6 tapaa tuoda kesä olohuoneeseen

Yhteistyössä Kodin1

Homevialaura, Kodin1, Anno, Elämäni koti, olohuone

Kesäkuun Kodin1-vierasbloggaajana kirjoitan tänään olohuoneesta. Miten pyyhkiä viimeisetkin talven pölyt pois ja tehdä oleskelutilasta pienin muutoksin kesäinen? Toteutin muutoksen kuvauslainoin ja juttuni löytyvät myös uudistuneelta ja inspiroivalta Elämäni koti -sivustolta.

Homevialaura, Kodin1, Anno, Elämäni koti, olohuone

1. Vaalenna väripalettia

Voit hyvin pysytellä ympäri vuoden lempiväreissäsi, mutta sävymaailmaa vaalentamalla sisustus tuntuu välittömästi kesäisemmältä. Mikäli syksyllä ja talvella suosit esimerkiksi tummanharmaata, kokeile kesäksi vaihtaa sävy vaaleanharmaaseen. Liituraitainen Anno Tyven -koristetyyny ja yksiraitainen Anno Rauha -tyynynpäällinen henkivät aurinkoisinta vuodenaikaa.

Homevialaura, Kodin1, Anno, Elämäni koti, olohuone

2. Vaihda sesonkiverhoajattelu mattoon

Ajatus kesä- ja jouluverhoista on tainnut nähdä parhaat päivänsä, mutta ota suurennuslasin alle toinen huoneen ilmeeseen merkittävästi vaikuttava elementti, matto. Nykyään kauniita mattoja saa (erityisesti näin alen aikaan) niin edullisesti, että komeron kulmassa voi hyvin pitää vaihtomattoa rullalla. Kesällä toimivat astetta vaaleammat ja kevyemmät matot. Anno Timantti -matto on villaa, mutta tunnultaan ja kuvioinniltaan kesäisen kevyt nukkaisiin verrattuna.

Homevialaura, Kodin1, Anno, Elämäni koti, olohuone

3. Kevennä materiaalit

Maton ohella kesäksi on luontevaa keventää muutkin tekstiilit. Villat ja taljat väistyvät puuvillojen ja pellavien tieltä. Torkkupeito on tarpeen Suomessa kesälläkin, mutta paksujen punosten sijaan päiväunet maistuvat hapsuilla viimeistellyn Anno Trooli -huovan alla. Materiaali on ihanteellinen, kauniisti laskeutuva pellava-puuvillasekoitus, ja sama huopa käy mainiosti piknikille tai rannalle mukaan otettavaksi.

Homevialaura, Kodin1, Anno, Elämäni koti, olohuone

4. Tee mielikuvamatka suosikkikesäkohteeseesi

Missä vietät unelmien kesäsi? Onko paikka beach house kaukomailla tai ehkä mummonmökki järven rannalla? Tuo unelmapaikastasi elementtejä kotiin. Anno Pitsi -metallilyhty vie ajatukset eksoottisiin basaareihin. Lyhdyt ja kynttilät eivät missään nimessä ole vain talven juttu, vaan varsinkin kohti elokuun pimeneviä iltoja mentäessä niillä on iso rooli myös kesätunnelman luojina.

Homevialaura, Kodin1, Anno, Elämäni koti, olohuone

5. Tuo luonto sisälle

Mikään ei tuo kesää mieleen enemmän kuin kukkaan puhjennut luonto. Nappaa Kodin1-tavarataloista kukkia tai viherkasveja, tai napsaise omasta pihasta oksia Anno Kanto -vaasiin. Suomen kesä on lyhyt ja siitä kannattaa nauttia täysillä myös kukkaloiston puolesta.

Homevialaura, Kodin1, Anno, Elämäni koti, olohuone

6. Panosta rentoutumiseen

Kesä on omistettu rentoutumiselle. Vaikka et olisi lomalla, tee arki-illoista astetta erityisempiä. Viritä vaikka riippukeinu siestapaikaksi, syö mahdollisimman usein ulkona, etsi herkullisin jääkahviresepti ja pidä lukeminen käden ulottuvilla. Anno Ruu -kori kätkee suosikkilehdet ja -kirjat, ja miksei vaikka aurinkolasit ja -voiteetkin.

Homevialaura, Kodin1, Anno, Elämäni koti, olohuone

Kiitos Kodin1, että sain leikkiä kotileikkejä kesäkuun vierasbloggaajana niin lastenhuoneen, kylpyhuoneen kuin nyt olohuoneen osalta! Vastaukseni Sisustajan ystäväkirjaan löytyvät myös Elämäni koti -sivustolta. Kesäistä uutta viikkoa, kohtahan se on heinäkuu!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Tosi kaunis olohuone ja melko saman näköinen koira kuin meillä.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  • No niin on! Täytyy sitä olla kuontalo kunnossa, jos meinaa tyttöjä hurmata kesällä. ;) (Mistä tulikin mieleeni, että täytyy itsellekin varata kampaaja-aika taas puolen vuoden breikin jälkeen.) Ihanaa kesää, Marjukka!

  • Voi kiitos! Tämä oli itsellenikin inspiroiva yhteistyö ja meinasin taas pitää kaikki kuvauslainat, kun tuotteet olivat niin tosi mieluisia. :)

 2. Hei Laura,
  Hienoja kuvia taas kodistasi. Onko matto kuvassa saman värinen, kuin luonnossa? (Kauniilta näyttää).
  “Sisustuskoirakin” on saanut keveämmän lookin. Trimmaatko itse?
  En hirveän usein kommentoi blogeja mutta luen kyllä joitain päivittäin. HVL on suosikkini. Tuntuu ehkä oudolta, kun meillä on lähes 30 vuotta ikäeroa. Tyylisi on mieleeni ja saan kuvistasi ideoita omaan kotiini.
  Kirjoitat hauskasti ja kauniisti, enkä ole yhtä raikasta ja virkistävää blogia vielä löytänyt. Ihanaa keskikesää sinulle ja perheellesi.

  • Moi Leena! On mielestäni samanvärinen kuvissa ja luonnossa. Sen sijaan Kodin1-verkkokaupassa väri näyttää ehkä vähän erilaiselta. Sävy on joka tapauksessa harmaa ja sellainen hyvä perusharmaa, joka ei taita oudosti mihinkään. Tällainen kuviointi on muuten siitä hauska, että vaikka matto näyttää läheltä hyvinkin kuviolliselta, kauempaa katsottuna salmiakkiruudut sulautuvat yhteen niin, että matto tuntuu melkein yksiväriseltä.

   Sisustuskoira on tosiaan saanut komean kesälookin. Me emme itse trimmaa häntä, vaan hänen ylhäisyytensä käy salongissa. Olemme todenneet sen niin mieluisaksi arkea helpottavaksi palveluksi, kun hänet samalla pestään ja kynnet leikataan. Ja mikä hänen on käydessä, kun minä vain tasoitan latvani pari kertaa vuodessa. ;)

   Kiitos aivan valtavasti ilahduttavista sanoistasi! Otan vain kohteliaisuutena, jos voin inspiroida yli sukupolvirajojen (muitakin kuin äitiäni). ;) Aurinkoisen onnellista kesää sinnekin ja ihana, kun olet lukijana!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue