Inspiraatiota pääsiäis- ja kevätkattaukseen

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän pääsiäisestä. Erityisesti töissä ollessa ylimääräiset vapaat kevään kynnyksellä tuntuivat taivaan lahjalta – ei velvollisuuksia tai pakkoperinteitä, vain aikaa olla ja tankata vuoden ensimmäistä aurinkoenergiaa, jos oikein hyvin kävi. Ei pääsiäinen äitiyslomallakaan hullummalta tunnu. Tietäähän se perhettä koolla ja lupaa keskittyä lempiasiaani, ruokaan ja viiniin.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Vielä joitain vuosia sitten harrastin pääsiäiskoristelussa keltaisia narsisseja, mutta nyt olen tylsistynyt tässäkin asiassa, enkä koe keltaista omakseni edes muutamaa päivää.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Onneksi lempivärini valkoinen sopii joka sesonkiin, amarylliksina jouluun ja keväisinä tulppaaneina pääsiäiseen, eivätkä ruusut ja muutkaan leikkokukat tässä yhteydessä hullummalta näytä. Pyhiksi saatan napata myös valkoisen perunanarsissin ruukussa.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Innostuin jakamaan teille hyvissä ajoin inspiraatiota pääsiäiskattaukseen Balmuirin uutuustuotteiden myötä, ja toki tunnelma sopii yhtälailla muihinkin kevään juhliin. Se hyvä puoli tässä tylsyydessä on, että samat astiat, koristelut ja keittiötekstiilit menevät vuoden ympäri vain pienillä muutoksilla. Pöytäliinojakin omistan ainoastaan yhden, tämän valkoisen pellavaisen.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Oletteko jo huomanneet, että Balmuirin mallisto on kasvanut viinilaseilla? Innostuin uutuuksista jo syksyllä käydessäni showroomilla, ja nyt lasit vihdoin ovat saatavilla Balmuir-verkkokaupassa.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Pidän toki edelleen Iittalan Essence -viinilaseista, enkä ole luopumassa joka kodin moderneista klassikoista, mutta totta puhuen olen kaivannut rinnalle toista viinilasisarjaa. Sarjaa, joka olisi asteen juhlavampi tuomaan vaihtelua ja näyttävyyttä pöytään. Kattaminen on ennen kaikkea fiiliskysymys: jollain juhlapyhien täytyy erottautua perus viikonlopusta. Onhan meillä kahdet eri lautasetkin, niin miksei myös viinilasit.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Kristalliseen Balmuir Piemonte -lasimallistoon kuuluu kuvissa näkyvät valkoviinilasi, kuohuviinilasi sekä punaviinilasi kahdessa koossa, meillä oleva 610 ml sekä vielä isompi 770 ml. Lisäksi mallistosta löytyy liköörilasi ja kaksi juomalasia. Pääsin harjoitusillallisella saman tien toivomaani hienostuneeseen tunnelmaan, ja pääsiäisenä jatketaan. Sen se teettää, kun katsoo Mr. Selfridgeä Netflixistä ja alkaa kuvitella itseään eleganttiin lontoolaispöytään. Sen jälkeen ei enää kelpaakaan pöytään mikään muu kuin monisatavuotista eurooppalaista lasinvalmistusperinnettä kunnioittava sarja.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Toinen Balmuir-uutuus on jotain, mikä on suorastaan vastaus rukouksiini – juuri oikean harmaat keittiötekstiilit. Etsin jo joulupöytään harmaita kankaisia lautasliinoja, mutta joka kerta sävy taittoi mihin sattui, joten jätin ehdokkaat suosiolla kauppaan.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Balmuir Melange on nimensä mukaisesti meleerattua harmaata, mikä on ehdoton suosikkini. Ja paras mahdollinen on myös materiaali, 100 % pellavaa. Balmuir Melange Dark Grey -lautasliinojen lisäksi sarjaan kuuluu keittiöpyyhe, ja meleerattuja pellavatekstiilejä muissakin väreissä. Lautasliinoja kehystävät Balmuirin mustat nahkaiset Hamilton-lautasliinarenkaat. Juhlavuutta lisää Balmuirin hopeana hohtava Titanium-kynttilä.

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Enää jäljellä jää pääsiäismenun miettiminen, missä auttanee eilen postilaatikosta kolahtanut Glorian Ruoka & Viini. Sekin pääsiäisessä on hienoa, että ruokajuhlana se on todella monipuolinen. Yhtenä päivänä on ehdottomasti saatava lammasta tuhdilla punaviinillä. Toisena taas jotain todella keväisen raikasta, kuten parsasalaattia rieslingillä. Eikä parane unohtaa kuplivaa maljaa keväälle, kun talven selkä alkaa taittua. Hei huhtikuu, kohta tavataan!

Homevialaura, Balmuir Piemonte, viinilasi, Balmuir Melange, lautasliina, keittiöpyyhe, pääsiäinen, kattaus

Toivottavasti saitte tästä inspiraatiota vähän erilaiseen kattaukseen, sillä pääsiäinen tulee kyllä ilman keltaisia tipujakin, ellei niitä välttämättä halua. Jos pöytään haluaa tuoda lisää hillittyä pääsiäisfiilistä, voi paikkakortteina käyttää kananmunia tai Mignon-munia, joihin kauniisti tekstaa vieraan nimen. Kippis!

Balmuir-tuotteet saatu blogin kautta.

Comments

 1. Ihana ja inspiroiva kattaus, todella! Jotain tämän suuntaista voisin hyvinkin miettiä omaankin pääsiäiskattaukseeni. Keltainen ei varsinaisesti ole minunkaan juttuni…

  • Kiitos paljon, ihana kuulla! Olenkin ymmärtänyt, että täällä on linjoilla muitakin väriallergisia. Onneksi tunnelman pystyy luomaan niin monella tavalla, eikä siihen aina tarvita niitä tonttuja ja tipuja. ;)

  • Kiitoksia! Klassista juurikin. Ei tosiaan ole arkea, eikä juhlaa, johon ei valkoinen ja harmaa sopisi. :)

  • Kiitos Eija! Ihana, jos pidät. Lautaset ovat Arabian 24h-sarjaa ja aterimet Iittalan Artik-sarjaa. Molemmat ihan lemppareita jo vuosien ja vuosien takaa. Edelleen valitsisin samat, ajatonta muotoilua parhaimmillaan. :)

  • Kiitos paljon, Jenni! Ihanat kukat tosiaan. Sekin hyvä puoli vauvan saamisessa on ollut, että kauniita kukkia satelee kotiin. Taitavat vieraat tietää, mistä isäntäväki pitää. :) Aurinkoista viikkoa!

 2. Aivan ihana, simppeli kattaus. Löysin tänne vihdoin ja viimein lempiblogini Char and the cityn kautta, ja mitä olen tässä postauksiasi vilkuillut niin, ei kyllä kaduta ja meinaan jäädä seuraamaan kirjoituksia myös jatkossa. Aikuisuuden myötä minulle on iskenyt kirjavien nuoruusvuosien myötä jonkin sortin väriallergia ja olen ruvennut kaipaamaan ympärilleni simppeliä, mustavalkoista värimaailmaa. Tämän vuoksi kaikenlainen inspiraatio on tervetullutta.

  • Voi kiitos! Ihana kuulla, että pidät kattauksesta ja että löysit tänne Charin kautta. Kovasti tervetuloa lukemaan ja täytyy tulla vastavierailulle sinnekin. Ihan sama juttu. Itsekin käytin aikanani paljonkin värejä ja suosin sisustuksessa milloin mitäkin tanskalaisesta pastellisuudesta indiskamaiseen etnisyyteen. Aikuisena on kuitenkin löytynyt se kaikista omin, yksinkertaisen klassinen tyyli. Yritän inspiroida sen tiimoilta jatkossakin mahdollisimman monipuolisesti. :)

 3. Oi kyllä – inspiraatiota tuli yllin ja kyllin. Balmuir-hulluna nuo harmaameleratut tekstiilit ovat kuin taivaanlahja, raikasta vaihtelua helmenharmaaseen, farkunsiniseen ja beigeen. Ainahan laatikoissa on tilaa vielä yksille lautasliinoille???

  • Jee, mahtavaa kuulla! No niinpä. Mikä tekstiili tässä maailmassa ei toimisi meleerattuna harmaana. Kyllä on, aina on tilaa. Eihän näin pieniä kangaspaloja voi edes laskea.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue