Ennen ja jälkeen: eteisen muutos liukuovilla

Homevialaura, eteinen, liukuovi, kaapisto, peiliovi, Mirrorline

Viime kerralla kerroin lastenhuoneen kaapistosta, tällä kertaa liu’utaan eteisen peilioviin. Muita korkeita kaappeja kodissamme ei olekaan, vaan loppu säilytystila löytyy kahdesta vaatehuoneesta. Meidän makuuhuoneen vaatehuoneessa on sekä minun että mieheni vaatteet (mitä pidän kymmenvuotisen suhteemme ehkä suurimpana saavutuksena, sillä kyseessä ei todellakaan ole mikään ruhtinaallinen walk-in-closet). Lastenhuoneen vaatehuoneessa taas on muu kotitavara liinavaatteista papereihin ja kirjoihin. Palaan vaatehuoneratkaisuihin myöhemmin.

Homevialaura, eteinen, liukuovi, kaapisto, peiliovi, vanha

Eteisessä oli valmiina edellisten asukkaiden kaapisto neljällä peiliovella ja harmaalla alumiiniprofiililla. Ovet kulkivat hieman huonosti ja eivätkä oikein muutenkaan miellyttäneet silmäämme. Totta kai mietimme, olemmeko hulluja, jos lähdemme vaihtamaan ihan ok -tasoiset ovet uusiin, kunnes muistutimme itseämme: on meidän valintamme tinkiä neliöistä ja panostaa remonttiin.

Tavallisesti liukuovia näkee eniten juuri näillä ohuilla kehyksillä, mutta kun huomasin Mirrorlinen kuvan eräästä asuntokohteesta paksuin reunuksin, tiesin heti, että siinä se on. Mielestäni paksu kehys näyttää vaihtelun vuoksi raikkaalta sekä meidän tämänhetkiseen tyyliimme paremmin sopivalta. Ryhdikäs reunus on luonteva pari niin klassisille antiikkilistoille kuin parioville. Parasta muutoksessa taisi kuitenkin olla ovimäärän tiputtaminen neljästä kahteen.

Homevialaura, eteinen, liukuovi, kaapisto, peiliovi, Mirrorline

Vaikka pelkäsin, haaskaammeko remonttibudjettia turhaan, muutos ylitti kaikki odotukseni. Kuvat eivät riitä kertomaan, miten tilantuntu muuttui kertaheitolla. Eteinen vaikuttaa nyt leveämmältä ja syvemmältä, sekä koko sisääntulo tunnelmaltaan rauhallisemmalta ja viimeistellymmältä. Eteisen mattona on Pappelinan Svea-muovimatto, joiden laatuun olin todella tyytyväinen jo edellisessä kodissa. Valkoinen pitkä matto sulautuu samanväriseen lattiaan ja on ehdottoman tarpeellinen nappaamaan sisääntulijoiden hiekat ja kurat kengänpohjista. Ilmoitustaulu on Gauharin ja valaisimena roikkuu ilman sähköä ja ehkä muutenkin väliaikaisesti edellisen kotimme &traditionin Mass Light.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Ihan ehdottoman hyvä muutos. Helposti sitä jää siihen ihan kiva, ei viitsi vaihtaa kun ei ole rikki-vaihtoehtoon. Lopulta se ärsyttää kuitenkin kokoajan, kuten itseäni meidän kaksi kylpyhuonetta. Ihan kivat, mutta ei yhtään mua. ?

  Mun mielestä ei yhtään turhamaista, jos budjetti sen sallii.

  • Sepä se. Edellisessä kodissa meillä oli muutama “ihan kiva” juttu, jotka häiritsivät meitä päivittäin. Lopuksi päädyimme uusimaan osan niistä yli neljän vuoden marmatuksen jälkeen ja sen jälkeen muutimmekin pois – ei mitään järkeä! Nyt otimme vaatimustasomme huomioon heti asuntojahdin alussa. Mikäli asunnon hinta ei mahdollistanut riittävää remonttibudjettia, unohdimme sen kokonaan. Muissa ihmisissä ihailen sitä, että kotia laitetaan pikkuhiljaa, eikä kaikki ole niin justiinsa, mutta minusta ei ole elämäntaparemontoijaksi. Turhamaisuudesta on vielä sanottava sen verran, että viimeistelyllä voi olla yllättävän suuri vaikutus myös asunnonostajalle. Ainakin oli meidän kohderyhmässämme, kun myimme edellisen kodin. Silloin oli kiva huomata, ettei päivityksiä oltu tehty “turhaan” myöskään kaupallisessa mielessä, vaan niitä arvostettiin myös ostajan suunnalta. Tosi harmi, että kylpyhuoneet tökkivät! Saisiko niistä mitenkään enemmän omannäköisiä? Mikrosementillä, kalusteenvaihdolla, tekstiileillä? Ymmärrän kyllä, että hyväkuntoiseen ihan kivaan ei vain aina voi koskea. Kiitos paljon! Ihana, jos tykkäät lopputuloksesta. :)

 2. Uusilla ovilla on niin paljon parempi. Näkymä on paljon rauhallisempi, ja kun sitä varmasti joka päivä katselee, niin panostus oli varmasti jokaisen euron arvoinen. :)

  • Mahtavaa kuulla, että muutos on yhtä suuri kuvissa kuin oikeastikin. Kiitos paljon! Sisään on nyt huomattavasti kivempi tulla, kun vastassa on rauhallinen näky. Ja muutenkin muutos vaikutti paljon yleisilmeeseen, kun kotimme on niin yhtenäistä tilaa. Nämä olivat hyvin sijoitetut eurot, samaa mieltä. :)

 3. Muutos on yllättävän suuri ja tosi onnistunut! Tykkään noista paksuista reunuksista todella paljon. Eteinen on se paikka, jonka kaikki näkee ensimmäisenä, joten kyllä siihen mielestäni voi ja pitää panostaa ihan samalla tavalla kuin muihinkin huoneisiin, joten en sanoisi remonttirahan haaskaukseksi. Ja todennäköisesti neljä ovea, jotka liukuvat huonosti olisi ärsyttänyt vuoden päästä jo taas enemmän, joten saittepa kerralla senkin kuntoon.
  Oman eteisemme otan kesään mennessä tuunauslistalleni, se on roikkunut siellä jo liian pitkään. Hyvä matto siellä on, mutta hieman kalusteongelmia havaittavissa.

  • Eikä olekin yllättävän iso muutos! Jäin ihan ihmettelemään, miten en ole törmännyt näihin paksureunaisiin oviin tätä ennen missään. Pinnalla on tietysti pitkään ollut moderni kausi ja ohuet profiilit, että ehkä juuri trendien kiertokulun vuoksi paksummat ovet näyttävät nyt vaihtelun vuoksi raikkailta ja selkeiltä. Nimenomaan tuo! Opin edellisessä kodissa, että mikä ärsyttää alussa, ärsyttää vähintään yhtä paljon jatkossakin. Samalla laittaa sitten kaikki kerralla kuntoon, kun asunto ei ole iso, ja olemme varautuneet remppaan. Ihana, jos pääset kesään mennessä eteisen kimppuun! Se piristää niin paljon, kun saa kotia mieluisaksi. :)

 4. Todella hieno lopputulos! Itselläni on eteisessä peiliovikaappi, jossa on kuusi ovea. Sinänsä se on hyvä ja toimiva, mutta kieltämättä ärsyttävä, koska ne ovet pitää aina aina “järjestellä” oikeaan järjestykseen. Aamulla kiiressä tulee yleensä auottua kaikki ovet ja koluttua jokainen hylly erikseen. Oletan, että vastaavaa tapahtuu muissakin kotitalouksissa… Nuo ovet ovat eri levyisiä ja ne pitää sitten liuttaa takaisin oikeaan järjestykseen, mikä ei tuon aamuisen kaappientonginnan jälkeen ole itseasiassa lainkaan näppärää. Teidän ratkaisunne vaikuttaa kauniilta ja käytännöllisemmältä!

  • Moi Hanna! Ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat. Vähän sama oli jo neljän oven kanssa. Menin aina ihan sekaisin, mikä piti liu’uttaa minnekin. Kaksi ovea taas on vähän raskas, mutta selkeä käyttää. Minulle tuli yllätyksenä, että liukuovet voivat olla noinkin leveät, sillä luulin ensin neljän oven olevan välttämättömyys. Kiitos! Tosi kiva, jos tykkäät. :)

  • Mikä ihana kommentti! Teille on niin kiva jakaa sisustuskuulumisia ja vaihtaa toteutuksista ajatuksia. :) Kiitos paljon kivoista sanoista ja blogin lukemisesta!

 5. Uskomaton muutos! Kannatti ehdottomasti! En olisi ikinä uskonut, että peilin leveydellä ja kehyksillä on noin suuri vaikutus!

  • Kiitos paljon, Johanna! Tosi hauska huomata, miten samoilla linjoilla olette kanssani. Muutos on yllättävän iso, vaikka edellisetkin ovet olivat ihan siistit.

 6. Ihan on teidän näköinen, raikas ratkaisu. Todella kaunis ja erillainen juurikin noihin peristeisiin liukuoviratkaisuihin kapeilla kehyksillä. Hyvän valinnan olette tehneet. Ja mikäs siinä ovia vaihtaessa, kun olette nimen omaan sopineet satsaavanne remonttiin. :)

  • Kiitos, kiva kuulla! Olen iloinen, että tällä näennäisesti pienellä muutoksella olikin yllättävän iso vaikutus. Tunnelma on paljon rauhallisempi, mikä sopii meidän tyyliimme hyvin. :)

  • Niin mukava kuulla, kiitos Leena! No mielelläni auttaisin muitakin sisustamaan, jos amatöörin näkemys riittää. ;)

 7. Todella onnistunut muutos! Hyvä tietää vastaisuuden varalle, että kahdellakin ovella pärjää. Kuinka leveät nuo ovet ovat?

  • Kiitos, Pieta! Kahden oven riittävyys tuli meillekin ihan yllätyksenä. Ainakin Mirrorlinella oli näin. Molemmat ovet ovat hieman reilu 120 cm. :)

 8. Hyvältä näyttää! Me teimme saman tempun viime kesänä rempan yhteydessä, en tajunnut dokumentoida muutosta, mutta instassa uudet liukuovet ovat tainneet vilahtaa. Jotenkin leveämpien kehyksien kanssa niin paljon selkeämpi ja tyylikkäämpi ilme! Mekin tiputimme kolme ovea kahteen ja heti selkeytyi koko tula. Välillä mietin kuka näitä ratkaisuja uusiinkiin taloihin suunnittelee, kun samalla rahalla saisi niin paljon tyylikkäämpää! Aina saa olla remppaamassa, mur :D

  • Kiitos! Hauska kuulla, että teillä on samanlaiset, sillä en keksi yhtäkään muuta kotia. En ole nähnyt kuvaa, joten laita ihmeessä jossain vaiheessa teiltäkin lopputulos. :) Olen kieltämättä samaa mieltä. Mielestäni uusissa taloissa mennään vähän liikaa samoilla perusratkaisuilla, eikä ala kyseenalaista, voisiko valintoja tehdä toisin tai laajemmalla skaalalla. Tämä on ehkä suurin syy, miksi me emme ole katselleet lainkaan uudiskohteita. Ne ovat kalliita, mutta sitten kuitenkin lopputulos on hyvin tavanomainen. Kiva, että te olette päässeet päivittämään ilmeen toimivaksi ja nätiksi. Teillä onkin todella kaunis koti!

 9. Hei!

  En tiedä tuleeko nämä kommentit enää perille kun tämä on hiukan vanhempi postaus. Haluaisin kysyä, että kuinka leveä tämä kaappikokonaisuus on? Todella hyvännäköinen, ja noinkin ”pienellä” asialla voi eteisen ilmettä muuttaa hurjasti!

  t. Heta

  • Moi Heta! Kommentit myös vanhempiin postauksiin tulevat perille ja vihdoin pääseen niihin helteiltä nauttimiselta vastaamaan. :) Kiitos, kiva jos pidät! Olen samaa mieltä, että ilme muuttui hämmentävän paljon, kun vaihdos ei muuta ollut kuin peiliovista toisiin. Koko kaappikokonaisuuden yhteisleveys meillä on 240 cm. Aurinkoista kesän jatkoa!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue