Lomallelähtökuulumiset ja yhtä sun toista asiaa

Homevialaura, Chhatwal & Jonsson, Ikat cushion, panamahattu, Ray-Ban Cats 1000

Loma. Taikasana, joka meillä alkoi tänä viikonloppuna. Siis miehellä alkoi ja minä tietysti äitiyslomalaisena elän hänen kauttaan. Kahden viikon aikana käymme mökillä sekä ensimmäisellä ulkomaanreissulla beben kanssa.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Pergo, Armor lux, raitapaita

Koska etelän mahdolliset neljänkymmenen asteen helteet eivät tässä kohtaa tuntuneet tarkoituksenmukaisilta, aloimme etsiä kohdetta pohjoisemmasta kriteereillä suora lyhyt lento, meille uusi kohde ja kävellen valloitettavissa oleva kaupunki – toisin sanoen mutkaton kohde, jossa ei tarvitsisi tuntea painetta minkäänlaisesta suorittamisesta tai nähtävyyksien koluamisesta. Minne lentokoneen nokka sitten osoittaa? Puolan Gdanskiin, söpöltä vaikuttavaan hansa-aikaiseen satamakaupunkiin. Palaan kohteeseen reissun jälkeen, mutta jos teillä on ohittamattomia täsmävinkkejä paikan päälle, huudattehan heti kommenttiboksissa hep!

Homevialaura, Chhatwal & Jonsson, Ikat cushion, panamahattu, tauluseinä, Artemide Tolomeo, Kartell Jolly

Yksi parhaista matkustamista helpottaneista saavutuksistani on, että olen kirjoittanut koneelle pakkauslistan ja jaotellut vielä osiot kategorioittain – lumilautailemaan kun  pitää muistaa aika eri asiat kuin kesäkaupunkilomalle. Nyt listaan pitäisi vielä päivittää beben tarpeet. Aavistuksen hirvittää ensimmäinen perheloma juuri pakkaamisen ja tavaramäärän puolesta – jo vaunut ja turvaistuin vievät sen verran tilaa kuin meillä muuten olisi yhteensä – mutta tästäkin selvitään avoimin mielin ja seitsemän tuplaespresson avulla.

Homevialaura, musta uimapuku, panamahattu, vauvojen-aurinkolasit, Ki ET LA Diabola

Olen selvinnyt tänä kesänä vähin ostoksin, mutta hattu oli hankittava ja uimavermeet. Ei mikään huono sattuma, että juuri tänä synnytyksen jälkeisenä kesänä kokouimapuvut ovat trendikkäin asu pulikoida. Trendikkyys ei tosin omassa tyylissäni ole itseisarvo ollenkaan, mutta ilman uimapukujen jatkuvaa näkymistä muotimedioissa en olisi tullut ajatelleeksi koko vaihtoehtoa. Beben lomalookin täydentää Ki ET LA -ranskalaismerkin Diabola-aurinkolasit, jotka ainakin meillä toimivat hyvin: eivät tipu päästä tai potuta käyttäjäänsä. Vinkkinä, jos siellä joku minituristi on plehoja vailla.

Homevialaura, matkakosmetiikka, Mia Höytö, Marvis, Muji, Dymo, The Laundress New York

Pakkauslistan lisäksi reissulle lähtöä helpottava asia on se, että pidän matkakosmetiikat aina valmiina. Kaikki suihkugeelistä hammastahnaan on pienissä pakkauksissa, joko ostetuissa tai matkakokoisiin Muji-purkkeihin täytetyissä. Mia Höydöltä kesäterveisinä saadut matkakokoiset Kaunis-puhdistusgeeli ja Ihana-kosteusvoide lähtevät tietysti mukaan, joten lempimerkistä ei tarvitse luopua reissussakaan. Sattuneesta syystä mukaan on otettava myös pyykinpesuaineita. Matkapakkaukset ovat The Landress New Yorkin, joista toisen sisällön olen korvannut kylläs tiedätte mihin tahroihin tepsivällä sappisaippualla.

Homevialaura, Armor lux, raitapaita, Maison Helsinki, silkkihortensia, tekokukka

Loma vaikuttaa myös kukkasiin, jotka meillä kuolevat ilman lomaakin, mutta viimeistään silloin. Inspired by Loven Sannalta saatu Maison Helsingin silkkihortensia oli tähän taloon paras mahdollinen tuliainen. Lukuisten karvaiden ja kalliiden kukkapettymysten jälkeen alan kallistua näiden ikuisten ilahduttajien puoleen. Orkideat sentään sinnittelevät yleensä useita viikkoja aitoinakin.

Homevialaura, lyhty, orkidea, Mia Höytö

Jotta tästä postauksesta ei asiaa ja ajatuksenjuoksua puuttuisi, sananen vielä parhaillaan Seinäjoella käynnissä olevista Asuntomessuista. Siinä, missä viime vuonna hädin tuskin vaivauduin paikalle naapurikaupunkiin ja meinasin sillekin reissulle teetättää kerrostaloihminen, vain katselemassa -t-paidan, olen tänä vuonna oikeasti vähän harmissani messujen väliin jäämisestä. Minkäänlaista rakennuskuumetta meillä ei ole (ja läimäyttäkää, jos koskaan tuleekaan), mutta rempattavan rivarin etsiminen liippaa tarpeeksi läheltä. Muille etänä Asuntomessuja seuraaville suosittelen erityisesti kolmea postausta:

Homevialaura, Maison Helsinki, Avotakka, Ellos Tanger, Kartell Louis Ghost

 • Coffee Table Diaryn Giselda kirjoitti sisustussuunnittelijana ammattimaisen ja oivaltavan yhteenvedon jutussaan Parhaat palat ja yhteenveto | Asuntomessut 2016. Samaisen tyylitaiturin koti on esitelty uusimmassa Avotakassa. Kauniin jutun kiinnostavuutta lisää entisestään vinkit fengshui-kotiin.
 • Lisbet e. -blogissa on kiinnostava Mistä bloggaajien pöydässä puhutaan -pohdinta siitä, miksi sellaiset ihmiset, jotka tuntuvat jo nyt asuvan unelmakodeissa, haaveilevat uuden rakentamisesta. Samaa olen usein miettinyt itse, että mikä saa ihmisen harkitsemaan uutta raksaprojektia jo hädin tuskin edellisen päätyttyä.
 • Hunajaista-blogin Riikka taas nostaa Asuntomessuilla nähtyä – kuinka tehdään blogikoti -jutussa esille Cubo-kohteen, jonka sisustuksessa toistuvat hämmentävällä tavalla kaikki viime vuosien blogikotikliseet. Ironista on se, että juuri meistä sisustusbloggaajista kohteen sisustus tuntuu varsin persoonattomalta ja nähdyltä. Näin tiukka graafisuus ja kylmä yllätyksettömyys jääköön vuoteen 2014, nyt mennään mieluusti kohti lämpimämpää ja kerroksellisempaa kautta.

Homevialaura, Maison Helsinki, Armor lux, raitapaita

Ja lopuksi vielä viimeinen kuulutus Dermosil Living -arvontaan, johon ehtii osallistua vielä tänään sunnuntaina 17.7. täällä. Nyt pidän pientä lomaa blogista, mutta Instagram päivittyy tässäkin välissä nimimerkillä @homevialaura, toivottavasti nähdään siellä. Nyt toivotan teille raitapaitoineni, panamahattuineni ja espadrillekseni ihanaa ja aurinkoista kesäbreikkiä – nähdään elokuussa!

Comments

 1. Mukavaa lomaa teille! meilläkin alkoi tänään kahden viikon kesäloma, jonka vietämme mökillä ja lapsuudenmaisemissani kierrellen. Olen perustanut uuden sisustusblogin pellavaajapastellia.fi, jota päivitän myös lomalla ollessani. Olisi mukavaa jos pistäytyisit katsomassa blogiani:)

  • Kiitos, Annika! Samoin aurinkoista kesälomaa sinne. Ja kiitos kutsusta, tulen mielelläni vierailemaan sinne. Onnea blogin perustamisesta! :)

 2. Ihanaa matkaa! Meilläkin alkoi miehen kanssa loma ja harkitsimme Puolaa reissukohteeksi, mutta nyt Kroatia vei voiton. Kiitos linkkivinkeistä, tultiin juuri mökille ja täällä on aikaa kirjojen lisäksi lueskella blogeja.

   • Kiitos linkistä, fiilistely ennen reissua kuuluu asiaan! Olen käynyt Mlinissä ja Dubrovnikissa aiemmin, mies ei Kroatiassa koskaan. Saa nähdä mitä keksimme ja löydämme; pääasia, että aikaa tulee vietettyä eniten meressä. ?

 3. Meidänkin perhe lähtee reissuun elokuun puolella. Me emme lennä kuin puoleen väliin Suomea. Minäkin jännitä hieman pakkaamista. Olen muutenkin auttamattoman huono pakkaamaan omia tavaroitani (sorrun usein pakkaamaan aivan liikaa). Nyt pitäisi vielä osata pakata myös vauvan tavarat.

  • Kotimaanreissulla on oikein hyvä aloittaa! Uskon, että kaikki menee hyvin niin siellä kuin täällä, mutta täytyy vaan saada ensimmäinen jännittävin kerta alta pois. Pakkauslista helpottaa ainakin minua kovasti, niin ei mene energiaa jatkuvaan ihanvarmastionunohdettujotain-panikointiin. Onneksi toki tarpeen vaatiessa kaikkea saa kaupasta, kunhan nyt isoimmat jutut, vaunut sun muut, muistaa. Minulla myös on paha tapa pakata laukku aina täyteen. Pystyn kyllä matkustamaan vähällä tavaramäärällä, mutta jos laukkuun jää tilaa, otan ihan varmuuden vuoksi sitä sun tätä lisäksi. :)

 4. Hei,
  Oletko hankkinut The Laundress tuotteesi Nycin matkalta vai saako niitä kenties Suomesta?

  Niina K.

  • Moi! En harmillisesti päässyt Nykissä The Laundress -apajille, vaan nämä on tilattu Net-A-Porterista. En ole koskaan nähnyt tuotteita Suomessa, mutta jotenkin minulla on hämärääkin hämärämpi muistikuva, että Kruunuhaan Olkkarissa saattaisi olla tai olisi joskus ollut jotain The Laundress -tuotteita valikoimissa. En valitettavasti ole koskaan käynyt puodissa, vaikka on pitkään pitänyt, joten tarkemmin en tiedä. Mutta netistä saanee joka tapauksessa. Ettei myös The Laundressin oma nettikauppa toimittaisi Suomeen? :)

 5. Gdanskista kannattaa ehdottomasti suhauttaa junalla (noin vartissa) Sopotiin. Aivan ihana rantakaupunki, missä parasta sen megapitkän rannan lisäksi kivat puistot, jotka on kuin tehty piknikille. Think Pärnu, mutta vähemmän rähjäinen.

  • Hei hienoa! Ajattelimmekin käydä Sopotissa, mutta suositus vahvisti suunnitelmaa entisestään. :) Täytyy vielä katsoa paikan päällä, onko juna sellainen, että sillä on helppo matkustaa vaunujen kanssa vai otammeko taksin. Hintataso niin taksimatkojen kuin ruoankin suhteen taitaa olla varsin maltillinen, jos olen oikein ymmärtänyt. Kiitos vinkistäsi!

 6. Gdansk kuulumisia odottelen. Kiinnostavalta vaikuttava kaupunki. Toivottavasti teillä oli hyvä loma! Tuo vauvan kanssa reissuun lähteminen on todellakin projekti, mutta kummasti sitä aina orientoituu tilanteeseen sen vaatimalla tavalla ja jossain vaiheessa kaikki tuntuu jo luonnolliselta :) Tavaraa riittää. Siihen kun vielä lisättiin keväällä koira, niin soppa oli valmis. Hattu oli omalla ostoslistallani koko kesän, no enpä sitä ole vieläkään löytänyt. Toinen listalla oli off shoulder -paita ja kaiken kokeilun jälkeen totesin, ettei se ollutkaan ihan oma juttu :D Että edullinen kesä tuli sen suhteen. Tuli hankittua itselle vain pari t-paitaa, treenihousut ja bomberjakku.

  • Oli kiitos, tosi kiva loma! Ja mukava kuulla, että Gdanskin postaukset kiinnostavat, yksi on vielä tulossa. :) Loppujen lopuksi reissaaminen beben kanssa meni tosi hyvin. Enkä muuta epäillytkään, mutta vähän mietin kaikkea säätöä, mutta hyvin vähänhän sitä onneksi oli. Kiva lähteä toistekin, kun ensimmäinen kerta meni hyvin. Koira vielä mukaan, huh, respect! Onni ei ole päässyt lentämään näitä leveyspiirejä kauemmaksi, mutta jo se on näky, kun yritämme mahtua kaksioviseen “perheautoomme” neljään pekkaan ja tavarat päälle. :D Kivoilta kuulostavat kesähankinnat!

 7. Ihastelen aina tuota sinun järjestelmällisyyttäsi. Miten nuo tekstit pysyvät puteleissa kiinni pesussa? Itsellä melkoinen kasa erikokoisia Mujin pikkupulloja niin kolmen viikon kesälomareissuja varten kuin viikon talvilomia varten ja vielä minikokoisia yhden tai kahden yön reissuja varten. Homma ei vaan toimi kun ikinä nuo sisällöt eivät kulu reissussa ihan tasan ja kotona en koskaan muista käyttää loppuun. Sitten uuden reissun kynnyksellä tyhjennän ja pesen pulloja. Enkä aina sitten enää myöhemmin edes muista mitä pullossa on ollut niin vaikea käyttää loppuun. Miten saat tuon homman toimimaan noiden täyttöpullojen kanssa?

  Kovasti kiinnostaisi myös postaus vaatekaapin järjestelyistä.

  • Moi Outi! Kiitos kivoista sanoistasi. Olen järjestelmällinen kyllä, mutta tietyissä asioissa myös täysi huithapeli. :) Tuollainen Dymo pysyy aika hyvin kiinni, mutta en koskaan pesepese purkkeja, vaan huuhtelen tarvittaessa vain. Mujin matkapullot ovat ihan parhaita! Jos ei tuotteita ole paljon, ne kyllä erottaakin toisistaan, eli enää en merkkaa kaikkia etiketillä, mutta tarpeen mukaan. Ymmärrän, eiväthän ne tosiaan ikinä kulu tasan! Itse esimerkiksi käytän useimmiten samaa puhdistusmaitoa, niin sitä voi vain kaataa purkkiin lisää. Toisaalta sellainenkin voisi toimia, että matkan jälkeen käyttäisi loput matkapullosta kotona pois. Sitten seuraavaa matkaa varten odottaisi joko tyhjä huuhdeltu pullo tai valmiiksi täyteen täytetty pullo. Kiitos postaustoiveesta! Tyylijutut ovat jääneet vähän joulun jalkoihin, mutta lupaan ensi vuonna palata pukeutumiseen ja vaatekaapin järjestelyyn. :) Ihanaa joulun odotusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue