Sisustuksen välitilinpäätös

Homevialaura, sisustus, olohuone, Sits Howard, rahi, Boknäs

Positiivisena yllätyksenä tilaamamme rahi saapui olohuoneeseen etuajassa ja on nyt on paikoillaan olohuoneen ikkunan alla. Sekä rahi että jo edellisestä kodista peräisin oleva sohva ovat molemmat Boknäsista tilatut, Sits-merkkiset. Siksi ne mielestäni muodostavat kivan parin edustamalla samaa maailmaa, mutta olemalla eri sarjaa, jolloin lopputulos ei ole liian harkittu ja itsestäänselvä.

Homevialaura, sisustus, olohuone, Sits Howard, rahi, Boknäs

Sohva on Sits Julia ja rahi Sits Howard. Rahin hankimme sillä ajatuksella, että se antaa lisää istumatilaa ja täydentää muuten vähän tyhjää ikkunan edustan nurkkaa kodikkaammaksi. Howardtyyliset huonekalut ovat yksiä klassisen sisustuksen suosikeistani varsinkin yhdistettynä johonkin moderniin, niin kokonaisuudesta ei tule liian perinteikäs.

Homevialaura, sisustus, olohuone, Sits Howard, rahi, Boknäs

Näin puolen vuoden asumisen jälkeen on hyvä aika tehdä tilinpäätös, missä uuden kodin sisustamisen kanssa mennään. Vaikka asioiden edistäminen tuntuu välillä pienen lapsen kanssa kuin hidastetulta elokuvalta, on samanaikaisesti ilo huomata, miten monta asiaa olemme ehtineet remontoimaan ja päättämään kuuden kuukauden aikana. Tätä nopeampi tahti tuskin olisi hyväksikään, sillä kodin pitää oman ajatusmaailmani mukaan rakentua pala palalta, eikä yhdellä huonekalujättikierroksella.

Homevialaura, sisustus, olohuone, Sits Howard, rahi, Boknäs

Uuden kodin sisustuksessa on tarkoitus vielä päivittää olohuoneen tauluhyllyn sisältö, ripustaa olohuoneen lähiaikoina valmistuva taulu, kiinnityttää patterinsuojat makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen, asentaa makuuhuoneen tilauksessa oleva sängynpääty, päättää makuuhuoneen seinillä sisustaminen, kalustaa ja viimeistellä eteinen, pohtia ruokailutilan maton mahdollisuutta, hankkia ja tuunata leikkikeittiö lastenhuoneeseen, sommitella lastenhuoneen taulut, löytää aurinkovarjo pihan ruokailuryhmän päälle sekä remontoida mikrosementti kylpyhuoneen ja wc:n lattialle.

Homevialaura, sisustus, olohuone, Sits Howard, rahi, Boknäs

Aikaansaatujen sisustusratkaisujen lista on nopealla laskutoimituksella keskeneräisten listaa pidempi, joten siinä mielessä olemme voiton puolella. Eikä oleellista tietystikään ole kilpajuoksu to do -listan kanssa, vaan tärkein onnistumisen mittari on ennen kaikkea tyytyväisyys jo tehtyihin ratkaisuihin. Vaikka ilman harmaita hiuksia taitaa olla mahdoton selvitä yhdestäkään projektista, ovat tämän kodin ratkaisut osuneet kerralla oikeaan huomattavasti suuremmalla prosentilla.

Homevialaura, sisustus, olohuone, Sits Howard, rahi, Boknäs

Puolen vuoden ajan olen pyrkinyt sisustamaan tätä kotia harkiten, mutta määrätietoisesti. En ole hankkinut mitään väkisin, tai vähänkään epävarmoin fiiliksin, vaan olen malttanut siihen asti, kunnes se juuri meille oikealta tuntuva vaihtoehto on löytynyt. Toisaalta en ole myöskään jäänyt passiivisesti odottamaan ratkaisujen tippumista taivaalta, vaan olen valinnut käyttää ison osan ensimmäisten kuukausien vapaa-ajasta kodin edistämiseen ja vaihtoehtojen kartoittamiseen. (Jos Google on jossain kohtaa ollut alhaalla, pahoittelen siitä mahdollisesti aiheutunutta mielipahaa.) Nimittäin niin paljon kuin sisustusmatkasta nautinkin, odotan myös perille pääsyä, valmiin kodin autuutta. Voiko himosisustajan kotia saada valmiiksi, kysytte. Edelleenkin ajattelen, että voi.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Kotisi on kaunis ja tyylikäs! Hienoa, että jaksat rakentaa kotiasi harkitusti ja ajan kanssa. Se tuli uutta rahiasi katsellessa mieleen, että kokeilisin vaihtaa nojatuolin ja rahin paikat keskenään…

  • Kiitos paljon, Malla! Kivasti sanottu. Arvaa mitä, ajattelin kokeillakin! Vaikka luulen, että nojatuolin selkämys tulee vähän liian korkeaksi suhteessa ikkunaan. :) Tämä oli muuten hyvä esimerkki siitä, millaisena sisustaminen voi jatkua senkin jälkeen, kun koti on “valmis”. Huonekalujen paikkoja, pienesineitä tai tekstiilejä vaihtamalla voi kodin saada tuntumaan uudelta, vaikka mitään uutta ei ostaisi tai remontoisi. :)

 2. Moikka,

  Halusin tulla kommentoimaan tuota mikrosementtiasiaa omakohtaisella kokemuksella. Olet varmasti asiaan perehtynyt jo, mutta itse olisin halunnut kuulla enemmän kokemuksia ihmisiltä, joilla mikrosementointi on jo tehty.

  Olen teettänyt kylpyhuoneeseen vanhan laatan päälle mikrosementoinnin ja jälki ja lopputulos oli kyllä tosi upea! (Pisarameri Oy, voin suositella). Näin puoli vuotta remontoinnista olen todennut, että lattia on TOSI liukas ja arka kolhuille. Itse olen liukkauteen jo melko tottunut, mutta saa siinä aika varovasti köpötellä. (Pienten lasten kanssa saa varmaan aika varovainen olla myös)

  Värien kanssa kannattaa olla myös varovainen, shampoopullosta jäi väri lattiaan, kun sitä olin pari päivää lattialla pitänyt (tämä onneksi on haalistunut) ja esim. hiusväri ei lähde lattiasta irti samalla tavalla kun laatasta lähtee.

  Jälkikäteen ajatellen remontti ei kaduta, mutta en tekisi uudestaan. :)

  Mukavia remppahetkiä sinne! :)

  • Moi Marika! Olen alustavasti perehtynyt mikrosementtiin, mutta en vielä yksityiskohtia myöden, joten kaikki kokemukset ovat oikein tervetulleita. :) Pisarameri on juuri yksi niistä, joiden tarjontaa olen ajatellut selvittää. Onpa kiva kuulla hyvää palautetta ja iso kiitos muutenkin kokemuksistasi! Täytyy tosiaan vielä perehtyä mikrosementin ominaisuuksiin liukkauden ja helppohoitoisuuden suhteen. Muistelen monen kehuneen puhtaana pitämistä, kun saumoja ei ole, mutta toisaalta voin kuvitella, että materiaali saattaa olla herkkä imemään itseensä kaikkea. Meillä kukaan ei värjää hiuksia, mutta ei lattiaan mieluusti saisi jäädä mitään muutakaan jälkiä tai kolhuja. Kolmas haaste on asennusvaiheet. Jos olen oikein ymmärtänyt, kerroksia tarvitaan muutama, eikä tiloja silloin saa käyttää, niin yhden suihkun ja vessan kodissa se tarkoittaa automaattisesti muuttoa pois remontin ajaksi. On tässä tosiaan siis vielä monta muttaa matkassa, mutta selvitellään ja katsotaan, miten käy. Kiire ei onneksi ole, ja ainakin kesän haluammekin pitää näiden remppakuukausien jälkeen taukoa. ;) Kivaa viikkoa ja kiitos vielä hyvistä huomioista!

 3. Teillä on kyllä niin kaunista ja levollisen näköistä, tykkään! Itsestä taas tuntuu, että aina tulee uusia ideoita jolloin kokonaan valmista tulee tuskin koskaan :D

  • Kiitos paljon, Marjut! Kiva kuulla, että tykkäät. Minusta silloin ei ole mitään tarvetta yrittää saada kotia valmiiksi, jos muutosten tekeminen tuntuu mielekkäältä ja virkistävältä. :) Muistan vain edellisestä kodista, miten minua ahdisti ajatus siitä, kun käänsin ja väänsin olohuonetta, eikä se koskaan tuntunut omalta. Siitä uudelleen sisustamisesta oli ilo kaukana, eikä harrastus ihan halpakaan ollut. Tästä kierteestä haluan eroon ja siksi toivon saavani tässä kodissa isot linjat kerralla kuntoon. Pieniä juttuja voi sitten senkin jälkeen päivittää fiiliksen ja sesonkien mukaan. Juuri niin pitää sisustaa, miten itse hyvältä tuntuu. :)

 4. Kaunis koti, vaikkakaan en usko että himosisustajan koti on koskaan valmis ;)

  Teillä on niin rauhallinen tunnelma, tuollaista ehkä itsekin kaipaisin enemmän!

  • No näinhän se on! Ei tule himosisustajan koti koskaan valmiiksi, jos valmiilla tarkoitetaan sitä, ettei yksikään tyynynpäällinen tai asetelma koskaan muuttuisi. Mutta isot linjat yritän sisustaa periaatteella kerralla kuntoon. Katsotaan, miten käy. Edellisessä kodissa uudelleen sisustin olohuoneen tuhat kertaa, kun se ei koskaan tuntunut omalta, mutta taas makuuhuone säilyi viisi vuotta samana, joten siinä mielessä en ole niin vaihtelunhaluinen, etteikö toivoa olisi. ;) Rauhallinen tunnelma ja kaikenlainen harmonia on kyllä mieluisin kehu kodistamme, kiitos siis kovasti!

 5. Teidän uuden kodin muutosta on ollut ihanaa seurata näin ruudun toiselta puolen, kun itse olen laittanut isommat projektit toistaiseksi jäihin, uutta osoitetta odotellessa. Vaikka suunnitteluhan ja asioiden makustelu jatkuu edelleen. Minä uskon myös vakaasti siihen, että kodin voi saada valmiiksi ja aionkin tulevaa kotia sisustaessa hankkia vain niitä viimeisiä vaihtoehtoja. Tämän tai sen uuden kynnyksen yli ei astele enää yhtään tilapäisratkaisua, ei minun tai mieheni toimesta. Uskon tämän onnistuvan nyt, kun oma sisustustyylini (klassisen boheemi) on selkeytynyt. Toki, tulen varmasti tekemään vielä virheitä, mutta eiköhän se virhemarginaali pienene, kun maltan edetä ihan rauhassa.
  Tuo Howard-rahi sopii teidän kotiin, kuin nenä päähän ja täydentää sisustuksen todella hyvin. Paljon olette tulleet kyllä eteenpäin vanhan kodin sisustuksesta, jossa selvästi vielä etsit sitä omaa tyyliä. :)

  • Kiva kuulla, että sisustuksen rakentumista on ollut kiinnostavaa seurata! Sitten kun sisustus on “valmis”, voisin tehdä jonkin koosteen siitä, miten koti on edennyt vaihe vaiheelta. Mukava, että ajattelet asiasta samoin. Kodin sisustaminen valmiiksi on minusta enemmän asenne kuin kirjaimellisesti otettava linjaus. Totta kai jotain pientä tulee varmasti päivitettyä kodin valmistuttuakin, mutta minulle on tärkeä ajatusmaailma pyrkiä hankkimaan niin ajattomia ratkaisuja, joita ei ihan joka vuosi päivitellä, vaikka trendit olisivat mitkä. Klassisen boheemi on kuvailemasi perusteella kyllä juuri se sinun tyylisi. Kaikki eivät pidä tyylinsä määrittelemisestä tai lokeroimisesta, mutta minusta siitä on iso apu punaisen langan säilyttämisessä suunnittelun aikana. :) Kiitos! Juuri näin. Makuni oli sama jo edellisessä kodissa, mutta toteutuksen kanssa olin osittain hukassa, kun taas nyt oloni on paljon itsevarmempi valintojen suhteen. Kaikki taidot vaativat harjoitusta, näemmä sisustaminenkin. ;)

 6. Te olette kyllä saaneet hyvin kaikkea aikaiseksi! Olen kyllä sinun kanssa samaa mieltä että kodin pitää rakentua pala palalta mutta toisaalta sanoin juuri miehelleni että kun seuraavan kerran muutetaan niin laitetaan kaikki kerralla kuntoon sillä ollaan nyt asuttu nykyisessä kodissa kaksi vuotta ja vieläkin on vaikka mitä tehtävää meidän ikuisuuslistalla…Mutta pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä asialle jotain eikä vain ihmetellä :D Koska “valmis” koti kuulostaa ihanalta ajatukselta :)

  • Ymmärrän niin hyvin! Tässäkin asiassa on kaksi puolta. Toisaalta kodin rakentuminen vaatii aikaa ja kypsyttelyä, mutta toisaalta minulle sopii myös sisustamisen aktiivinen edistäminen. Vähän niin kuin jalkalistat. Jos ei niitä heti asenna, voi tilanne jäädä huomaamatta roikkumaan vuosiksi. Siis juuri kuten kirjoitit, projekteista tulee helposti ikuisuusprojekteja. Siksi yritän pitää draivin päällä, että edistäisin jotain sisustuksen suhteen koko ajan. Jos jonkun suhteen ennustan epäonnistumista, patterinsuojat nojaavat todennäköisesti asentamattomina vielä vuodenkin päästä. :D Tsemppiä sinne viimeistelyyn!

 7. Muistan ajan kun meillä meni sisustus kokonaan uusiksi, se lähti uudesta sohvasta ja laajeni koko kotiin, aika oli todella uuvuttavaa ja luulin että kotini ei tule koskaan valmiiksi, vaan aina oli jotakin hankittavaa. Onneksi olin väärässä, nyt kaikki on kohdillaan ja mitään suurempia hankintoja ei tarvi enää tehdä.
  Harkitsin kyllä jokaista ostopäätöstä mutta joskus tuli tehtyä myös vääriä hankintojakin hätäillessäni ostoksieni suhteen
  Nyt luulen että näillä mennään loppuun asti, vaikka välillä luulin myös itseäni himoshoppaajaksi, niin enää en osta kuin jotain pieniä hankintoja.
  Kyllä keskeneräisyyden jaksaa kun tietää että joskus tulee valmista ja voi keskittyä muihin asioihin. Kodin rakentaminen omanlaisekseen vie vain aikaa ja se on pakko hyväksyä!

  • Arvaa tiedänkö hyvin, millaisesta lumipalloefektistä puhut! Juuri tuollaista oli meilläkin edellisen kodin olohuoneessa. Aina jokin tökki, eivätkä palaset koskaan loksahdelleet kohdalleen. Se oli niin uuvuttavaa, ja kaukana innostavasta ja inspiroivasta sisustamisesta. Ihana kuulla, että olet löytänyt tasapainon kodin suhteen! Uskon vakaasti, että se on mahdollista. Virhehankinnat ja -kokeilut ovat nimenomaani inhimillisiä, mutta sellaisesta uuden perässä juoksemisesta ja ihan kivan ostamisesta yritän minäkin päästä eroon. Isot linjat jos saa mieluisiksi, niin sen jälkeen omannäköistä ja onnistunutta pohjaa on sitten kivakin päivittää joskus ja jouluna pientuotteilla. Sellainen kodin laittaminen on mukavaa, kun aikaa jää muuhunkin, perheelle ja ystäville. Kiitos ajatusten vaihtamisesta, Maarit!

 8. Hei! Toivoisin postausta keinutuoleista, tai lähinnä siitä millaisen keinutuolin sinä kelpuuttaisit teille. Suurin osa niistä kun on niin mummolamaisia ja perinteisiä, joten toivoisin siis vinkkiä moderninklassiseen tyyliin sopivista kiikkustuoleista!

 9. Hei ihan ensimmäiseksi suuri kiitos maininnasta 5 myyttiä elämäntyylistä-jutussasi, olin todella otettu ja iloinen siitä! Matka ja remppa on verottanut itsellä aikaa niin paljon että nyt vasta on ehtinyt istua koneelle ajan kanssa ja tännekin kirjoittaa. :) Postauksesi oli kyllä todella raikas keskustelunavaus, olet ennenkin osannut muotoilla hyvin ajankohtaisia asioita suoraksi puheeksi, ja siitä minä pidän! Sellaista tajunnanvirtaa on aina ilo lukea.

  Kiitokset myös kylppäripostauksesta, sain siitä inspistä ja uskoa, että ihan perusvalkoinen laatta seinässä on todellakin mahdollisuus eikä uhka, ja hyvä pohja kauniin kylppärin rakentamiselle. Meillä sama juttu kuin teillä, eli kylppärissä valmiit siistit pinnat ja melkein identtisetkin, niin työstäminen lähtee siltä pohjalta. Teidän hillitty mustavalkoinen spa oli kyllä nannaa silmille!

  Kotinne alkaa ulkopuolisen silmin näyttää kyllä jo hyvinkin valmiille ja rahi antoi tosi hyvän silauksen sille, kuten oli ounasteltukin. Hyvin sanottu sisustusmatkasta muuten! Se on hyvä ajatella, että koti voi tosiaan tulla niin valmiiksi ettei se sen jälkeen tarvitse kuin kenties maljakon vaihtamista silloin tällöin. Vapauttaa henkisiä resursseja muuhun, niin ihanaa kuin tosiaan sisustaminen ja valintojen pohdiskelu onkin. Ja toisaalta, harva kun loppuelämäkseen jää yhteen paikkaan, niin sitten seuraavan kodin kohdalla voi taas vapauttaa sisäisen stailaajansa ja kokeilla ihan uusia juttuja. Vaikka sitten sitä nykkihenkistä keittiötä! ;)

  • Kiitos paljon, Minna! Tällaisia postauksia on kaikista mielekkäin kirjoittaa, varsinkin, kun täällä saa aina teidän kanssa kiinnostavaa ja antoisaa keskustelua aikaan. Uskon, että samaan tapaan saatte kylppäristänne pienellä freesauksella omannäköisen. Siisti ja neutraali pohja kun antaa mahdollisuuksia moneen. Niin kiva päästä sitten seuraamaan remonttia. :) Teitte kyllä aikamoisen nappilöydön ihan jo maisemien suhteen!

   Toit (taas) erittäin tärkeän näkökulman ja lisäyksen esille! Unohdin täsmentää, että minulle sopii juuri tällainen malli, jossa koti yritetään sisustaa valmiiksi, mutta jossa koti kuitenkin joidenkin vuosien päästä vaihtuu. Siksi(kään) en osaa kuvitella meitä rakentamassa taloa. Projektin laajuus ja pitkäkestoisuus ahdistaa, mutta myös se, että talon rakentaminen tuntuisi jotenkin lopulliselta. Että kun kerran tehdään, niin siinä sitten asutaan vuosikymmenet haluttiin tai ei. Pidän paljon nykyisestä vapaudestamme, että päätimme kokeilla rivitaloasumista, joka on osoittautunut jopa odotettua mukavammaksi, mutta emme ole sitoutuneet mihinkään suunnitelmiin, kuinka kauan meidän missäkin kodissa, alueella tai asumismuodossa pitäisi asua. Vielä tulee sekin aika, kun ajatus uudesta remontista ja muutosta alkaa innostaa, vaikka nyt olen nimenomaan helpottuunut voiton puolelle pääsemisestä. Onneksi aika kuultaa muistot. ;)

 10. Kaunista ja harmonista on. Itse kaipaisin kuitenkin jotain väripilkkua olkkariinne, esimerkiksi hienon taideteoksen muodossa. Mistä katsotte televisiota kun sohva on eri kohdassa kuin telkka?

  • Kiitos kivoista sanoistasi! Olenkin itse asiassa tilannut meille olohuoneeseen ison abstraktin maalauksen! Tosin kylläkin neutraalinvärisen. :) Vaikka olen kanssasi samaa mieltä, että väriläsikä toisi kotiimme eloa ja mielenkiintoa, me olemme ihmisiä, jotka viihtyvät vain rauhallisessa sävymaailmassa. Muilla kyllä ihailen rohkeaakin värienkäyttöä. Television katselu sujuu oikein hyvin, sillä televisio on seinässä kiinni telineellä, jolla ruutua pystyy kääntämään eteenpäin ja kohti sohvaa. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue