Hotel F6 ja mitä tekemistä hotelleilla on huulipunien kanssa

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Must on tullut urheiluhullu, laulaa Eput. Rion olympialaisia hädin tuskin vilkaisseena minusta ei voi sanoa samaa, mutta kohdalla sanan urheilu voi korvata hotellilla. Nimeni on Laura on olen tätä nykyä hotellihullu. Jopa Pinterestissäni on Hotel life -taulu. (No, mitäpä siellä ei olisi.)

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Siinä missä hotelli oli ennen vain yöpymistä varten ja melkein mikä tahansa siistihkö majoitus meni, on hotelli näin aikuisiässä melkeinpä merkittävin osa lomaa. Viimeiselläkin ulkomaan matkalla huomasin, kuinka itse asiassa odotin kaikista eniten, en niinkään kohdetta sinänsä, vaan muhkeaa sänkyä, puhtaita valkoisia lakanoita, inspiroivasti sisustettuja tiloja ja jonkun muun tekemää aamiaista. Toisaalta on myönnettävä, että en ollenkaan aina nuku hotellissa hyvin. Syy: Can’t sleep, too excited about breakfast.

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Jollain tavalla hotelli on samanlaista luksusta kuin huulipuna. Et ehkä voi ostaa Chanelin laukkua, mutta merkin huulipunan voit. Et ehkä voi ostaa viiden tähden all inclusive -pakettia kahdeksi viikoksi, mutta yhden paremman hotelliyön voit. Ymmärrättekö pointtini? Kun on tarvetta nousta jollain tasolla arjen yläpuolelle, tekee jo vuorokausi ihanassa hotellissa vaikka sitten kotikaupungissa ihmeitä.

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu
Meidän matkustamisemme on mennyt suuntaan vähemmän ja parempaa, eli nipistän melkein mieluummin öiden määrästä kuin hotellin tasosta (toim. huom. en tällä silti mitään ökymeininkiä tarkoita, vaan keskihintaisia löytöjä).

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Hotellitarjonta kertoo muuten kaupungin luonteesta melkein enemmän kuin mikään. Ne kohteet, joissa hotellihaku tarjoaa vain cumuluksia ja radissoneita, alkavat mietityttää muutenkin. Jos ei siistejä hotelleja, onko kaupunkiin rantautunut mitään muutakaan kiinnostavaa: kokemisen arvoisia ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja?

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Esimerkiksi Gdanskiin kesällä matkatessamme mahtavan Puro-hotellin löytyminen ei ratkaissut pelkästään majoittumista vaan myös sen, että kohteeseen kaiken kaikkiaan kannatti lähteä. Jos kohteessa kerran on hipsterihenkinen hotelli, täytyy siellä olla muutakin kivaa, ja siellähän oli.

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Meitä helsinkiläisiä on hellitty jo jonkin aikaa hotellirintamalla, mikä todellakin kertoo virkistyneestä kaupunkikulttuurista. Uusin tulokas, Fabianinkadulla sijaitseva F6, kiri suoraan top-listalleni. Jo pelkkä maailman ihanin heksagonin muotoinen sisäpiha ja mustavalkoraidalliset markiisit saivat sydämeni hakkaamaan (vai oliko se aamiaisen viisi espressoa, en tiedä).

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Aamiaisesta puheenolleen (hotelliaamiainen mainittu jo kolmesti) omaan makuuni F6-hotellin aamiainen oli täydellinen, sillä se nimenomaan oli aamiainen. Itse en kaipaa heti herätessäni sen enempää majoneesipohjaisia salaatteja kuin nakkeja tai suklaaleivoksiakaan, vaan vannon hyvän leivän, puuron, jugurtin, marjojen ja hedelmien nimeen. Jos tarjolla on vielä graavilohta (oli) on oma aamiaistaivaani toteutunut. Erityisen lempeän herätyksestä teki, että tarjonta oli lähiruokaa ja luomua.

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Sisustuksellisesti pidän hotelleista, joissa on jotain samaa oman tyylini kanssa (well hello, tämän kylpyhuoneen ottaisin nanosekunnissa!), mutta jotka eivät missään nimessä ole toisintoja omasta kodistani – silloinhan voisin yhtä hyvin nukkua kotona. Siinä missä oma kotimme on valkoinen, hotelleissa pidän aavistuksen tummemmasta ja hämyisemmästä tunnelmasta. Sellaisesta, jossa voi kuvitella kohtalokkaita kohtaamisia ja erimaalaisia herrasmiehiä puvuissaan lukemassa painotuoreita sanomalehtiä.

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Hotellisisustus saa myös olla aavistuksen överi ja pompöösi, itsevarma ja kantaaottava. Vihreäsamettinen sängynpääty ja viidakkotapetti – todellakin! Toinen asia, mitä vaikuttavimmissa hotelleissa ihailen, on erilaisten tyylien rohkea mutta hyvällä maulla tehty sekoittaminen. Jollain ihmeen kaupalla F6-hotelliinkin oli saatu mahdutettua art decoa, siirtomaatyyliä, japanilaisuutta, afrikkalaisuutta, viimeisten trendien mukaista tukholmalaisuutta sekä, uskokaa tai älkää, vielä Marimekon supisuomalaisia Sääpäiväkirja-kuosisia aamiaisastioita, ja sulatusuuni todella toimi.

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Aamiaispöydän tabletit olivat muuten ihan erityisen hauskat (aamiainen mainittu 736. kerran). Ruoka-alustaan oli painettu teksti How to make your stay a true Helsinki experience? (mark when done).  Rastin saa esimerkiksi, jos lokki varastaa ruoan tai jos bongaa sauvakävelijän, sukkasandaalimiehen tai jääkarhun. Fantastista ironiaa ainakin tälle vierailijalle, jolla on aina kotikaupunkiaan kohtaan rakkautta sydämessä ja pilkettä silmäkulmassa.

Homevialaura, Hotel F6, Helsinki, hotelli, Fabianinkatu

Hotelli tarjosi yöpymisen.

Comments

  • Kiitos, Henri! Lämpimästi suosittelen hotellia paitsi yöpymiseen myös pelkkään vierailuun. Aamiaiselle saavat mennä muutkin kuin hotellin asukkaat ja Runar-drinkkibaari alakerrassa on tosi cool. :)

 1. Tuonne haluaisin ainakin lasilliselle, miksei yöksikin! Näyttää superviihtyisältä. Olen ymmärtänyt, että sieltä löytyy myös tosi symppis viinibaari tai no baari ainakin. Mikä kylpäri!!

  • Ehdottomasti vähintään lasilliselle! Kyllä, Runar-baari hotellin alakerrassa on tosi siisti (kolmas ja viides kuva on sieltä). Runar-nimi tulee bostoninterrieristä, joka kaiketi on toisinaan paikalla! Olin niin pettynyt, ettemme törmänneet tähän rusettikaulaiseen herraan. Ja toden totta, kylppäri aiheutti melkoisen sisustussekoamisen ja pakko päästä heti remontoimaan -kriisin.

 2. Tismalleen samaa mieltä F6 -kokemuksesta, ihan superihana!! Ja tuo aamupala, ah <3 olen monelle sitä suositellut nimenomaan todella laadukkaana aitona aamupalana. Ei liian laajaa brunssitarjontaa, vaan korkealaatuinen perusvalikoima.

  • Moi Tintti! Ihana kuulla, että teilläkin oli onnistunut vierailu. Jo yhdestä yöstä tuollaisessa paikassa jää niin virkistynyt ja inspiroitunut fiilis. Ja aamiaiselle on ehdottomasti palattava ihan ilman yöpymistäkin. PS. Toivottavasti siellä sujuu remppa hyvin! Kiva seurata teidän kotiprojektia. :)

 3. Voi että tykkään näistä hotellipostauksista! KIITOS!
  Samalla heitän sinulle toiveen postauksesta, joka käsittelisi sinun pukeutumistyyliä ja vaatekaapin sisältöä. Olet aina niin yksinkertaisen kauniisti pukeutunut, joten kuulisin mielelläni vinkkisi ja ajatuksesi tyylisi takaa.. Mikäli aihe sinusta itsestäsi tuntuu mieluisalta jakaa :)

  • Kiitos Annu, tosi ihana kommentti! Olen mielissäni, jos hotellipostaukset ovat tykättyjä ja postaustoive vastaanotettu. :) Itse asiassa minun nimenomaan on pitänyt ottaa blogiin lisää tyyliä, mutta aina se jää (muutenkin muistilistalla on joku 87 362 postausaihetta, joista osa vielä teidän lukijoiden toiveita – pahoittelut viivästyksestä!). Tämä menee ehdottomasti listalle, eikä edes hännille. ;) Koitan toteuttaa kohtuullisen ajan sisällä!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue