Sisustukseen sopiva DIY-leikkimatto

Homevialaura, leikkimatto, leikkikaari, Ikea Leka -jumppakaari, PikkuVanilja, Baby's Only

Leikkimatossa taitaa kiteytyä kaikista konkreettisemmin väriallergisen äidin painajainen. On väriä, kuosia ja killutinta – ja paikka keskellä olohuonetta. Niinpä voitte kuvitella, että lähdin hakemaan toisenlaista ratkaisua.

Homevialaura, leikkimatto, leikkikaari, Ikea Leka -jumppakaari, PikkuVanilja, Baby's Only

Onneksi en ole mieltymyksieni kanssa yksin, sillä löysin netistä monia bloggaajia, jotka ovat tuunanneet värikkään Ikea Leka -jumppakaaren mieleisekseen. Kiitollisena inspiraatiosta kaivoin esille valkoista kalustemaalia ja ryhdyin hommiin. Sivuissa olevat muoviosat oli hankala irrottaa, mutta muuten tuunaus sujui kätevästi.

Homevialaura, leikkimatto, leikkikaari, Ikea Leka -jumppakaari, PikkuVanilja, Baby's Only

Lelut kaareen löysin lastentarvikeliikkeen alesta. Tosin jälkiviisaana näin vaaleiden lelujen hankkiminen huvittaa itseänikin. Lelujen olisi ollut parempi olla mustavalkoisia, sillä parhaiten vauvat erottavat kontrasteja, mutta mikään ei estä vaihtamasta hahmoja tarpeen vaatiessa. Muutenkin leikkikaaresta on varmasti enemmän iloa vasta myöhemmin, vastasyntynyt kun ei paljoa viihdykkeistä perusta.

Homevialaura, leikkimatto, leikkikaari, Ikea Leka -jumppakaari, PikkuVanilja, Baby's Only

Leikkikaaren alla on Baby’s Only -leikkimatto PikkuVaniljasta. Beige palmikkoneulos – no nyt  joku puhuu kanssani samaa leikkimattokieltä! Leikkimatto on konepestävä, ihanan pehmeä ja sattumalta vielä millilleen sopivan kokoinen leikkikaaren kanssa. Lapsi viihtynee matolla myöhemminkin leikkeinensä ja peuhuinensa vaikka kaarivaihe olisi ohitettu. Ja jos ei muuta, ainakin matolla on alusta asti hengaillut eräs viisivuotias.

Homevialaura, leikkimatto, leikkikaari, Ikea Leka -jumppakaari, PikkuVanilja, Baby's Only

PikkuVanilja on muutenkin nettikauppa, josta haluan vinkata. Martina on valinnut puotiinsa täydellisen valikoiman neutraalinvärisiä vauvantarvikkeita. Jos tunnistat itsesi samanlaiseksi valkoisen, harmaan ja beigen suosijaksi, käy kurkkaamassa PikkuVanilja.

Baby’s Only -leikkimatto saatu PikkuVaniljasta blogin kautta.

Comments

 1. No on seesteisen näköinen leikkipaikka vauvalle. Mutta kumpi on tärkeämpää: Vauvan värisilmä vai äidin? Minusta vauvan, mutta olenkin harvinaisen epäitsekäs.

  • Moi! Arvasinkin, että on riski alkaa tuoda blogissa esille erityylisiä vauvaratkaisuja, sillä vaikka kuinka itse pidättäytyisin pinnallisesti sisustuksessa ja tyylissä, onnistuu aina joku vetämään punaisen, keltaisen ja vihreän puutteesta kasvatuksellisia johtopäätöksiä. Olen kerran kirjoittanut aiheesta mielipiteeni, voit käydä lukemassa sen täältä. :)

   http://homevialaura.com/2016/01/valmis-tauluseina-lastenhuone-ja-avautuminen-kysymykseen-millainen-aiti-sinustakin-tulee/

   Ajattelin, että tämä kirjoitus olisi selvinnyt ilman pakollisia disclamereita, mutta sanotaan ne nyt näin jälkikäteen. Meillä ilman muuta on värikkäitäkin leluja ja vauvakirjoja, joita nostellaan matolle tarpeen mukaan. Nyt oli kyse siitä, millaista alustaa myös vanhemmat mielellään katselevat kuukausia. Saat totta kai olla meidän valinnoistamme mitä mieltä tahansa, mutta jatkossa toivoisin, ettet tekisi yhdenkään ventovieraan äidin itsekkyydestä johtopäätöksiä leikkimaton perusteella.

 2. Kaunis on ja mainio DIY! Mutta ennustaisin, että värikkäillä ja metelöivillä leluilla ja räikeällä kuoseilla leikkimaton syvin tarkoitus (eli väsyneelle äidille hetken rauhan tarjoaminen) saavutettaisiin tehokkaammin :) Itse sain näppyjä värikkäistä muovihärpäkkeistä ja kaikenmaailman hello kittyistä, mutta yleisen konsensuksen nimissä jouduin antamaan periksi. Meillä oli Mamas&Papasin ihana beessi sitteri jossa lelukaaressa oli tuonkaltaisia leluja. No, se jäi käyttämättä ja vauva viihtyi ihania aikoja vanhan, räikeänpunaisen lelukaaren alla muovista nallea repien. Mutta ennustaa ei osaa kukaan millainen juuri teidän vauva on. Tärkeintä on elää hetkessä <3 Vinkkinä vielä, että jos värikkäät jutut eivät sinua innosta, niin kaikista kivointa meidän vauvoille pienenä oli tuijotella kasvoja. Omatkin kasvot riittivät. Siispä suosittelen muovipeilin tuunaamista tuohon kaareen kiinnitettäväksi :)

  • Moi Essi! Voit hyvin olla oikeassa. Jos rauhallisen hetken saaminen äidille vaatii värikkäitä killuttimia, niin värikkäät killuttimet laitetaan. ;) Ajattelenkin leikkimattoa ja -kaarta jonkinlaisena pohjana, johon voi vaikka useinkin vaihdella viihdykkeitä sen mukaan, mikä milloinkin vauvaa kiinnostaa. Sen kun solmii vaan uusia hahmoja, helistimiä tai mitä ikinä narulla kaareen. Muovipeili on loistava idea – kiitos! Sen hankin ehdottomasti, kun vaan löydän. Hetkessä eletään ja aika näyttää, miten kaari meillä toimii. :) Aurinkoista sunnuntaita!

 3. Meillä leikkimatto ja varsinkin se lelukaariosuus oli niin turha, että kunpa olisin hoksannut ostaa tuollaisen kauniin ja rauhallisen värisen maton vauvan lattiatreenejä varten. Leikkimaton ja lelukaaren toiminnoista ei kiinnostunut ollenkaan. Kaari kun otettin pois, oppi vauva heti myös kääntyilemään – siihen asti möllötti passiivisena matolla kaaren alla :D ja muutamana päivänä taisi potkia ja repiä kaaren leluja. Siinä se oli eli ehkä koko vauvavuoden turhin kapistus; samoin sitterin (babybjörn) lelukaari (sitteri itsessään oli suuri apu mm. äidin laittaessa aamupalaa ja käydessä suihkussa). Jos tulee toinen lapsi, hankin myös matoksi tällaisen rauhallisen sävyisen ja muuten irtoleluja sen mukaan, mikä viihdyttää eniten. Ne saa olla värillisiäkin; kuten Lauralla. :) Äh, ja me ei voida edes myydä pois kokonaisuutena sitä kirjavan kukertavaa leikkimattoa, kun tein sen virheen, että annoin lelut irtonaisena vauvalle pureskeltavaksi… Oma moka. :D

  • Kiitos kokemuksista! Tosi kiinnostavaa kuulla leikkikaaritarinoita muilta. Näinhän se on. En yhtään vielä tiedä, viihdyttääkö kaari meidän vauvaa ollenkaan, vaikka siinä roikkuisi mitä, mutta siitä olen varma, että matosta tulee olemaan iloa. Olen huomannut jo nyt saman, että tietyt hankinnat ovat osoittautuneet aivan kultaakin kalliimmiksi, toiset taas olisi voinut jättää hankkimatta. Ei kai näitä voi oppia kuin kantapään kautta. Hauska tapaus teidän vauva, ettei innostunut kaaresta, mutta pureskeli sitten kuitenkin muuten leluja, niin jää kirjava matto teille riesaksi. ;) Ihana!

 4. Aivan ihana!! Itsekin pidän neutraaleista väreistä! Miten sait maalattua tuosta lelukaaresta niin tasaisen värin? Laitoitko kalustemaalia suoraan vai teitkö pohjatöitä?

  • Kiitos, Monica! Tosi kiva, että tykkäät ideasta. Tarkkuutta vaativat kohdat, kuten aukot, maalasin pensselillä, mutta muuten käytin pientä telaa. Juuri siitä syystä jäljestä tuli kauniin tasainen. Muistaakseni emme esimerkiksi hioneet leikkikaarta, mutta pohjamaalia taisimme käyttää, kun sitä oli varastossa entuudestaan. Kaiken kaikkiaan tuunaus onnistui suhteellisen helposti, kun minäkään en ole mikään DIY-ihmelapsi. ;) Työn iloa!

 5. Kiiiiiiiiiiiitos tästä vinkistä, aivan loistava idea! Täällä myös väriallerginen pian-mummy-to-be, joka yrittää totutella itseään edes hippasen vaaleanpunaiseen.. Hormonit on onnneksi hieman auraamassa tietä! Äitiys tuntuu olevan kaiken maailman asioissa mielipiteitä jakava, näyttävästi myös väriasioissa.. ;) Mutta pidä linjasi, täällä tykätään tyylistäsi erittäin paljon! Ihanaa vauva-aikaa sinulle ja perheellesi.

  • Ole hyvä! Ideasta on kiittäminen monia muitakin bloggaajia, mutta hienoa sitten, että laitoin omalta osaltanikin hyvän kiertämään. :) Mietin ensin, lähdenkö bloggaamaan vauvajutuista ollenkaan, mutta huomaan koko ajan palautteesta, että lasten neutraalinsävyisille sisustus- ja tyylijutuille on selvästi tilausta, kun se on niin vähemmistössä blogimaailmassa. Ihana siis kuulla ja tulossa on vielä paljon lisää vinkkejä! Kiitos kovasti ja onnellista odotusta sinulle. :)

  • Kiitos! Onneksi Ikeasta löytyi tällainen tuunattava vaihtoehto. Itse tehty lelukaari se vasta hieno täytyy ollakin! Kyllä hätä aina keinot keksii, kun vaan käyttää luovuutta. :)

 6. Hi! I love what you did here, but unfortunately i cant read Finnish ;-)
  Could you please tell me what brand the sheep and heart soft toy is from?
  Thanks so much!

 7. Ihan huippu kaunis ratkaisu! Samaa värimaailmaa kaipaan tulevaan vauva arkeen! Ja nimenomaan näitä do it yourself ratkaisuja! Lähdenpäs samalta pohjalta itse tätä kaarta tuunaamaan! ☺️

  • Kiitos paljon! Vaikka en voi ottaa kunniaa ulkuperäisestä ideasta, hyvin tuunaus onnistui meilläkin. Nyt näin 4,5 kuukauden kokemuksella voin sanoa, että hyvin on toiminut. Vaaleat hahmot eivät beben mielestään ole kovin kiinnostavia, yllättäen. :D Suosittelen siis ennemmin mustaa, sillä kontrastit kiinnostavat vauvaa. Mutta kaari on toiminut oikein hyvin myös näin ja ajattelinkin, että pohja saa olla neutraali ja kaunis, ja tuohon lisäksi ripustelen usein myös muita leluja. Erityisesti meillä on toiminut se, että matto ja kaari ovat erikseen. Nimittäin kaartakin kiinnostuneempi bebe on kääntyilemisestä ja jumppaamisesta, ja siksi on kiva, että kaaren saa hänen liikkumisensa tieltä pois. :) Tuunailun iloa sinne!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue