Astiateemaviikko: hauskat lastenastiat

Homevialaura, lastenatiat, Buddy and Bear

Astiateemaviikon kolmannessa ja viimeisessä postauksessa pureudutaan miniatyyrikokoisiin astioihin, lastenastioihin. Kuten kaikessa muussakin lastentavarassa, etsin aina mielelläni markkinoilta meidän tyyliimme sopivan vaihtoehdon, vaikka se sitten tarkoittaisi hieman ahkerampaa googlaamista. Näin ainakin niin kauan kuin saan itse päättää – katsellaan niitä Frozeneita sitten myöhemmin.

Homevialaura, lastenatiat, Buddy and Bear

Astioissa tehtävä ei ollut kovin helppo, koska Frozeneita ja Salamaa markkinoilla enimmäkseen on, mutta nämä Buddy and Bear -hurmurit nähtyäni päätös oli selvä. Lautaset ovat mikron ja astianpesukoneen kestävää BPA-vapaata muovia. Eat play love, mitä siihen enää lisäämään pienen ihmisen pyhään kolminaisuuteen.

Homevialaura, lastenatiat, Buddy and Bear, Georg Jensen Apetito

Vielä astiat odottavat Sisustusbeben kasvamista ja aterimenakin on vasta ensilusikka, mutta myöhemmin hän pääsee ruokailemaan paitsi Buddy and Bear -astioista myös kummien antamilla Georg Jensen Apetito -lastenaterimilla.

Homevialaura, lastenatiat, Ezpz Mini Mat, Stokke Steps

Nyt jo aikaisemmin käyttöön pääsee silikoninen, syöttötuolin tarjottimeen tarttuva Ezpz Mini Mat -ruokailualusta. Myös tässä lautasessa materiaali on mikron ja astianpesukoneen kestävää ja BPA-vapaata. Ja koska sisustusbloggaajien koditkin ovat aina siistejä, myös heidän lapsensa sormiruokailevat sotkuitta harmoniassa. Ruokakin on yleensä valkoista, kukkakaalia enimmäkseen, mitä nyt joskus satunnainen beige pasta eksyy sekaan. Isompi ja pienempi foodie kiittävät astiateemaviikon seurasta!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. :-) On ollut kiva kurkistaa keittiökomeroihin! Teidän koti on ihanan seesteinen alusta loppuun. Minulla olisi kysymys liittyen aivan toiseen asiaan kuin kattaukseen, nimittäin makuuhuoneen kokoon. Haluaisitko kertoa, kuinka leveä teidän makuuhuone on? Entä siellä sijaitseva parisänky? Olemme ostamassa uudiskohdetta, jonka makuuhuone on pienehkö. Tiedän toki sen mitat, mutta on vähän vaikea hahmottaa, mitä ne tarkoittavat käytännössä. Kuulisinkin mielelläni, mitkä teidän sängyn ja makuuhuoneen leveysmitat ovat, koska se osaltaan auttaisi tässä ei-vielä-olemassaolevan huoneen kuvittelussa.

  • Kiitos Ella, tosi kiva kuulla! Makuuhuoneemme on noin 2,95 m leveä ja parisänkymme 160 cm. Hyvin mahtuu sänky ja kaksi yöpöytää, tai yksi yöpöytä ja pinnasänky, jos on sellaiseen tarvetta. Mutta ei sitten paljon muuta. :) Pahoittelut, että joudut hieman odottamaan vastausta ja mittoja!

 2. Kauniita astioita kaikille teille. Karhujutut oli ylisöpöt. Hieman levottoman yön jälkeen nsureskelin yksinäni junassa viimeiselle lauseelle. Nyt kun viherkasvit on uusi musta, voisi pieni foodiesti saada ehkä myös parsakaalia. ?

  Yhteiset ruokahetket on ihan parasta, ainakin joskus myöhemmin. Meillä kotona myös 8-v, joka maistelee mielellään uusia ruokia ennakkoluulottomasti.

  • Mahtavaa, että kyseinen huumori upposi samanhenkiseen! Kyllä, viherkasvitrendin mukaisesti myös parsakaali ja kesäkurpitsa menevät menussa. ;) Totta puhuen olen muuten aika rento ja suurpiirteinen äiti, mutta ruokabisneksiin suhtaudun jokseenkin intohimolla. Minulla on joku 60-70 kasviksen lista, joita ajattelin maistattaa beben ensimmäisen ruokavuoden aika eli siihen mennessä, kun hän on 1,5 vuotta. Meidän perheessä yhteiset ruokahetket on juuri kaikista tärkeimpiä ja teen mielelläni kaikkeni, että bebe suhtautuisi uusiin makuihin mahdollisimman avoimesti ja ennakkoluulottomasti. Väliin tulee tietysti 2-3 ikävuoden luontainen nirsoilukausi, mutta noin muuten. Tosi ihanaa, jos siellä on kahdeksanvuotias kulinaristi. :)

 3. Aivan ihania. Melkeinpä voisi laittaa tuon sarjan synrtärilahja tai joulupukin listalle. ?Tosi kauniit astiat. Tuollainen silikooni alusta meillä on itseasiassa ostoslistalla sormiruokailuja varten.

  • Kiitos ja ehdottomasti toivelistalle jotkut ihanat astiat! Meidänkin täytyy vielä odottaa näiden käyttöön ottamista jonkun aikaa, mutta ovatpahan valmiina odottamassa. Myös sormiruokailu on meillä jäänyt vielä soseiden jalkoihin, mutta sekin tulee entistä enemmän mukaan kuvioihin, kun hampaita puhkeaa. :)

 4. Suloisia astioita! Kaunis myös tuo ruokailualusta. Mietin vaan, että meillä se olisi auttamattoman pieni, kun jäppinen levittelee sormiruokansa noin metrin säteelle itsestään. Ostin läpinäkyvän kirjoituspöydän alustan suojaamaan pöytää. Se on ISO. Ja juuri ja juuri riittävän iso :D

  • Kiitos, Vilja! Olet varmastikin oikeassa, kirjoituspöydän alusta on hyvä vinkki. Meillä on sormiruokailu vasta niin kokeiluasteella, että en taida tietää mitään siitä todellisuudesta, kun parsakaalit on kuin ydinpommin jäljiltä pitkin seiniä. :D Tässä kohtaa täytyy sanoa, että onneksi on siivousapuna koira! Okei, no tuskin Onni parsakaalin perään on, mutta muuten maistuu niin maissinaksut kuin puurotkin kävelevälle bioastialle. PS. Kiitos hyvästä kirjoituksesta äitiyteen liittyen! Tärkeä teema keskustella kaiken hattaraisen ohella.

 5. Pentikillä ja muistaakseni jollain muullakin astiasarjalla on lastenlautasia, joiden ulkoreunat kääntyvät sisäänpäin. Ne ovat ihan parhaita sitten, kun harjoitellaan syömistä aterimilla.

  • Niin onkin, kiitos muistutuksesta! Pentikillä nimenomaan on söpö lastenlautanen, jota olen katsellut, tämä: https://www.pentik.com/fi/kattaus/lasten-kattaus/vrt10000152. Vielä en ostanut, kun jäin pohtimaan, että missäköhän vaiheessa bebelle uskaltaa antaa posliinia eteen, että onko se heti tuhannen palasina lattialla. Mutta sekin aika tietysti ennemmin tai myöhemmin koittaa ja silloin sisäänpäin kääntyvistä ulkoreunoista on varmasti apua. :)

 6. Ihana postaussarja ja varsinkin tämä vika osa ;) Tuleva mama kiittää vinkeistä! Silikonialustan näin toisessakin blogissa ja vaikutti kätevältä sitten kun se aika joskus koittaa.

  • Kiitos Sonja, ihana kuulla! Ja paljon onnea tulevalle mamalle! Vaikka äitiys saa välillä pään pyörälle, on vauvaan valmistautuminen myös ikimuistoista aikaa. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue