Ihanin valkoinen laminaatti, Quick-Step Impressive IM1859

Yhteistyössä Orient Occident ja K-rauta Lanterna

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Ajattelin vielä näin ennen joulua jakaa kuvia olohuoneesta niin kuin olette toivoneet. Tosin kuvaamisen jälkeen on tapahtunut sen verran muutosta, että televisio on porattu seinään uuden tason kanssa, eikä sohvapöytä ole enää nurkassa väliaikaisratkaisuna. Joka tapauksessa kuvista hahmottaa hieman sitä, minkälainen olohuone on, vaikka tila onkin vielä tässä kohtaa kolkon keskeneräinen. Olohuoneen päädyssä on avokeittiö ja pariovista avautuu makuuhuone.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Ennen kaikkea tänään aiheena on kuitenkin lattia, omasta mielestäni kodin tärkein yksittäinen elementti, jonka päälle sisustus – kirjaimellisesti – alkaa rakentua. Niin paljon kuin öljytyn puun näköisistä lattioista pidänkin, omaan sielunmaisemaani sopi tälläkin kertaa parhaiten valkoinen pohja. Valkoiseen päädyin myös siksi, että halusin maksimoida kaiken valon, sillä asunnossamme on ikkunoita vain talon päädyissä. Myöskään himoitsemani kalanruotoparketti ei olisi tähän asuntoon sopinut, sillä liian pienessä kodissa siksakmaisuus näyttää levottomalta.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Meille täydellinen valkoinen laminaatti löytyi Orient Occidentin maahantuoman Quick-Stepin mallistosta, valkoinen lankku Impressive IM1859. Tilasimme lattian K-rauta Lanternasta, eli pääkaupunkiseutulaisille lattianetsijöille vinkiksi, että ainakin siellä on tätä laminaattia valikoimassa ja esillä. Quick-Step Impressive IM1859 -laminaatissa on mukavan lyhyt toimistusaika, sen saa ihan muutamassa päivässä työmaalle.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Myös edellisessä kodissamme oli valkoinen lattia, joten minkään sellaisen kanssa en ole joutunut painimaan, että vaaleus olisi yllättänyt siivoojan. Puhtaanapidosta puheen ollen sain Instagramissa kysymyksen lattian mahdollisesta likaantumisesta. Lankkumaisessa laminaatissa on upeat, oikeasti todella aidonnäköiset ja -tuntuiset puunsyyt. Totta kai niihin jää hieman enemmän likaa kuin tasapaksuun lattiaan, mutta itse en koe puhdistettavuutta lainkaan ongelmallikseksi. Käytän mielelläni minuutin enemmän moppaamiseen kuin tingin lattian kauneudesta tai tunnelmasta.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Aidon tunnun lisäksi valitsimme juuri tämän laminaatin sen kestävyyden ja sävyn takia. Laminaatti  on varmasti laadultaan markkinoiden parhaita ja valovuoden edellä halvimpia laminaatteja, joiden pinta naarmuuntuu heti ensimmäisestä ulkoa kantautuneesta kivestä. Kova 32-käyttöluokka pitää huolen siitä, että lattia on varmasti uudenveroinen vielä vuosienkin päästä jopa lapsi- ja koiraperheessä. Sävyn puolesta monet muut laminaatit hylkäsin liian kylmän, jopa hopeisen harmahtavan sävyn takia, mutta Quick-Stepissä sävy on juuri oikea: puhtaan valkoinen, mutta pehmeän kodikkaalla tavalla.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Laminaatin kaveriksi valitsimme klassiset antiikkihenkiset listat, jotka viimeistelevät lattian ihan eri tavalla kuin edellisen kotimme tavalliset listat. Myös valkoinen kynnyslista naamioituu lattiaan mukavasti. Kolme viikkoa uudessa kodissa asuneena jaksan edelleen joka päivä ihastella lattiaa listoineen. Yhdessä pariovien kanssa lattia antaa asunnolle aivan eri hengen kuin mitä täällä oli ennen remonttia. Aikaisemman tekstin lattian valinnasta ja Orient Occident -showroomista voi lukea Uuden kodin lattia valittu -jutusta.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Olohuoneesta loppuun vielä muutama sana. Olen onnellinen, että edellisen kodin Boknäs Julia sopi mitoitukseltaan myös tähän kotiin, sillä sohvien kanssa niin ei aina käy. TON Chair 14 -wieniläistuoli saa todennäköisesti jäädä rennosti kulmaan ja sen kaveriksi metsästän jalkavalaisinta mustalla varjostimella. Tekstiilit ovat Balmuirilta saatua B Collection -mallistoa.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Sohvan tähän päätyyn olen tilannut ensi vuoden puolella saapuvan sivupöydän, sillä valitettavasti sohvapöytää meille ei voi tähän kotiin tulla. Se tukkisi liian pahasti olohuoneen kävelyreitin. Pariovien oikealle puolelle olen jo keksinyt kalusteen, siihen palaan ensi kerralla. Patterit koteloidaan kunhan ehditään, ja tauluja sulattelen vielä. Välillä valkoiset pellavaverhot tuntuvat tekevän kodista turhankin valkoisen, mutta uskon, että maton myötä tilasta tulee paljon kodikkaampi. Vaan minkä maton, no sanokaapa se! Ajatuksissa on väriltään vaaleahkon harmaa tai kitinsävyinen nukkamatto, jossa mahdollisesti olisi hieman eläväistä pintaa. Jotain tällaista, mutta miten voikin lattian valinta tuntua lastenleikiltä yhden tekstiilipalan rinnalla!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  • Laura says

   Moi! On hyvin todennäköisesti tulossa. En lainkaan raaskisi luopua sohvapöydästä, mutta ei meillä oikein ole mahdollisuutta varastoida huonekaluja seuraavaa kotia varten – ja kuka tietää, sopisiko se sinnekään, niin järkevintä on laittaa kiertoon. Ystäväni ehti jo kysellä pöydän perään, mutta jos hän ei sitä osta, voin palata asiaan sähköpostitse joulun jälkeen. :)

  • Laura says

   Hyvä, kun kyselette! Oikea win-win, jos te saatte kierrossa mieluisat tuotteet ja minulla on ostajat valmiina. :) Ellos Tangeria siis tarkoitat? Se ei tosiaan valitettavasti taida löytää paikkaansa meillä muualtakaan, joten on tulossa myyntiin. Voin laittaa sinulle sähköpostia joulun jälkeen? :)

 1. Katariina says

  Ostin vasta itselleni Linie designin villamaton sävyssä light grey, joka on minusta selvästi enemmän beige kuin vaaleanharmaa. Ihanan elävä pinta, ei näy puklut tai pikkukäsistä jäävä lika (meillä 8kk ikäinen täystuho). Minusta matto voisi sopia teillekin! Yksi kuva matosta löytyy ainakin instatililtäni k.elisabett.

  • Laura says

   Kiitos paljon vinkistä! Tiedän maton ja se on ihan todella kaunis. Ja arvaa mitä, äitini ehdotti meille tismalleen samaa mattoa. :) Jotenkin minulla on vain nyt päähänpinttymä vähän paksummasta “hotellimaisesta” nukkamatosta, mutta sehän nyt tiedetään, että tässä mattokriisissä voi vielä juoni muuttua moneen kertaan, joten pidän mielessä. ;) Ihanaa joulua sinne, täystuholle myös!

  • Laura says

   Ellos Tanger? Kyllä se taitaa tarvita uuden hyvän kodin. ;) Reiluuden nimissä laitan ensin sähköpostia ensimmäiseksi kysyneelle, mutta jos matto vielä sen jälkeen on vapaa, niin olen yhteydessä. :)

  • Laura says

   Kiitos paljon! Remonttiapujoukkomme kävivät noutamassa niin monet materiaalit, etten valitettavasti enää tarkkaan muista, napattiinko listatkin Lanternan K-raudasta vai Herttoniemen Starkilta. Mutta Listatalon listoja ainakin katselimme. Heillä on kauniita antiikkihenkisiä valikoimassa ja mielestäni tuotteita saa useammista rautakaupoista. :) http://www.listatalo.fi/

 2. says

  No niin. Nyt se muutto/remppakuume kulminoitui. Me katselimme miehen kanssa asuntoja ja yksi vaihtoehto kutkuttaisi kovasti… Meitä molempia. Ja tämä oli jo ennen näitä upeita lattiakuvia. Tosin, vaikka seuraava asuntomme tulisi olemaan vielä vuokra-asunto, toivon kovasti, että pääsisin silti eroon tästä harmaasta muovilattiasta. Se halpa laminaattikin, kun on nätimpi vaihtoehto, kuin linoleumi. Minä nimittäin allekirjoitan täysin tuon kaunis lattia väittämän. Onneksi olohuonetta piristää nykyään edes se unelmien matto.

  • Laura says

   Tuosta olen niin samaa mieltä! Meillä juurikin oli vuokrakodissa muovimatto, jonka saimme vuokranantajan suostumuksella ja kustantamana vaihtaa laminaattiin. Se oli juuri sitä halvinta mahdollista laminaattia, mutta arvaa olinko onneni kukkuloilla muovimaton jälkeen. Kuitenkin muistan todenneeni, että jos ikinä itse remontoin lattian, en ota ihan halvinta ja huonointa vaihtoehtoa – se nimittäin vasta tulee kalliiksi, jos lattian joutuu muutaman vuoden päästä vaihtamaan. En tiedä vai käviköhän meillä vain huono tuuri, mutta todella nopeasti se laminaatti oli naarmuina, mutta varmasti parempiakin edullisia vaihtoehtoja on. Niin tai näin, paljon onnea hienosta matosta ja toivottavasti asuntohaaveet toteutuisivat! :)

 3. says

  Tilasin meille juuri VM Carpetin Hattara maton harmaana, se vähän tuon linkkaamasi kuvan tyylinen pinnaltaan.

  Kaunis lattia teille tuli! Meillä oli vanhassa kodissamme valkoinen laminaatti ja en ihan tajunnut miksi laminaattia ylistettiin koiraperheisiin (vaikkakin itse menin tähän lankaan kotia suunnitellessa). Verrattuna nykyisen ja aiemman kotimme parkettiin, kaduin laminaatin valintaani. Mielestäni se oli juuri kovuutensa takia jotenkin kolkko, kun koiran tassuttelustakin kuului paljon kovempi ääni, kuin mitä samoista tassuista kuuluu parketin pinnalla. Laminaatti oli myös todella liukas, joka sai koiran siinä sutimaan ja kaatuilemaan pelottavasti. Toki nämä ovat ihan maku asioita ja tämä vain oma mielipiteeni laminaatista :)

  Mukavaa ja rauhaisaa joulua sinne <3

  • Laura says

   Oih, kiva! Itse asiassa katselin juuri VM Carpetin mattoja Stokkalla, mahdollisesti myös Hattaraa, vaikka en muista malleja. Useimmat harmaat koin kuitenkin liian tummiksi/sinertäviksi/vihertäviksi. En siis mitenkään yleisesti huonoiksi, vaan meille haastaviksi, kun harmaan (tai enemmänkin kitin) pitää olla just eikä melkein sopiva, jotta se sopii hiekanvärisen sohvan kanssa, kun taas valkoisen sohvan kanssa menisi mikä vain. Mutta ajattelin vielä silmäillä VM Carpet -tarjontaa muuallakin, kun Stokkalla katsomista häiritsi jotenkin todella vaikea keinovalo, enkä edes tiedä, oliko heillä kaikki mallit esillä. Kiitos paljon vinkistä!

   Tosi hyvä huomio ja keskustelunaihe! Pakko sanoa, että jos en olisi löytänyt Quick-Stepin laminaattia, olisin todennäköisesti siirtynyt parkettiosastolle. Juuri siitä syystä, että kuulemma parketin naarmuuntumista koiran kanssa liioitellaan – varsinkin, jos kyseessä on laiska puudeli. :D Mutta kuten sanottu, Quick-Step on niin aidonnäköinen ja -tuntuinen, eikä lattia edes puunsyiden ansiosta luista, että hyvin mielin otin sitten kuitenkin sen kestävämmän ja armolllisemman vaihtoehdon tähän elämäntilanteeseen. Oma ajatusmaailmani on se, ettei ole oleellista verrata, onko laminaatti vai parketti parempi, vaan todeta, että markkinoilla on molempia lattiatyyppejä sekä todella hyvinä että huonoina versioina. :) Kiitos samoin, ihanaa joulua uudessa kodissa! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *