Remontti etenee: pariovet paikoillaan

Homevialaura, remontti, pariovet, JELD-WEN, peiliovi

Kirjoitin tällä viikolla tasapainoilustani klassisen ja modernin sisustustyylin välillä (kiitos siitä syntyneestä hyvästä keskustelusta!). Tasapainoilun teemalla on luonteva jatkaa remonttikuulumisista. Suunnittelin alusta asti uutta kotia nimenomaan kaikki liittyy kaikkeen -ajatuksella. Jos yhteen paikkaan valitsen klassista, niin toiseen kohtaan on tultava modernia.

Homevialaura, remontti, pariovet, JELD-WEN, peiliovi

Ehdoton toiveemme, jonka kodin pohja luontevasti mahdollisti, oli saada makuuhuoneeseen luonnonvaloa ja tilantuntua lisäävät klassiset ruutuikkunalliset pariovet. Ne ovat nyt paikoillaan ja arvaatte, kuinka haltioissani olen. Myös kodin muut ovet noudattavat peiliovina samaa klassista henkeä valitsemiamme perinteisiä ovenkahvoja myöden. Kylpyhuoneessa ja vessassa peiliovet olivat valmiina, loppuihin karmeihin ne vaihdettiin remontin yhteydessä.

Homevialaura, remontti, pariovet, JELD-WEN, peiliovi

Näissä kuvissa näette myös pilkahduksen jo asennetusta valkoisesta laminaattilattiasta, Orient Occidentin Quick-Step Impressive IM1859 -lankusta (ei siis Karelia-parketista, mikäli remonttimiehen suojana käyttämä rulla hämää). Lattiaan ja valitsemiimme (myöskin klassisiin) antiikkisiin lattialistoihin palaan myöhemmin, kun työmaa siistiytyy ja kuvaaminen helpottuu. Jo tässä vaiheessa voin kuitenkin sanoa, että jos olen haltioissani ovista, niin kyllä olen myös lattiasta. On aina suuri huojennus nähdä valitut materiaalit paikan päällä vielä kuviteltua kauniimpina.

Homevialaura, remontti, pariovet, JELD-WEN, peiliovi

Koska ovet ovat klassista peiliovea, lattialistat antiikkiset ja katto paneelia (ei henkilökohtainen suosikkini, mutta jossain on aina tehtävä kompromissi), oli kontrastiksi valittava jotain hyvin yksinkertaista ja modernia. Tasapainon ylläpitämiseksi keittiöstämme tulee erittäin pelkistetty ja nykyaikainen vetimettömillä mattaovilla. Edes välitilaan emme halunneet lisää struktuuria laatoilla, vaan pelkkää valkoista maalia. Mutta keittiö onkin jo toinen tarina, siihen raksaraportoija palaa myöhemmin! PS. Jaan joskus sneak peek -otoksia Instagram Stories -kurkistuksina, joten sielläkin voi halutessaan seurailla remontin ja muuton edistymistä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Eih! Mieheni epäilee mielenterveyttäni, kun saan läppärin äärellä lyhytyä itku-potku-kohtauksia. Olet tehnyt, lähes tismalleen, samoja valintoja, kuin minä tekisin. Okei, minun keittiöni olisi edelleen musta, vaikkakin moderni, mutta silti… Pariovet, peiliovet, antiikkilistat… Viherrän kateudesta.

  • Voi ei! Toivottavasti kaoottiset kuvat kulissien takaa vähän neutralisoivat vihreyttä. :D Mutta ihana kuulla, että valinnat ovat tuomaristonkin mielestäni osuneet nappiin. Musta keittiö, sitten joskus, tuo loistavaa särmää teidän unelmakotiin. :)

 2. Ruutuikkunalliset pariovet – mun suurin kotiunelma <3 Yritin mahduttaa niitä jo edellisen asunnon makkariin, mutta eivät mahtuneet kuitenkaan järkevästi paikalleen, joten edelleen odotellaan.
  Noi teidän on superkauniit! Ja itseasiassa kaikki muutkin sneak peekit näyttää tosi upeilta.

  • Kiitos paljon, tosi ihana kuulla! Uuden kotimme pohja on sisustuksellisesti haastava verrattuna nykyiseen asuntoon. Arvioimme pohjapiirustusta huolella ennen tarjouksen tekemistä. Kuitenkin idea pariovista sai meidät vakuuttuneeksi, että asunnosta saa valoisan ja persoonallisen. Mikä hurja vaikutus yhdellä ratkaisulla! Ja kiva, ettei parioviin aina tarvita jugend-unelmaa, vaan ne voi asentaa ihan tavalliseen asuntoon. Toki ei kaikkiin, kuten totesit, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla teillekin. :)

  • Kiitos, Anne! Haaveita pitää aina olla. Pariovilla on kyllä yllättävän iso vaikutus kodin tunnelmaan, eikä oviaukon leventäminen ole mikään kummoinen temppu, jos vain tilaa on ja asunnon pohja sen järkevästi sallii. :) Terkkuja Minikokille!

  • Moi Mai! Ovenkahvat on Bauhausista. Niiden kanssa kävi vielä niin, etten ollut suonut remppasuunnittelussa ajatustakaan ovenkahvoille. En tiedä, mitä ajattelin. Että ne tippuvat taivaasta tai tulevat ovien mukana? :D Onneksi löysimme kuitenkin heti Bauhausista mieleiset, kun tajusimme lähteä niitä hakemaan. Numerot koen vähän liian henkilökohtaiseksi jakaa blogissa, mutta luonnehtisin remonttiamme keskihintaiseksi. Materiaaleissa emme ole missään valinneet markkinoiden edullisinta, mutta emme myöskään kalleinta – hinta-laatusuhteeltaan perus hyviä valintoja siis. :)

 3. Oi ihanaa vain 4 yötä muuttoon. Siinä on oma rutistuksensa. Meillä menee muutto ja pakkaus hyvin koska varmaan jo lähemmäs sadasta muutosta kyse, mutta loppusiivouksessa tulee usein turhaa sanomista. Saattaa olla väsymys syynä että ollaan herkemmässä mielentilassa. Onneksi näistä on selvitty kunnialla. Toivottavasti teillä ei tule samaa tilanneta kuin tässä, että 2 vuoden asumisen jälkeen kaakelit uusitaan ja ammetta ei saa käyttää kun osa kaakeleista voi tippua seinistä. Näin hyvää rakentamista Sveitsissä. Etsin koko ajan uutta kämppää, mikä olisi hinta-laatusuhteeltaan sopiva ja huoneita vain 3. Neljä ja puoli huonetta on kahdelle turhan suuri asunto, ja inhoan tyhjiä huoneita. Ajatella lähdimme Suomesta 56,5 neliön rivarista joka oli aika ihana saunoineen. Se oli siinä harmi että piha oli kaikista suurin ja asunto yhtiön pienin. :) Mutta naapurit olivat vallan mukavia. Onnea muuttopuuhiin! Ja kasvaturrille, anteeksi sisustuskoiralle omat rapsutukset.

  • Kiitos! Muutosta on onneksi nyt selvitty ja suurin osa tavaroistakin on jo paikoillaan pois lukien lastenhuone, joka toimii varastona varmasti vielä ensi vuoden puolelle. Mutta se ei haittaa, kun asukas tässä vaiheessa ainoastaan nukkuu huoneessaan, ja sotkun saa sentään ovien taakse piiloon. Pääasia, että arjen on nyt saanut jotenkin toimimaan. :) Voin vain kuvitella eri maiden asuntoeroja, ihan pelkästään Euroopan sisällä. Belgiassa asuessani päällimmäisenä jäi mieleen asuntojen kylmyys talvella ja se luihin ja ytimiin sisälläkin menevä kosteus. Täällä pohjolassa sentään osataan eristää. Voi itku, jos teillä on käynyt huono tuuri kodin kanssa! Toivottavasti löytyy pian kooltaan sopivampi asunto, koska tosiaan ihan turhaa pitää ylimääräisiä huoneita, ellei niille ole käyttöä tai muuten halua asua väljemmin. Aikamoinen harvinaisuus tuo 56 neliön rivari isolla pihalla! Veikkaan, että trendi on menossa siihen suuntaan, ettei omakotitalon tai rivitalon tarvitse enää tarkoittaa valtavaa neliömäärää, vaan hyvin suunniteltuna tiivilläkin rakentamisella voi saada kaupunkiin pihan ja saunan. Sisustuskoira kiittää ja meiltä molemmilta onnea asunnonetsintään! :)

 4. Ihanat pariovet! Pakko kysyä, mistä ovet on ostettu? Meillä on suunnitelmissa jossain vaiheessa uusia kaikki sisäovet, ne alkavat olla jo aika huonossa kunnossa. Maltan tuskin odottaa uusia kuvia remontoidusta kodistanne!

  • Kiitos, Elsa! Ovet ovat JELD-WEN-merkkiä. Mielestäni kysyisiä ovia saa lähes kaikista rautakaupoista (me taisimme ottaa Starkilta) ja malleja löytyy hyvin googlaamalla (http://www.jeld-wen.fi/). Ihana kuulla! Pian taas pääseen jakamaan uusia kuvia pahemman kaaoksen laannuttua. :)

 5. Aivan ihania ja ajattomia valintoja teillä <3 Ihan samanlaista tasapainoilua on ollut meidän rakennusprojektimme, kun olen koittanut löytää tasapainon modernien ja skandinaavisten, mutta toisaalta klassisten elementtien välillä. Välillä täytyy aina nollata ajatukset, ettei lähde vallan itselle väärille urille, vaan luottaa omiin visioihinsa loppuun saakka :D Rakastan muun muassa ruutuikkunoita, mutta en miellä niitä ollenkaan maalaisromanttisessa mielessä, jos ymmärrät mitä tarkoitan :,D Oli vähällä että olisin jättänyt ruudut pois uudesta kodistamme, mutta Onneksi pysyimme lopulta alkuperäisessä visiossa, ikkunat ovat nyt yksi talon parhaista persoonallisista puolista!

  Tsemppiä muuttoprojektiin, meilläkin se on edessä ihan kohta.

  • Kiitos Jenni ja samat sanat takaisin! <3 Tuo on niin totta, että valinnoissa ja materiaaleissa kannattaa yleensä luottaa intuitioon. Jos joku tuntuu heti tai pitkäaikaisesti hyvältä, sitä harvoin kannattaa vaihtaa toiseen. Maailma on niin täynnä kaikkea houkuttelevaa, että jos koko ajan antaa itsensä ihastua uuteen, niin yhtäkään päätöstä ei saa tehtyä. Ymmärrän sataprosenttisesti ruutuikkunapointtisi! Samoin, rakastan. Ruutuikkunat tuovat mielettömästi kodikkuutta taloon ja varsinkin hdistettynä moderniin, kokonaisuus ei lipsu tuumaakaan maalaisromanttiseen. Teille tulee upea koti, tsemppiä loppukiriin! :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue