TOP 15 vauva-ajan hankinnat, osa 2/3

Vihdoinkin jatkan toisella osalla juttusarjaa, jossa jaan 15 omasta mielestäni hyvää vauva-ajan hankintaa. Yhteistä tuotteissa on paitsi niiden arkeen tuoma apu myös tyyli: kaikki ovat sisustukseen sopivia ja neutraalinvärisiä. Koska olen joutunut joidenkin tuotteiden kohdalla näkemään vaivaa löytääkseni hillitynnäköisen yksilön, jaan mielelläni löydöt kanssanne. Tarvikkeet eivät ole paremmuus- vaan satunnaisjärjestyksessä.

Homevialaura, vauvan tarvikkeet, Babynest, unipesä

6. Unipesä

Pehmeillä reunoilla varustettu Babynestiksi kutsuttu unipesä on vauvalle turvallisen tuntuinen paikka nukkua. Pidimme ihan alussa unipesää korisängyssä, kun jopa se tuntui sellaisenaan vastasyntyneelle kolkon isolta, mutta unipesän voi nostaa käyttöön ihan minne vain: pinnasänkyyn, sohvalle, vanhempien sänkyyn ja niin edelleen. Vierekkäin nukkuessa voi olla kivempi ajatus, että vauva on Babynestissä reunojen suojassa, jotta äiti tai isä ei ajattele niin helposti unissaan kierähtävänsä pienen päälle. Kun päädyn avaa, käy unipesä vähän vanhemmallekin vauvalle. Meillä unipesä lähtee varmastikin kesäreissulle mukaan ikään kuin matkasängyksi.

Homevialaura, vauvan tarvikkeet, Ikea Len, patjansuojus

7. Ikea Len -patjasuojus

Ikean vesitiivis patjasuojus ei ole meillä pelkästään käytössä sängyllä, vaan se suojaa milloin sohvaa, milloin mattoa, ja onpa yksi sellainen DIY-hoitopöydälläkin. Loistava viiden euron investointi, joita suosittelen ostamaan vaikka muutaman ympäri huushollia. Toiselta puolelta muovitettu kangas ei päästä vahinkoja lävitseen, vaan suojaa tekstiilit tavallista kangasta paremmin. (Niskashaisse kun ei ole urbaani legenda.)

Homevialaura, vauvan tarvikkeet, Baby's Only, lämpöpussi

8. Baby’s Only -lämpöpussi

Lämpöpussi helpottaa kylmemmän kauden pukemisrumbaa, sillä vauvalle ei välttämättä tarvitse pipoa ja hanskoja lukuun ottamatta pukea ulkovaatetta, vaan kaverin voi sujauttaa suoraan lämpöpussin suojaan. Lämpöpussi on pitkäaikainen ja monikäyttöinen hankinta, sillä se käy niin auton turvakaukaloon kuin vaunuihin ja rattaisiin. Lämpöpussissa vauvaa on myös kätsy nukuttaa ulkona vaunuissa, ja sanomattakin selvää, miten suloinen näky pehmeä palmikoitu pussi on. Baby’s Only -lämpöpusseja myy neutraalinvärisiin vauvantavaroihin erikoistunut ihana PikkuVanilja-verkkokauppa.

Baby’s Only -lämpöpussi saatu PikkuVaniljasta blogin kautta.

Homevialaura, vauvan kylpyamme, The White Company

9. The White Companyn kylpyamme

En ole kylvettänyt vauvaa missään muussa ammeessa, eli vertailua en osaa tehdä, mutta meillä on toiminut hyvin The White Companyn kylpyamme. Valkoharmaa amme on tukeva, käytännöllisesti muotoiltu ja niin kaunis, että sitä pitää mielellään esillä kylpyhuoneen nurkassa.

Homevialaura, vauvan tarvikkeet, harso, Tellkiddo

10. Harsot

Aivan itsestään selvä asia, mutta ansaitsee silti oman hehkutuksensa. Harsoja on oltava, monta, ja aina käden ulottuvissa. Mihin nämä puuvillaiset neliöt eivät taipuisi, pyyhkimiseen, suojaamiseen, mihin vain. Meidän valkoiset harsot hankin monipakkauksena John Lewisiltä, kun tilasin brittiläistavaratalosta muutakin, mutta näitä saa totta kai ihan kotoisistakin marketeista.

Tästä pääset juttusarjan ensimmäiseen osaan, TOP 15 vauva-ajan hankinnat, osa 1/3.

Comments

 1. Hei kiitos vinkistä, täytyykin kipaista John Lewisilta hakemassa lisää harsoja. Huvittavaa sinänsä, kun juuri mietin, että saako täältä Britanniasta jostain tavallisia valkoisia harsoja, mutta ilmeisesti ne ovat melko universaaleja vauvanhoidossa. Omat vauvat ovat jo kasvaneet harsoiästä, mutta käytän niitä edelleen siivouksessa, ne on musta aivan parhaita lattialuuttuja ja ikkunanpesussa toimivat hyvin kuivaamaan pielet :).

  • Moi Hanna! Minäkään en tiennyt, että harsot on universaali juttu. Täytyi oikein opetella englanninkielinen termikin, muslin squares. Hassu sattuma, kun juuri eilen mieheni pohti ääneen, että mihinköhän muuhun harsoja voisi käyttää. Viisastelin heti, että siivoamiseen, kiitos sinun vinkkisi. ;) Täytyy siis ostaa vielä satsi siihen tarkoitukseen. Uskon, että toimivat loistavasti!

 2. Kiitos kovasti näistä(kin) vinkeistä. Aiemmasta sarjan postauksesta meille päätyi unipussi. Syksyllä sitten nähdään onko sille meillä käyttöä.

  Babynestiin olen päätynyt minäkin, mistä tuo teidän neutraalin värinen yksilö on? Tuommoisenhan voi itsekin ommella, mutta mulla ei ole ompelukonetta.

  Kysyin sulta aiemmin hoitolaukuista ja päädyin ostamaan Longchampin Le Pliage Neon. Niitä saa kolmea eri kokoa, mulla on M. L-koko lienee sopivampi, jos haluaa enempi tavaraa pitää mukana. Mulla on toi M-koko nyt ennen äitiysvapaalle jäämistä työlaukkuna, ollut tosi kätevä. Läppäri mahtuu hyvin ja laukulla on hoitolaukkuajan jälkeen vielä muutakin käyttöä. Suosittelen, jos joku lukija sattuisi kivannäköistä hoitolaukkua etsimään!

  • Kiva kuulla, kiitos Kristiina! Loppujen lopuksi nämä ovat juuri sellaisia juttuja, että vasta käytössä näkee, mikä kenenkin tapauksessa toimii. Vauvan syntymäajalla ja vuodenajallakin on yllättävän paljon merkitystä, mitä en ollut tullut ajatelleeksi. Meillä on nimittäin myös paksumpi topattu unipussi vauvalle, mutta se jäänee todennäköisesti ajoituksen takia käyttämättä, sillä silloin, kun pussi olisi kooltaan hyvä, on asunnossa liian kuuma. Jotain jää aina kantapään kautta opittavaksi ja kaikkea ei muutenkaan voi ennustaa, kun vauvat ovat niin erilaisia. Missä viihtyvät, miten suostuvat nukkumaan ja niin edelleen. :)

   Jouduin oikein virkistämään muistia, mutta siis unipesä on BabyDan-merkkiä, löytyy ainakin Lekmeristä: http://lekmer.fi/lastenhuone/baby-dan-cuddle-nest-vaaleanharmaa

   Tosi hyvä, että löysit Longchamilta sopivan laukun! Sille on ihan varmasti käyttöä myös muutenkin, hyvä hankinta ja vinkki. :)

 3. Harsot todellakin on kaiken hehkutuksensa arvoisia. En ollut ennen babya tätä oikein ymmärtänytkään :D Tuo ammehan on ihana! Tuntuu, että aika moneen muuhun jaksoin vauvan kanssa ajatuksellisesti ja rahallisestikin panostaa, mutta hän kylpee Ikean kuuden euron ammeessa. Ihan hyvä on sekin, koska vertailukohteita ei nyt juuri käytön kanssa ole.
  Meillä on tähän asti ollut käytössä Mamas & Papas korisänky, jota en liiaksi voi hehkuttaa. Mutta nyt se alkaa olla liian pieni ja kun yritin yhtenä iltana asettaa minin pinnasänkyyn, ei se ollutkaan ihan niin helppoa. Luulen, että joudumme vielä hankkimaan tuon baby nestin.

  • Täällä kommenteissa tuli myös vinkki, miten kätsyjä harsot ovat siivoamiseen. Täytyy ehdottomasti testata (toki vauvaan ja vessanlattiaan mielellään eri kappaleita). :D Ikea kuuden euron allas toimii ihan varmasti yhtä hyvin! Meillä on vaikka mitä Ikeaa, enkä monestikaan ymmärrä, miksi maksaisin viisinkertaisen hinnan vastaavasta tuotteesta lastentarvikeliikkeessä. Tietyt asiat ovat sitten poikkeus, jos niitä ei (värittöminä) Ikeasta löydy. Mamas & Papas -korisänky on varmasti huippu, ja miten kaunis se on! Meillä on korisänky jäänyt suht vähälle käytölle, mutta onneksi se löytyi perintönä vanhempien kellarista. Koskaan kun ei etukäteen tiedä, miten ja missä vauva suostuu nukkumaan. Babynest tosiaan tekee pinnasängystä kodikkaamman pesän.

 4. Voi miten suloinen vauva <3 Näitä sinun kuvia katsellessa tulee vauvakuume… Omani on jo 14 v eli kaukana vauvasta!

  • Little L kiittää! <3 Vauvakuume taitaa olla parantumaton tauti, olen monen kohdalla huomannut. ;) Eikä 14-vuotiaalta ihan pian odota lapsenlapsiakaan, mutta toivottavasti joku päivä. :)

 5. Allekirjoitan kaikki hankinnat, suurin osa olleet meilläkin kovassa käytössä. :) Ja nyt, kun harsoja ei enää entiseen malliin tarvita, toimivat ne tosiaan ihan mahtavasti siivouksessa apuna. :)

  • Kiva kuulla Tintti ja kiitos vinkistä! Harsoja siivouskäytössä on nyt kehunut parikin teistä, menee ehdottomasti testiin. :)

  • Moi Susanne! Sain, juurikin tilaamalla verkkokaupasta amme tuli meille. The White Companylla on hyvä toimitus: muistaakseni aika nopea ja kotiovelle. :)

 6. Voi harmistus, tuota ammetta ei saa enää tilattua. Luokitellaan huonekaluksi ja niissä UK delivery only.

  • Moi Suvi! Onpa erikoista ja tylsää. Itse nimittäin nimenomaan tilasin ammeen verkkokaupasta, mutta The White Company on toki hyvin voinut muuttaa käytäntöään. Voi harmi!

   • Juuri kotiutin ammeen The White Companylta – kiitos vinkistä blogissa! Tein tilauksen su 17.12. ja PostNordilla sai valita tekstarilla toimitusajan, joista aikaisin oli tänään 23.12. – vieläpä siis lauantaina!

    • Moi Riikka! Tosi kiva kuulla, ilo oli puolellani! Hämmästyn välillä itsekin, miten nopeasti joistain ulkomaalaisista kaupoista paketit saapuu, jopa parissa päivässä ovelle verrattuna joidenkin muiden kauppojen parin viikon toimitusaikaan. Jännä, että ammeessa oli maininta UK only, jos sitä kuitenkin edelleen saa myös Suomeen. Kiitos, kun tulit oikaisemaan tiedon muillekin. :) Ihanaa vuodenalkua sinulle ja pienelle kylpijälle!

 7. Onko vielä käytössä white companyn amme?tutkailin postikuluja uk:sta ja hinta vähän hirvitti yhdelle tuotteelle.voin ostaa pois jos ei ole enää tarve :)

  • Moi Henna! Valitettavasti meillä ei ole ammetta myynnissä. Voi harmi, jos postikulut ovat kovat. En itse muista, mitä toimitus maksoi ja taisin kyllä tilata muutakin, jolloin se ei kokonaisuutena kirpaissut niin pahasti. Yksivärisiä valkoisia ammeita saa ihan esimerkiksi Prismasta, mutta tuollaisia korotettuja en ole juurikaan nähnyt Suomessa. Toivottavasti saisit teille ammeen jotain kautta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue