Flos 2097/30 ja klassikoilla täydentynyt kodin sisustus

Homevialaura, sisustus, koti, olohuone, avokeittiö, Flos 2097/30, moderni kattokruunu

Pitkästä aikaa kotona on tapahtunut edistymistä, joten tänään on luvassa kunnolla vanhaa kunnon sisustusta. Aloitetaan avokeittiön ja ruokailutilan uudesta valaisimesta, Flos 2097/30 -kattokruunusta. Kaikista tämän kodin sisustuspäätöksistä tämä on ollut haastavin: tarvitsin yli neljä kuukautta aikaa kypsyttelyyn ennen kuin pystyin lukitsemaan päätöksen.

Homevialaura, sisustus, koti, avokeittiö, Flos 2097/30, moderni kattokruunu, marmoripöytä

Koska kokovalkoinen keittiömme on erittäin pelkistetty, tärkein valintaperuste valaisimelle oli näyttävyys. Esimerkiksi pallomainen pieni riippuvalaisin ei olisi ottanut tilaa haltuun tahtomallani tavalla, vaan kaipasin valaisimelta vau-efektiä. Perinteinen kristallikruunu ei kuitenkaan tuntunut meille oikealta, kun talommekaan ei ole 80-luvua vanhempi. Niinpä lähdin googlaamaan modernia kattokruunua.

Homevialaura, sisustus, koti, avokeittiö, Flos 2097/30, moderni kattokruunu, marmoripöytä, pariovet

Esikuvanani toimi koko ajan Flos 2097/30, mutta ajattelin löytäväni samaan henkeen jotain edullisempaa ja harvinaisempaa. Käänsin valehtelematta koko internetin ympäri, mutta minkään muotokieli ei sykähdyttänyt yhtä paljon. Niinpä lopulta päädyimme panostamaan siihen oikeaan, Gino Sarfattin jo vuonna 1958 suunnittelemaan klassikkoon. Ostimme Flos 2097/30 -kattokruunun Zarrosta, josta saimme valaisimen nopeasti reilussa viikossa jälleen todella ystävällisen palvelun saattelemana. Mustavalkoisen Chhatwal & Jonsson Ikat Kerala -tyynyn olen saanut aikoinaan Zarrosta, jonka voin helposti sanoa olevan Helsingin designliikkeistä suosikkini.

Homevialaura, sisustus, koti, olohuone, avokeittiö, Flos 2097/30, moderni kattokruunu, Gervasoni Ghost

Messinenkin Flos Alexalla ja Charilla on mielettömän ylellinen, kun taas meille koin sopivammaksi kromin värin. Tarkoitus on vielä asennuttaa valaisimeen himmennin, jolla 30 polttimon suhteellisen kirkasta valoa saa säänneltyä.

Homevialaura, sisustus, koti, olohuone, avokeittiö, Flos 2097/30, moderni kattokruunu

Keittiöön on ilmestynyt myös laskosverho, jonka teetätin ikkunan mittojen mukaan vaaleasta hiekanvärisestä pellavasekoitekankaasta Eurokankaassa. Kodikkuutta lisäisi entisestään matto ruokapöydän alle, mutta tila taitaa olla liian ahdas ja elämäntilanne sopimaton. Vai oletteko te törmänneet kuivunutta puuroa hylkivään materiaaliin?

Homevialaura, sisustus, koti, olohuone, avokeittiö, Flos 2097/30, moderni kattokruunu, Gervasoni Ghost

Kaiken rymsteerauksen keskellä aloin yhtäkkiä ikävöidä valtavasti Paola Navonen Gervasonille suunnittelemaa Ghost-tuolia. Lastenhuoneen nurkassa suosikkini jäi vähän varjoon, joten kannoin hupputuolin olohuoneeseen osaksi oleskeluryhmää. Yllätyksesi täydennys ei tunnu tilassa ahtaalta, vaan tuoli istuukin maton reunalle hyvin. Toiselle laidalle, ikkunan alle, olen tilannut vaaleanbeigen howard-rahin.

Homevialaura, sisustus, koti, olohuone, avokeittiö, Flos 2097/30, moderni kattokruunu, Gervasoni Ghost

Siis tilaan, johon ei mielestäni alussa mahtunut edes sohvapöytä, olen nyt lisäämässä pöydän lisäksi nojatuolin ja rahin!

Homevialaura, sisustus, koti, olohuone, avokeittiö, Flos 2097/30, moderni kattokruunu

Huomaan, miten sisustamisessani korostuu nyt kodikkuuden tarve. Inspiroidun tällä hetkellä Kelly Hoppen -tyylistä ja Jenkkien itärannikon townhouse-kodeista. Sellaisista, joissa claireunderwoodit ja pearsonhardmanlaiset lukevat kirjaa viinilasi kädessä takkatulen edessä. Toki jo muuttaessa määrittelin tärkeimmäksi tavoitteeksi karsia edellisen kodin kovaa graafisuutta ja lisätä klassisen tyylin pehmeyttä, mutta silti olen itsekin hieman yllättynyt, miten runsaaksi vanha pelkistäjäminä on kotia täydentämässä. Toki valkoiset pinnat pitävät huolen riittävästä raikkaudesta. Sohvan päälle on myös porattu tauluhylly, mutta se ei näihin kuviin ehtinyt. Ensi kertaan, ystävät!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Upea valaisin, ottaa tilan haltuun ja on sopivalla tavalla näyttävä. Jään odottelemaan kuvia myös kun valaisemessa on valo päällä eli joskus marraskuun pimeydessä vasta varmaankin, onneksi siihen on aikaa,, nyt nautitaan luonnon valosta. Iloista Vappua!

  • Kiitos sanoistasi, Johanna! Nyt onkin tosiaan ihana vuodenaika siinä mielessä, että luonnonvalo riittää pitkälle. Lupaan toki jossain vaiheessa ottaa kuvia myös valon kanssa. Koskahan saamme aikaiseksi asennuttaa himmentimen, tällaiset asiat kun jäävät aina roikkumaan. ;) Räntäsateesta huolimatta oikein hauskaa vappua sinnekin!

   • Onko himmennin jo asennettu? ;) Ja onko ollut tunnelmallinen käytössä?
    Meillä sama lamppu nousemassa (ledeillä) ja himmentimen asennusta harkitsen.

    • No ei ole! Apua! Tässä kodissa on kaksi asiaa, jotka eivät tule koskaan näkemään päivänvaloa: patterinsuojien ja himmentäjän asentaminen. :D Nyt valoisimpaan vuodenaikaan meillä on tosi vähän kattolamput käytössä. Ehkä syksyllä saan itseäni niskasta kiinni. ;) Ihanaa viikonloppua!

  • Samaa mieltä Marian kanssa. Laskisin valaisinta aavistuksen, nyt näyttää hieman tasapainottomalta.
   Meillä saman valaisimin isompi versio kotona: valaisin luo upean dramaattisen tunnelman, kun roikkuu melko alhaalla 3,4 metriä korkeassa olohuoneessa!

   • Moi Maria ja Maisa! Asennutimme valaisimen itseäni viisaammilta saadulla ohjeella: valaisimen alareunan ja pöydän väliin pitäisi jäädä 80-100 cm tilaa. Meillä jää 80 cm, joten ainakaan säännön mukaan sitä ei olisi enää voinut alemmaksi laittaa. En tiedä, vääristävätkö valokuvat vai korkea kukkamaljakko, mutta ainakaan tilassa paikan päällä valaisin ei tunnu olevan liian korkealla. Toki nämä ovat makuasioita! Valaisin oli niin monen tunnin asennettava, että en ihan heti ala pyytää ketään uudestaan katonrajaan. :D Dramatiikka on ymmärrettävästi ihan erilainen tuollaisessa huonekorkeudessa muutenkin, meillä täytyy mennä tavallisten mittojen ehdoilla. :) Kiitos molemmille huomiosta! Katsotaan, jos jossain vaiheessa laskisimme valaisinta, kun muut remontit on tehty.

 2. Tuolin tuominen osaksi sohvaryhmää ja rahi tuovat tosiaan nimenomaan sitä kodikkuutta, vitsi miten kaunista teillä on! Valaisimesta nyt puhumattakaan. Minunkin pitäisi mennä teetättämään pellavainen laskosverho keittiön ikkunaan, olen alkanut harkita samaisen verhon teettämistä myös olohuoneeseen vastapäiseen ikkunaan, mutta tiedä sitten olisko se jo liikaa.
  Alan pian vakavasti harkita sinun tilaamistasi meille vastaamaan kysymyksiin verhoista ja eteisestä mielellään vielä kaikki siivousniksit mukana, koska olemme onnistuneet hankkimaan Boknäsin nojatuoliin supertahran, enkä saa sitä millään pois. Itse onnistuit niin loistavasti siinä mattoepisodissa :D
  Lastenhuonekin seisoo uutta Duktig-keittiötä lukuunottamatta koskemattomana. Onneksi työpäiviä on jäljellä ehkä 22 ja sitten saan lomailla lähes 10 viikkoa. Eiköhän täällä taas sitten jotain tapahdu.
  Kelly Hoppen ja Jenkkien itärannikon townhouset ovat tyyliltään olleet suosikkejani pitkään.

  Kivaa vappuviikonloppua!

  • Kiitos paljon, ihana kuulla! Voin kuvitella, että saat heti kiinni tarkoittamastani itärannikon kodikkuudesta, joka on kuitenkin todella kaukana perus yliampuvista jenkkikodista. Voi ei, miten harmillinen tahracase. Sain maton kahvitahran lopulta sappisaippualla pois ja lukijoiden vinkistä laitoin vielä etikkaakin. Oletko kokeillut kaikkia käsittelyjä ja moneen kertaan? Mahtavaa, että teille tuli jo Duktig. Jään odottamaan, tuunaatko köökkiä jotenkin. :) Meillä ajattelin maalata hiekanväriseksi sitten jossain vaiheessa kesällä, kun siihen saakka päästään. Aika hitaasti etenee täälläkin kaikki projektit, jos ei ole lomaa. Onpa ihanan ruhtinaallinen vapaapätkä tulossa! Jospa siihen mennessä loppuisi tuo räntäsadekin, voi terve! Siitäkin huolimatta samoin sinne kiitos, kivaa vappua!

 3. Minä jouduin toteamaan saman, kun etsin Flosille korvaajaa. Yksikään muu valaisin ei iskenyt samalla tavalla, kuin kyseinen kattokruunu. Siinä on sitä jotain. Ja myös minä haaveilen nimenomaan tuosta kromisesta versiosta. Se on vain niin ihana.
  Ja kuten sanoin edellisen postauksen kommentissa, tuo Ghost sopii todella hyvin olohuoneeseen. Se saa huoneen näyttämään paljon kotoisammalta.

  Ja kiitos instagramin puolella tulleista onnitteluista. Ne ovat todella paikallaan. :) Baby B on todella odotettu tulokas meidän perheeseen ja ajatus muutosta, sekä lastenhuoneen sisustamisesta lievittää hieman tätä valaisinkateutta. Nyt asuntorintamalla täytyy laittaa todella töpinäksi, sillä tämä kaksio jää meille hyvin pian pieneksi.

  • No eikö! Äkkiseltään sitä luulisi, että moderneissa kattokruunuissa löytyy, mutta valitettavasti aina joku tökki muotokielessä. Minusta Flosissa niin kaunista on se, kun sakarat harottavat ylös- eikä alaspäin, niin kuin monissa muissa. Sinäkin saat vielä varmasti haaveen toteutettua. Kiitos! On kyllä kiva, miten Ghost löysi uuden hyvän paikan vähän keskeisemmältä sijainnilta. Onnea tosiaan vielä, aivan ihana uutinen! Hyviä vointeja ja miten kiva, kun pääset vihdoin sitten sisustamaan lastenhuonetta. :)

  • Moi Paula! Sohvapöytä on BoConceptin Lugo, jota saa erilaisilla jaloilla ja pöytälevyillä. Klassikko juurikin ja suuri suosikkini. Ihana saada Ghost keskeisemmälle paikalle. Hyvää vappua!

 4. Kieltämättä arvailin, että saatatte kyseiseen valaisimeen päätyä :) Meillekin tuota joku ehdotteli, mutten tuntenut sitä omakseni. Yhdyn yllä oleviin kommentteihin valaisimen hienoisesta laskemisesta. Maljakko kukkineen ei oikein mahdu sopuisasti minun silmissäni tuohon, molemmat kun ovat kovin näyttäviä ja kookkaita. Antaisin täyden huomion valaisimelle ja pitäisin pöydän tyhjänä tai laittaisin sille vain joitain matalia esineitä. On muuten jännä, miten usein näen sisustuspäätöksiä tehdessäni vasta valokuvista asiat selkeästi! Livenä kaikki voi näyttää silmään hyvältä, mutta kuvasta sitten huomaankin, että jokin kohta kaipaa viilaamista. Monta sisustuspäätöstä olen tehnyt vasta valokuvattuani ne. Sama pätee muuten asuihin. Upeasti kyllä alkaa rakentua kasaan teidän sisustus <3

  • Kiitos huomiosta! Kukista ei kannata välittää. Ne seilaavat meillä missä milloinkin, useimmiten käytännön syistä keittiöntasolla ikkunan edessä, vaikka nyt nostin ne pöydälle sen kummemmin asiaa ajattelematta. :) Juuri tuossa edellisille vastasinkin, että määritimme valaisimen korkeuden oppimallani periaatteella, että valaisimen alareunan ja pöydän väliin tulisi jäädä 80-100 cm, meillä jää minimi 80 cm, eli sen mukaan valaisimen ei kuuluisi olla alempana. Mutta toki arvostan mielipiteitä ja mietin, onko korkeus sitten kuitenkin väärä, kun se teillä pistää silmään. Nyt meillä on niin paljon muutostöitä jonossa ja koko piha täysin aloittamatta, että ainakaan heti emme lähde korjauttamaan korkeutta sähkömiehellä, mutta ehkä myöhemmin. Olen kanssasi ihan samaa mieltä, että valokuvista näkee monen oman kodin sisustusratkaisun uusin silmin, mistä on välillä paljon apua päätöksen teossa. :)

   • Heh, oli pakko rynnätä mittaamaan paljonko meillä jää pöydän ja valaisimen väliin tilaa kun en tuollaista nyrkkisääntöä muistanut; 76cm! Ihan silmämääräisesti on katsottu ja mittasuhteet toki erilaiset kun meillä tosi korkea katto. Mutta passeli korkeus ollut meille, lamppu valaisee pöytää eikä killu jossain taivaissa. Nämä on taas näitä juttuja, mitä voi viilailla loputtomiin :)

 5. Olet muistaakseni joskus valitellut tilanpuutetta tai että joku juttu ei mahdu teille. Mielestäni kuvissa näyttää väljältä, johtuneeko valkoisuudesta vai huonekalujen ja sisustuksen selkeydestä. Mielestäni aivan hyvin olisi mahtunut isompi pöytälevy pöytään, eli istuimet kuudelle. Nyt pöytä on pelkkiä jalkoja, niinkuin liian pieni hattu päässä? Tottakai nämä ovat makuasioita ja jokainen sisustaa oman mielensä mukaan kotinsa.

  • Moi Merja, kiitos kommentistasi! Tilanpuutetta en ole koskaan valitellut, mahdumme tähän kotiin kaikkine tavaroinemme hyvin, mutta olen totta tosiaan vääristyneesti ajatellut, ettei olohuoneen tilaan sopisi esimerkiksi sohvapöytää, vaikka tottahan toki se sopii. Onni on sisustussuunnittelijaystävä, joka sanoo suorat sanat silloin, kun itsellä katkeaa kaikessa muuttoväsymyksessä ajatus. :) Ruokapöytä ei valitettavasti voisi olla tuumaakaan isompi. Meillä on yksivuotias perheenjäsen, jonka syöttötuoli tuo 70 cm lisää pöydän päätyyn (joskus vain haluan kuvata sisustuskuvia ilman syöttötuolia, niin itse asia tulee paremmin esille). Sivussa on lisäksi lastenhuoneen ovi, jonne täytyy päästä kulkemaan. Kun asuu lapsiperheenä 70-neliöisessä kolmiossa, on kompromisseja tehtävä. Mutta kuten sanoit, pääsia on tietysti asukkaiden tyytyväisyys ja me olemme oikein onnellisia vähän pienemmälläkin pöydällä. :)

 6. Tuo valaisin sopii niin hyvin teille! Antaa täydellisesti sellaisen wau-efektin. <3 Itselläkin Flos on korkealla lempparilistalla, mutta hyvä tietää että käänsit joka kiven etsiessäsi sille edullisempaa vastinetta, nyt tiedän että suosiolla kannattaa vain alkaa säästämään jos upeasta modernista kattokruunusta haaveilee. :)

  Beige howard-rahi kuulostaa loistavalta lisäykseltä olkkariin, voin jo niin nähdä sen tuossa! Uuden kodin kanssa taitaa aina olla niin, että se sisustus lisääntyy pikku hiljaa kerroksittain, asuntoa kun pitää asua ja hengittää hetki muuton jälkeen, että tietää mitä sinne tarvitaan sopivan kotoisuusasteen saavuttamiseksi. Allekirjoitan myös tyylikaipuusi, täälläkin on meneillään hyvin klassinen kausi ja kun vihdoin ostettiin asunto, pitää olla suorastaan varovainen etten villiinny liikaa koristelistojen ja pönöttävien huonekalujen käytössä..:D Kirjastosta lainattu Hoppenin teos on ainakin hiirenkorville luettu, niin ihanasti tyyli hallussa sillä naisella!

  Ps. kiitos ihanasta kommentista edellliseen viestiini! Ehdottomasti iso peukku sille, että vähemmän töitä, enemmän elämää! (sitäpaitsi vaikka tulot vähän pienenevät, progressiivinen verotuksemme huolehtii siitä, että se oikeasti on jopa kannattavaa…:D) Hyvät vaput sinnepäin, säästä huolimatta!

  • Ihana kommentti, kiitos paljon Minna! Yllätyin itsekin, miten pieni modernien kattokruunujen valikoima markkinoilla on. Osa malleista oli kyllä kivoja, mutta omaan makuuni liian kovan kulmikkaita ja graafisia, kun Flosissa viehättää nimenomaan roikkuvien johtojen aikaansaama pyöreys, pehmeys ja rentous. Ja toki kyseessä on klassikko, joka kestää aikaa, ja jonka arvo säilyy. Kuten sanotaan: buy the best and you’ll only cry once. ;) Luotan täysin makuusi, joten ihana kuulla, että koet valaisimen ja tulevan howard-rahin sopivan meille. No juuri näin, kodissa on ehdottomasti asuttava hetki ennen kuin päätökset kirkastuvat. Ja usein myös päätöksen tekemistä edeltää se, että joku muu osa-alue on valmistunut ensin. Esimerkiksi kattokruunun kohdalla halusin uuden ruokapöydän paikoilleen ennen kuin tilasin valaisimen sen ylle.

   Hei ihan mielettömästi onnea asuntokaupoista! Onpa tosi jännää ja ihanaa. En malta odottaa lisää raporttia kohteesta ja sisustussuunnitelmista. :) Aurinkoista viikonloppua!

 7. Juurikin tuo Flos on suosikkivalaisimeni, mutta olen luullut ettei asuntomme huonekorkeus riitä kyseisellä valaisimelle (kun kaikki kuvat ovat aina jostain ihanista vanhoista kerrostaloista tms). Tuo näyttää tosi hyvälle teillä! (mikä teillä on huonekorkeus? 80-luvun talossa ei varmaankaan lähellä neljää metriä ;-)
  Muutenkin asuntonne on todella, todella kaunis!

  • Moi Anni! Aivan sama tilanne. En oikein edes pitänyt Flosia ensin vaihtoehtona, kun automaattisesti ajattelin sen sopivan pelkästään upeisiin vanhoihin kerrostalohuoneistoihin, koska niitä kuvia eniten näkee. Mutta minustakin Flos sopii loppujen lopuksi oikein hyvin myös “tavalliseen” kotiin, joten ei muuta kuin pohtimaan samaa teillekin. Kasarikotimme huonekorkeus on noin 245 cm, eli ihan pikkaisen jää siitä neljästä metristä. ;) Kiitos paljon kauniista kehuista, ilahduin niistä kovasti!

 8. Heippa!

  Kommentoin tätä postausta nyt “hieman” jälkikäteen, mutta olet ainoa keneltä löysin selviä kuvia myös kyseisen lampun kiinnityksestä. Meille tuli sama valaisin taloon, joskaan kattoon asti se ei ole vielä päätynyt juurikin aiemmissa kommenteissa mainitsemastasi “monen tunnin kiinnityksestä” johtuen. Meilläkin valaisimen paikkaa täytyisi hieman vaihtaa, sillä katossa oleva rasia ei nyt aivan osu kohdilleen.

  Kysymykseni kuuluvatkin, että palkkasitteko ihan jonkun ulkopuolisen laittajan/asentajan vai hoituuko lampun paikan vaihto kotikonstein? Ja mitä lampun suojakuvun alta löytyy, ihan normaali koukku vaiko uudelleen ohjattu pistoke?
  Kaikki neuvot, ohjeet ja oma kokemus olisi nyt kultaakin kalliimpaa.

  Täytyy sanoa, että tämä lamppu tuottaa päänvaivaa ja harmaita hiuksia enemmän kuin tarvitsisi.😩
  Toivottavasti lopputulos on palkitseva ja siisti.

  • Moikka! Meillä oli apuna ei-päivittäin asennuksia tekevä eikä tätä lamppua koskaan ennen asentanut sähköinsinööri. Siltikin asennuksessa meni monta tuntia. Toki työkseen asennuksia tekevä sähkömies saattaa selviytyä hommasta nopeammin. Joka tapauksessa ulkoistaisin ehdottomasti asennuksen, niin kinkkinen tapaus valaisin on ja sähkötyöt tietysti muutenkin ammattitaitoa vaativia. Mutta on se sen arvoinenkin. :)

   Meiltä kuvun alta ei löydy kumpaakaan, vaan valaisin on porattu valaisimen mukana tulleella osalla kattoon, josta johto jatkaa matkaansa varsinaiseen pistorasiaan. Minusta pieni pätkä roikkuvaa johtoa ei ole yhtään häiritsevä seikka, vaan valaisimen luonteeseen sopiva yksityiskohta. Uskon, että saatte teillekin valaisimen siististi kattoon, vaikka paikka ei ole tismalleen pistorasian kohdalla. Tsemppiä projektiin ja onnea kauniista valaisinhankinnasta, lopputulos on varmasti vaivan väärti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue