Uuden kodin työmaalta päivää!

Homevialaura, uusi koti, remontti

Asioiden jakaminen tekee kaikesta mielekkäämpää, niin myös remontoimisesta. Kiitos siis, kun olette olleet niin kiinnostuneita uudesta kodista ja kyselleet eri vaiheiden perään. Tässä ensimmäisiä kuvia työmaalta viime viikonlopulta.

Homevialaura, uusi koti, remontti

Tähän paikalle voitte kuvitella 80-luvun alkuperäisen, puunvärisen keittiön. Samoin katosta tuli puolen metrin palkki alas ja oikeassa kulmassa oli puolisentoista metriä seinää. Nyt jo huomaa, miten paljon avarampi koko kodista tulee, kun ylimääräinen purettiin pois, ja kun kaikki raikastetaan valkoiseksi.

Homevialaura, uusi koti, remontti

Olohuone ja avokeittiö ovat siis samaa pitkänmallista tilaa. Avokeittiön kohdalta avautuu lastenhuone ja olohuoneen kohdalta makuuhuone, ja näissä molemmissa on vaatehuoneet. Makuuhuoneen oviaukkoa levennettiin sitä varten, että tavallinen ovi vaihdetaan lasiristikollisiin parioviin. Tällä pienellä teolla on valon kiertämisen kannalta iso merkitys. Siinä, missä makuuhuone jäi ennen ikään kuin nurkkaan, se tulee nyt selkeämmin osaksi olohuonetta, ja makuuhuoneen ikkunakin näkyy sisään astuessa. Tämä on erityisen tärkeää kodissa, jossa ikkunoita on vain päädyissä, ei lainkaan sivuseinillä.

Homevialaura, uusi koti, remontti

Olohuoneesta on käynti pihalle. Pihalle avautuva ruskea ovi, samoin kuin kaikki ruskeat ikkunankarmit maalataan valkoisiksi. Kaikissa huoneissa patterit on tarkoitus peittää kauniilla säleiköillä, patterinsuojilla, kun siihen asti päästään.

Homevialaura, uusi koti, remontti

Lattialle tulee valkoista laminaattia, mutta tuulikaappiin koimme fiksummaksi valita käytännöllistä laattaa. Hetken jo mietin mustavalkoruudullista tai muuta kuviollista laattaa kiinnostavaksi yksityiskohdaksi, mutta päädyin sitten kuitenkin takuuvarmaan ja eleettömään tummanharmaaseen. Tuulikaappi, siis pystypatterin levyinen kohta, on kuitenkin niin pieni, että kuviollinen laatoitus olisi näyttänyt enemmän piperrykseltä kuin khöm, viktoriaaniselta sisääntulolta.

Homevialaura, uusi koti, remontti

Elämäntilanteemme ei mahdollista työmaalla auttamista, joten käymme paikan päällä vain viikonloppuisin. Toisaalta näin jokaisessa vierailussa on enemmän taikaa, kun muutokset huomaa konkreettisesti. Tulevana viikonloppuna näemme jo laminaattilattian ja uudet ovet, sitä seuraavana keittiön. Viikon kohokohta onkin aina raksalla käyminen ja projektin etenemisestä iloitseminen.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  • No niin on! Siitä valtava kiitos hyvälle remppaporukalle. Aikataulussa oleva remontti – rasti seinään. :D Kiitos paljon, loppukiri vielä tsempataan!

 1. Vitsit miten kiva seurata teidän remonttia, tulee varmasti mieletön teidän asunnosta ? Meillä hyvin samantyylinen asunto ja olen kanssa haaveillut pariovista makkariin. Onko teidän uudessa asunnossa matalampi huonekorkeus kuin vanhassa/nykyisessä? Itsellä ollut vähän totuttelua kun edellisen kerrostaloasunnon huonekorkeus oli hieman nykyistä rivariasuntoa korkeampi, kai siihenkin silmä tottuu ?

  • Niin kiva kuulla! Teidän kaikkien kiinnostus remonttiamme ja uutta kotiamme kohtaa antaa paljon puhtia jaksaa, kun vaiheet saa jakaa kanssanne. :) Ole ole mitannut huonekorkeutta, mutta luulen uuden rivarikodin huonekorkeuden olevan sama tai todennäköisesti hieman matalampi kuin nykyisessä kerrostalossamme. Unelmakodin huimaa huonekorkeutta saa siis vielä hetken odotella. ;) Onneksi nimenomaan kaikkeen tottuu ja koti on niin monen asian summa, että sen mitä jossain asiassa menettää, niin toisessa varmasti saa takaisin!

 2. Ooh… Remonttikuvat ja -postaukset ovat minulle niin jonkinsorttista heroiinia. Muutto/remppakateus iski salamana, enkä tarvinnut tähän edes niitä valmiita sisustuskuvia. :D Odotan innolla homman etenemistä. Näen jo sieluni silmin lopputuloksen. Minä puolestani remppaan täällä asunnon sijaan blogia. Oivalsin viime viikolla, että hei, minä en todellakaan kirjoita blogia, jota oikeasti haluaisin kirjoittaa. Blogikirjoituksen lopettaminen, kun ei tule kuulookaan, blogi itsessään pitää pistää kokonaan uusiksi. Saas nähdä mitä tästä lopulta tulee. Toivon mukaan olen tämän jälkeen lähempänä sitä oikeaa blogia.

  • Vain toinen sisustusnarkomaani voi ymmärtää, mitä tarkoitat. Remppafiilistely on tosi hauskaa ja sitä voi onneksi tehdä ilman vielä tiedossa olevaa kohdettakaan! (Jos yhtään kateutta helpottaa, niin on tämä viikkojen säätö myös hullun hommaa). :D Ymmärrän niin hyvin ajatuksesi. Arvaa vain, kuinka monta uudistushalua/kriisiä/turhautumista/valaistumista minulla on ollut blogin kanssa. Silloin on toimittava, kun siltä tuntuu ja inspiraatio iskee. Hyvää tulee varmasti, kannustushuutoja täältä!

 3. Ooh nyt jo pystyy kuvittelemaan hyvin mitä tuonne on tulossa, niin materiaalien kuin sisustuksenkin osalta! Hienosti olette tähän mennessä jo saaneet kuorittua sinänsä ihan normaalista kämpästä tilaa ja valoa esiin. Jään miekin kieli pitkällä odottelemaan lisää remppakuulumisia! :)

  • Kiitoksia, Minna! Jouduimme pohtimaan huolella, että eihän asunnossa ole liian pimeä ja sisustuksen kannalta haastava pohja, mutta idea pariovista valoi uskoa, että saamme kodista avaran ja meidännäköisen. Pian lupailen taas uusia kuvia etenemisestä! Ihana, kun olette hengessä mukana. :)

 4. Hyvä siitä tulee. Olisinpa itsekin noin perillä valosta tilassa ym asioista, jotka pitää ottaa huomioon rakentaessa ja remontoidessa. Teillä tuntuu olevan niin selvää kaikki. Innoissani odotan tulevia kuvia.
  Meillä ensi viikolla käyttöönottotarkastus, eikä saunassa ole lauteita koska emme pysty päättämään millaiset haluamme. Tänään tulee takkaan luukku ja huomenna kellariin ovi. Sitten juhlistamaan Isiä. Onnittelut myös miehellesi, joka on ensimmäistä kertaa päivän Sankari.

  • Niin minäkin uskon, remontin eteneminen ja onnistuminen toivotusti on valanut paljon uskoa! Minäkään en missään nimessä ole valaistusasiantuntija tai muutenkaan sisustusarkkitehteihin verrattava ammattilainen, mutta maalaisjärki sanoi samantien, että pariovet muuttaisivat kodin henkeä valtavasti paljastamalla makuuhuoneen ikkunan ja luomalla jatkumoa tilasta toiseen.

   Olette loppusuoralla, ihanaa, onnea! Toivottavasti tarkastus menee hyvin! Saunan lauteet alkoivat heti kiinnostaa. :) Meillä uuden kodin kylpyhuone on hyväkuntoinen, mutta aiomme päivittää sitä hieman ensi vuoden puolella. Saunan lauteet ovat perus puiset, haluaisin niistä todennäköisesti hiilenharmaat tai pehmeän mustat. Tiedän, että tumma sauna on trendijuttu, mutta uskon myös sen ajattomuuteen. Itse haen siis saunassa sellaista mystisen rentouttavaa ja pimeää savusaunafiilistä, mutta samalla on pakko sanoa, että myös vaaleat (siis jopa valkoiset) ja vaaleamman harmaat saunat ovat tosi raikkaan näköisiä. Tsemppiä valintaan! Mies kiittää kovasti onnitteluista ja myöhäistä onnellista isänpäivää myös sinne.

 5. Remppakuulumisia odotellen täälläkin. Voisitko tehdä postauksen/kertoa tarkemmin ikkunoiden maalaamisesta, meillä olis sama homma edessä. Kiitos ja mukavaa loppuvuotta!

  • Mukava kuulla, että teitä kiinnostaa rempan eri vaiheet! Tällä kertaa ulkoistimme ikkunapuitteiden maalauksen niin kuin koko muunkin remontin elämäntilanteesta johtuen, mutta nykyisessä kodissamme hoidimme maalauksen itse. Ei siinä sen kummenpaa kuin rajaus maalarinteipillä, varmasti hionta ja pyyhkiminen tarpeen vaatiessa, pohjamaalia alle ja kalustemaalia päälle. Yhtään en kyllä halua kaunistella asiaa: pikkutarkkaan työhön menee paljon aikaa ja monta kerrosta, varsinkin, jos alla on tuollainen keskitumma puu niin kuin meillä molemmissa kohteissa. Nyt remppamiehemme taisivat helpottaa hommaa niin, että ympäröivät puitteet/listat/karmit (mikä onkaan oikea termi) vaihdettiin uusiin valkoisiin, jolloin ihan kaikkia osia ei tarvinnut maalata. Joka tapauksessa lopputulos on kaiken vaivan arvoinen ja enemmänkin! Molemmista kodeista voin sanoa, että asunto on kuin uusi valkoisen korvattua retron ruskean. :) Toivottavasti tästä oli apua ja kiitos paljon, samoin sinne!

  • I know!!!! Unelma. Unelma, joka ilokseni oli mahdollista toteuttaa myös pieneen kasaririvariin, eikä vain jugend-edustusasuntoon. ;)

 6. Ihana koti teille on tulossa. Mahtavaa kun ei tarvitse asua remontin keskellä. Suurennetut oviaukot näyttävät komeilta. Olette ilmiselvästi miettineet valon suunnat ja valaistuksen tarkkaan jo tässä vaiheessa.

  • Kiitos, Tuula! Kyllä siitä pikkuhiljaa kuoriutuu remontin myötä kaunis ja raikas koti. Ja juuri kuten sanoit, onneksi vauvan ja koiran kanssa ei näillä näkymin tarvitse asua päivääkään remontin keskellä, vaan pääsemme muuttamaan kuun lopussa ainakin lähes valmiiseen kotiin. Pariovilla halusin maksimoida luonnonvalon, jota sitten muu valaistus hyvin täydentää. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue