Ikea Duktig -leikkikeittiö goes Dean & DeLittle

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Tervetuloa kuulemaan elämäni keittiöremontista! Enkä nyt puhu uuden kodin ruokailutilan räjäyttämisestä 80-luvulta tähän päivään, enkä edes edellisen kodin keittiömuodonmuutoksesta, vaan projektista nimeltä kun äidiltä karkaa leikkikeittiön kanssa mopo käsistä.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Saatatte muistaa rakkauteni Dean & DeLucaa kohtaan. Newyorkilaisen ruokakaupan, kahvilan ja delin yhdistelmä edustaa minulle täydellistä konseptia ja elämäntapaa. Marmoritiskin takaa voi tilata take away -kahvin ja liitutaululta jonkun päivän herkullisista lounaista. Samalla mukaan voi napata leikkokukkia ja kaikkea ihanaa käyttötavaraa keittiöön: kahvimukien lisäksi tiskirätitkin on mustavalkoiseen visuaaliseen ilmeeseen sovitettu.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Kun lähdin ideoimaan Ikea Duktig -leikkikeittiön tuunausta, törmäsin Pinterestissä ja Googlessa toinen toistaan hauskempiin toteutuksiin. Ideoita löytyy esimerkiksi Ikea Duktig DIY ja Ikea Duktig hack. Aikani muiden toteutuksia ihailtuani ja omaani ideoituani sen keksin: jos emme me voi mennä New Yorkiin, tuodaan New York meille. Niin syntyi Dean & DeLittle -kahvila lastenhuoneeseen.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

On sanomattakin selvää, ettei puolitoistavuotias välitä, kolisteleeko hän kattiloita markiisin alla vai ei, mutta minusta äitinä oli ihana rakentaa tyttäreille jotain erityistä sen kerran, kun elämässäni saan tee se itse -kipinän. Tietysti samalla toivon, että hänellekin kasvaa erityinen suhde ruokakulttuuriin ja matkustamiseen, ja että voimme joku päivä viedä hänet pullalle ja mehulle esikuvapaikkaan.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Kaikki keittössä on tehty mahdollisimman tarkasti alkuperäisen mukaan, tietenkin. Marmoritason toteutin Etolan D-C-Fix -sisustusmuovilla, jonka liimaaminen onnistui yllättävän hyvin ensikertalaiselta. Välitilassa on subway-tiililadonta, johon löytyi mainio ratkaisu Bauhausin mosaiikista.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Ikea Duktig -leikkikeittiö myydään ilman taustaa, mutta halutessa välitilan pystyy kyllä lisäämään esimerkiksi vanerista tai meidän käyttämästämme, varastossa jo valmiina olleesta, kapalevystä.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö

Jos leikkikeittiön haluaa maalata, suosittelen maalaamaan osat ennen keittiön kokoamista. Parhaiten työ sujuu, kun maalaamisessa käyttää pientä telaa, sutia tarkempiin kohtiin ja aloittaa pohjamaalista. Muoviset hanaosat ja vetimet me jätimme harmaiksi, mutta niitäkin näkee spray-maalattavan esimerkiksi messinkisiksi. Kuulemma maali ei vain kauhean hyvin pysy, minkä uskon, sillä muoviosat ovat hyvin liukaspintaiset.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Markiisille kehikon mieheni rakensi rimasta ja hupun teetimme paikallisella ompelijalla. Puukirjaimet markiisin reunaan liimasin Erikeeperillä.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Enkä turhaan varoittanut yli-innostumisesta: olihan kahvilaan lopulta tilattava vielä alkuperäisennäköinen kahvimuki ja kauppakassikin.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Kattilat ja keittiövälineet ovat samaa Ikea Duktig -sarjaa, mustaharmaa astiasto Plaston Aamiaishetki-setti ja take away -mukit ylimääräiset oikean keittiömme puolelta. Liitutaulu on Clas Ohlsonilta ja kukat Ikea Smycka -tekoneilikoita (ovat muuten todella edullisia, 49 senttiä kappale!).

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus
Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Lisäksi tilasin lastenverkkokaupoista muutamia puisia ruokia, joilla pieni kokki pärjää mainiosti jonkun aikaa ja myöhemmin iän, synttärien ja joulujen myötä voivat keittiöleikit täydentyä muun muassa leikkirahalla ja kassakoneella.

Homevialaura, Ikea, Duktig, DIY, hack, leikkikeittiö, lastenhuone, sisustus

Siihen asti toisinaan epämääräisiäkin annoksia tarjoileva deliyrittäjä lupaa kuulemma kahvin ja lounaan olevan on the house. Tervetuloa!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Hurmaava keittiö pienelle Delin emännälle ?!!! Ihanasti toteutit unelma-keittiön tyttärellesi. 10 + ???

  Terv. Johanna

  • Voi kiitos, Johanna! Tämä oli kyllä hauska projekti, joten valtavan kiva kuulla, että teistäkin lopputulos on onnistunut. :)

 2. Kyllä on kerrassaan hieno keittiö ja Neiti oppii tärkeät, kansainväliset ruoka/juoma-termit in english ?. Kätevät vanhemmat ?!

  • Kaunis kiitos, Leena! Juuri näin, oppii ulkomailla pärjäämisen samaan syssyyn. Ei kuulu sitten ensitilauksissa “kahvee, kiitos” vaan “americano with double espresso, please”. :D

 3. Aivan ihana. Sanon miehelleni, että lähettää reklamaatiot sinulle, jos käynnistit nyt minussa keittiö diy-vimman. Ajattelin aluksi että hankitaan Kids conceptin suloinen leikkikeittiö valmiina, mutta taidetaan meilläkin turvautua ikeaan. :D

  • Tänne vaan reklamaatiot, olen niin saanut ennenkin puolisoilta! Tosin useammin liittyen järjestyspuuskiin kuin DIY-kuumeeseen, mutta vastaanotan kaikenlaiset valitukset. :D Kids concept tekee niin kivoja juttuja! Toki Ikeassa hyvä puoli on, että keittiön pääsee tuunaamaan omannäköisekseen.

 4. Aivan mieletön diy-lopputulos. Pinterest se saa mielikuvituksen lentämään. ? Vaikka puuhaa on hiukan enemmän kuin valmiin (ja varmasti hintavamman) ns. design setin kanssa on kaikki se näpertäminen sen arvoista. Saa juuri mieleisensä, persoonallisen lopputuloksen ja voi että, miten paljon iloa se tuokaan pienokaiselle ja sitä myötä itselleen. <3 Vaikka tällä diy-intoilijalla ei omia lapsia ole niin kummitytölle voisi hyvin lahjaksi tuunata tuollaisen. Kiitos inspiraatiosta!

  Sinun pitäisi ehdottomasti olla D&D:n Suomen lähettiläs? Tai perustaa sentyyppinen putiikki/kahvila tmv. Suomeen.

  • Kiitos paljon! Kyllä Pinterest on loputon aarreaitta ja ideapankki. Yleensä vain ideat jäävät suunnitteluasteelle, sillä en ole mikään DIY-taitaja, mutta onneksi tämän projektin päätimme toteuttaa. Iloa riittää varmasti moneksi vuodeksi ja onhan se ihana, että lastenhuoneessa on jotain erityisen uniikkia ja hauskaa.

   Kummityttösi ilahtuisi varmasti niin paljon! Ja hänen vanhempansakin, sillä tuunaamiseen saa kyllä uppoamaan tunnin jos toisenkin, eikä ylimääräistä aikaa yleensä ole. Minäkin voisin suunnitella vaikka kuinka monta leikkikeittiökonseptia lisää, niin hauskaa ideointi oli. No ehkä lukuisat rautakauppareissut jättäisin seuraavalla kertaa jollekin kokeneemmalle remppaajalle, mutta luovana johtajana toimisin kyllä toistekin. :D No niin pitäisi! Avaisikohan Dean & DeLittle -referenssi ovet myös itse delin pyörittämisen puolelle? ;)

  • Kiitos, ihanaa palautetta annatte! No älä muuta sano. Ihan kuin New Yorkin -kuume ei olisi tarpeeksi krooninen, nyt se vaan pahentui entisestään. ;)

  • Samaa mieltä, toimikoon tuo elämänohjeena. ;) Kiitos ja ehdottomasti kannustan tuunaamaan, lopputulos on vaivan väärtti!

 5. Siis täydellinen! Taannoin mainitsit, että Ikea-keittiön tuunaus on työn alla, joten odotinkin jotain hienoa. Mutta että se laajeni D&D deliksi. Apua! Mä haluan muuttaa teille taaperoksi :):)

  • Kieltämättä se huvitti itseänikin, kun puhuin vaatimattomasti konseptista ja postaus vain venyi ja venyi viikkoja. Mutta onneksi nyt ymmärrätte miksi. Ideoita vain tuli lisää ja lisää – tietenkin homma lähti kokonaan käsistä. :D Tervetuloa vaan, tehdään pinnasänkyyn siskonpeti. ;)

  • Kiitos, Noora! Minusta tietyllä tapaa nopein kehitysvaihe onkin juuri yksivuotissynttäreiden ympärillä, kun suhteellisen lyhyessä ajassa ryömivästä vauvasta kasvaa motoriikaltaan kehittynyt kiipeilijä. Kyllä se teidänkin yksivuotias pian tekee vaikka mitä. Ensin alkuun on meilläkin leikkikeittiöllä leikkiminen ollut sellaista kolistelua ja ruokien korista pois ottamista ja taas takaisin sinne laittamista, mutta sekin tuntuu olevan kovasti pienen mieleen. Iän myötä puuhastelusta tulee varmasti enemmän roolileikin kaltaista. Siksi uskon, että keittiönurkkauksesta riittää tosi moneksi vuodeksi iloa eli ei muuta kuin Ikeaan vain. :)

 6. Ihan mieletön keittiö! Wau!

  Jäin miettimään mistä noi ihanat lasten mustat thonet-tyyliset tuolit on? Niin kauniit!

 7. Hi Laura! What a great kitchen you did, love it❤️
  Do you think 2x of the Bauhaus mosaics (30x30cm) would be enough or did you need 3x of them?
  Lana

  • Hi Lana! You’ll need tree mosaic squares since the width of the kitchen is 72 cm. Thank you so much! I’m happy you like it. :)

  • Heh, mahtavaa! Miksei tämäkin voisi olla syy vauvakuumeeseen. ;D En tee juuri ikinä mitään DIY-luomuksia, mutta tämä oli kyllä hauska toteuttaa. Muutenkin lastenhuonetta on kiva sisustaa, kun tilaan suhtautuu paljon lapsenmielisemmin itsekin. :)

 8. Hi Laura,

  I’m in love with your interior design style! Beautifully timeless classic but very chic minimalism. I’m going to makeover the ikea kitchen for my daughter and I love the way you have made yours. Especially the added black canopy with personalised name. Can I ask did you make that yourself?

  Thank you!

  Estee :)

  • Thank you so much! I’m honoured to hear that. Yes we did the canopy ourselves. My husband did the frame out of wood, we had the fabric sewed in a local store and I glued the letters on the canopy. I’m not usually a DIY person at all, but this was such an important project that we exceeded ourselves. ;) My pleasure, Estee!

 9. Ihana keittiö! Meillä aivan sama projekti suunnitteilla!:) Voinko kysyä millä maalilla maalasitte keittiön ja teittekö millaisia pohjustustöitä? Ajattelin itse ensin kalkkimaalia, mutta sen huono kestävyys sai pohtimaan myös muita vaihtoehtoja…

  • Kiitos paljon! Totta kai saat kysyä. :) Maalasimme keititön Tikkurilan pohjustusmaalilla ja Tikkurilan kalustemaalilla. En muista, taisinko hioa keittiöta yhtään, mutta pohjamaalia vedimme kaksi tai jopa kolme kerrosta. Suosittelen maalaamaan osat ennen keittiön kokoamista ja käyttämään pientä telaa, jolla saa helposti tasaista jälkeä. Valitettavasti kalkkimaalista minulla ei ole minkäänlaista kokemusta, olen vain ihaillut maalattuja pintoja muilla. Onnea projektiin, tulee varmasti ihana!

 10. Hi there
  What a great kitchen make over.
  I like that black screen above the kitchen. Where did you order it from?

  • Hi Loula! Thank you for your feedback and comment! We didn’t order it actually, we made it yourselves. We don’t usually do DIY projects, but this one seemed so important we wanted to give it a try. ;) Have a nice summer!

 11. Aivan ihana keittiö! Tyttäremme on saamassa samaisen ikean keittiön 2-vuotislahjaksi ja ajattelin tehdä siihen samanlaisen välitilan kuin tyttäresi keittiössä. Millä kiinnitit kaakelit taustalevyyn, laitoitko sauma-ainetta ollenkaan ja mikä tärkeintä, kuinka sait kaakelit halkaistua?

  • Kiitos Maarit ja onnea matkaan myös teidän projektiin! :) Koska kaakelit tosiaan ovat oikeaa mosaiikkikaakelia, katkaisemiseen tarvitaan kaakelileikkuria. Me kysyimme nätisti Bauhausista, saisimmeko lainata leikkuria ja leikata kaakelit oikeankokoisiksi paikan päällä myymälässä ja saimme. Muistaakseni kiinnittämiseen käytimme ihan liimaa, toki jotain hyvin pitävää. Sauma-ainetta en käyttänyt. Mukavia kokkaushetkiä ja onnea jo etukäteen kaksivuotiaalle!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue