Marco, Stefano ja ketä meitä oli pastaa fiilistelemässä

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

Homevialaura, Urtekram, italialainen luomupasta, pastasalaatti

Trendikkyydestään huolimatta en ole jäänyt kaipaamaan ysäristä paljoa muuta kuin räppiä. En ainakaan viiden yhteystiedon tallentavia kännyköitä, Hansonin veljeksiä, platform-kenkiä, pikkulaukkuja tai choker-koruja sen enempää kuin kulinaarisia muistojakaan, kuten hemapa-pastasalaatteja.

Homevialaura, Urtekram, italialainen luomupasta, pastasalaatti

Pastasalaatti ansaitsee tulla päivitetyksi 2010-luvulle, sillä se on oikeasti kiva ruoka. Jätän modernista pastasalaatista pois paitsi hemapat myös ne tavallisesti salaattiin liitettävät elementit, vihersalaatin, kurkun ja tomaatin, vetisyyden välttämiseksi. Tällä kertaa kokosin pastasalaatin valkosipulissa rapsakaksi paistetuista ruusukaaleista (uusi suosikki!), fetamurusta, purjosta, oliiviöljystä, suolasta ja pippurista.

Homevialaura, Urtekram, italialainen luomupasta

Pasta on Urtekramin italialaista luomupastaa ja voin käsi sydämellä sanoa, että nyt ollaan oikeanlaisten pastabisnesten äärellä. Pasta valmistetaan puhtaista raaka-aineista parhaalla mahdollisella tavalla pronssimuotteihin valamalla. Pastan rouhea pinta sitoo makuja ja kastikkeita tavallista paremmin, minkä huomasin paitsi pastasalaatissa myös Fettuccinessa, jota testasin bolognese-kastikkeen kanssa. Vielä maistamistaan odottavat pastaperheen Lasagne, Fusilli, Penne sekä eläimenmuotoiset Safari Zoo -pastat. Ihan huippuja lapsille ja lapsenmielisille, sillä näissä on tavallista enemmän kuituakin.

Homevialaura, Urtekram, italialainen luomupasta

Luomupastoja valmistaa Urtekramille vuonna 1908 aloittanut, jo neljännessä polvessa toimiva italialainen perheyritys. Perheenjäsenet, kuten Marco Giacomelli ja Stefano Malchiodi, moikkaavat pastapakettien kyljestä mustavalkoisine kuvineen. Nyt vedetään (nais)foodieta oikeista naruista. Kiinnitin huomiota myös siihen, että kerrankin pastapaketissa neuvotaan oikeanlaiset keittoajat: sekä al dente että kypsempi cottura. Yleensä nimittäin löysäksi menee, jos ei paketin ohjeistetusta keittoajasta miinusta minuuttia paria, sillä kyllä pastassa suutuntumaa pitää olla.

Homevialaura, Urtekram, italialainen luomupasta, pastasalaatti

Kesäsesongin alkaessa syön mielelläni kylmiä ruokia, siitä tuli idea tehdä pastasta salaattia. Pastasalaatti on myös ehkä kätsyin ruoka napata eväsrasiassa mukaan, jos aterian haluaa nauttia puiston penkillä tai laiturin nokassa. Ruokaisa setti vie varmasti nälän, ja toimiipa pastalisuke myös grillattavien kaverina.

Homevialaura, Urtekram, italialainen luomupasta, pastasalaatti

Mutta koska Suomen kesä on mitä on, eiköhän tässä vielä moneen kertaan nautita lämpimiäkin pastoja villasukat jalassa täyteläisten kastikkeiden kanssa. Tänä pilvisenä maanantaina haaveilen kermaisen sitruunaisesta lohi-tillipasta. Koekeittiö kiittää ja toivottaa herkullista uutta viikkoa!

Comments

    • Moi Minna! Miten olet valmistanut ruusukaalit? Minä – muuten maailman kaikkiruokaisin ihminen – olin pitkään siinä luulossa, että en pidä parsasta, parsakaalista ja vastaavista, kunnes tajusin, että vika ei todellakaan ole kasviksissa itsessään, vaan valmistustavassa. Löysäksi keitetyt, suolattomat kasvikset ovat pahinta, mitä tiedän, myös ruusukaalien kohdalla. Siksi suosin aina öljyssä rapsakaksi paistamista, mielellään valkosipulin kanssa. Porkkanoitakaan en koskaan keitä, vaan paistan rapsakaksi öljyssä ja maustan timjamilla ja suolalla. Super hyviä! Eli anna ihmeessä ruusukaalille vielä mahdollisuus. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue