Keittiön muodonmuutos modernin valkoiseksi

Yhteistyössä HTH-keittiö

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

Viimeinkin pääsen kanssanne uuden keittiön kimppuun, kiitos pitkästä aikaa koittaneen päivänvalon ja ohjelmattoman vapaapäivän. Suunnitteluvaiheen havainnekuvat olettekin nähneet, mutta nyt on aika katsoa oikean elämän lopputulosta.

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

Olen puhunut paljon sisustuksen tasapainoilusta ja siitä, miten kaikki liittyy kaikkeen. Koska uuden kotimme ilme on muun muassa pariovien myötä hivuttautunut kohti klassisempaa tyyliä, halusin modernin virtaviivaisella keittiöllä varmistaa, ettei kokonaisuudesta tule meidän makuumme liian raskas tai yksityiskohtainen. Näin ollen unohdin niin peiliovet, vetimet kuin välitilan tiililadonnankin, ja lähdin hakemaan keittiöön rauhallista ja raikasta ilmettä.

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

Koska HTH sai teiltä Instagramissa kovasti suosituksia, ja koska tanskalaisilta löytyi juuri toivomamme tyyli, en käyttänyt vaihtoehtojen kartoittamiseen sen enempää aikaa. Keittiösuunnittelijaksi saimme Sisustus Coco -blogistakin tutun Sannan, kiitos vielä ja terkkuja tyytyväisiltä asiakkailta! Ennen kuin jatketaan pidemmälle, teitä varmasti kiinnostaa nähdä, miltä keittiö näytti ennen remonttia. Alkuperäisen kasarikeittiön voi kurkistaa täältä.

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

HTH-keittiömallimme on vetimetön VH-7. Vetolaatikot halusimme piilottaa etusarjojen taakse niin kuin edellisessäkin kodissa. Säilytystilaa saimme keittiöön yllättävän paljon muun muassa kulmakaapin käytännöllisellä mekanismilla. Muutenkin on sanottava, että olen todella tyytyväinen keittiön toimivuuteen vajaan kahden kuukauden asumisen jälkeen.

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

Kahden kahvinkeittimen, hiilihapotuslaitteen, leivänpaahtimen ja radion kanssa alan ymmärtää aamiaiskaappitrendiä, mutta meillä piiloratkaisulle ei ollut tilaa. Sentään kaikki kodinkoneet ovat valkoisia ja koottuna yhteen nurkkaan. Kodinkoneiden sijoittelun ehdoilla valitsimme tasoihin upotettavat valkoiset Twist-pistorasiat. Siirsin kuvaushetkeksi laitteita pois, jotta näette ratkaisun tarkemmin alla.

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

Tasoksi valitsimme ohutta valkoista täyslaminaattia. Materiaali on todella skarpin näköinen ja muistuttaa ulkonäöltään enemmänkin coriania kuin kökköä puujäljitelmää. Jälleen kerran totean, miten pitkälle parhaat laminaatit ovat kehittyneet. Rakastin edellisen kotimme marmoritasoa, mutta tällä kertaa halusin suosikkimateriaalia vaihtelun vuoksi paraatipaikalle ruokapöytään. Mustajalkainen ja marmorikuvioinen kvartsipöytä onkin nyt laitettu tilaukseen.

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

Valkoinen tasoon upotettu komposiittiallas on Stalan ja hana Tapwell Lea 884, molemmat HTH:n kautta tilattuja nekin. Keittiön yksityiskohdista hana taitaa olla yllättäen suosikkini. Kromisen kulmikas muotoilu tuo muuten niin yksinkertaiseen ilmeeseen kaunista arvokkuutta.

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

Myös kodinkoneet halusimme piiloon, joten jääkaappi ja astianpesukone integroitiin sekä mikro piilotettiin kaappiin. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen yläkaappiin sopivaa mikroa ei löytynytkään markkinoilta, sillä kaikki vaihtoehdot olivat mitoiltaan liian syviä. Lopulta mikro löysi paikkansa korkeasta kaapista. Mikron ostimme erikseen, mutta kaikki muut kodinkoneet tilasimme HTH:n kautta AEG-merkkisinä.

Homevialaura, valkoinen, moderni, vetimetön, keittiö, HTH, VH7

Kokovalkoisen ilmeen lisäksi tilantuntua lisäsi valtavasti sivuseinän purkaminen. Näin avokeittiö yhdistyy vielä luontevammin olohuoneeseen ja muuhun kotiin. Vielä keittiön ilme on vähän liiankin kolkko, mutta se lämpenee sisustamisen myötä. David Ehrenstråhlen My Guide To -taulut löysivät paikkansa seinältä ja seuraavaksi pitäisi ripustaa kattovalaisin – varmaankin ainakin ensin alkuun sama läpinäkyvä Kartell Gé kuin edellisessäkin kodissa. Lisäksi ajattelin pehmentää ilmettä pellavanvärisellä laskosverholla.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Johan näitä kuvia on odotettukin. :) Ihan on teidän näköinen keittiö ja melkoinen muodonmuutos alkuperäiseen. Minun mielestäni modernin ja klassisen yhdistelmä on onnistunut todella hyvin näissä kiinteissä ratkaisuissa. Pisteet siitä. Innolla odotan vielä little L:n huoneen näkemistä. Tai edes maistiaisia.
  Täällä on nautittu harvinaisesta herkusta, nimittäin äidin ja isin treffi-illasta. Päästiin yhdessä syömään ja kuuntelemaan punkkia isolle areenalle, mikä piristi ihan toden teolla. Oli ihanaa syödä ruoka niin, ettei tarvinnut samalla latoa lusikalla ruokaa myös toiseen suuhun. :) Tänään, onkin sitten ollut ihanaa touhuta E:n kanssa kotosalla, kun pääsi vähän tuulettumaan välissä.

  • Kiitos! Ihana kuulla, että olet odottanut, ja että näky miellyttää silmää. Lastehuoneestakin saan varmasti suhteellisen pian ensimmäiset kuvat. Ainakin olemme saaneet siivottua isoimman kaaoksen, joka muuton jälkeen pakkaantui juuri lastenhuoneen ovien taa. Oi, tuollaiset illat tekevät niin hyvää – kaikille! Itselle, parisuhteelle ja myös lapselle, sillä kuten sanoit, pienen irtioton jälkeen jaksaa taas olla paremmin läsnä. :)

 2. Hei!
  Kaunis, seesteinen keittiö teillä. Huomasin, että ikkunan alapuolisissa kaapeissa on sokkeliritilät. Jätettiinkö teillä uuden keittiöremontin yhteyedessä vanha lämpöpatteri paikoilleen? Kuinka hyvin/helposti teillä tuo karuselli istui nurkkaukseen patterin kanssa? Olemme harkinneet keittiöremonttia ja vastaavan näköinen keittiö olisi hakusessa, mutta toistaiseksi päänvaivaa on eniten aiheuttanut lämpöpatterin sijainti liian lähellä haaveiltua karusellinurkkaa.

  • Kiitos kivoista sanoista! Hyvä, kun kysyit tarkennusta, sillä lämpöpatterista en muistanutkaan mainita. Kyllä, se jätettiin paikoilleen. Karuselli istui hyvin, eikä sen asentaminen aiheuttanut ongelmia. En valitettavasti osaa sanoa, millaisia mittoja yhdistelmä yleisesti vaatii, mutta Sanna ammattilaisena osaa varmasti sanoa tarkat vaatimukset ainakin HTH-keittiöiden osalta (sanna@sisustuscoco.fi). :)

 3. Onpas vain tyylipuhdas ja raikas keittiö, jossa jokainen toiminto ja yksityiskohta on fiksusti mietitty! Kokonaisuus on ihanan valoisa. Omaan makuuni kaipaan justiin vielä pehementäviä yksitiskohtia tuomaan kodikkuutta. Laskosverho, ehkä keittiönmatto, muutama viherkasvi ja kaunis ruokapöydän valaisin varmasti viimeistelevät tyylikkään mutta kotoisan ilmeen! :)

  • Kiitos, Annika! Tuota juuri hain, tyylipuhdasta raikkautta. Samaan tapaan kuin kotimme lattiaa ja seiniä, ajattelen valkoista keittiötä ikään kuin tyhjänä tauluna, jonka päälle voi alkaa rakentaa mitä vain. Mietin hetken, että matto olisi ihana, mutta siihen tila on liian ahdas, kun tuolien pitäisi kuitenkin pysyä maton päällä myös ruokailijan noustessa ylös. Ja sitten on vielä yksi syömistä opetteleva taaperonalku, joten luovutan suosiolla parsakaalien nyppimisen nukan seasta. ;) Mutta laskosverho tulee ehdottomasti ja valaisin totta kai!

 4. Todella kaunis, eleetön ja toimivan oloinen keittiö! Mutta onko tuossa välitilassakin samaa laminaattilevyä vai mitä se on?

  • Kiitos kaunis! Välitila on periaatteessa ihan seinää, vai uusikohan remppamies siihen jonkun levyn alle ennen maalausta. Mutta siis mikään välitilaan tarkoitettu materiaali ei ole kyseessä, vaan seinä/välitilalevy on maalattu välitilaan sopivalla maalilla. Meillä oli myös edellisessä kodissa maalattu välitila laattojen sijaan, ja minusta se toimii hyvin. Vaikka monesti kuulee kauhistelua sen puhtaana pidosta, ainakin minä olen saanut kokkaamisen roiskeet ihan hyvin pois. :)

 5. Loistava ratkaisu tuollaiset tasoon upotetut pistorasiat! Inhoa noita johtoja roikkumassa laitteiden yläpuolella. Ostimme uuden kodin keittiön valmiilla ratkaisuilla ja meidänkin taso on valkoista laminaattia, mutta ei millään tavalla laadukasta. SItä on jopa vaikea saada pidettyä puhtaana ja ottaa damagea liian helposti ihan kaikesta. Heti vain kun tässä on muut rahareiät paikkailtu hoitovapaan jälkeen, haluisin vaihtaa tason ja välitilan keittiöön. Pitäisikin tutustua eri laminaattivaihtoehtoihin.
  Omalla to do -listalla on myös pellavainen laskosverho keittiön ikkunaan. Meillä ei olekaan toistaiseksi yläkerressa (olohuone ja keittiö) verhoja ollenkaan.
  Aikamoinen muodonmuutos tapahtui huoneeseen ja keittiönne on uskomattoman kaunis ja valoisa! Ruokapöydästä tulee varmasti oikein piste i:n päälle.

  • Niin on! Pistorasiaideasta kiitos Sannalle, en olisi itse hoksannut. Ja vaikka unohdin sen kuvasta, käyttämättömänä olevan pistorasian voi kääntää niin, että siinä ei näy pistorasioiden aukot, vaan pelkästään valkoinen ympyrä. Näin se maastoutuu tasoon ja toimii myös ikään kuin kantena, eikä pistorasioihin mene turhaa murua ja pölyä. Voi kurja! Hommasin juuri somen suosituksesta Universal Stone -puhdistusaineen, jonka pitäisi auttaa kaikkeen pintaa kuluttamatta ja luonnollisesti. Oletko kokeillut sitä, jos se auttaisi laminaattitason puhdistamiseen? Tietysti kiva taso on päästä vaihtamaankin, jos ja kun se tökkii. Ihmettelen itseänikin, että entinen verhoennakkoluuloinen on nyt ripustanut jo kolmeen ikkunaan neljästä verhot ja tulossa on vielä viimeiseenkin. Ehkä saunan pikkuikkunan säästän kuitenkin kappaverholta. ;D Tsemppiä sinnekin verhoprojektin loppuunviemiseen! Kiitos paljon, ihana kuulla! Ennen ja jälkeen -kuvat kyllä aina muistuttavat, miten ison muutoksen remontilla saa aikaan.

  • Kiitos, Vilja! Samaa mieltä kanssasi ohuesta keittiöntasosta. Edellisessä kodissa teimme vain osittaisen rempan, joten vanhan tason paikalle solahti parhaiten samanlevyinen nelisenttinen, kun vaihdoimme laminaatista marmoriin. Paksu taso ei kuitenkaan koskaan tuntunut täysin omalta, joten kiva oli nyt päästä toteuttamaan visio alusta loppuun mieleisellä tavalla.

  • Kiitos, Sanna! Kvikin Mano on tosi kaunis ja epäilen, että suosituimpia minimalistisia keittiömalleja. Siinä ei kuitenkaan tietoni mukaan saa vetolaatikoita etusarjojen taakse, joten se tiputti Manon meidän ehdokkaistamme. Ja muutenkin oli kiva päästä kokeilemaan itselle vähän uudempaa tuttavuutta, tanskalaista tosin on tämäkin. Innolla odotan teidän uuden kodin suunnitelmia sitten, kun niiden aika on. :)

 6. Kaunis keittiö! Meillä on hyvin samankaltainen ja neljän vuoden käytön jälkeen tuntuu edelleen tosi onnistuneelta. Mietittekö ollenkaan valkoista liesitasoa? Meillä on valkoinen inductioliesi ja se häviää ihanasti valkoiseen tasoon. Uuni, mikro ja kahvikone meillä onkin integroituna kaappiseinämään. Huomasin, että teillä on myös kovin lähekkäin liesi ja allas, oliko vain pakko laittaa noin vai miksi päädyitte tähän?

  • Kiva kuulla, kiitos terveisistä! Totta puhuen emme miettineet. Koska ihan täysin maastoutumaan kodinkoneita ei saa valkoisinakaan, meidän tyyliimme sopii hyvin, että ne saavat olla perinteiset. Itse asiassa edellisessä kodissa jopa korostin keittiön voisiko sanoa bistromaisuutta tummalla, erottuvalla ja vähän jopa vanhanaikaiselta näyttävällä uunilla. Teidän keittiönne kuulostaa kauniilta ja epäilemättä valkoinen toimii kodinkoneissa ja tasossa silloin, kun ilmeestä haluaa vielä yhtenäisemmän. Liesi ja allas olivat valmiiksi noilla kohdilla, emmekä kokeneet tarpeelliseksi muuttaa keittiön pohjaa. :)

 7. Tosi kaunis, laitatko ideaa laskosverhon ompelusta, teettämisestä ja kankaasta, kun itsekin haaveilen laskosverhoista yhteen huoneistamme.

  • Moi kaima ja kiitos paljon! Palaan ehdottomasti verhoihin ihan postauksena. Tällä hetkellä olen päässyt asian kanssa sen verran eteenpäin, että aloitin projektin lähestymällä Lauritzonia. Sohvakankaamme (Caleido 3790) on heiltä ja kysyin, olisiko laskosverhon voinut teettää samasta kankaasta, sillä pidän jatkuvuudesta sisustuksessa. Ymmärrettävästi Caleido on verhokankaaksi liian paksua, joten ajattelin mennä paikan päälle katsomaan samansävyisen kankaan, mutta paremmin verhoiksi soveltuvana. Otan mukaani mitat ja valokuvan ikkunasta sekä esimerkkikuvan toivotusta tyylistä, ja toivon, että ammattilaiset ompelupalveluineen hoitavat loput. ;) Palaan viimeistään lopputulokseen!

  • Kiitos Hannis kivoista sanoista ja mikrosuosituksesta! Ongelmaksi muodostui nimenomaan niin sanotun tavallisen mikron löytäminen, kun emme halunneet integroida mikroa kalusteisiin. Muutenhan tuo olisi ollut oikein hyvä, mutta tavalliset irtonaiset mikrot olivat kaikki kaapin sisälle liian isoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue