Homevialaura mainittu, torille!

Homevialaura, coffee table styling, Elle Decor

Olen nyt oman 15 minutes of fame -aikani tässä elämässä käyttänyt. Jenkkien Elle Decor noteerasi kuvani nettisivuillaan jutussa 19 Coffee Table Styling Ideas To Steal. Yksin julkaisun Facebook-sivuilla on yli kolme miljoonaa tykkääjää, joten on sitä vähemmästäkin härmäläinen hämillään.

Vapaasti suomennettuna Elle Decorin toimittaja kirjoitti stailauksestani näin: Lattiasta kattoon mustavalkoisessa huoneessa voisi odottaa väriläiskää, mutta mustavalkoisessa värityksessä pitäytyminen sohvapöytää myöden antaa tilaan modernimman, raikkaan ilmeen.

Homevialaura, coffee table styling, Elle Decor

Rapakon takana neutraali ja kylmä väripaletti on tosiaan poikkeus. Törmään jenkkiläisiin sisustuskuviin erityisen paljon Pinterestissä ja näin skandinaaviseen makuun niissä on aina jotain too much. On kultaa, kiekuraa, raskaita huonekaluja, DIY-tekeleitä, hengästyttävää kuosien käyttöä ja romanttista glamouria vaikka tähän tai tähän tapaan. Yltäkylläisyys lipsuu minusta usein mauttomuuden puolelle, samoin kodit tuntuvat monesti lavastuksilta. Jos ollaan beach house -huvilalla, pitääkö asiaa alleviivata viidellätoista seinällä olevalla sisustusankkurilla?

Homevialaura, valkoiset kukat, liljat, orkidea, hortensia, diptyque

Mutta ei tästä tietenkään mikään jenkkien parjausjuttu pitänyt tulla, kulttuurisia eroja on vain sisustamisessakin hauska huomata. Arvatkaa muuten, miten Elle Decoriin päätynyt kuva syntyi? Tietenkin se on täysin ex tempore ohi mennessä räpsäisty. Omaan silmääni pistää moni asia: enkö voinut siirtää puolet kuvasta vievää näyttöä, eihän meillä ollut vielä mattoakaan ja ystävän upea tuliaiskimppukin on jo puoliksi nuupahtanut. Toisaalta harkitsemattomuus toimii usein muutenkin elämässä, yliyrittämättä ne parhaat nutturatkin syntyvät.

Tuttuja kulmia näkyy nyt muuallakin verkossa. Jos missasit meidän kodin Koti ja keittiö 1-2/2016 -numerossa ja haluat lukea sen nyt, löytyy artikkeli Idealistasta. Jonna Kivilahden toimittama ja Krista Keltasen kuvaama Valkoinen, aina ja ikuisesti -juttu on kyllä varsin osuvasti otsikoitu. Valkoista aina ja ikuisesti suosin jälleen kerran kukkakaupassakin.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  1. Onneks olkoon upeasta nostosta Ellen sivuilla! Kuva on todella hieno ja poikkeaa yltiöähkystä jenkkimeiningistä 100-0. Ei osunut mitkään mainitsemasi asiat silmään, kokonaisuus kuvassa on niin hyvä. You go girl!

    • Kiitos paljon, Tiina! Tämä oli tällainen pieni iso asia omassa tekemisessä. Ja kuka siellä puhuu, itse Ilta-Sanomien terassiasiantuntija. ;) En ole saanut juttua käsiini, mutta kiinnostaisi kovasti lukea. Onnea takaisin siitä, eivät he ketä tahansa kysy!

  2. Kulttuurikysymys. Itse maalautin Espanjassa seinäni valkoisiksi. Maalarit (ranska + hollanti) eivät voineet ymmärtää värivalintaani. Eikähän valkoinen ole minkään värinen! Pidetään kylmänä ja todella tylsänä :-D

    • Moi Anni! Uskon tämän enemmän kuin hyvin. Vaikka muuten pidän Välimeren aluetta henkisenä kotimaana, sisustukseen se ei päde. ;) Espanjassa asuneena tiedän sen runsauden: tummaa puuta, persikanvärisiä verhoja… Voin kuvitella, että valkoisia seiniä on todella kummaksuttu. Ilmankos skandinaavisista kodeista on tullut ihan oma juttunsa. Ei näin vaaleaan ja kylmään väritykseen törmää missään muualla maailmassa. Pidetään jatkossakin meidän sisustustylsimysten lippu korkealla. :)

  3. Pitkään blogiasi seuranneena uskaltauduin kommentoimaan. (mikähän siinä muuten on niin pelottavaa? kirjoitusvirheet?) Kuvasi ovat aina todella hyviä enkä ole ikinä huomannut mitään mistä tulisi onpahuonokuvafiilis. Tämä kuva on suosikkini, tykkään juurikin tästä särmästä. Pikkasen nuupahtanut kimppu, kaikillahan niitä on, kaiken muun mietityn ohella. Kiitos ihanasta blogista ja isot onnittelut siitä ansaitusta varttitunnista.

    • Tosi ihana, kun uskaltauduit jättämään kommentin! Vuorovaikutus teidän kanssa on minulle kirjoittajana tämän homman suola, eikä asian tarvitse aina olla niin tähdellistäkään. :) Ihan totta, ehkä nuupahtanut kimppu tuo juuri sen sopivan särmän, sillä sliipattu täydellisyys on tylsää. Varttitunnista huolimatta elämä on jatkunut entisellään, eivät ole Jenkeistä ruuhkaksi asti soitelleet perään. ;) Kiitos paljon itsellesi, kun olet lukijana ja onnellista kesää!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue