Päiväksi Tallinnaan sisustus- ja vaateostoksille

Yhteistyössä Asennemedia ja Tallink

Homevialaura, Tallinna, Tallink, Tallinnan ostokset

Kun on kohta vuoden elänyt kotona symbioosissa beben kanssa, arvatkaa, miltä tuntuu suukottaa perhe hyvästiksi, ottaa ystävä kainaloon ja seilata muina naisina äkkilähdöllä etelään!

Homevialaura, Tallinna, Tallink, tax free, Tallinnan ostokset

Kuten vuosikatsauksessani kirjoitin, yritän tänä vuonna ottaa enemmän aikaa itselleni, ja mikä olisi sen parempi aloitus kuin heti tammikuun ensimmäinen viikko, johon vieläpä osuu loppiaisen syntymäpäiväni. Luvassa olisi synnytyksen jälkeen ensimmäinen kokonainen äidintahtinen päivä Tallinnassa: sisustusshoppailua, alennusmyyntejä, keskeytyksetöntä kahvittelua, lämpimänä syötyjä annoksia, rönsyileviä keskusteluja ja vanhan kaupungin ihastelua.

Homevialaura, Tallinna, Telliskivi, Home Art, sisustusliike

Matkamme osui pahimpiin paukkupakkasiin, joten flaneeraus jäi tällä kertaa vähälle ja sen sijaan taitoimme yhtään pidemmät välimatkat taksin lämmössä (kiitos Tallinnan edullisen hintatason, ei lasku ollut koskaan Suomen aloitusmaksua enempää). Kutsukaa minua hulluksi, mutta muuten minusta säässä oli jotain erityisen ihanaa. Harvat ulos uskaltautuneet vaelsivat lumisateen läpi huiveihinsa kietoutuen kuin vanhanajan postikorteissa.

Homevialaura, Tallinna, Telliskivi

Päivämatka Tallinnaan on tehty tosi helpoksi, sillä Tallink Superstar- ja Tallink Star -laivat matkaavat lahden yli vain kaksi tuntia suuntaansa, minkä senkin voi ottaa tylsän matkanteon sijaan lomana vaikka aamiaisbuffetissa rentoutuen, kuten me klo 10.30 lähdön kanssa teimme (suosittelen aamiaisen varaamista etukäteen, sillä kattaus oli täynnä). Kaiken kaikkiaan lähtöjä on kuusi päivässä, joten perillä Tallinnassa on mahdollista viettää jopa kunnolliset 13 tuntia. Tänä vuonna reitillä aloittaa lisäksi upouusi ympäristöystävällinen alus, Megastar.

Homevialaura, Tallinna, Telliskivi, Les Petites, virolainen design

Tallinnaan reissaaminen pitkän tauon jälkeen on selvästi kytenyt alitajunnassani, sillä ennen muuttoa kävin läpi ison matkalehtipinon ja juuri Tallinnan artikkelit repäisin talteen (olin kai myös realisti, ei tässä kohtaa maailmanympärysmatkallekaan lähdetä). Säästämistäni jutuista ei jää epäselväksi, miten Tallinnan sisustustarjonta on viime vuosina piristynyt entisestään.

Homevialaura, Tallinna, Telliskivi, Les Petites, virolainen design, Helge Kodu

Päättymässä oleva vauvavuosi ja uusi vuosi ylipäätään liittyvät tiiviisti myös vaatekaappiini, ja sitä myöden koko yleiseen oloon ja itsetuntoon. Olen kohtapuoliin laittamassa maitobaariin lappua luukulle ja samanaikaisesti alan olla takaisin omassa painossani. Näin ollen vaatekaappini ei pelkästään kaipaa uusia alusvaatteita ja synnytyksenjälkeiseen lantioon sopivia housuja (tuttu juttu anyone?), vaan muutenkin pitkästä aikaa pientä piristystä ja päivitystä.

Homevialaura, Tallinna, Telliskivi, kahvila, kohvik

Sekä sisustuksen että tyylin osalta Tallinnan tarjonta on tasokas, ja päivässä ehtii hyvällä suunnittelulla yllättävän paljon (tosin jos ei halua juosta sekuntikellon kanssa, jää jotain odottamisen arvoista myös aina ensi kertaan). Itse asiassa hauskaahan on, että moni suosikki, kuten Massimo Dutti, avasi Tallinnassa vuosia Helsinkiä ennen. Sen lisäksi, että Tallinkin sivuilta löytyy lukuisia kohdevinkkejä, listasin teille omat suosikkini Homevialauran tyyliin.

Homevialaura, Tallinna, vanha kaupunki

 • Home Art (Telliskivi 60 A). Trendikäs teollisuusalue Telliskivi on kivaa vaihtelua vanhalle kaupungille. Skandinaavisen sisustustyylin ystäville suosittelen ainakin Home Art -putiikkia, joka myy mustavalkoista Granit-henkistä pientavaraa sekä vanhoja huonekaluja. Putiikin yhteydessä on kahvila.
 • Les Petites (Telliskivi 60 A). Home Artin kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee muitakin pieniä putiikkeja, joista erityisesti mieleen jäi virolaista designia myyvä Les Petites. Täältä saa takuuvarmasti kiinnostavia paikallisia tuliaisia.
 • TALI (Kotzebue 33). Virolaisen designin teemalla jatkaa TALI, joka sekin myy paikallista suunnittelua nuorekkaana pientavarana ja asusteina. Liike sijaitsee myöskin trendikkäässä kaupunginosassa, Kalamajassa.
 • Virolainen luonnonkosmetiikka. Tallinnan matkalla suosittelen tutustumaan virolaiseen luonnonkosmetiikkaan, joka on järkevänhintaista ja kauniisti pakattua. Joik on varmasti monelle tuttu klassikko ja uutena ihastuin Moshin hauskastinimettyihin tuotteisiin ja mustavalkoisiin pakkauksiin. Omille korppukuiville talvisäärilleni ostin Get shit done -nimisen vartalovoiteen. Huonetuoksuista on vielä mainittava ihastuttava Helge Kodu, jota myy ainakin Les Petites.

Homevialaura, Tallinna, vanha kaupunki, Zizi, sisustusliike, pellava

 • Nu Nurdik (Vabaduse Väljak 8). Nu Nurdik on klassikko, jonne en tällä kertaa ehtinyt, mutta jonka muistan hyvin jo menneiltä vuosilta. Samaa paikallisen muotoilun teemaa jatkaen putiikista löytää kaikkea pientä kivaa ja kiinnostavaa kotiin ja pukeutumiseen.
 • Zizi (Vene 12). Myös Zizi on Tallinnan-suosikkini jo vuosien takaa. Hurmaavassa vanhan kaupungin kivijalassa sijaitseva liike myy laadukasta pellavaa muun muassa tyynynpäällisinä ja keittiötekstiileinä. Itse täydensin lautasliinakokoelmaamme puuttuvilla mustilla, mutta olisin voinut kantaa kotiin kaikki erilaiset harmaan, hiekan ja valkoisen sävyt. Suurin osa kokoelmasta on yksiväristä ja neutraalisävyistä, mutta myöskään herkullisia värejä ja kuvioita ei ole unohdettu.
 • Sfäär (Mere pst 6). Ennen kaikkea ravintolana tunnettu Sfäär on lisäksi kiva hipsterihenkinen putiikki. Kimmolle kiitos sisäpiirivinkistä, Sfääristä saa myös ihailemiani The Laudress New York -tuotteita! Kyseessä on siis ympäristöystävällinen newyorkilainen pesuainemerkki, jonka pakkaukset ovat – yllättäen aivan ihania mustavalkoisia.
 • Zara Home (Ülemiste Keskus). Nyt tulee uutispommi, ainakin itselleni, ehkä myös teille. Huolellisesta taustatyöstä huolimatta en onnistunut lukemaan mistään, että Tallinnassa olisi Zara Home ennen kuin yllätyksekseni huomasin flyerit Zaran kassan kulmalla. Viime vuoden syksyllä avattu Zara Home sijaitsee Viron suurimmaksi laajentuneessa kauppakeskuksessa, Ülemiste Keskuksessa, noin neljän kilometrin päässä Viru Keskuksesta. Me emme enää ennättäneet apajille, mutta kuten sanottu, jääpähän jotain ensi kertaan.

Homevialaura, Tallinna, vanha kaupunki

 • Viru Keskus (Viru väljak 4/6). En muistanutkaan, miten hyvä tarjonta Viru Keskuksessa nykyään on ja tietysti näin alkuvuodesta jokaisessa liikkeessä on hyvät alennusmyynnit. Espanjalaissuosikkien Massimo Dutin, Zaran ja Mangon lisäksi kauppakeskuksesta löytyy muun muassa Brooks Brothers, Karen Millen ja Marc O’Polo. Itse sain ruksittua ostoslistaltani mustan jakun -60 % alennuksella.
 • Crème de la Crème (Viru Keskus, Viru väljak 4/6). Crème de la Crème -parfymeria sijaitsee Viru Keskuksessa, mutta ansaitsee ihan oman mainintansa. Suomesta kun ei Diptyque-kynttilöitä saa, niin onneksi sentään naapurista. Lisäksi tuoksuttelijan tyylikäs taivas myy muun muassa Byredoa.
 • Kaubamaja (Viru Keskus, Viru väljak 4/6). Myös Kaubamaja, paikallinen Stockmann, löytyy Viru Keskuksesta. Tavaratalon laajasta valikoimasta löytyy niin merkkivaatteita, sisustusta kuin hyvä kosmetiikkaosasto.
 • Tallink Tax Free. Laivamatka kannattaa hyödyntää tax free -ostoksiin varsinkin näin alkuvuodesta, kun laivallakin on ale. Kalpeille talvikasvoille nappaamani Estée Lauder Bronze Goddess -aurinkopuuteri oli normaalihintainen, mutta maihin nähden edullinen, ja lisäksi bongasin Clarinsin kauniin nuden huulikiillon alesta markettipunan hinnalla.

Homevialaura, Tallinna, Viru Keskus, Creme de la creme, Diptyque

Hyvän sisustus-, kosmetiikka- ja vaatetarjonnan lisäksi Tallinnan ravintolatarjonta on hinta-laatusuhteelta omaa luokkaansa, joten minusta kaupunkiin kannattaa lähteä myös ihan vain syömään hyvin. Tyytyväisin vatsoin voi olla mukavinta käydä nukkumaan kohteessa, mikä onnistuu vaivattomasti ottamalla pelkän laivamatkan sijaan Tallinkin hotellipaketti (vinkkinä hotellipaketin yhteydessä laivamatkan saa aina edullisemmin). Ravintolarintamalla minua jäi erityisesti kutkuttamaan sisustukseltaan huikea Art Priori, jonne toivottavasti aluksen nokka osoittaa ensi kerralla treffeille miehen kanssa.

Homevialaura, Tallinna, Viru Keskus, Massimo Dutti

Olipa hauskaa olla reportterina ja tuoda teille tuoreet terveiset Tallinnasta. Vaikka muutaman mieluisan ja klassisen tuliaisen toinkin, minulle ostoksilla kiertely ulkomailla on paljon muuta, inspiraatiota ja tiedonjanoa siitä, millaiselta maailma nykysuunnittelijoineen ja -trendeineen näyttää. Toivottavasti mahdollisimman moni suuntaa alkuvuodesta etelän äkkilähdölle ja saa iloa näistä tärpeistä. Ja lupaattehan kertoa kommenttiboksissa lopuistakin Tallinnan helmistä!

Comments

 1. Ihana kun pääsit omalle reissulle. Jotenkin ei ole tullut ajateltua että tallinnassakin löytyisi hyvin sisustusjuttuja yms. Täytyy ehkä piipahtaa itsekin. Mikä ihana laukku sinulla on ensimmäisessä kuvassa?

  • Kiitos! Pieni irtiotto teki tosi hyvää, vaikka totta kai oli ihana tulla kotiinkin. Tallinnassa on kyllä yllättävän paljon kaikkea kivaa alkaen ravintoloista aina putiikkeihin asti. :) Laukkuni on Lauren Ralph Lauren. En valitettavasti ole nähnyt enää samaa mallia myynnissä, mutta merkillä on paljon muitakin tosi kivoja laukkuja tarjolla esimerkiksi Booztsissa. Hinta-laatusuhde on oman kokemukseni mukaan tosi hyvä, ja mallit ovat tyylikkään klassisia mutta kuitenkin tätä päivää. http://www.boozt.com/fi/fi/lauren-ralph-lauren/laukut

 2. Mä en yleensä nauti matkapostauksista, koska en yleensä matkusta, mutta tämä tuli tarpeeseen. Harvinaista kyllä, meillä on suunnitteilla tällä hetkellä kaksi ulkomaan matkaa!!! Siis todella harvinaista, me olemme käyneet yhdessä tasan kerran Ruotsissa ja muutaman kerran Tallinnan satamassa. Nyt matkasuunnitelmia on kuitenkin; kesäksi minilomalle Tallinnaan koko perheen voimin ja puolentoista vuoden päästä New Yorkiin juhlimaan yhdessä olon pyöreitä vuosia.
  Joten palaan varmasti tähän postaukseen ja vinkkeihin lähempänä kesää. Sitä ennen pitäisi kuitenkin päättää, missä hotellissa sitä yöpyisi. Aika jännää, kun minä en ole ollut koskaan hotellissa.

  • Kiva kuulla, että tuli tarpeeseen! Nyt vain suunnittelemaan reissua, minusta se on puolet matkaa. Tallinnassa on myöskin hyvä hotellitarjonta ravintoloiden ja putiikkien lisäksi. Löydätte varmasti mieleisen, kun vain osaatte päättää, minkätyyppinen majoitus miellyttäisi eniten. :) Ihana kun on reissuja suunnitteilla, se on niin piristävää!

 3. Oi, kiitos tästä!! Oma pienin bebeni on jo kolme vuotias, mutta ne äidintahtiset (tämä kaivattu termi jäi juuri mun sanavarastoon pysyvästi!) reissut, vaikka vain päivän mittaiset, ovat olleet kovin harvassa. Asiaan on ehdottomasti saatava muutos :)

  • Ole hyvä, Jenni! Niin ihana, että tästä jutusta oli iloa. Sanopa muuta, kohtalontoveri. Vuoden aikana tajusin, että ei sitä omaa aikaa mistään taivaasta tipu, ellei sitä itse itselleen ota. Vauvavuosi nyt luonnollisestikin vierähti kotipainotteisesti, eikä siinä mitään, ainakin itse olen viihtynyt äitiyslomalla tosi hyvin. Mutta nyt päätin alkaa käyttää ihanaa lastenvahtiamme paljon useammin. Toivottavasti myös sinä löydät konkreettisia tapoja edesauttaa äidintahtisuutta – vähintäänkin Tallinnaan lähetän sinut ehdottomasti! ;)

 4. Kiitos vinkeistä, ne tulivat erityisen sopivaan aikaan. Olemme juuri ystäväni kanssa varanneet risteily-hotellimatkan Tallinkilta parin viikon päähän. Listallasi oli monta mielenkiintoista butiikkia, jotka tulemme katsastamaan tällä reissulla.

  • Ilahduinpa terveisistäsi! Tosi mukava kuulla, että pääsette matkaan, ja että vinkit tulivat tarpeeseen. :) Nauttikaa kovasti, inspiroivaa reissua jo näin etukäteen!

 5. Hei,

  kiva postaus Tallinnan sisustuskaupoista. Täytyypä käydä katsomassa muutamia mainitsemiasi kauppoja helmikuussa, kun olemme Tallinnaan menossa.
  Missä liikkeessä kuvassasi oleva Writable t-shirt on? Se jäi kiinnostamaan kovasti.

  • Kiitos Katja! Kiva kuulla, että jutusta oli iloa ja hyvä, kun kysyit tarkennusta. Mainitsemasi kuva ja t-paita on Les Petites -liikkeestä Telliskivi-alueelta. :) Mukavaa reissua!

 6. Kiitos Laura vinkeistä!
  Käytiin syksyllä Tallinnassa ja oli mukava käydä katsomassa listasi paikkoja – Sfäär oli tosi kiva!
  Lisäksi pakko mainita Creme dela cremestä, että hyvä valikoima mutta vähän nihkeä palvelu :( .. Ainakin tuoksujen esittely oli ihan eri tasolla Lahdessa (BYREDOA saa Lahdesta!), missä sain elämäni parhaan matkan Byredon tuoksumaailmaan.
  Hyvää syksyä sinulle :)

  • Kiitos terveisistäsi! Tosi ihana, että vinkeistä oli reissussa iloa. :) Voi miten harmillista tuo Creme de la cremen palvelu. Valitettavasti en tosin ole yllättynyt. Mielestäni Tallinnan palvelukulttuuri ei ole ihan parhaasta päästä, vaikka kaupunki on muuten kiva. Oih, kuulostaa ihanalta! Olen pitkään halunnut käydä Petit St Louisista. Tulisipa joku syy lähteä Lahteen päin. :) Kiitos samoin, tunnelmallista syksyä Henna!

  • Kiitos mukavasta palautteesta! Pidän itsekin sellaisista matkapostauksista, jotka eivät yritäkään avata koko kaupungin kaikkia paikkoja, vaan jossa keskitytään tiettyyn teemaan, tyyliin tai elämäntapaan. Ihana kuulla, että näkökulmani oli kiinnostava. :) Tunnelmallista loppuvuotta!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue