Esittelyssä kylpyhuone ja sauna ensi kertaa

Homevialaura, kylpyhuone, sauna

Kalenteri kertoo, että meillä tulee näin kuunvaihteessa tismalleen puoli vuotta uudessa kodissa täyteen. Nyt alkaa olla korkea aika raottaa ovea myös kylpyhuoneeseen. Muutamat teistä siitä ovat kyselleetkin, kiitos kärsivällisyydestä!

Homevialaura, kylpyhuone, sauna

Tässä kodissa kylpyhuone ja wc ovat, meille ensimmäistä kertaa, erikseen. Aikaisemmin en ymmärtänyt, mikä ratkaisussa nyt on niin käytännöllistä – eikö käytännöllisempää ole nimenomaan saada kaikki asiat hoidettua kerralla? – mutta nykyään huomaan erillisten tilojen hyödyn, kun perheenjäsenet voivat suorittaa samaan aikaan eri toimintoja.

Homevialaura, kylpyhuone, sauna

Kylpyhuone on remontoitu vain parisen vuotta sitten edellisten asukkaiden toimesta, mikä tässä elämäntilanteessa oli plussa asuntokauppoja tehdessä. Pääsimme asteen helpommalla, kun muuton yhteyteen jäi ”vain” keittiö- ja lattiaremontti. Onni on suomalainen yleismaku: meidän onneksemme tässäkin kylpyhuoneessa oltiin menty valkoisen ja harmaan yhdistelmällä.

Homevialaura, kylpyhuone, sauna

Lattiaan tosin kaavailemme pientä päivitystä. Tyypillinen 10×10-laatta aiheutti puhtaanapidollisia haasteita jo edellisessä kodissa, ja toiseksi tämän kodin laatta taittaa häiritsevästi siniseen. Suunnitelmamme on laitatuttaa lattialle harmaa mikrosementti, kun se kerran onnistuu suoraan laattojen päälle tuoreen vesieristyksen takia. Isot valkoiset seinälaatat pidämme mieluusti niin budjetin kuin valoisuudenkin nimissä.

Homevialaura, kylpyhuone, sauna

Alussa suunnittelin myös saunan maalaamista mustaksi, sillä tummissa saunoissa on omanlaisensa mystisen rauhoittava tunnelma, ja koska vaalea puu jää hyvin irralliseksi suhteessa muuhun sisustukseemme. Aloin kuitenkin kuunnella muiden hyviä huomioita. Ensinnäkin lauteiden maalausurakka rakoineen olisi piinaava, ja mitä jos lopputulos näyttäisikin epämääräiseltä savusaunalta 80-luvun rivarissa? Uudet puulauteet ovat niin viimeisen päälle siistissä kunnossa, että niitä olisi sääli lähteä riskillä sutimaan, ja oikeastihan vaaleapuinen sauna on todella kaunis, oikean harmaan lattian kanssa myöhemmin vielä kauniimpi.

Homevialaura, kylpyhuone, sauna

Ainoa muutos, jonka olemme kylpyhuoneeseen tähän mennessä tehneet, on lisäkaapisto pyykille. Allaskaapissa oli valmiina yksi pyykkikori, mutta tarvitsimme kipeästi kaksi lisää. Se ei osoittautunutkaan helpoksi tehtäväksi, sillä korkeaa pyykkikaappia tilaan ei mahtunut, mutta emme halunneet pyykkejä avoimiin koreihinkaan. Lopulta tärppäsi, kun löysimme Byggmaxista seinään kiinnitettävän Cersanit Nano -pyykkikaapin korkeakiiltoisen valkoisena. Kaksi niitä vierekkäin antaa myös kivan tason pientavaralle. Vedin ei meitä miellyttänyt, mutta onni onnettomuudessa, sillä kaapisto toimii melkein parhaiten vetimettömän vähäeleisenä.

Homevialaura, kylpyhuone, sauna

Yksityiskohdista puheen ollen pyyhkeissä pitäydyn tällä hetkellä mustavalkoisuudessa lattian haastavan harmaan takia. Kylpypyyhkeinä meillä on Missonin klassikkosiksakit, joihin en trendin hiipumisesta huolimatta ole kyllästynyt, ja käsipyyhkeinä blogin kautta saadut mustat Balmuir Lugano-pyyhkeet. Samoin pidän kylpyhuoneessa aina jotain tuoksullisista: huonetuoksun, huonesprayn tai tuoksukynttilän. Sekä hortensia että orkidea ovat Maison Helsingistä. Luonnonvalottomassa tilassa aidonnäköiset ja laadukkaat silkkikukat ovat erityisen omiaan, vaikka hyödynnän niitä kyllä muissakin huoneissa.

Homevialaura, kylpyhuone, sauna

Home span glamourista todellisuuteen, vaipanvaihtopiste on meillä edelleen DIY-henkeen pyykinpesukoneen päällä, niin kuin edellisessäkin kodissa. Vessaa en kuvanut tähän hätään, mutta se noudattaa täysin samaa linjaa laattoineen ja kalusteineen. Nyt lähden keittämään yömyssyksi teetä, rentouttavaa iltaa!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Voin suositella lauteisiin Supi-saunavahaa. Se antaa suojan lisäksi kauniin vaalean värin ja kerroksia lisäämällä voi vaikuttaa vaaleusasteeseen. Meillä on muistaakseni käsitelty kahdesti ja vaalea puu on todella kaunis. Lauteet ovat haapaa.
  Yllätyin, että pidät ‘ei-aidoista’ kukista. Toki pimeähkö tila on haastava aina. Itse pidän yleensä isommasta kimpusta leikkaamaani muutamaa kukkaa pienessä maljakossa kylpyhuoneessa. Esim. jos ruusukimpun kukista joku meinaa nuukahtaa, saa sen vielä yleensä pelastettua leikkaamalla ihan lyhyeksi ja laittamalla lämpimään veteen.

  • Moi Maria! Kiitos Supi-saunavahavinkistä! Se tulikin ensimmäisenä mieleen saunan käsittelytuotteista, mutta omaa kokemusta minulla ei siitä ole. Niin, voisihan vahalla koittaa vaikuttaa myös toisinpäin: tehdä saunasta vielä asteen vaaleamman ja raikkaamman. Mitäköhän puuta meidän lauteemme ovat? Sen verran noviisi olen näissä asioissa, etten tiedä ja muista, mutta voisin kuvitella saunoja tehtävän lähtökohtaisesti tietystä puulajista.

   Ymmärrän ihmetyksesi oikeastaan ihan hyvin! En itsekään tiedä sanoisinko, että pidän silkkikukista, mutta olen oppinut hyväksymään ne. Ideaalitilanteessa kodissa kukoistaisivat tietenkin pelkästään aidot kukat – lähtökohtaisesti olen totta kai niiden puolestapuhuja – mutta olen oppinut ymmärtämään silkkikukkienkin arvon. Haluan, että kodissamme on aina valkoisia kukkia, ja siihen silkkikukat tarjoavat omanlaisensa ratkaisun paitsi pimeään kylpyhuoneeseen myös muihin tiloihin. En nimittäin asioi säännöllisesti hyvän kukkakaupan lähellä ja toiseksi olen liian monta kertaa pettynyt kukkakauppakimppuun. Esimerkiksi juuri hortensian kohdalla minulla on arvokas kimppu kuollut jo seuraavana aamuna muutamaankin kertaan, mikä on oikeasti todella harmillista paitsi rahanmenon suhteen myös muutenkin pettymyksenä. Nykyään ostan aitoja kukkia täydennykseksi silloin, kun on jotain erityistä tai silloin, kun sopivat osuvat kohdalle. Eli en ajattele asiaa joko–tai-kysymyksenä, vaan sekä–että-vaihtoehtona. Tuo on hyvä vinkki! Samoin pelastan nuupahtaneesta kimpuista pieniä asetelmia. :)

 2. Lattialaatat vaihtaisin minäkin. ? Näyttävät nimittäin aivan sinisiltä näin kuvissa. Henkilökohtaisesti olisin kyllä onnellinen missä tahansa muussa kylpyhuoneessa kuin omassamme, joka on edelleen aivan hirveä. No jos seuraavassa asunnossa olisi edes siedettävä. Ja Hitsi nuo silkkikukat ovat kauniita ja juuri kylpyhuonetta soittamaan ne ovat ihan omiaan. Meidän kylppäriä eivät tosin pelasta edes silkkikukat.

  • Kiitos rehellisyydestä, amen! Yleensä aina, kun teen sisustuspäätöksiä, katson tilaa kahdelta kantilta: tietysti paikan päällä mutta myös valokuvista. Jos molempien mukaan joku asia kaipaa muutosta, silloin se sitä todella kaipaa. Ja kyllä, näissä kuvissa oikein korostuu sinisyys, mikä vain omalta osaltaan vahvistaa päätöstä, että jos kotimme vielä jotain pikkuremppaa kaipaa, on se mikrosementti kylpyhuoneen ja vessan lattiaan. Ymmärrän todella hyvin! Asuntoilmoituksia paljon selanneena kylpyhuone on aika monissa kodissa murheenkryyni. Vaikka suomalainen yleismaku tosiaan on harmaat kymppikertaakymppilaatat lattialla ja isot valkoiset laatat seinällä, niin paljon on tietysti kohteita, joissa märkätilat ovat jääneet vuosikymmenten taakse, tai joissa niihin on tehty aika erikoisia valintoja. Tietysti kylpyhuone on siitä armollinen, että sitä ei tule tuijotettua koko aikaa, kuten vaikka avokeittiötä, mutta onhan sekin sitten loppujen lopuksi kiva saada kuntoon. Pidetään peukkuja seuraavan kotinne kohdalla!

 3. Lauteet tehdään yleensä puusta, joka ei kuumene – leppä, haapa, kuusi ja ulkomaisista puulajeista viljelty apassi ovat yleisiä materiaaleja. Ne ovat kaikki lähtökohtaisesti aika vaaleita. En ihan erota kuvista lauteita tarkasti, mutta voisiko teidän lauteissa olla jonkinlainen lämpökäsittely pinnassa (se usein tehdään lauteille kestävyyden lisäämiseksi)? Leppä on käsittääkseni suosituin laudemateriaali Suomessa tällä hetkellä. Isäni oli puualalla lähes 50 vuotta, joten kaikenlaista puutietoutta on tarttunut matkaan… Halkojen hakkaamisen lisäksi en sitten kyllä osaa siitä puusta mitään tehdä!

  • Kiitos avusta, aivan! Kotimaisista jokin se varmasti on, varmaankin juuri leppä. Ettei olisi joku sanonut minulle saunan puulajia, mutta arvaa, jäikö se mieleen. No se vahvistuu varmasti. :) Lämpökäsittelystä en itse asiassa tiedä. Jäi muuten tässä kaikessa tohinassa hehkutettua sitä, miten ihanaa on omistaa sauna ensimmäistä kertaa elämässä. On se rentoutumisena omaa luokkaansa. Vau, kunnioitettava ura perinteisellä alalla. Voin vain kuvitella, mikä määrä puutietoutta tuona aikana on kertynyt ja myös siirtynyt isältä tyttärelle. Vaikka toteutus sitten jäisikin puolitiehen. ;)

 4. Olen itse varmaan värisokea kun lattialaatat näyttää mielestäni ihan vaan harmailta :D Kaunis kylppäri jokatapauksessa ja tila on käytetty hyvin, kivat noi kapeat kaapistot tuomaan lisää säilytystilaa! Meillä on juuri alkamassa kylppäriremppa meidän todella pieneen kylpyhuoneeseen ja siinä kyllä aiheuttaa omat murheensa se että miten kaikki tarvittavat jutut saa sinne mahtumaan järkevästi!

  • Heh! Et ole värisokea, harmaahan se on. Mutta sinertävä. :D On oikeasti totta, että ihmiset kokevat sävyt eri tavalla, ja toiseksi laite ja näyttö saattaa vaikuttaa paljonkin värien toistumiseen. :) Myönnän, että olen aika neuroottinen, mitä tulee kodin harmaisiin. Vaatteissa on helppo onnistua meleeratulla harmaalla, mutta sisustamisessa tuntuu, että harmaa taittaa aina siniseen, vihreään tai liilaan. Eikä sinertävyys ole lattian ainoa ongelma. Koen sen todella levottomaksi, kun harmaa on sävyltään liukuvaa ja vaalea saumalaasti vielä paistaa väleistä. Siksi uskon, että kylpyhuoneeseen tulee todella paljon harmonisempi tunnelma yhtenäisen mikrosementtilattian ansiosta. Onneksi sen voi laittaa laattojen päälle, koko kylppäriä emme tietenkään raaskisi repiä auki. Ymmärrän niin hyvin! Käytin todella paljon aikaa pelkästään näiden pyykkikaappien etsimiseen, joten tiedän, mitä tarkoitat. Siinä on tosiaan käännettävä koko internet ympäri, että löytää ne kyseiseen tilaan optimoidut ratkaisut. Edellisessä kodissa muuten säilytimme pyykkejä yleissäilytyspaikkana toimivassa vaatehuoneessa siistissä arkussa, joten minusta pyykkien sijoittaminen muualle kuin kylpyhuoneeseen kannattaa myös tarpeen mukaan pitää vaihtoehtona, jos tila loppuu kesken. :) Paljon tsemppiä remppaan ja suunnitteluun!

 5. Kaunis kylpyhuone<3 saa oikaista, jos olen väärässä mutta eikö nuo kylpyhuoneen pienet lattialaatat yleensä ole tarkoituksella pienet ? Helpompi tehdä kaadot lattiaan ?:-)

  Ps. Silkkikukkien himohamstraaja ilmottautuu <3

  • Kiitos paljon! Vaikka kylpyhuone ei olekaan meidän remontoima ja kaavailemme pientä päivitystä, niin mekin kyllä pidämme tilasta, jonka on yksityiskohdilla saanut vielä enemmän omannaköiseksi, ja jossa toiminnot ovat nyt sijoitettu tosi hyvin. :) Olet ihan oikeassa! Juuri kaadoista johtuen kylppärin lattialla näkee enemmän pientä kuin isoa laattaa. Isokin onnistuu, mutta silloin asennus vaatii Unidrain-lattiakaivon. Silkkikimput ovat kyllä toimiva vaihtoehto täydentämään oikeita kukkia. Ainakin jotain kukkia on sitten kotona aina. :)

 6. Voisiko silti saada jossain vaiheessa kuvia myös wc-tiloista? Nämä katsauksesi ovat niin tyylikkäitä, hyvin rakennettuja ja inspiroivia paketteja vähemmän sisustamiseen perehtyneelle to be -remointoijalle.

  Kiitos!
  Susanna

  • Tietysti onnistuu, kiitos postaustoiveesta! Ja kiitos paljon ilahduttavista sanoistasi! Yritän juuri tämäntyyppisissä postauksissa tuoda aina hyvin esille ei pelkästään sitä, mitä olemme valinneet, vaan miksi. Teidän lukijoiden kanssa on sitten niin kätevä vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia – opin samalla lisää itsekin. Jos jotain, niin remontoiminen on kyllä ikuista oppimista (välillä myös kantapään kautta), niin ihana kuulla, jos voin omalta osaltani antaa vinkkejä. :)

 7. Tuohon pyykkikaappien päälle sopisi hyvin vielä joku taso, vaikka 20mm marmorikansi. Kylppärinne on kyllä ajattoman kaunis!

  • Onpa hyvä idea, kiitos! Silloin sauma peittyisi ja kaapistosta tulisi vielä viimeistellympi. Olenkin kaivannut marmoria kylpyhuoneeseen ja miettinyt tasolle marmoritarjotinta, mutta kansi olisi vielä näyttävämpi. Ainoastaan mietin, kestääköhän seinässä kiinni oleva kaapisto kiven painoa, hmm. Täytyy katsoa tätä, kun olemme saaneet mikrosementin ensin paikoilleen. :) Kiitos vielä, ihana jos pidät!

 8. Hei, onneksi päädytte pitämään kauniin vaalean saunnanne, siis lauteet. Meillä melkein uusi sauna käsiteltiin yönmustaksi. Ja, mitä tapahtuikaan. Nyt parin vuoden kuluttua vähän kulahtaneena, vaaleat kohdat pilkistelevät joka puolelta ikävästi ja muutenkin se on susisynkkä. Vaaleaksi sitä enää ei saa, muuten kuin uusimalla koko lauteet. Voi itku.

  • Olen tosi pahoillani, niin harmillista kuulla. :( Mutta kiitos kovasti, kun joit kokemuksesi! Nyt tiedän, että en ala missään mielenhäiriössäkään havitella uudestaan tummaa saunaa, kun siinä oikeasti voi käydä juuri noin. Ja sepä se, kun käsittelyä ei saa tekemättömäksi, niin ehdottomasti parempi olla ottamatta riskiä tässä asiassa. Valitettavasti tiedän omastakin kokemuksesta, kuinka osa asioista näemmä vaan täytyy oppia kantapään kautta jonkun universumien lakien mukaan. Ei mene koskaan remppaaminen täysin putkeen. Onneksi täällä pystyy jakamaan tietoutta, niin ei ainakaan toisteta enää toistemme virheitä. :) Mukavia löylyjä kaikesta huolimatta, Merja!

 9. Nuo pyyhkeet on tosi nätit ja tuo kivasti särmää “perus” kylppäriin! :)

  Minä kärsin edellisessä kodissa melkein 5 vuotta I H A N kamalassa kylpärissä ja nyt olin niin onnellinen kuin sain remontoida uuden kodin kylppärin ihan alusta asti! Miksi niin usein kylppärit vaativatkin remonttia? ja kuka keksi kaakeliboardin 80-luvulla?

  Täältä löytyy blogin alussa otettuja kuvia (täytyy mainita se, koska nyt ottaisin paljon paremmat :DD) https://st-black.blogspot.fi/2016/09/bathroom-renovation.html

  • Kiitos, Essi! Olen samaa mieltä, särmää nimenomaan. :) Vaikka olen muuten huono käyttämään kuoseja, niin Missonin siksakit toimivat pyyhkeissä tosi kivasti. Kun muu on simppeliä, tuo eläväinen kuosi potkua ja ryhtiä tilaan. Kerrassaan upea kylppäri, onnittelut onnistuneesta lopputuloksesta! (Kylppärien kuvaaminen ON hirveää ja ehkä yksi syy, miksi panttasin postauksen tekemistä puoli vuotta). ;) Hieno valinta lattialaatoiksi! Tuota juuri meinaan, että on harmaita laattoja ja on harmaita laattoja. Teillä on sopii saumauskin saumattomasti (heh) laattoihin, mikä on minusta tärkeä osa viimeisteltyä lopputulosta. Uskon todellakin, että osaat arvostaa itse suunniteltua tilaa erityisesti viiden vuoden jälkeen. Kaakeliboordit, nam! On muuten tullut nähtyä näinä asunnonetsintävuosina myös 2010-luvulla remontoitu kylppäri sinisellä delfiiniboordilla. :D

   • Oh my, mä näen ne delfiinit sieluni silmin :’D ollaan itekin tosi tyytyväisiä noihin laattoihin, just sellanen hyvä HARMAA harmaa joka on vielä kiva jalan alla :)

 10. Kaunista, mutta kysyisin, miksi kylpyhuoneessa pitää olla pyykkikori? Meillä ainakin pyykkikorit ovat kunkin perheenjäsenen omassa makuuhuoneessa. Niissä on enemmän tilaa kauniille korille, jonka ei edes tarvitse näyttää pyykkikorilta;) Pitääpä tehdä meiltä tällainen “pyykkikoripostaus”.

  • Kiitos, Paula! Ei tietenkään tarvitse olla kylpyhuoneessa minunkaan mielestäni. :) Unohdin perustella sen tekstistä, mutta aikaisemmassa kommentissa juuri kirjoitin, miten meillä toimi vanhassa kodissa erinomaisesti ratkaisu, jossa (yleissäilytystilana) toimivassa vaatehuoneessa oli kaunis puinen arkku ja sen sisällä korit erivärisille pyykeille. Tässäkin kodissa mietin asiaa todella luovasti “outside the box”, mutta tulin joka pähkäilyn päätteeksi siihen, että tässä (säilytystilaltaan haasteellisemmassa) kodissa ei muuta paikkaa pyykille ole kuin kylpyhuone. Ja onneksi niin, sillä ratkaisu onnistui mielestäni lopulta pitkän etsimisen päätteeksi hyvin siinä mielessä, että pyykkikaapit melkeinpä vain paransivat kylpyhuonetta sisustuksellisesti tekemättä tilasta kuitenkaan yhtään sen ahtaampaa. Henkilökohtaisesti en pitäisi siitä, että likapyykkejä on useammassa huoneessa (saan huonoja feng shui -viboja ihmeellisistä asioista), vaan meillä toimii juuri tämä keskitetty lajittelu yhteen paikkaan, suoraan värien mukaan kolmeen koriin. (Ja jos nyt totta puhutaan, niin onhan se kätevää nostaa vaatekasa suoraan viereiseen koneeseen verrattuna aikaisempaan kantamiseen.) Mutta kiitos ideasta! Uskon, että teidän malli toimii paitsi teillä niin monessa muussa perheessä. Jos en väärin muista äitikollegojen juttuja, niin tämäntyyppinen malli saattaa myös olla ainoa realistinen tapa saada vanhempi lapsi tai teini lajittelemaan itse vaatteensa, kun kori on suoraan siinä omassa huoneessa. ;)

   • Laura, juuri näin. Kun lapset on hieman isompia, päätyy likapyykki ainakin 50 %:sesti pyykkikoriin kun se on käden ulottuvilla. Ja toisekseen kun meillä on esim. kaksi lasta ja kaksi aikuista pitäisi pyykkikorin olla jättisuuri jotta kaikkien pyykit menisivät yhteen tai kahteen koriin. Lisäksi ehkä pitää itsekin katsoa peiliin kun olen opettanut lapset vaihtamaan vaatteita puhtaisiin niin usein, että meillä pyykkimäärä on ihan mahdoton:)

 11. Supi-saunavahasta on minullakin hyviä kokemuksia. Käsittelin 80-luvun lopulta olevat kellastuneet mäntypaneeliset saunanseinät ja laipion harmaalla saunavahalla, muistaakseni kolmeen kertaan. Ensimmäisen käsittelyn jälkeen tulos oli kirjava ja muistan miettineeni, että pitääköhän sittenkin uusia koko panelointi mutta lisäkerrat tasoittivat tilanteen ja olin tulokseen oikein tyytyväinen. Saunavaha on “litkua”, lattia (ja lauteet, jos ovat paikoillaan) pitää suojata erittäin hyvin. Samassa yhteydessä meillä uusittiin lauteet ja ne käsittelin valkoisella saunavahalla, ja ovat säilyneet oikein hyvin.

  • Moi Heli ja kiitos kokemuksista! Tosi kiva kuulla, että saitte Supilla mieluisen lopputuloksen. Jos meillä olisi sama lähtökohta, eli parhaat päivänsä nähnyt kellastunut sauna, en epäröisi hetkeäkään tehdä kuten sinä, ja lähteä käsittelemään lauteita riskistä huolimatta. Sen sijaan nyt kun saunamme on uudehko ja lauteet erittäin hyväkuntoiset, taidan jättää käsittelyn kokonaan tekemättä. Ellei sauna sitten myöhemmin kaipaa pientä freesausta. Sinun ja muutaman muunkin mainitsema valkoinen saunavaha olisi siinä tapauksessa ehkä vielä tummaa varmempi, raikkaampi ja riskittömämpi valinta. Sitä en olisi tullut itse ajatelleeksi, joten kiitos vielä! (Rasti seinään: ensimmäinen kerta, kun minä en ajatellut valkoista). ;)

 12. Ihana nähdä kuvia myös “ei teidän remppaamista”-huoneista. Lattia tosiaan on siniseen taittuva mutta onneksi tarpeeksi neutraali kuitenkin niin sen kanssa ehtii miettimään hyviä vaihtoehtoja miten korjata tilanne.

  Jos saunan haluaa käsitellä niin järkevää se on tehdä joko ennen asennusta, jotta paneelit/lauteet saa kauttaaltaan käsiteltyä elämisen takia. Tai sitten vanhat lauteet/paneelit, joissa ei ole erityistä käsittelyä päällä (toki onnistuu käsiteltyykin mutta pohjatyötä enemmän ja riskit epäonnistumiselle kasvaa), tällöin eläminen paneeleissa on todennäköisesti jo tapahtunut.

  Me käsiteltiin pari vuotta sitten 10 vuotta vanha sauna Bloomin puuvahalla mustaksi (virallisesti hiilenharmaa) ja emme ole katuneet. Lauteet tosin olivat parhaat päivänsä nähneet ja turhan massiiviset tilaan niin ne uusittiin kokonaan samalla. Musta seinissä toimii hyvin jos haluaa hämärän sopukan pienestä saunasta tai on iso sauna isoilla ikkunoilla/lasiseinillä, jolloin tilan tuntua ja valoisuutta löytyy vaikka onkin tummat pinnat. Toki meillä lauteiden runko on musta ja lauteet itsessään vaaleat kuusilankut (kuultovalkoisella käsittelyllä, jota alkuun epäilin sopiiko) eli ei täysin musta sauna ja todella meidän mieleen. Supi-saunavahaa hankimme alkuun mutta koemaalaamisen jälkeen totesimme että suositeltu määrä käsittelykertoja ei tuo tarpeeksi peittoa ja tummaa lopputulosta. Tämän takia päädyimme uudestaan rautakauppaan ja löysimme tuon Bloomin. Joka muuten sopii myös lasten huonekaluihin ja leluihin, eli on turvallinen käyttää lapsiperheissä.

  Tulipas pitkä sepustus, mutta ihanan näköistä (ja teidän näköistä) myös täälläkin.

  • Tosi kiva kuulla! Itse asiassa minustakin oli kyllä kiva vihdosta viimein näyttää kotimme loputkin kulmat. Ja kuten sanottu, olemme onneksi todella tyytyväisiä edellisten asukkaiden valintoihin! Lattiankin kanssa voi täysin ongelmitta elää siihen asti, kunnes saamme aikaiseksi laitatuttaa mikrosementtiä, ja vaikka pidempäänkin, jos tilanne olisi toinen. Tässä kodissa remontoimme hieman tavallista herkemmällä kädellä, kun pihistimme neliöistä. :)

   Kiitos vahvistuksesta, juuri näin ajattelinkin saunan remontoimisesta! Että käsittely olisi hyvä tehdä nimenomaan ennen asennusta. Pelkkä ajatuskin siitä, että jo asennettujen lauteiden jokainen pienikin väli pitäisi käsitellä moneen kertaan, nostaa hikikarpaloita otsalle. Toisaalta urakkaan tulisi ehkä silti lähdettyä, jos sauna olisi huonossa kunnossa. Vanhat tai kellertävät lauteet käsittelisin ehdottomasti joksikin, tummaksi tai sitten monen hyvästä vinkistä valkoiseksi. Kaunis sauna voi syntyä niin monella eri tavalla, modernit lasiset seinät ovat muuten mielettömän upea kontrasti puulle. :) Bloom on minulle uusi tuttavuus. Hyvä tietää, kiitos mainiosta vinkistä!

 13. Hei, käsittelin juuri saunan seinät Colorian saunasuojalla. Se on sävytettävissä haluttuun väriin, itse valitsin valkoisen. On kuin “maalia”, maalipensselillä erittäin helppoa käyttää, yhden käsittelykerran jälkeen antaa hennon valkoisen, kuultavan suojan (puunsyyt jäävät näkyviin). Käsittelyllä seinäpaneeli ei kellastu. Lauteisiin tämä ei sovellu, itse jätän toistaiseksi lauteet käsittelemättä ( mahdollisesti käsittelen värittömällä laudesuojalla puhtaanapidon helpottamiseksi). Lauteet ovat vaaleaa puuta. Tämä yhtenä hyvänä vinkkinä? Teillä raikas, ihanasti sisustettu koti. Kiitos lukuhetkistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue