Tehokkaan kotitoimistopäivän resepti

Kaupallinen yhteistyö, Urtekram ja Asennemedia

Homevialaura, kotitoimisto, makuuhuone, bloggaaminen

Sunnuntaihuomenta! Äitiyslomalla tämä muiden levolle pyhittämä viikonpäätös meni minulla lähes aina töihin. Nyt hoitovapaalla olen järjestänyt töiden tekemistä toisin, mistä kerron tämänpäiväisessä kirjoituksessa. Minulle alusta asti oli selvää, että jos kaikki menee beben kanssa hyvin, jatkan hänen synnyttyään blogin parissa työskentelyä. Käytännönjärjestelyjen puolesta se ei aina ole ollut helppoa, mutta haastavuudessaankin työnteko on ollut minulle ennen kaikkea voimavara. Työnteon myötä olen ollut enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, saanut vauva-arjen ulkopuolista ajateltavaa, pystynyt toteuttamaan itseni ja ylläpitänyt ammattitaitoani, joka siis päivätyössänikin liittyy viestintään ja markkinointiin.

Homevialaura, Urtekram, Chia & Coconut, Chia & Cocoa, tuorepuuro

Erityisen tärkeältä työskentely on varmasti tuntunut elämää ravistelleen uutisen jälkeen. Kuten vuosikatsauksessa kerroin, menetin päivätyöni kesken äitiysloman yrityksen konkurssista johtuen. Nyt omien töiden ansiosta identiteettini ei äitiyden rinnalla ole työtön, vaan itsensä työllistäjä. Työ antaa siis merkityksellisyyden tunteita, ja kuten jokainen kotihoidontukea saanut tietää, myös tervetulleita lisäeuroja.

Homevialaura, kotitoimisto, Urtekram, tuorepuuro

Intensiivinen asunnonmyymis-, remontti-, muutto- ja kotiutumisvaihe kävi kuitenkin sen verran kuormittavaksi, että havahduin pohtimaan järjestelyjämme. Oikeastaan vasta keskustelu samassa elämäntilanteessa olevan kollegan kanssa avasi silmäni: aivan, on tosiaan olemassa ulkopuolista apua, ettei töiden tekeminen olisi aina perheen yhteisestä ajasta tai omista yöunista pois. Tästä hetkestä eteenpäin olen pyytänyt ihanan lastenvahtimme päiväavuksi, kun tarvitsen muutaman tunnin erityistä työskentelyrauhaa.

Homevialaura, makuuhuone, pariovet, pimennysverho

Koska erillistä työhuonetta tai edes kotitoimistonurkkausta meillä ei enää ole, on työpisteeni siirtynyt makuuhuoneeseen. Sinne pystyn linnoittautumaan rauhassa, vaikka lastenvahti ja bebe leikkisivätkin meillä kotona. Erinomaiseksi ratkaisuksi on osoittautunut pimennysverhon asennus pariovien sisäpuolelle. Näin huoneeseen saa päivisin omaa rauhaa (eikä myöskään aikaisemmin aamulla sängystä nouseva herätä nukkujaa sytyttämällä valoja).

Homevialaura, kotitoimisto, Urtekram, tuorepuuro

Koska aputunnit haluan käyttää oikeasti tehokkaasti hyödyksi, valmistaudun lastenvahdin tuloon aina huolella etukäteen sekä edellisenä iltana että saman päivän aamuna keittiössä hääräten. Muuten en ole ollenkaan sängyssäsyöjätyyppiä, mutta työpäivälounaiden kanssa olen tehnyt poikkeuksen. Käyttööni on vakiintunut kaksi lounasta – molemmat sellaisia, jotka eivät murusta lakanoihin, ja jotka voi tehdä valmiiksi jääkaappiin. Joko teen rasiaan kulhomaisen sekoituksen milloin mitäkin kasviksia ja ruokaisia täytteitä. Toinen ravitseva työpäivälounaani on tuorepuuro.

Homevialaura, Urtekram, Chia & Coconut, Chia & Cocoa, tuorepuuro

Urtekramin jo valmiiksi mieluisaan ja aina luomua olevaan valikoimaan on tullut kaksi tosi kivaa uutuutta, tuorepuurot kookoksinen Chia & Coconut sekä kaakaoinen Chia & Cocoa. Puurosekoituksissa on kätevästi valmiina (gluteenittomia) kaurahiutaleita, chia-siemeniä, taatelia sekä paljon muuta hyvää tekevää, ja lisäksi puurot voi tietysti oman maun mukaan viimeistellä pähkinöillä tai hedelmillä. Makuvaihtelua saa myös nesteestä, johon puuron tekee. Kookoksen makua voi korostaa tekemällä puuron kookosmaitoon, omaani käytin tällä kertaa kauramaitoa ja maustamatonta jugurttia. Tuorepuuro kannattaa laittaa tekeytymään jääkaappiin jo edellisenä iltana, mutta tarvittaessa Urtekram-puuron voi keittääkin: valmista tulee alle viidessä minuutissa.

Kirjaimellisesti näillä eväillä olen saanut omat hommani rullaamaan sekä aivoni että kroppani ravittua. Tuorepuurosta on tullut meillä ratkaisu myös kokoaikaisesti työssäkäyvän aamuihin. Aikaisin heräävänä ja kiireessä lähtevänä mieheni saa aikaiseksi syödä aamiaista vain silloin, jos se odottaa valmiiksi tehtynä – tuorepuuro on tässä ihan ykkönen.

Homevialaura, kotitoimisto, Urtekram, tuorepuuro

Tehokkaan kotitoimistopäivän resepti

1. Tee virkeystasoa nostava, ei ruokakoomaa aiheuttava, lounas valmiiksi jääkaappiin odottamaan, jotta keittelyyn ja kokkailuun ei kulu arvokasta aikaa.

2. Varaa viereen raikasta vettä pullossa ja kahvia hyvässä termarissa. Muovitermarit ovat usein kivannäköisiä, mutta oikeasti kahvin pitää lämpimänä pitkään vain teräksinen. Pullo ja termari ovat myös mukia turvallisemmat pitää läppärin lähellä nesteiden kaatumisten välttämiseksi. (Kunpa olisin käyttänyt termaria myös tällöin.)

4. Lataa läppäri ja puhelin täyteen, jotta kesken kaiken ei tarvitse lähteä etsimään latureita tai virittämään piuhoja. Sulje myös turhat välilehdet ja käynnistä kone uudelleen, jotta läppäri toimii jouhevasti, eikä jumita.

5. Paranna omaa keskittymisrauhaa korvatulpilla tai kuulokkeilla sekä tarpeen mukaan näköesteellä. Kahvilatyöskentely on tietysti hyvä vaihtoehto myös, mutta vain jos matkoihin ei tuhraannu liikaa arvokasta aikaa.

6. Tee suunnitelma siitä, mitä on tärkeintä saada aikaiseksi, äläkä sorru avaamaan somea turhaan. Kuten me kaikki tiedämme, sinnehän ne tunnit huomaamatta valahtavat.

Vielä loppuun muistutus ystävänpäivästä 14.2., joka tänä vuonna osuu ylihuomiselle tiistaille. Pieni romanttinen ele on tehdä toiselle aamuyllätykseksi lempeä Urtekram-tuorepuuroherätys sydämenmuotoisin hedelmin. Avuksi voi ottaa piparimuotin, mutta veitselläkin pärjää – mitä symppiksempi lopputulos, sitä parempi. Hyvää tulevaa viikkoa!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Pieta says

  Termosmuki on kyllä kotiäidin ykkösmuki. Eipä tarvitse harmitella kahvin jäähtymistä, kun valitettavasti kahvihetki keskeytyy aika usein lasten keksiessä jotain muuta äitiä työllistävää. Kukas nyt kahvikupin ääressä jaksaisi istuskella, vaikuttavat muksut ajattelevan. :D

  • Laura says

   Niin on! Hehkutin hyvää termosmukia jo silloin, kun kirjoitin kolmeosaisen postauksen minusta tärkeimmistä vauva-ajan hankinnoista – joihin totta kai kuuluu äidin kofeiinitasoista huolehtiminen. :D Varsinkaan ihan pienen vauvan kanssa kahvia ei koskaan saanut juotua loppuun, joten siksi termari oli ihan korvaamaton. Eikä tuo yksivuotiaskaan niin kauheasti tunnu muistavan äidin lakisääteisiä kahvitaukoja. ;)

 2. says

  Loistava idea nuo kuulosuojaimet! Itse kirjoittelen blogia työn ohella ja silloin kun pysähdyn kirjoittamaan, yritän saada mahdollisimman paljon aikaiseksi samalla kertaa. Jos telkkarista tulee samaan aikaan lätkäpeli niin siinähän se keskittyminen katoaa aivan totaalisesti kun avomies huudattaa tv:tä viereisessä huoneessa… Täytyykin varastaa mieheltä yhdet kuulosuojaimet työhuoneeseen ;)

  • Laura says

   Tosi kiva jos vinkki oli hyödyllinen! Joillakin on ihmeelliset keskittymisen lahjat, mutta minäkään en kuulu siihen porukkaan, vaan tarvitse hiljaisuutta. En mielelläni kuuntele edes rauhallista musiikkia, jos kirjoitan. Siksi minulle paras apu on korvatulpat kotona, kun taas yhdessä edellisessä työpaikassa käytin kunnon Peltor-kuulosuojaimia. Käy ehdottomasti varastamassa yhdet työhuoneeseen. :)

  • Laura says

   Moi Kat! Uskon, että parhaiten saa hyvin varusteilluista marketeista (Citymarket, Prisma, K-Supermarketit). Niistä olen ainakin itse täydentänyt sellaisia Urtekram-tuotteita, joita ei välttämättä pikkulähikaupoista saa. :)

 3. Eve says

  Hei!

  Nyt on pakko jättää pitkä palaute, niin paljon olen saanut inspiraatiota ihanasta blogistasi!

  Enemmän kuin kaikista muista ikinä yhteensä! Oikeesti!

  Asumme -89 rakennetussa rivitalon päädyssä, jota on aikoinaan remontoitu aika huonosti ja huolimattomasti.
  Ikkunat ovat ruskeat ja lattia on ruutuparkettia. Takapihan aitauskin on samanlainen kuin teillä! Ja nuo pariovet, jotka tässä postauksessa näkyvät.

  Siitä syystä, että asunto on jo niin vanha ja paikoittain kulahtanut olen vatvonut muuttoa mielessäni yli vuoden. Alue on kuitenkin ihana ja olemme kotiutuneet, joten päätös ei ole ollut ilmiselvä.

  Sisustuksella pääsee pitkälle, mutta silti lattia ja ikkunat häiritsevät silmäni jatkuvasti. Remontoimaan emme kahden pienen lapsen kanssa jaksa alkaa.

  Joten kun näin teidän ihanan kodin ja miten kauniin olette siitä tehneet suorastaan hämmästyin. Niin, että tästähän voisi saada ihan kauniin pienillä remonteilla, eikä tarvitsisi muuttaa. Mitä jos jäisimmekin tähän ja laittaisimme tätä. Se herätti aivan uudenlaisia ajatuksia minussa. Nyt oloni tässä asunnossa on rauhallisempi. En enää jatkuvasti ole ahdistunut näistä jutuista täällä, vaan näen ne mahdollisuutena. Se on meistä kiinni, millaisessa kodissa haluamme asua ja saamme tästä kauniin, halutessamme: remontoimalla.
  Tämä oli siis valtava oivallus! Olin nimittäin ajatellut ettei tällaista mörskää kannata alkaa remontoimaan, alueen arvokaan ei välttämättä kasva ja saattaisimme jäädä tappiolle siinä. Kaunis kotinne sai ajatukseni täysin muuttumaan.

  Olen siis todella iloinen blogistasi ja siitä että asutte hyvin samanlaisessa asunnossa. Se avaa aivan uudenlaisia näkökulmia omaan asuntoon! Niin paljon blogataan sisustuksesta ihan uusissa kodeissa, joten tämä on todella virkistävää vaihtelua tämä blogisi!! Jos tiedät muita jotka bloggaavat tällaisista kodeista, saa vinkata!

  Siksi haluaisinkin kuulla lisää seuraavista: ikkunanpielien maalaus, ilmeisesti maalasitte ne? Millainen urakka se oli? Oletteko olleet tyytyväisiä?

  Mitä teitte ulko-ovelle?

  Muutenkin vinkkejä remontointiin? Ja vanhan asunnon päivitykseen? Uusitteko aivan kaikki vai mitä säilyi?

  Niin ja sitten, tuo pimennysverho parioville. Mistä se on? Kuinka leveä? Kuinka leveät ovet ovat? Onko toiminut käytännössä hyvin, juurikin näkösuoja tarkoituksessa, vai laittaisitko nyt jonkun muun verhon? Meillä siis neljä vuotta ollut pariovet ja vieläkin näkösuoja puuttuu. Joten kaikki ideat ovat tervetulleita! Tämä oli yksi parhaista ja toimivimman oloisista, mitä olen nähnyt, joten olisi kiva kuulla lisää siitä!

  Ihanaa, että teet blogia!
  Mukavaa sunnuntaita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *