Kevätviikonlopun sisustushepulin satoa

Homevialaura, Kartell, I shine You shine, maljakko, vaasi

Tarvittiin keväinen auringonpaiste ja näemmä yksi pillastunut vaimo, että meillä alkoi vihdoin tänä viikonloppuna tapahtua. No, patterinsuojien asennukseen asti ei sentään päästy (kirjoitan siitä aiheesta sitten hullunjenhuoneelta käsin), mutta lauantaina hoidin asioita keskustassa ja laitoin muun muassa keittiön laskosverhon tilaukseen.

Homevialaura, Kartell, I shine You shine, maljakko, vaasi

Samalla poikkesin Erottajan Kartellilla, josta löytyi odottamatta ratkaisu maljakkovajeeseen. Ikean muutaman euron lasiset perussylinterit ovat hyviä varamaljakoita, mutta suoraan sanottuna ne eivät useinkaan tee oikeutta kukille. Kartell I shine You shine on itsessään kuin veistos, joka toimii sekä yhdellä kukalla että runsaammalla kimpulla. Muovi materiaalina lasin sijaan sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseemme, vaikka totta puhuen taaperon pöydällekiipeämisvimma on lähtenyt nyt niin käsistä, että joudun usein päivisin nostamaan matalan sohvapöydän kokonaan pois.

Homevialaura, Kartell, makuuhuone

Koska muuten kotimme tyyli on hivuttautunut klassisemmaksi, ajattelen juuri Kartellin pitävän huolen tasapainosta edustamalla äärimmäisen modernia linjaa. Lippulaivaliikkeessä käydessäni jäin pohtimaan suhdettani italialaisklassikkoon. Kartell ei millään tavalla ole tällä hetkellä in, mutta minulle se on aina vaan yksi kaikkien aikojen sisustusrakkauksista jo noin kymmenen, viidentoista vuoden takaa. Siinä missä joku ehkä yhdistää Kartellin vuosientakaisiin maalaisromanttisiin koteihin Home sweet home -kyltein, minulle mielikuva on jotain ihan muuta.

Homevialaura, Kartell, I shine You shine, maljakko, vaasi

Minut Kartell vie mielikuvissa aina ennen kaikkea upeisiin eurooppalaisiin miljöihin ja sisustusmaailman kiinnostavimpiin kontrasteihin. Rivi Louis Ghost -tuoleja oopperatalossa, nykyaikaiset valaisimet historiallisessa holvissa, läpinäkyvät ulkokalusteet ikivanhalla milanolaisella sisäpihalla. Kartell osaa viedä tuotteensa paikkoihin, joihin niiden ei ensimmäisenä ajattelisi sopivan, ja juuri siksi kuvien lopputulos on järisyttävän kiehtova.

Homevialaura, teetetty ruokapöytä, ruokapöydänjalat, kokoaminen, kasaus

Viikonloppuisen hepulin johdosta kasasimme myöskin viikkoja kokoamistaan odottaneen uuden ruokapöydän, josta tuli ainakin meidän mielestämme tosi upea. Hienosti palvelleelle Ikean pukkijalkapöydälle emme jätä lopullisia hyvästejä, vaan säästämme osat, mikäli ulkona tulee tarvetta varapöydälle. Pihasuunnitelmiakin pitäisi jossain kohtaa teille valottaa.

Homevialaura, lastenhuone, Be&Liv One, yhden kukan maljakko, A.S.Helsingö, harmaa kaapisto, lastenpöytä

Pöytien, maljakoiden ja sisustussuunnitelmien parissa jatkaa viimeinenkin kuva. Myös bebe on saanut huoneeseensa oman pöydän, jonka ääressä nautittaneen lukuisia mielikuvitusteekupillisia. Tuolit tulevat perässä – miniatyyrit yhdestä kotimme tuolista tietenkin! Samalla kokeilin messinkiä huoneeseen Be&Liv One -maljakolla, jonka olen aikoinaan saanut blogin kautta, ja joka taas on paras mahdollinen yhden kukan tai herkän pikkukimpun vaasi. Vaikka kaapiston vetimiin halusin kromia, muodostavat harmaa ja messinki niin herkullisen parin, että kaapin viereiselle seinälle on tulossa aavistus kullanväriä. Kylläpä nyt yhtäkkiä tapahtuu paljon, yritän pitää blogin (ja itseni) mukana vauhdissa. Ensi kerralla kirjoitan teetetystä ruokapöydästä eli keittiössä nähdään!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  • Thank you so much! I really love it, too. It’s beautiful on its own, but even more gorgeous with pretty flowers.

 1. Voi vitsit, mistä mullekin tuollaiset sisustushepulit? Ollaan asuttu nyt 1,5 vuotta tässä meidän “uudessa” asunnossa ja vieläkään ei ole taulut seinillä…huah. Tarvitsisin selvästi samanlaiset sisustushepulit! Pöytänne kuulostaa todella hienolta, odotan innolla sen esittelyä täällä blogin puolella!

  • Ymmärrän niin hyvin! Meilläkin moni asia meinaa jäädä ikuisuusprojektiksi, kunnes ennemmin tai myöhemmin mittani tulee täyteen ja saan hepulit. Mutta hepulit siihen tarvitaan, tai sitten selkeä deadline, muuten asiat jäävät roikkumaan. Lopultahan vaiva on aina luultua pienempi, kun hommaan vaan saa aikaiseksi tarttua. Mitenköhän sinne saataisiin hepulit? Voiko hepulittomiakin naisiakin olla? :D Päivitin juuri kuvia ja tietoja uudesta ruokapöydästä http://homevialaura.com/2017/03/marmoripoyta-kuinka-teetimme-ruokapoydan/. Kiva, että olet odottanut aihetta. :)

 2. Meilläkin on aistittavissa tyyntä sisustushepuleiden edellä, sillä vaikka vannoinkin, että hoidan ensin (olohuoneen) suuret linjat kuntoon ja alan vasta sitten miettiä yksityiskohtia, on meidän ruskeat tekstiilit makuuhuoneessa alkaneet kyrsiä ihan todenteolla. Eilinen päiväuniaika meni nettikauppoja selaillessa.

  Tuo Kartellin maljakko on upea! Siinä vaiheessa, kun aloin itse tiedostaa, että design ei tarkoita automaattisesti rumaa tuolia (minulla on monimutkainen, ei niin kaunis, suhde Alvar Aaltoon), Kartell oli ensimmäinen valmistaja johon ihastuin. Näillä näkymin meille on tulossa ainakin pari tuolia ja lamppu ja ehkä myös jossain vaiheessa tuollainen maljakkokin.

  Ja pitäähän teekutsupöytä olla myös. Meillä muutto kolmioon on todennäköisesti ajankohtainen kesällä ja selailen nyt jo kauppojen valikoimia sitä lastenhuonetta varten. Saa nähdä lähteekö tällä sisustusmammalla mopo aivan käsistä, kun se sisustettava lastenhuone on ihan konkreettisesti nenän edessä.

  • Näinhän se vähän on, että jossain vaiheessa vain tulee mitta täyteen. Mutta se on onneksi useimmiten hyvä asia se, sillä silloin alkaa tapahtua. Kotia ei missään nimessä kuulu sisustaa hampaat irvessä tai kello kaulassa, mutta ainakaan minä en pysty liian pitkään roikottamaan asioita tai keskeneräisyys käy kuormittavaksi.

   Tekstiilien vaihtaminen vaaleiksi raikastaa varmasti makuuhuonetta ja nettikauppojen selailu on kyllä tosi rentouttavaa puuhaa päiväunien aikaan. Suunnittelu on muutenkin usein se paras vaihe, joten siitä kannattaa nauttia. Toivottavasti sitten kesällä pääset toteuttamaan suloista lastenhuonetta ja muitakin suunnitelmia. :)

 3. Sisustushepulit on sitten vaarallisia…yleensä ne aiheuttaa pakkomaisia muutoksia ja rahanmenoa aina jossain muodossa :D

  En ole ennen kyseistä vaasia nähnytkään. Minun huomio kiinnittyi noihin kaapinoviin, sillä olen juuri vääntämässä postausta, jossa vilahtaa A.S Helsingön ovia…

  • Heh, no kyllä! Sanoisin, että hepuleita on kahdenlaisia. Edellisessä kodissa minua tuntui aina tökkivän joku, eikä siellä palaset koskaan ihan loksahdelleet kohdilleen. Ne hepulit tiesivät usein uutta rahanmenoa, kun taas tämän kodin yritän sisustaa mahdollisimman kerralla kuntoon. Nyt hepulit liittyvät lähinnä siihen, että hankinnat on jo hankittu ja maksettu, mutta rahanmenot odottavat asennustaan jossain huoneenkulmassa. Siinä nyt ei ainakaan ole järkeä, niin siksi on hepuloitava saadakseen hankinnat paikoilleen. ;)

   Onpa kiinnostavaa kuulla! A.S.Helsingön kaapinovet ovat meillä tosiaan lastenhuoneessa ja olemme niihin tosi tyytyväisiä. Lisää kuvia löytyy postauksesta http://homevialaura.com/2017/02/a-s-helsingo-ja-ikea-vaatekaapin-myota-ensimmainen-kurkistus-lastenhuoneeseen/

  • Hi! Thank you very much! What table do you mean? The black coffee table in our living room? It’s Lugo table from Bo Concept. :)

 4. Can you tell me what coffee table book you have on display that is white, with black pages, that is titled “ONE”. I have been using your pictures to try to find that book for weeks and I finally have given up!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue