TOP 15 vauva-ajan hankinnat, osa 3/3

Ettei vallan unohdu, tässä viimeinen osa juttusarjasta, jossa kerron meidän hyödyllisiksi havaitsemista ja neutraaliin klassiseen tyyliin sopivista vauvantarvikehankinnoista. Tuotteet ovat satunnais-, ei paremmuusjärjestyksessä.

Homevialaura, hoitolaukku, Babymel Amanda Quilted

11. Babymel-hoitolaukku

Ensin en ajatellut ollenkaan hankkia hoitolaukkua, mutta olen tyytyväinen, että päätin toisin. Babymel Amanda -hoitolaukussa on huomioitu käytännöllisyys monelta kantilta. Varta vasten vaunujen työntöaisaan suunniteltu tarrakiinnitys pitää laukun vakaasti paikoillaan, eikä hihnasta tarvitse pitää valumisen pelossa käsillä kiinni. Materiaali on helposti puhdistettavaa ja laukussa on lukuisia tavaroiden etsintää helpottavia lokeroita: erityiskiitos sivun tuttipullotaskulle. Mukana tulee taitettava matkahoitoalusta, joka pelastaa vaipanvaihtobisnekset vähän vähemmän spa-henkisissä yleisissä käymälöissä. Sattumalta laukku ei myöskään ole musta ja tikattu. Kuvia laukusta käytössä löytyy Char and the cityn -blogista lounastreffeistämme.

Homevialaura, leikkimatto, Pikkuvanilja, Baby's Only

12. Baby’s Only -leikkimatto

Onni onnettomuudessa, että lähes kaikki kaarelliset leikkimatot ovat riemunkirjavia, sillä siitä syystä meidän tuli valittua kaareton Baby’s Only -matto PikkuVaniljasta. Myönnän, totta kai tämä miellyttää äidin silmää beigeine palmikkoineen, mutta myös käyttäjän näkökulmasta tämä on toiminut meillä parhaiten. Jo varhain liikkumisen aloittanut Sisustusbebe on huomattavasti enemmän kiinnostunut kääntyilemisestä kuin kaarten tutkimisesta, joten kaari tai muut leikkimaton ulokkeet olisivat vain tiellä. Kaarikin meiltä löytyy DIY-tekeleenä, mutta se on edellämainitusta syystä ollut vain vähän käytössä. Ja tarkennettakoon, että olen ripustellut valkoiseen kaareen myös värikkään kilkattavia leluja, mutta niitäkin bebe tutkii mieluummin muualta kuin kaaresta ihmetellen. Yksi huono puoli matossa on: ohjeissa ei mainita, miten kertoa koiralle, ettei matto ole hänen. Leikkimatolla onkin ruuhkaa aamusta iltaan.

Baby’s Only -leikkimatto on saatu PikkuVaniljasta blogin kautta.

Homevialaura, hoitopiste, hoitopöytä

13. Kylpyhuoneeseen sijoitettu hoitopöytä vaihtopyyhkeillä

Mitä hoitopisteestä olen viiden kuukauden aikana oppinut on se, että sen ehdottomasti kannattaa olla lähellä vesipistettä, jos sen millään jipolla sinne saa. Onneksi emme luovuttaneet ajatuksen kanssa, vaikka standardikokoiset hoitoalustat olivat aivan liian syviä tason päälle, vaan keksimme tehdä pisteen itse. Leikkasimme Ikean Vyssa Slappna -vaahtomuovipatjasta sopivan kokoisen palan ja päälle laitoimme Ikean vesitiiviin valkoisen Len-patjasuojuksen. Lukijan vinkistä (kiitos!) pidämme hoitopisteellä aina pieniä pyyhkeitä, sillä niitä on helpompi vaihtaa kuin koko alustaa. Itse en ole kokenut tarvetta virittää bebelle erityisiä viihdykkeitä hoitopisteelle – lyhyen toimenpiteen aikana valoissa ja pyyhkeissä riittää hänelle ihmeteltävää. Ja kuka killuttimia tarvitsee, kun hoitopistettäkin meidän viipperä luulee kääntyily- ja temppuiluareenaksi.

Homevialaura, vauvan turvaistuin, Maxi-Cosi Pebble

14. Turvaistuin Isofix-kiinnityksellä

Jos mitenkään mahdollista, suosittelen panostamaan Isofix-kiinnitykselliseen auton turvaistuimeen. Istuimen kiinnittäminen telakkaan on huomattavasti turvavyökiinnitystä kätevämpää. Erityisesti näppäryys korostuu, jos perheautona on kolmiovinen kauppakassi niin kuin meillä. Meidän turvaistuin on Bugaboo Cameleon -yhteensopivuuden takia Maxi-Cosi Pebble, mustana tietty.

Homevialaura, vauvan huppupyyhkeet, Pentik, Jacadi, H&M Home

15. Huppupyyhkeet

Viimeiseksi ajattelin vinkata kivoista vauvanpyyhkeistä, joita meille on siunaantunut lahjaksi kolme kappaletta yhden itse ostetun lisäksi. Pentikin vähän isommat korvalliset pyyhkeet säästän myöhempään käyttöön. H&M Homen tekstipyyhe ja ranskalaisklassikko Jacadin kantattu pyyhe ovat käytössä nyt. Yleensä kai ajatellaan, että vauvat ovat suloisimpia nukkuessaan, mutta kiistattomasti oma lempinäkyni on kylvystä tullut bebe huppupyyhkeessä isänsä sylissä.

Kiitos seurasta tämän juttusarjan parissa! Aikaisemmat osat, TOP 15 vauva-ajan hankinnat, osa 1/3 sekä TOP 15 vauva-ajan hankinnat, osa 2/3 löydät linkkien takaa. Jos tämäntyyppiset vauvatarvikehankinnat ovat ajankohtaisia, suosittelen lisäksi lukemaan Riikan hyvän yhteenvedon tyylikkäästä Coterie-blogista.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Minä päätin jo raskauden alkuvaiheessa panostaa hoitolaukkuun. Minä liikun jonkin verran ja täytyy sanoa, että laukku, jossa on oma paikkansa jokaiselle, on ollut todella kätevä. Meillä siihen kuuluu myös se matkahoitoalusta, joka on ollut ahkerassa käytössä myös nyt, kun meillä on luovuttu varsinaisesta hoitopisteestä. Meidän bebe kun ei enää pysy paikallaan, joten oli pakko siirtää vaipanvaihto matalammalle ja leveämmälle tasolle (lue: sängylle tai laittaialle) mahdollisten onnettomuuksien välttämiseksi.

  Leikkimatto näyttää aivan ihanalta. Meillä kaaret toimivat ja neiti tykkäsi. Tähän päivään asti. Nykyään kääntyily ja pyöriminen on paljon, paljon mukavampaa. Juuri tänään itseasiassa kokeilin mattoa ilman kaaria, mutta siitäkös neiti saikin hepulin. Ne pitää olla paikoillaan, vaikka ne eivät enää kiinnostakaan.

  Me emme saaneet hoitopistettä veden lähettyville, mutta ei se meillä ole paniikkia aiheuttanut. Meillä se oli sijoitettu lipaston päälle, jossa säilytetään vauvanvaatteita ja systeemi toimi niin kauan, kunnes bebe rupesi pyörimään. Pukeminen on jo valmiiksi riittävän haaastavaa, että pitäisi sen lisäksi yrittää saada vauva pidettyä tasolla. Mieluummin näin. Minullakaan ei ollut sen suurempia aktiviteettaja hoitopisteellä. Me leikitään ja lorutellaan sitten muualla. :)

  Nää postaukset on olleet tosi hyviä, vaikka minä olenkin ehtinyt jo omat hankintani tekemään. Mutta palaan näiden pariin miettimään ja pohtimaan sitten seuraavan mahdollisen vauvan kohdalla.

  • Ihan samaa mieltä, että hoitolaukku ei turhaan ole hoitolaukku, kun siinä on kaikki juuri tietystä käyttönäkökulmasta huomioitu. Mutta totta kai myös sopivalla tavallisella laukulla pärjää (kuulemma esimerkiksi Longchamp on tarkoitukseen hyvä), eikä se ole ollenkaan mikään maailmanloppu, jos ei hoitopistettä saa mahdutettua kylppäriin. Kaikkeen sopeutuu kyllä ja jokainen omien mieltymystensä mukaan. :) Hauska, miten vauvatkin ovat totta kai niin erilaisia. Tuohan on kätevää, jos kaaret saa tarvittaessa pois, mutta voin kuvitella, ettei teidän vauva sitten niin vain suostunut niistä luopumaankaan. :) Näin jälkiviisaana voi yhtä kaikki todeta, ettei kaikkia tarvikkeita olisi tarvinnut ostaa varastoon heti, vaan tarpeen mukaan vauvaan tutustuessa. Mutta todella harva asia meillä silti on jäänyt käyttämättä, eli yllättävän putkeen meni, ja paljon olemme onneksi saaneet lainaksi. Kiitos, tosi kiva kuulla, että tykkäsit juttusarjasta!

   • Se piti vielä sanomani, että minä valitsin sellaisen hoitolaukun, joka olisi sellainen, jota itse voisin käyttää ja joka kestäisi myös sille seuraavalle tulokkaalle, jota kovasti toivon.
    Ja olen samaa mieltä, ettei sitä kaikkea tarvitse kerta heitolla haalia. Mekin saimme onneksi paljon käytettynä ja osa jatkaa meiltä matkaa eteenpäin seuraaville lapsen saajille.

  • Ei yhtään hullumpi idea! Varsinkin, kun ainakin omat pitkät hiukseni kaipaavat aina kunnollista kuivaamista. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue