Kylpyhuonekokeiluja ja saunasuunnitelmia

Yhteistyössä Kodin1

Homevialaura, kylpyhuone, Kodin1, Anno

Kodin1:n uudistuneen Elämäni koti -sivuston kesäkuun vierasbloggaajana tartun postaussarjan toisessa osassa aiheeseen kylpyhuone ja sauna. Remontoimme kylpyhuoneen muuton yhteydessä noin 4,5 vuotta sitten. Alkuperäinen 70-luvun musta väritys ja puolet tilasta vievä iso kylpyamme saivat väistyä modernin ja kevyemmän ilmeen tieltä. Lattiaan valitsimme mattaharmaata 10×10 cm -laattaa ja seinälle kiiltävänvalkoista 25×40 cm -laattaa.

Homevialaura, kylpyhuone, Kodin1, Anno, Ipuro-huonetuoksu

Valinta on niin ajaton, että voisin päätyä siihen koska tahansa uudestaan. Toisaalta vaihtelu virkistää klassistakin sisustajaa. Tällä hetkellä todennäköisimmältä vaihtoehdolta seuraavaan kylpyhuoneeseen tuntuu mikrosementti ja siitä sama sävy, todennäköisesti harmaa, sekä seiniin että lattiaan. Mikrosementissä houkuttelee paitsi spa-henkinen tunnelma myös monen kehuma puhtaanapitämisen helppous, kun saumoja ei ole. Onko teillä kokemuksia mikrosementistä kylpyhuoneessa? Kuulisin niitä tosi mielelläni.

Homevialaura, kylpyhuone, Kodin1, Anno

Aina kylpyhuonetta ei kuitenkaan voi uusia remontoimalla, eikä kaakeleihin noin vain lähdetä poraamaan uusia koukkuja. Kokeilin kuvauslainoilla, miten kylpyhuoneeseen saa pienillä asioilla uutta ilmettä. Oivan pyyhetelineen saa ryhdikkään mustasta Anno-sisustustikkaasta. Hamam-henkinen mutta paksumpi ja toiselta puolelta froteinen Anno Sauna -pyyhe tuntui heti omalta samoin kuin tikkauksilla viimeistelty Anno Kaava -pyyhe.

Homevialaura, kylpyhuone, Kodin1, Anno, Ipuro-huonetuoksu

Pyyhkeiden lisäksi suosittelen panostamaan kylpyhuoneessa esillä oleviin yksityiskohtiin, kuten kauniiseen käsisaippuan annostelijaan. Kodin1-tavarataloissa myytävät Ipuro-huonetuoksut sopivat hotellimaiseen tunnelmaan.

Homevialaura, sauna, Kodin1, Anno, Rento

Kuten aikaisemmin kerroin, etsimme parhaillaan Helsingistä (sopivasti urbaania) rivitaloa, ja asuntokuumeen sekä pihakuumeen lisäksi listaan voi vielä lisätä saunakuumeen. Vaikka emme me suomalaisessa mittakaavassa mitään himosaunojia ole, odotan kovasti rentoutumishetkiä löylyjen lämmössä. Tälläkin hetkellä voimme kyllä saunoa taloyhtiön saunassa ja saunommekin, mutta eihän se ole sama. Tosin sitä minun on kehuttava, että talossamme ei onneksi tarvitse olla vakiovuoron armoilla, vaan saunan voi käydä napsauttamassa halutessaan päälle. Sopii Netflix-sukupolvelle, kun televisiosarjatkin katsotaan, milloin halutaan.

Homevialaura, sauna, Kodin1, Anno, Rento

Mutta takaisin tuleviin saunasuunnitelmiin. Aikaisemmin saunoja ei juuri muun värisinä nähnyt kuin puun sävyssä. Nyt trendinä on tullut rinnalle ihan vaaleapuiset lauteet ja toisaalta taas hiilenharmaat. Vaikka muuten suosin useimmiten valkoista, juuri nyt todennäköisimmältä valinnalta tulevaan saunaan tuntuu tumma käsittely. Rakastan sitä, että saunassa on tietty mystisen pimeä ja savusaunamainen fiilis – toki modernilla, kaupunkikotiin sopivalla tavalla.

Homevialaura, sauna, Kodin1, Anno, Rento

Koska kukapa sisustusintoilija ei menisi asioiden edelle, tiedän jo, mistä tulen hankkimaan saunatarvikkeet: siinä Kodin1 on loistava. Nappasin kokeiluun valkoisen Anno Saari -saunatyynyn ja mustat Anno Saari -laudeliinat. Jos tuleva sauna tuntuu kaipaavan eloa kuvioista, käännyn pellavaisten Anno Raita -tekstiilien tai ikat-kuvioisen Anno Ketju -sarjan puoleen.

Homevialaura, sauna, Kodin1, Anno, Rento

Lähestyvän juhannuksen kunniaksi on muutenkin luonteva olla saunatunnelmissa. Meillä edessä on city-juhannus ja aidon vihdan (ei siis vastan) asiaa ajaa Anno Koivunlehti -löylytuoksuAlumiininen Rento-saunakiulu bambukahvalla sekä Rento-saunaharja ovat myös molemmat tuotteita, jotka näkisin paitsi meidän saunassa myös mökille vietävässä tuliaiskorissa. Virkistävää, että niinkin pyhänä pidettyyn tilaan kuin saunaan, on nykyään tarjolla modernit tekstiilit ja tarvikkeet. Leppoisia löylyjä itse kullekin!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Sauna <3 en ole varsinaisesti asunut kämpässä jossa on mikrosementtiä kylppärin pinnoissa, mutta oleskellut muutamaan kertaan mm. hotelleissa ja Pariisissa Airbnb-kämpässä. Pariisissa kylppärin seinät ja lattia oli rempattu kauttaaltaan mikrosementillä noin 4 vuotta sitten, eli jonkinnäköisen touchin sain siihen materiaalina :) se vaikutti kyllä juurikin helpolta siitä ettei saumoja tarvitse jynssätä, mutta kalkki näkyy kuten tummissa laatoissakin. Jos säännöllisesti käsittelee kalkinpoistoaineella, pinta pysynee kauniina pitkäänkin. Ihan eri fiilis mikrosementistä kyllä tulee kuin laatoista, jollain tapaa paljon "kotoisampi" (jos kylppäriä yksinään voi kutsua kotoisaksi) spa-tunnelma kuin laattavalinnoilla saisi aikaan. Voin kyllä kuvitella, että teidän tulevasta sauna-spasta tulee taatusti mielettömän hieno!

  • Ihanaa, jos komppaat, niin omatkin fiilikset varmistuvat! Jos yhtään epäröin uusien suunnitelmien kohdalla, olet yksi niistä, joita mietin – What would Mia do. :) Olen ihan samaa mieltä, että kotoisuus on puhtaanapidon ohella mikrosementin valtti. Tilassa on silloin hyvin eri henki kuin vaikka valkoisten laattojen kanssa. Toisaalta on maailma täynnä upeita laattojakin… Nyt mikrosementti tuntuu kuitenkin kaikista todennäköisimmältä, mutta lopulliseen päätökseen vaikuttaa toki tuleva kohde. Aika usein tilanne on se, että kylppäri on remontoitu 2000-luvulla, eli vesieristeet ovat kunnossa, mutta tyyli ei ole meitä, niin erityisesti silloin mikrosementin laittaminen suoraan laattojen päälle olisi järkevä ratkaisu (kustannuksiltaan käsittääkseni noin kolmasosa normaalista kylppärirempasta). Vähän tosin mietityttää, tuleeko tilasta jo liian tumma, jos kylpyhuoneen puoli on harmaata mikrosementtiä ja sauna hiilenharmaata, mutta ei kai. Raikkaita valkoisia pyyhkeitä sitten vain. :)

 2. Ihana tuollainen saunasysteemi! Meillä on vakiovuoro talonyhtiön saunassa ja koska isäntä on saunan vannoutunut ystävä, vuoro määrittelee käytännössä katsoen meidän koko viikonlopun ohjelma. Mikä harmittaa minua, joka voisin silloin tällöin jättää saunan väliin. Varsinkin muutoinkin lämpimillä ilmoilla.

  Tuo pyyheteline oli aika ihana. Minä kaipaan kipeästi vinkkejä kylpyhuoneen sisustamiseen. Meidän kylpyhuone on maailman ankein ja kamalin ja ihan yksinkertaisesti tavattoman ruma, se tappaa kaikki sisustushaaveet ja saa kokeneimman konkarinkin itkemään. Jollain olisi kuitenkin kiva sitä piristää. Kun vain keksisi millä keinolla.

  • Käsittääkseni vakiosaunavuorot ovat edelleen taloyhtiöiden selkeästi yleisin käytäntö, mitä kyllä vähän ihmettelen näin nykyaikana. Juuri kuten sanoit, se määrittää sitten niin paljon muita menoja. Meilläkin saa siis vakiovuoron ken haluaa, mutta joustavuus meille lopuille on iso plussa. Uskoisin, että monen muunkin kerrostalon asukas arvostaisi käytäntöä. Toivottavasti se yleistyy, myös siellä teilläkin. :) Voi kurjuus, ymmärrän kylpyhuonekriisin! Remontointi on niin iso panostus, mutta saisiko kaakelimaalilla mitään aikaan? Ja tietysti kalusteilla, kasveilla ja tekstiileillä. Onneksi sentään kylpyhuoneessa vietetään vain lyhyt aika verrattuna kodin oleskelutiloihin, mutta totta kai senkin toivoisi olevan oman maun mukainen. Toivottavasti keksit piristystä. :)

 3. Vanhempani käsittelivät lapsuudenkotini saunan puupinnat tummiksi. Kun kuulin siitä, lähes kauhistuin: pimeä koppihan siitä nyt tulee! Kun näin valmiin lopputuloksen, rakastuin. Siellä on ihana tunnelma!

  • Oi, ihana kuulla ja kiitos kokemuksista! Pimeä koppi herättää 99 % tapauksissa erittäin huonoja mielikuvia, mutta saunan kohdalla poikkeuksellisen hyviä. :) Jotenkin se pimeys ja mystiikka vain sopii rituaaliin ja rauhoittumiseen. Teen usein iltasuihkunkin kohdalla niin, että himmennän kylpyhuoneen valon mahdollisimman pimeäksi ja sytytän kynttilän. Kyllä on eri fiilis peseytyä kuin kirkkaiden valojen kanssa. Pimeydellä on jännä vaikutus rentoutumiseen. :)

 4. Meillä on kylppärissä betonic-pinnoite ja en voi kuin olla edelleen tyytyväinen päätöksestä turvautua siihen. Tässä kodissa oli juuri uusittu kylpyhuone ja sauna ennen muuttoamme. Seinälaatat olivat upeat, mutta lattian myrkynvihreät laatat aivan kammottavat (ei meidän tyyliä). Päätettiin pinnoittaa lattia ja se on todella ollut hyvä ja käytännöllinen. Harkitaan samaa nyt toiseen pikkuvessaan. :)

  • Kiitos tosi paljon kokemuksista! Toistaiseksi en ole kuullut pinnoitteesta mitään huonoa ja tämä nyt entisestään vahvistaa päätöstä. Onhan se ideaalitilanne, että samassa ratkaisussa yhdistyy kauneus ja käytännöllisyys. Myös tuon teidän ratkaisun olen pitänyt mielessä, että tarvittaessa sitä voi vain pinnoittaa lattian, jos seinälaatat ovat kauniit (kun tosiaan aika harvoin muiden tekemät valinnat osuvat täysin oman tarkan maun kanssa yksiin). Pikkuvessastakin tulee varmasti upea, jos sen päädytte laittamaan. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue