Svenskt Tenn Vänskapsknuten – hyvää kannatti odottaa

Homevialaura, Svenskt Tenn, Vänskapsknuten, mässing, messinki, kynttelikkö

Olenko ainoa, jolla on pieniä käynnistysvaikeuksia joulun jälkeen? Jos vielä hetken hengaan pyjamassa, herätättekö talvihorroksesta ensi vuonna?

Tai ehkä tässä on vain otettava itseä niskasta kiinni, kun kollegat ovat jo ehtineet paitsi kertoa joulusta julkaista vuosikatsauksia ja koosteita vuoden parhaista sisustushankinnoista. Meidän joulu, beben ja tämän kodin ensimmäinen, sujui ennen kaikkea leppoisasti ja rauhallisesti. Olemme oppineet tekemään juhlasta omannäköisemme seuraavalla reseptillä: nauttimalla hyviä mutta helppoja jouluruokia sekä ottamalla aikaa omalle perheelle läheisten kyläilyjen lisäksi.

Homevialaura, Svenskt Tenn, Vänskapsknuten, mässing, messinki, kynttelikkö

Ja karsimalla lahjastressin. Vaihdoimme yhdet lahjat, joista omani oli Svenskt Tenn Vänskapsknuten, kaunein tuntemani kynttelikkö, josta kirjoitin pukille ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten, mutta uskomatonta kyllä, hän ei näytä lukevan blogiani tai seuraavan Pinterest-taulujani. Vai halusinkohan vain itse olla aivan varma, että juuri tämä kynttelikkö on se oikea?

Muistan joulun 2014, kun kävelin Tukholman Strandvägeniä edes takaisin varmasti tunnin – ostaako vai eikö ostaa (toppatakissa vieressä hikoilevan aviomiehen unelma). Kynttelikkö veti puoleensa magneetin lailla, enkä voinut laskea sitä käsistäni, mutta koska en ollut tehnyt etukäteen päätöstä ostamisesta, tuntui hankinta silloin liian arvokkaalta heräteostokselta. Nyt näin vuosien jälkeen pystyin olemaan sataprosenttisen varma, ettei kyse ollut vain väliaikaisesta ihastumisesta. Svenskt Tenn -tuotteiden saatavuus on muuten hyvin rajoitettua (ei yhtäkään jälleenmyyjää Suomessa), mutta onneksi heidän verkkokauppansa palvelee Tukholman lippulaivamyymälän ohella.

Homevialaura, Svenskt Tenn, Vänskapsknuten, mässing, messinki, kynttelikkö

Vaikka pääasiallisesti ja varsinkin kiinteissä ratkaisuissa suosin metalleista kromia ja hopeaa, sekä muodoissa selkeitä suoria linjoja, tässä kynttelikössä minua viehättää nimenomaan lämmin messinki ja juhlava veistoksellisuus. Josef Frank suunnitteli ensimmäisen version tästä myös Friendship Knot -nimellä tunnetusta kyntteliköstä jo vuonna 1938, eli vuoden ennen toista maailmansotaa, symbolisoimaan rauhaa ja ystävyyttä. Näistä arvoista ei voi koskaan muistuttaa liikaa kotonakaan, joten toivotamme klassikon lämpimästi tervetulleeksi perheeseen!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Hän on kyllä kaunis ja minunkin toivelistallani, mutta minä odottelen vielä. Kuten olen jo aikaisemminkin sanonut, olohuone ( ja myös makuuhuone) pääpiirteittäin kuntoon ensin. Vaikka eikös kynttilänjalka mene samaan syssyyn lamppujen kanssa? Kuolailin junamatkalla Oulusta Helsinkiin paria valaisin klassikkoa ja mieheni oli vähällä kaivata defibrilaattoria, kuullessaan niiden hinnat. Kehtasi vielä kysyä; “Eikö Ikeasta saisi ihan vastaavia.” Vastasin, että ei ja olen vakaasti sitä mieltä, että jonain päivänä Flosin Arco muuttaa meille, kunhan ne pääpiirteet ovat kunnossa.

  Täällä on havaittavissa myös pieniä käynnistymisvaikeuksia. Mutta ehkä se siitä, kun tänään pistetään nenä ulos ja lähdetään katsomaan, millaisia alennuksia astiaosastoilta löytyy. Tarkoitus olisi hyödyntää joululahjaksi saatuja varantoja ja jatkaa astiakaapin uudistamista.

  Hyvää uutta vuotta Laura!

  • Se on hyvä suunnitelma, laittaa ensin isot linjat kuntoon ja viimeistellä sitten yksityiskohdin! Design-haaveita saa aina olla sisustajalla, kuuluu harrastukseen. Sanovat miehet mitä hyvänsä, pitkäjänteisellä suunnitelmallisuudella ja säästämisellä niitä on myös realistista toteuttaa. Flosin Arco on upea! Se yksin tuo kotiin sellaisen vau-efektin, että koko muukin sisustus nousee uudelle tasolle siinä mukana. Se mielestäni onkin parasta, että ihan muutamat yksittäiset design-suosikit tekevät tavallisesta kodista vähän erityisemmän. Henkilökohtaisesti juuri tällainen sekoitus ja tasapainottelu toimii minusta parhaiten. Ainakin meillä osan huonekaluista tehtävä onkin olla “nimettömiä” ja mahdollisimman neutraaleja, jotta valitulle designille jää tarvittava tila. Onnea matkaan astiaostoksille, toivottavasti löytyy ihania! Minustakin alet kannattaa hyödyntää hyvien hankintojen tekemisessä. Samoin kiitos, onnea uuteen vuoteen!

  • Kiitos Betina ja uudenvuodenhalaukset sinne! <3 Isoa koristeltavaa joulukuusta jäin kovasti kaipaamaan, mutta muuten kaikessa keskeneräisyydessään saatiin uuden kodin joulutunnelma kohdilleen – kynttilöillä ennen kaikkea. :)

 2. No ehdottomasti kaiken odottamisen arvoinen! ? Se miesten rooli on välillä melko rankka sisustushullujen puolisoiden rinnalla. Onnea vuodelle 2017, tuokoon se tullessaan lisää toteutuneita sisustushaaveita! ?

  • Kiitos Hanna, eikö ollutkin! Bonuksena tyytyväisyys itseen, kun kärsimättömänä luonteena jaksoin odottaa ja harkita hankintaa niin pitkään. ;) Onneksi verkkokaupassa oli nopea toimitus, sillä tajusin vasta jouluviikkoa edeltävänä viikonloppuna, että nyt THE kynttelikkö tarvitaan juhlistamaan joulua uudessa kodissa. Tuikut ja pöytäkynttilät ovat ihania polttaa pitkin vuotta ja arkisin, mutta joka pyhä itsenäisyyspäivästä jouluun kaipasin juhlavaa kynttelikköä ja nyt sellainen onneksi on. Luojan kiitos mieheni on kovin lungi ja sopeutuvainen, mutta ei heitä turhaan viitsi kiusata sisustusjahkailulla. ;) Kiitos samoin, onnellista sisustus- ja muuta vuotta teidän koko perheelle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue