TOP 15 vauva-ajan hankinnat, osa 1/3

Koska olen kommenttien perusteella huomannut monen teistä olevan samassa elämäntilanteessa, ja koska saan usein kysymyksiä aiheesta, ajattelin aloittaa juttusarjan vauvatarvikkeista. Esittelen yhteensä viisitoista tuotetta kolmessa osassa. Juttusarjan tuotteita yhdistää kaksi asiaa: niistä on ollut meille apua arjessa, ja toiseksi ne ovat sisustukseen sopivia – neutraalinväriseen sisustukseen siis.

Kooste on omistettu kaikille teille, jotka yritätte löytää lastentarvikeviidakosta tuotteita, jotka ovat paitsi hyödyllisiä myös tyyliltään hillittyjä. Haluan vielä painottaa, että tämä ei tietystikään ole täydellinen kaikille sopiva lista, vaan omia kokemuksiani viimeiseltä reilulta kahdelta kuukaudelta. Tuotteet ovat satunnaisessa, ei paremmuusjärjestyksessä. No niin, aloitetaan ensimmäisellä viidellä!

Homevialaura, Stokke Steps Natural, syöttötuoli, Stokke Bouncer, sitteri

1. Stokke Steps -syöttötuoli ja Bouncer-sitteri

Stokke Steps -syöttötuoli valikoitui meille kauniin modernin muotoilunsa ansiosta, sillä tuoleista, jos mistä, olen tarkka. Valintaa puolsi myös pitkäikäisyys. Tässä tuolissa vauva pääsee ruokapöydän ääreen muiden tasolle jo ihan vastasyntyneestä lähtien, kun tuoliin kiinnittää erikseen myytävän Bouncer-sitterin. Bouncer toimii myös normaalina sitterinä, kun sen irrottaa tuolista, mikä käy näppärästi yhdellä napinpainalluksella. Puolen vuoden jälkeen käyttö jatkuu Baby set -istuimella, kunnes lapsi on tarpeeksi vanha istumaan tuolissa ilman lisäosia. Meillä on Stokke Steps -syöttötuoli värissä Natural ja sitteri värissä Greige.

Homevialaura, Love to Swaddle Up, kapalopussi

2. Love to Swaddle Up -kapalopussi

Unen merkitystä ei varmastikaan tarvitse yhdellekään vanhemmalle perustella. Yksi avain hyvään yöuneen on ainakin meillä ollut kapalopussi, joka rauhoittaa vauvaa säpsähtelyiltä ja luo kohdunomaista turvaa. Kapalopussin siivet estävät vauvaa raapimasta kasvojaan ja hengittävä puuvilla pitää kehon lämmön tasaisena. Oma (jälkiviisas) vinkkini onkin jättää pienet yöpuvut ostamatta kokonaan ja nukuttaa sen sijaan vauvaa kapalopussissa. Love to Swaddle Up -kapalopusseja myydään maahantuojan verkkokaupassa kokohaarukalla XS-XL, kuvassa näkyy meillä nyt käytössä oleva S. Harmaan lisäksi tarjolla on valkoinen ja kauniit pastellit, vaaleanpunainen ja -sininen. Vaikka kuvasin kapalopussin lastenhuoneen pinnasängyssä, vielä harmaa pikkunakki nukkuu meidän makuuhuoneessa.

Love to Swaddle Up -kapalopussi saatu blogin kautta.

Homevialaura, Bugaboo Cameleon, lastenvaunut, yhdistelmävaunut, Nespresso, termosmuki

3. Bugaboo Cameleon -vaunut ja Nespresso-termari

Lastenvaunut on vauva-ajan hankinnoista varmaan se tärkein, ainakin arvokkain. Olikin valtava helpotus, että saimme mahdollisuuden ostaa Bugaboo Cameleon -vaunut hyväkuntoisina käytettyinä beben kummeilta. Kannattaa siis kysellä vaunuja tuttavapiiristä, jos olet samanlainen kuin minä: inhoat Facebook-kirppisten käsirysyjä, mutta et välttämättä voi tai halua maksaa täyttä hintaa uusista. Jätin suuret vaunuvertailut tekemättä, koska luotin täysin saamiimme suosituksiin, ja totta tosiaan – Bugaboo Cameleon on ainakin meidän kaupunkikäytössämme ollut juuri se oikea valinta. Miinusta Bugikset saavat vain ja ainoastaan tavaratilan ahtaudesta vaunukopan kanssa.

Elämääkin tärkeämpänä yksityiskohtana menopeliin saa kiinnitettyä kahvimukitelineen, mutta se ei ole ainoa syy, miksi termari on kuvassa. Mitä jokainen äiti toivoo? Lapsilleen terveyttä ja mahdollisuutta juoda kahvinsa lämpimänä. Olen huomannut, että termari toimii loistavasti sisätiloissa kotonakin. Nespresso-termari pitää kahvin lämpiminä pitkään (puhutaan kai jopa kolmesta tunnista) ja toiseksi se on mukia turvallisempi, jos ja kun vaarana on käsien loppuminen ja kupin kaatuminen pitkin sohvia ja mattoja.

Homevialaura, Doomoo Buddy, imetystyyny

4. Doomoo-imetystyyny

Imetystyyny on hankinta, jonka suhteen olin kaikista skeptisin, mutta mitä vielä. Pehmeä pötkylä ei ole vain nykyajan uusavuttomien humpuukia, vaan ihan oikeasti ihana apu, jota käytän monella eri tapaa päivittäin. Doomoo on ymmärtääkseni imetystyynyistä se alkuperäisin tai muuten vain parhaaksi kehuttu. Oma mallini on Buddy, joka tavallista isomman kokonsa ansiosta on erityisen muuntautumiskykyinen ja monikäyttöinen. Tyyny kannattaa ostaa jo raskausaikana, sillä erityisesti viimeisinä viikkoina se auttaa myös ison mahan kanssa nukkumista.

Homevialaura, Babybjörn One, kantoreppu

5. Babybjörn One -kantoreppu

Bebe on viime aikoina käynyt läpi vaihetta, joka on tuttu monille kuukauden-kahden ikäisille: hänen korkeutensa nukkuu päiväunia vain sylissä tai liikkuvissa vaunuissa. Siispä Babybjörn-kantoreppu on ollut pelastus, jotta saan päivän aikana tehtyä edes jotain. Kantoreppu jättää kädet vapaaksi, ja mikä parasta, se on todella helppo napsauttaa paikoilleen (itselleni kantoliina ei tästä syystä sopinut, sillä koin monta kertaa päivässä tapahtuvan solmimisen liian hankalaksi). Babybjörn One -mallin saa neljään kantoasentoon, myös kasvot menosuuntaan ja repuksi, kunhan vauva ensin kasvaa. Kantorepusta odotan myös oivallista kumppania matkustamiseen ja lentokentille.

Comments

 1. Oih, ihania kaikki! Täällä samat pohdinnat saatu (lähes) päätökseen – päästään kohta vertailemaan ;)

  Tuota unipussia olin jäänyt vielä miettimään. Kiva kuulla, että siitä on ollut teille iloa.

  Terveiset myös pikku-L:lle! <3

  Riika

  • Kiva kuulla! Unipussi on ihana siitäkin syystä, ettei tarvitse jännittää, tukehtuuko pieni peittoonsa. Tarvikeviidakossa seikkailu on kyllä ensikertalaiselle ihan oma haasteensa. Etukäteen ei viitsisi ostaa paljoa turhaa (hyvänen aika, että sitäkin tuoreille vanhemmille myydään), mutta kuka nyt lähtee täydentäville ostoksille heti vastasyntyneenkään kanssa. Siksi koin parhaaksi valmistautua hyvin etukäteen ja onneksi 95 % tarvikehankinnoista tekisin edelleen samanlailla. Ehkä nämä jutut on vain opittava kantapään kautta, varsinkin, kun lapset ovat niin erilaisia. Vaikuttaa siltä, ettei teiltä puutu enää kuin vauva. ;) Paljon tsemppiä viimemetreille ja Little L kiittää! <3

 2. Meillä myös Doomoon Buddy ja edelleen tytär 15 kk nukahtaa sen päälle iltaisin. ? Jos matkustatte, kannattaa hankkia pienempi imetystyyny reissuja varten. Me jouduttiin alkuun raahaamaan tuota isoa mukana ennen kuin hoksattiin hankkia “matkakokoinen”.

  BB:n repun vaihtaisin sekä kantajalle että kannettaville ergonomisempiin: ergo, manduca, tula tai hyvä kantoliina.

  • Lisäilen vielä, että ergonomisessa kantovälineessä vauvan jalat ovat joko vastasyntyneenä kippurassa tai myöhemmin lonkat ns. auki syvässä sammakkoasennossa eli peppu polvia alempana. Lisäksi vauvan selän tulisi pyöristyä luonnollisesti ja kantovälineen paneelin ulottua vauvan polvitaipeesta polvitaipeeseen. Näin asento ei rasita vauvaa ja kantaminen onnistuu pitempäänkin. Lisäksi ergonominen kantoreppu on suunniteltu niin, että se on myös kantajalle mukava; esim. lantiovyö on ehdoton ja sitä ei ns. rintarepuista löydy. Rintarepuissa ja vähemmän ergonomisissakin repuissa voi toki vauvaa kantaa, mutta suositellaan, että ei kannettaisi kovin pitkiä aikoja kerrallaan eli pitempiaikaista kantamista varten kannattaa tutustua myös muihin malleihin.

   BB One on varmasti edeltäjiään parempi, eikä ole tarkoitus sitä parjata tai lynkata, vaan kertoa muista mahdollisuuksista. Itsekin olin ensin sortua Stokkeen yms., mutta etsin lisää tietoa ja päädyin ergonomisempaan Manducaan ja sittemmin Tulaan kantoliinojen lisäksi. Ovat muuten myös halvempia kuin Stokke ja BB One! Hyvää tietoa aiheesta löytyy mm. FB:n kantoliinat ja kantoreput -ryhmästä tai Ipanaisen sivuilta.

   • Kiitos huomioista! Asiallisesti saa tietysti kertoa ajatuksia, tätä en ottanut lynkkauksena. ;) Uskon täysin, että mainitsemissasi merkeissä on huomioitu vauvan asento parhaalla mahdollisella tavalla. Toisaalta en näe mitään syytä uskoa, miksi myös ammattilaisten kanssa kehitetty, varmasti vuosien saatossa kehittynyt Babybjörn ei olisi ergonominen vaihtoehto sekin. Meillä oli lainassa ja kokeilussa myös muita vaihtoehtoja, mutta huomasin Babybjörnin sopivan meidän perheelle parhaiten. Kyse on kuitenkin lyhyistä ajoista: lähinnä kannan vauvaa kantorepussa esimerkiksi sen aikaa, kun laitan pyykit tai teen lounasta.

    Tosi kiva kuulla, että Buddy on myös isompien pienten mieleen! Olen monesti torkkuessa nukahtanut itsekin Buddy tyynynä, ja miten mukava se onkaan. :D Matkustaa yritetään varmaankin ilman tai sitten tosiaan pienemmän tyynyn kanssa. :)

    • Mäkin olen sitä mieltä ettei bb ole ainakaan kaikissa asnnoissa ergonominen. Oikein kauhistuttaa katsoa kun pieni lapsi on laitettu tuollaiseen rintareppuun kasvot menosuuntaan ja jalat roikkuu edessä. Jo yli 10 v. sitten kun sain lapseni, olin ehdottomasti kantoliinan ja kantorepun lumoissa ?

 3. Allekirjoitan joka kohdan! Erityisesti BabyBjörnin One -kantoreppu on ollut pelastus ensiviikoista alkaen masuvaivaisen sylivauvamme kanssa. En uskalla edes ajatella miten vankina olisin ollut vauva sylissä ilman tätä apuvälinettä. Myös koiran kanssa ulkoillessa tämä kapistus on osoittautunut huipuksi nyt säiden lämmettyä kun viisikuinen (harvinaisen utelias) poikanen pääsee kasvot menosuuntaan ihmettelemään maailmaa. Suosittelen ihan jokaiselle! :)

  • Kiva kuulla! Onneksi nykyään on niin hyviä apuvälineitä, ja ihana asia, että teilläkin on kantorepusta apua vatsavaivaisen kanssa. Ihan samaa olen ajatellut, että kantoreppuhan tulee olemaan loistava myös koiran kanssa vähän lämpimämmillä ilmoilla. Vaunukopan kantaminen kolmanteen kerrokseen ilman hissiä ja vaunujen raahaaminen kellarista ei nimittäin ole aina se helpoin tehtävä talutushihna kädessä. Ja tosiaan myöhemmin vauva viihtyy ihan varmasti menossa mukana, kun saa katsella maailmaa. :)

 4. Tosi kiva postaus. Minun olisi myös tarkoistus esitellä muutama, ihan korvaamaton juttu, jota meidän vauvalle on hankittuna. Yksi on ehdottomasti toi imetystyyny. Meillä on saman merkin ja mallin imetystyyny, eri kuosilla tosin, on muuten ihan huippu. Vaikka imettäminen jäikin ongelmien myötä, se on meillä edelleen päivittäisessä käytössä vauvalla. Ollaan harjoiteltu sen kanssa vatsallaan makaamista ja alku aikoina se toimi myös petinä meiän tytölle, koska se oli sitteria parempi tuki virheasennossa olevalle kaulalle. Syöttötuoli meillä on hakusessa, mutta tuo teidän on aivan ihana. Todella kiva, että vauva pääsee pienestä pitäen perheen kanssa pöytään. Tutustun tuohon ehdottomasti paremmin vielä. Tuota kapalopussia voisin harkita sille seuraavalle vauvalle.
  Sain äidiltäni lahjaksi maailman ihanimman kantoliinan, jota ei tarvitse solmia, vaan se kiedotaan ympärille. Voi hyvin olla, että solmittavan kanssa hermo olisi mennyt itselläkin, mutta tämä on valehtelematta maailman ihanin kantoliina. Vauvakin tuntuu tykkäävän.

  • Kiitos palautteesta, onpa kiva kuulla! Itsekin sain odotusaikana hyviä vinkkejä muista blogeista, niin mielellään sitä jakaa myös omat kokemuksensa. :) Niinpä, Doomoo on tosi monikäyttöinen. Juuri niin kuin kuvailitkin ja lisäksi imetystyyny toimii meillä monesti “aitana”. Jos vauva nukahtaa sohvalle tai ei omaan sänkyynsä, on kaarimainen imetystyyny helppo asettaa viereen varmistamaan, ettei hän tipu. Syöttotuoli sitterillä on tosiaan jo ihan ajatuksena ihana, että vauva saa “seurustella” muun perheen kanssa. Aina hän ei siinä kovin pitkiä aikoja viihdy, mutta joskus se kymmenminuuttinenkin on taivaanlahja, kun on juuri saanut lämpimän ruoan eteensä. :) Oih, kuulostaa ihanalta tuo äitisi antama kantoliina. Niitäkin on tosiaan varmasti erilaisia, ja parasta onkin, että nykyajan monipuolisesta tarjonnasta jokainen löytää ihan varmasti omansa. :)

 5. Tuo syöttötuoli on kyllä todella kaunis, ja toisin kuin monet vauva-ajan tarvikkeet, sitä katsellaan kotona monta vuotta, eli hyvä että löytyy myös sellaisia, jotka sopivat muuhun sisustukseen.

  • Kiitos! Ihan samanlailla ajattelen. Tuntui itsestäänselvältä panostaa tuoliin, joka on esillä kodin paraatipaikalla vuosia. :) Mieluummin tinkii sitten jostain muusta. Esimerkiksi lastenvaatteissa suosin edullisia merkkejä. Mielestäni monissa niissäkin on hyvä laatu ja vaatteet menevät kuitenkin niin nopeasti pieneksi.

  • Rohkenin, kun en muistanut, että kantoreppu ei ole tarvike vaan ideologia. :D Aina välillä unohdan, miten fanaattisia mielipiteitä osalla äideistä on. Onneksi kuitenkin täällä on keskustelu pysynyt järkevänä. Kiitos siitä fiksuille lukijoille! Asialliset keskustelut ja eriävät mielipiteet hyväksyn tietenkin, fanaattiset julistukset ja pakonomaiset käännytykset ohjaan ystävällisesti jatkossakin muualle. ;) Terkkuja tervekroppaiselle taaperolle! (Liikkis hänen mansikanmakuinen makkara.)

 6. Vähän huono puolustus tuo että lapsen vartalo on priimaa. Sanoohan raskausaikana tupakoineet synnytyksen jälkeen että terve vauva tuli! Mutta kun todellisuudessa ne ongelmat näkyy usein vasta myöhemmin. Tupakointi nyt on tietysti vakavempi juttu kuin mitä kanto/rintareppua käytät mutta kuitenkin :)

  Mielestäni on hyvä että rintareppujen ja kantoreppujen ergonomiasta puhutaan. Moni ensikertalainen mieltää juuri Baby Björnin ja Stokken reput hyviksi merkin perusteella (ehkä alitajunnassaankin..), sillä nämä merkit valmistavat muita hyviä tarvikkeita lapsille. Kantotuotteisiin keskittyneet merkit ovat varmasti perehtyneet asiaansa paremmin kuin merkit, joille reput ovat vain yksi tuote (rahantekoväline) monien muiden joukossa.

  En koe olevani fanaatikko kun haluan että ihmiset huomaisivat edes vertailla tuotteita ennen ostopäätöstä. Ergonomisempia kantovälineitä ei useinkaan myydä lastentarvikeliikkeissä, eivätkä myyjät osaa niistä kertoa.

  • Kiitos ajatusten vaihdosta! Totta kai on totta, että vaikutukset voivat näkyä vasta myöhemmin. Ehkä se, mikä itseäni tässä keskustelussa eniten mietityttää, on perustelut. Vielä ei ole kukaan jakanut linkkiä ajankohtaiseen ja puolueettomaan tutkimustulokseen. Itse en siis ole minkään kantosysteemin puolesta tai vastaan, mutta tuntuu hassulta tuomita (mahdollisesti vanhentuneiden käsitysten takia) vaihtoehto, joka on meillä onnistunut tuomaan apua arkeen. Ja korostan vielä, että en kanna vauvaa kantamisen vuoksi, vaan pelkästään satunnaisina hetkinä, kun hän ei esimerkiksi suostu nukkumaan päiväunia ja tarvitsen hetkeksi kaksi kättä käyttöön. Siksi en osaa itse nähdä tätä niin suurena kysymyksenä, enkä edes koe asian ruotimista kovin luontevaksi, kun en ole perhe- vaan sisustusbloggaaja, joka vain satunnaisesti sivuaa vauvaelämää. Keskustella silti totta kai voi, ja hyvä on kaikkien tietää tarjolla olevat vaihtoehdot. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue