Mitä ajattelen lastenhuoneen sisustamisesta

Yhteistyössä Kodin1

Homevialaura, lastenhuoneen sisustaminen, Kodin1, Anno

Kuten kerroin, saan kesäkuussa mieleisen pestin, kunnian olla Kodin1:n Elämäni koti -sivuston vierasbloggaaja. Sivusto on uudistunut tosi raikkaaksi ja tarjoaa nyt entistä enemmän ideoita ja inspiraatiota sisustamiseen. Minä kannan oman korteni kekoon aloittamalla lastenhuoneen sisustamisesta.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustaminen, Kodin1, Anno

Lastenhuone antaa mahdollisuuden hurvitella sisustuksella enemmänkin, enkä yhtään ihmettele, että moni innostuu niin tekemään. Strategia voi kuitenkin olla myös toinen: sopeuttaa lastenhuone luontevaksi osaksi kodin muuta sisustusta.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustaminen, Kodin1, Anno

Pidän siitä ajatuksesta, että jo kynnykseltä näkee, että kyseessä on lastenhuone, tyttövauvan sellainen. Sen enempää asukasta ei kuitenkaan tarvitse alleviivata – teeman voi kuiskata, ei huutaa.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustaminen, Kodin1, Anno

Meille olen valinnut linjaksi sen, että lastenhuoneen pohja on neutraali ja kodin muuta linjaa noudattava valkoisine kalusteineen ja puisine antiikkilipastoineen. Yksityiskohdissa saa ja pitää sitten olla lapsenomaisuutta. Ehdottomia suosikkejani ovat erilaiset eläinhahmot. Veikeistä tyypeistä tulee aina hyvälle tuulelle ja eläimet sopivat niin tyttöjen kuin poikien huoneeseen. Anno Repo -kettutyyny sekä Marksjöld Bear -pöytävalaisin ovat hyviä esimerkkejä tästä.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustaminen, Kodin1, Anno

Paras Kodin1-löytö taitaa kuitenkin olla Sisustuskoira-veljen näköiset Anno Koira -lakanat! En kestä, että jollain voi olla mallistossa jotain tällaista. Huvittavana faktana Sisustuskoira viettää muutenkin lastenhuoneessa paljon aikaa ja kuvittelee – varmasti lakanoista johtuen kahta kauheammin – että huone on hänen ylhäisyytensä.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustaminen, Kodin1, Anno

Lastenhuoneen sisustuksesta puhuttaessa on toki syytä painottaa, että meillä asuu vasta nelikuukautinen. Toista se on sitten kun lapsella on oma tahto ja lattiasta kattoon ulottuvat Lego-leikit – ne leikit siis todella ovat meille tervetulleita, vaikka näky nyt on epärealistisen seesteinen. Jotta jokin järjestys kuitenkin säilyy, yhtenä lastenhuoneen tärkeimpänä elementtinä pidän säilytysratkaisuja. Anno-mallistosta löytyy paljon erilaisia kankaisia, metallisia ja punottuja koreja tähän tarkoitukseen. Anno Hohde -bambukori poikkeaa hauskasti valtavirrasta hopeanvärisen hohtonsa takia, ja on ihana paikka leluille tai vaikka kirjoille.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustaminen, Kodin1, Anno

Meillä lastenhuoneen väripaletti on tosiaan muuta kotia mukaillen neutraali, mutta yhden tyttömäisen lisän olen halunut ottaa, hennon vaaleanpunaisen tekstiileinä. Anno Soma -tyynyssä on kauniin punottu pinta. Tyyny löytyi muuten aikuistenosastolta, mikä kiteyttää myös yhden sisustusfilosofiani: lastenhuonetta ei tarvitse sisustaa pelkästään lastenosaston tuottein, vaan tunnelmaa voi rauhoittaa pitäytymällä osin yksinkertaisissa ja yksivärisissä valinnoissa. Lastenhuoneessa käytännölliset asiat saavat mielellään olla söpöjä. Läpivedolta oven pitää paikoillaan Anno Talo -ovistoppari. Veikeä Anno Ananas -rasia on oiva piilopaikka pienen ihmisen salaisuuksille.

Homevialaura, lastenhuoneen sisustaminen, Kodin1, Anno

Vaikka bebe ei vielä vietä huoneessa aikaa ja huoneen olisi ehtinyt laittaa kuntoon myöhemminkin, minulle tärkeä tapa käsitellä äidiksi tuloa on ollut juuri hänen huoneensa sisustaminen. Tuotteet olivat meillä kuvauslainoina, mutta olisin voinut pitää niistä jokaisen (ja melkein pidinkin). Kodin1.com-verkkokauppaan ja tavarataloihin kannattaa siis kurkistaa sisustamisen leikkikenttää luodessa. Etenkin heidän omassa Anno-mallistossa riittää suloista, myös lahjaksi sopivaa pientavaraa unohtamatta lastenhuoneen huonekaluja, valaisimia ja tekstiilejä. Inspiroivaa uutta viikkoa, tällä kertaa erityisesti mini-ihmisille!

Tallenna

Comments

 1. Aivan ihana huone :) Ja hei toi kori, kiitos vinkistä.. pakko hakea ! Olen koittanut metsästää vastaavaa.
  Keskimmäisen uuteen huoneeseen täydellinen !

 2. Onko matto myös Annon? Voisi nimittäin sopia myös mun kotiin, sillä täällä on käynnissä mattokriisi. Sopivaa mattoa vaan ei tunnu löytyvän yhdistettyyn keittiö & olohuoneeseen. Tietenkin valkoinen on vähän arka väri lähelle keittiötä, mutta se vaan tuntuu parhaimmalle. Myös teiltä olohuoneesta löytyvää Elloksen mattoa olen miettinyt, onko siitä helppo imuroida karvat pois? Itseni kanssa kun asustaa valkoinen pitkäkarvainen kissa, joten valkoista karvaa on joka paikassa.

  • Moikka! Matto ei ollut Anno-kuvauslaina, vaikka mallisto onkin kuuluisa matoistaan. Onhan sieltä tullut Pandoraa, Jalpaikkaa ja muita blogimattoja. :) Meidän lastenhuoneen valkoinen matto on Hemtexin, ostettu messutarjouksena viime syksyn Habitaresta. Siksi en tiedä, kuuluuko se Hemtexin normaaliin valikoimaan. Elloksen Tanger-matto olohuoneessa on pysynyt mielestäni siistinä, vaikka ei se toki kovin kauaa ole ehtinyt meillä olla. Mutta ainakaan minua ei ole häirinnyt matossa mikään. Onnea etsimiseen! Minä jos joku ymmärrän mattokriisit. ;)

  • Moi! Matto on Hemtexin, ostettu viime vuoden Habitare-messuilta. En valitettavasti tiedä, kuuluuko se Hemtexin normaaliin valikoimaan, mutta kannattaa toki tarkistaa. Se on minustakin ihana palmikkopunoksineen. :)

 3. Ihana lastenhuone! Juuri sopivan lapsenomainen tunnelma olematta riemunkirjava. Itse saan vähän omantunnonpistoksia, koska en usean lapsen äitinä enää jaksa hirveästi panostaa nuorimmaisen huoneeseen… Ensimmäisen lapsen huonetta remontoitiin ja sisustettiin huolella. Nyt haluan vain, että on mahdollisimman siistiä ja vähän tavaraa – mikä ei lapsen mielestä ole tietenkään yhtään hauskaa! :) Taaperoilla on vähän rasittava tapa tyhjentää jokainen hylly ja laatikko ja siirtää lakkaamatta tavaroita paikasta toiseen. Monet ruuvaavatkin siinä vaiheessa laatikoista vetimet irti. Itse olen todennut, että sopiva lelujen määrä on yksi laatikko kerrallaan. Siihen pienikin osaa ne kerätä, ja sen voi laittaa vaikka sängyn alle tai kaappiin. Liikaa lajittelua ei voi vaatia, sinne vain kaikki yhteen ja samaan.

  • Kiitos paljon, Elsa! Mahdollisimman siistiä ja vähän tavaraa – jep, kuulostaa tutulta. ;) Tuo on ajatusmaailmani koko kodissa. Olen ehdottomasti luovan ja monipuolisen leikkimisen kannalla, kun sen aika tulee, mutta ihan en silti ymmärrä, miksi edes lastenhuoneessa pitäisi elää kuin pellossa. Jos leluja aina vain tulee lisää, eikä niitä lainkaan varastoi tai kierrätä ikävaiheiden ja kiinnostuksen lopahtamisen jälkeen, loppuu ainakin tämänkokoisesta huoneesta nopeasti tila. Oikein hyvältä kuulostaa tuo laatikko kerrallaan -ajatus! Ja juuri niin, että yksi kori tai boksi vaan, johon lapsi itse pääsee käsiksi, ja sinne kaikki sikin sokin. Pääasia, että pienikin ihminen oppii, että leikkimiseen kuuluu joskus myös se siivoaminen. Useamman lapsen kanssa en yhtään ihmettele, ettei jokaista huonetta ole sisustettu huippuunsa. Älä pode omatunnontuskaa, lapsethan eivät varmastikaan noin ajattele, kunhan heidän leikeilleen on omistettu joku tila. :) Terveisiä sinne katraalle!

 4. Olen lukenut tämän postauksen jo silloin, kun sen julkaisit, mutta aiemmin ei vain yksinkertaisesti ole ollut moiseen aikaa tai sitten en ole muistanut. Mutta nyt, viimein… Tämä on ihana postaus. Palaan tähän varmasti hakemaan inspiraatiota, kun lastenhuone alkaa olemaan meille ajankohtainen. Itse tykkään ihan älyttömästä muun muassa Annon tuotteista. Tuo nallelamppu on maailman ihanin ja nuo koiralakanat. Viimeksi mainitut kotiutan ihan taatusti meillekin.

  • Kiitos paljon, Jenni! Ihana jos tämä inspiroi. Lastenhuonetta on erityisen hauska päästä sisustamaan, toivottavasti se koittaa teillä pian. :) Anno on kyllä hurjan kiva mallisto ja Kodin1-valikoimasta löytyy paljon muutakin kivaa.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue