaa, että kaikki on mennyt mukavasti! Itse olen luonteeltani ehkä hieman pessimisti tai no rankka realisti ainakin ja täytyy todeta, että näistä reilusta kahdesta kuukaudesta on vain positiivisia muistoja ja ajatuksia. Tottakai löytyy ne pienet pakolliset ongelmat välillä, mutta silti sanoisin, että kaikki on tosi hyvin. Yksi suuri vaikuttava tekijä tähän on vauvan uni, hän nukkuu yhdellä 10 minuutin heräämisellä koko yön, säännöllisesti. Erilaisia kausia tosin varmasti tulee, joten nautin nyt tästä hetkestä.
  Itsehän löysin muuten karjalanpiirakat kattilalaatikosta ja ehdin jo hämmästellä miehelleni miten hän ehti syödä kaikki niin nopeasti. Joten kurkkuskandaliit ovat varmasti useimmille ihan arkipäivää ;D Itselleni välillä ihan ilman vauvaakin.

  • Niinpä! Täytyy olla tosi kiitollinen siitä, että vauvan kanssa on mennyt hyvin. Toki esimerkiksi viime aamuyö oli meillä aikamoista ähkimistä, ja nukuin tosi katkonaisesti, mutta se on pientä, jos vertaa kolmen tunnin koliikki-itkuun. Vau, tosi kiva kuulla! Teidän pienen nukkuminen kuulostaa jo taivaan lahjalta. Mistä sellaisia voi tilata? ;) Juuri niin pitääkin, että nautit nyt joka hetkestä. Ihan turha murehtia etukäteen, että tuleeko joku vaikeampi vaihe vai eikö tule, se on sitten sen ajan murhe. Hah! Mainio karjalanpiirakkajemma. Jep, ihan varmasti on arkipäivää ja tämä vielä kevyestä päästä. :D

 8. Ihana kuulla, että kaikki siellä hyvin! <3

  Täällä on nyt nautittu mammiksesta kaksi kokonaista päivää, ja hurjasti jo odotetaan pienokaista syntyväksi!

  Saanko tiedustella mistä nuo i-ha-nat röyhelöpöksyt ovat..? Ymmärrän kyllä, että kommentteihin vastaaminen ei varmaan ole päälimmäisenä mielessä, joten älä ota stressiä!

  Nauttikaa ikimuistoisista viikoista!

  Riika | Coterie

  • Voi kiitos Riikka! Itse asiassa kommentteihin vastaaminen on ollut, jos nyt ei ihan päällimmäisenä, niin mielessä kuitenkin. Johonkin ne päivät katoavat, enkä yrityksistä huolimatta ole vielä keksinyt, mistä saisin kolmannen käden näpyttelyä varten. ;) Mutta nyt, päiväunitaukoa hyödyntäen, vastaus kysymykseesi on: röyhelöpöksyt on Livly-merkkiä. Livly on AIVAN ihana tukholmalainen lastenmerkki muutenkin, kannattaa tutustua. Heillä on oma verkkokauppa, mutta tällä kertaa tilasin pöksyt Booztsista: http://www.boozt.com/fi/fi/livly/sunny-ruffled-bloomers_12044070/12044089?navId=63883&group=brandwall

   Ihania päiviä äitiyslomalaiselle, nyt vain nautit ja odotat. Se on kaiken sen jännittämisen arvoista. <3

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue