Kesätarjoilut – viime hetken juhannusvinkit pöytään

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Olette mahdollisesti jo törmänneet blogisiskojen postauksissa Kukkivaan kesäpäivään, jonka Kuistin kautta Heidi järjesti meille sisustusbloggaajille kotonaan. Päivä oli kokonaisvaltaisesti niin inspiroiva, että palaan Heidin huikeaan taloon ja sisustukseen vielä erikseen. Kanssani huokailemassa ja kotikateudesta pyörtyilemässä olivat Lisbet e. (jolle kiitos ryhmäkuvasta), Sisustus Coco, Design wash, White feather dream, Muotoseikka, Coffee table diary ja Inspired by love.

Kukkiva kesäpäivä, sisustusbloggaajat, Kuistin kautta

Aloitan kuitenkin terveiset Heidiltä jakamalla emännän tarjoilut juhannusnaposteltavia vielä pohtiville. Nämä ideat kerään omaankin kansioon, koska juuri tällaisia, helppoja mutta kivoja tarjoiluja mieluiten suosin, mutta miksi sitä pää lyökin aina tyhjää, kun on kaupassakäynnin aika.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Heidin kattaus oli hyvä muistutus siitä, miten kertakäyttöastiat eivät suinkaan aina tarkoita rumaa, muovista ja tylsää. Osan somisteista Heidi sanoi hankkineensa Nicolas Vahelta. Lisäksi omasta kokemuksestani tiedän, että tämäntyyppisiä ihania kertakäyttöastioita (ja muutakin juhlakamaa!) löytyy ainakin Pop up kemuilta. Herkkä harsokukka on omiaan viimeistelemään kesäkattauksen.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Kuohuviinilaseihin Heidi oli laittanut nimilaput kultaisella klemmarityyppisellä nipsulla. Toinen helppo ja kaunis vaihtoehto on kirjoittaa nimet suoraan astiaan lasille tarkoitetulla valkoisella tussilla.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Oliiveista ja fetasta Heidi oli tehnyt pieniä kulhoja ja huomatkaa leipäjuusto, jonka heksagonimuoto jatkaa paperilautasten tyyliä. Tässä vaiheessa voi olla hyvä ohjeistaa, että jos haluatte mennä itse Heidillä käymään, kirjoittakaa naviin Pinterest.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Cocktail-tikuista löytyi mozzarella-kirsikkatomaatti-basilikasuupaloja. Mukeissa tarjoiltiin vihersalaatit pensasmustikoilla.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Varma kesäklassikko on saaristolaisleivät lohitahnalla ja tillillä.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Myös kirsikat oli aseteltu söpösti jokaiselle omaksi annokseksi.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Raikkaana versiona jäätelöstä toimi pakastetut vesimelonit – on kuulemma myös lasten ehdoton suosikki. Toinen hyvä idea on pakastaa viinirypäleitä ja käyttää niitä jääkuutioiden sijaan. Koska rypäleet eivät sula, ei juomakaan vetisty, ja kylmät rypäleet ovat raikastavia hellepäivän naposteltavia nekin.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Minimuffinssit ovat kirjaimellisesti syötävän suloisia ja varsinkin runsaammaassa buffeepöydässä näppärämmän kokoisia makupaloja kuin isot kuppikakut.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Mansikoilla koristellun lime-valkosuklaakakun kohdalla aloin jo epäillä, että Heidi pyörittää oikealta ammatiltaan catering-firmaa. Hyvä muistutus meille onnettomille leipureille on se, että melkein saman illuusion voi yrittää luoda pakastemutakakulla tai muulla valmiskakulla, kun sen koristelee marjoin ja mintuin sekä tarjoilee jalalliselta vadilta.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Aikuiseen makuun sopiva holiton kesäjuoma syntyy seljankukkamehusta (jota Heidi vinkkasi hakemaan Ikeasta), kuplavedestä, limestä ja yrteistä. Hana-astiasta haaveilen meillekin, mutta keittiökaappien tila on toistaiseksi hidastanut hankintaa.

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Olen vieläkin haltioissani kyläilystä ja toivon, että saitte koosteesta vinkkejä omiin juhannus- ja kesäjuhliin. Kiitos ja kunnia kaikista ideoista menee Heidille, itse toimin vain sanansaattajana (tai kenties tietämättäni Heidin salaisen catering-yrityksen tiedottajana).

Homevialaura, Kuistin kautta, kesäjuhlat, tarjoilut, koristelu

Rentouttavaa ja toivottavasti kesäistä juhannusta jokaiselle!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Seurasin näitä karkeloita jo instagramista ja nyt blogeista. Heidin luetellessa menun omassa blogissaan, päätin kopioida sen suoraan syntymäpäivilleni. Olen itse kasvoin perheessä, jossa juhlapöydässä oli aina kakkua, piirakkaa, pullaa ja muuta vastaavaa ja meni pitkään ennen kuin oivalsin, että tällaisella pienemmälläkin pärjää oikein hyvin.
  Pakko lisätä

  • Niin siis, pakko lisätä tähän perään, kun minulla kävi hieman hassusti. Luulen, että törmäsin samaiseen pöytämalliin eräässä sisustuskaupassa, kuin mitä teidän olohuoneen tarjotinpöytä on. Olen melko varma, että kyseessä on sama pöytä. Täällä blogissa olen katsellut, että onpa Lauran näköinen pöytä, mutta kun se tuli livenä vastaan, ihastuin suin päin. Se vei yksinkertaisesti jalat alta. Nyt meillä käydään neuvotteluita, käydäänkö me äkkiä hakemassa pöytä kotiin vai ei.

   • Miten minulla on sellainen tunne, että Heidin menu nähdään muutamilla muillakin kutsuilla. ;) Kesäsynttäreissä on kyllä puolensa, olisipa ihana viettää mansikkakakkuisia juhlia ulkona, kun oma synttärini osuu kaiken ankeimpaan loppiaiseen. Juhlien suunnittelu on vielä tosi hauskaa, niin ota ilo irti paitsi Heidin ideoista myös toki oman perheen klassikoista. Oih, voi hyvinkin olla sama pöytä kyseessä. Olen kyllä ollut siihen todella tyytyväinen, toivottavasti saat myös sisustushaaveen toteutettua. :)

 2. Nuo lautaset joita kattauksessa on käytetty ovat harlowandgreyn. Niitä löytyy Tampereelta ainakin rauta-otrasta ja somianan verkkokaupasta.

 3. Onpa ihania ideoita kutsuille pikkusyötäväksi. Ja kiitos kun jaoit ne meille. Tämä postaus täytyykin pistää muistiin kesää varten. Tuli halu järjestää kutsut ihan vain ilman syytä…

  • Ihana palaute, kiitos terveisistäsi! No niin ajattelinkin, etten voi jättää jakamatta Heidin vinkkejä. :) Pyrin itsekin kerämään hyvät tarjoiluvinkit muistiin Pinterestiin tai lehtileikekansioon, niin on aina joku paikka, mihin kääntyä ideapulan iskiessä. Ehdottomasti kutsuja järkkäämään! Kesä, joka meillä on niin lyhyt, riittää syyksi. ;) Vähän muokkaamalla nämä vinkit toimivat talvellakin, kun esimerkiksi salaattiannosten mustikat korvaa viikunaviipaleilla tai muilla sesongin hedelmillä.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue