Miten sisustan joulun kotiin

Homevialaura-joulusisustus_6961

Tervetuloa joulusisustusspesiaalin pariin! Sain Chandelier Home -blogista toiveen kertoa, miten sisustan joulun kotiin ja tartuin aiheeseen todella mielelläni, johan se on pian joulukuu. Kiitos toiveesta!

Havukranssit

Pariovien havukranssit olivat ensimmäiset tämän joulun koristeet, ja ripustinkin ne jo lokakuun lopussa. Jotta kranssit varmasti kestävät sisätiloissa koko kauden varisematta, hankin oviin aidonnäköiset tekokranssit. Havukranssit ovat korvanneet meillä ikkunakoristeet. Edellisessä kodissa meillä roikkui aina ikkunassa iso valkoinen paperitähti valolla, mutta koska tässä kodissa ei ole pistorasioita ikkunoiden yläkarmeissa, jätän varmasti kokonaan paperitähden ripustamatta ja keskityin vain kransseihin.

Homevialaura-joulu-olohuone_8444

Taljat

Porotaljoille Onni näytti välittömästi, kuka on Helsingin herra repimällä matkamuistona Lapista tuodut petteripunakuonot kappaleiksi. Onniksi sentään meillä voi olla lampaantaljoja, ja niillä mielellään pehmennänkin modernien tuolien ilmeen talvisemmaksi.

Homevialaura-joulusisustus_8866

Rusetit

Pidän todella paljon ruseteista joulusisustuksessa. Viime vuonna ripustin pikkukuuseen valkoisesta pellavasta revityt rusetit, tänä vuonna suosin mustaa satiininauhaa. Saatan koristella havukranssit rusetein lähempänä pyhiä tai ainakin ripustaa rusetteja joulukuuseen.

Homevialaura-joulusisustus_8953

Ovitähti

Muutama vuosi sitten lahjaksi saatu tähti pääsi jälleen ulko-oveen, mutta tänä vuonna vaihdoin meidän tyyliimme ehkä hieman rustiikkisen juuttinauhan mustaan kapeaan satiininauhaan.

Homevialaura-joulusisustus_9015

Kynttilät

Kynttilät ovat tietysti itsestäänselvin itsestäänselvyys. Poltan joulun alla kaikenlaisia kynttilöitä: tuikkuja, tuoksukynttilöitä, pöytäkynttilöitä lyhdyissä sekä kruunu- ja antiikkikynttilöitä Svenskt Tenn Vänskapsknuten -kynttelikössä. Viimeksi suorastaan villiinnyin kokeilemaan harmaita kynttilöitä valkoisten sijaan.

Homevialaura-joulusisustus_8914

Valkoiset joulukukat

Vaikka tumma punainen on todella nätti sekin, omaan kotiin osaan ostaa vain valkoisia kukkia. Varsinkin valkoisia amarylliksiä rakastan yli kaiken leikkokukkina ja ruukussa. Minulla on varmuuden vuoksi valkoisista amarylliksista myös silkkiset versiot, sillä saatavuus ei aina ole hyvä ja joulukukat myös allergisoivat osaa vieraista. Pidän myös hyasinteista, mutta oikeastaan minusta mikä vain valkoinen kukka käy jouluun, kun kimppuun yhdistää havuja.

Homevialaura-joulusisustus_8843

Minikuusi

Etenkin viime vuonna, kun meillä ei vielä ollut pariovissa havukransseja, minikuusi oli tärkeä tunnelmanluoja koko parin kuukauden ajan. Pitkän sesongin ja taaperon takia meillä on tällä hetkellä Ikea Fejka -tekokuusi, johon olen ollut oikein tyytyväinen. Koska tänä vuonna olohuoneeseen tulee iso kuusi, voisin siirtää minikuusen tyttären iloksi lastenhuoneeseen.

Homevialaura-joulusisustus_8457

Joulukirjat ja -lehdet

Havahduin vasta siihen, että miksi en sisustaisi kahvipöytäkirjoilla ja aikakauslehdillä jouluna, kun teen niin muutenkin. Kuvan Happy Homes Christmas on Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen tämänvuotinen, kirjan julkkareista saatu teos. Lisäksi täytyy kaivaa kaapista Bo Bedre -joulunumerot. Vielä yhtä ihanaa jouluista kahvipöytäkirjaa odotan kuin kuuta nousevaa postipojalta.

Homevialaura-Happy-Homes-Christmas-joulukirja_6737

Joululahjat

Joululahjat ovat tavallaan joulusisustamista nekin, etenkin oman väen paketit, jotka jäävät kuusen alle. Käytän vaihtelevasti yksivärisiä ja maltillisesti kuvioituja papereita, mutta yksi linja pysyy vuodesta toiseen: paketointinauha ei saa koskaan olla sitä ihan ohuinta eikä nauhaa varsinkaan saa kihartaa, vaan se kuuluu aina laittaa rusetille.

Homevialaura_0384

Joulutee- ja karvainen viinipullonsuojus

Kaksi vuotta on aika, jonka minä, aikuinen kolmekymppinen ihminen, haikailin NK:n jouluteen ja karvaisen viinipullosuojan perään. Kaksi pitkää vuotta. NK:n tee oli joulun 2015 Tukholman-reissulla loppu ja Riviera Maisonin karvapussit myytiin loppuun nekin, kun jäin liian pitkäksi aikaa jahkailemaan. Onneksi viimeviikkoinen Tukholma pelasti ja sain kuin sainkin teerasiani ja Artwoodin karvahupun. Ensimmäisessä maailmassa on taas rauha ja joulu voi tulla.

Homevialaura-joulusisustus_0940

Joulumuki

Koko jouluastiaston hankkiminen tuntuu aika vieraalta (vaikka toisaalta haaveilen, että pääsisin joskus istumaan brittiläisen isoäidin Villeroy & Boch Toy’s Delight -astioilla katettuun joulupöytään). Kuitenkin jo esimerkiksi parit jouluiset mukit antavat ihan erilaisen fiiliksen juoda joulumaustettua kahvia, teetä ja glögiä. Ihanasta verkkokaupasta Millan Putiikista saamani Lexington Home -mukit eivät ole mitenkään alleviivatun sesonkimaiset ja käyvät kyllä ympäri vuoden, mutta silti saan niistä tosi jouluisen fiiliksen.

Homevialaura-joulusisustus_7199

Tekstiilit

Villaiset torkkupeitot olen jo kaivanut kaapin kätköistä, mutta sohvan jouluistaminen (keksin juuri uuden sanan) talvisten tyynyjen osalta on vielä kesken. Tyyliin sopivat villasukat ovat kai joulusisustamista nekin.

Homevialaua-joulusisustus_8075

Ulkovalaistus

Viime vuoden ulkovalottomuus jätti pientaloalueen rouvaan ikuisen trauman, mutta tänä vuonna olemme vihdoin mukana  geimeissä (vaikka valot eivät kuvassa näykään). Ripustin pihamme omenapuuhun Airam Teno -valosarjan, joka viime vuonna myytiin loppuun, ja jonka tänä vuonna nappasin heti ensimmäisten joukossa. Onneksi en tehnyt kompromissia, sillä Airam Teno -valosarja on täydellinen: lämpimän valkoinen mutta ei liian keltainen, johdoltaan tarpeeksi pitkä ja tuhannella valolla sopivan näyttävä. Ja hei, nyt seuraa hyvä vinkki. Tiesittekö (tai tietenkin varmaan kaikki te tiedätte paitsi minä rivitaloamatöörinä), mutta siis ulkovaloihin saa ajastimen! Esimerkiksi Clas Ohlsonilta noin seitsemällä eurolla. Fantastinen investointi siitä hyvästä, ettei joka päivä tarvitse mennä kahta kertaa kylmään ja pimeään räpeltämään pistorasian kanssa. Meillä valot palavat nyt joka päivä klo 15.30-23.30.

homevialaura-piha_6564

Joulukuusi koristeineen

Last but not least – joulukuusi joulukoristeineen. Tästä kirjoitan vielä myöhemmin erikseen, mutta sanotaanko näin, että kannattaa varautua glitteryliannostukseen. Herra yksin tietää, kuinka monet hyvän maun rajat tässä asiassa tullaan ylittämään.

Homevialaura-joulusisustus_9151

Vaikka ajattelin, että sisustan joulua maltilla (viimeksi mainittua kuusenkoristelua lukuun ottamatta), niin tulihan listasta aika pitkä. Toisaalta suurin osa on koko talvenmittaista sesonkisisustamista meille tyypillisissä maltillisissa väreissä ja kuoseissa, joten ehkä siksi kokonaisuus ei tunnu liialliselta. Meillä tosiaan joulunkin väripaletti noudattaa samaa tuttua valkoista, mustaa, hiekkaa ja harmaata sekä tietysti hopeaa ja kultaa, joista varsinainen juhlavuus syntyy.

Comments

  • Kiitos paljon! Suosittelen kokeilemaan. Paketeista tulee jotenkin freesimmät ja modernimmat, vaikka ajatus tietenkin on lahjan nauhoja tärkeämpi. :)

 1. Kaunista! Me emme juuri laita kotiin joulua, mutta kynttilät, kukat ja huonekuuset tuovat tunnelmaa. Ensi viikonloppuna täytyy laittaa jouluisempi seppele oveen (tumma pajukranssi, jossa on skottiruutuinen silkkinauha, alkujaan nauha oli eräällä ihanalla illallisella Skotlannissa lautaselleni jätetyn pienen lahjan ympärillä ja siinä on isäntäväen tartaanikuosi). Minulla on myös kaksi joulumukia, jotka ovat Marimekosta vuosia sitten hankitut, viininpunapohjaiset ruusumukit, ja ne nostin kaapista esiin viikonloppuna. Äsh, menen laittamaan sen seppeleen nyt! Olen sopivasti aamutakissa, hyvä viuhahtaa rappukäytävässä siis!

  • Kynttilöistä, kukista ja huonekuusista tulee jo kovasti tunnelmaa! Ja ai että, miten ihastuttavankuuloinen kranssi, varsinkin, kun sillä on tarina. Rakastan tartaanikuosia. Värillinen ei meille sopisi, mutta ihastelin juuri Laura Ashleyllä (apua, muistankin nyt kun kerroit traumasta) beigejä skottiruutuisia mukeja jouluksi. :D Ruutuhuopa olisi myös ihana sohvalle. Mahtavaa, viuhahdukset kunniaan! Olen myös aikamoinen näky joka aamu, kun viuhahdan sotkunutturassa, kumppareissa ja aamutakissa ulos hakemaan Hesaria (rivariasumisen eniten totuttelua vaatinut puoli).

 2. Kiitos – olet tehnyt viime aikoina huikean hyviä jouluaiheisia postauksia!

  Ihastuttavaa näissä jouluaiheisissa postauksissa on minusta myös se, että joulun tunnelmaa saa kotiin myös muullakin kuin karmaisevalla vihreän ja punaisen yhdistelmällä :D

  • Voi miten kiva palaute, kiitos Johanna! Lisää on tulossa ja paljon. :) Punaisen ja vihreänkin voi toteuttaa tyylillä, mutta sanotaanko näin, että itselle tuntuu luontevammalta lähestyä joulua vähän modernimmalla twistillä. ;)

 3. Meillä on edellisestä kodista seurannut normaalia pienempi (muovi)joulukuusi ja haluaisin uuden. Tuuheamman ja aidomman näköisen, oikein kynnon jenkkityylisen joulukuusen :D Stockmannilla olikin vallan täydellinen yksilö mutta hinnan puolesta odottelen vielä vuoden verran tätä investointia ;)

  Meillä on joulukoristeiden/koristelun suhteen se ongelma että miehen mielestä joulu on punainen. Itse noudatan enemmän hopeista (ja glitteristäkin!), valkoista, tummanvihreää ja harmaata linjaa. Onneksi rakas mieheni ymmärtää olla useimmiten joustava asian suhteen :D

  Ihana postaus, ja pakko myöntää että väkisinkin alkoi hymyilyttää tuo ihana oivallus ajastimen käytöstä jouluvalojen kanssa <3

  • Hyvä suunnitelma säästää ja investoida sitten kunnolliseen. Enpä muuten tiedä, tulevatko myymättömät kuuset aleen, mutta sitäkin kannattaa pitää silmällä!

   Luin juuri meemin: My wife wanted a Christmas Tree in every room in the house. I said no, that’s overkill. So we compromised and now there’s a tree in every room.

   Eli ihanat miehet, kun vähän joustavat jouluinnokkaiden vaimojen kanssa. :D Toisaalta vaikka en sitä itse osaakaan käyttää, tummanpunainen on kyllä tosi kaunis lisä oikein käytettynä. Miten olisi esimerkiksi punaista satiininauhaa jonnekin, jos tilanne vaatii vastaantuloa eivätkä tontut houkuttele? ;)

   Hehe! Arvasin heti kirjoittaessani, että nyt teen varmasti itsestäni pöhkön, mutta menköön, kun te olette niin ihania kuitenkin. <3

 4. Ihania juttuja! Kuusenjalkaa kommentoinkin jo instan puolelle, mutta pakko sanoa myös, että oikein runsaasti koristeltu joulukuusi on pop! (Älä petä mua :D) Ja hei samaa mietin noista Toy’s Delight -astioista. Olen saanut muutamia joskus lahjaksi, mutta ovat tässä vuosien varrella päätyneet eteenpäin. Pienesti kutkuttelee edelleen kun muistelen sitä semmoista jännää piparipurkkia, mutten kuitenkaan sentään ole sitä ostanut ns. uudelleen. Siinä on vaan jotain niin ihanan jouluista ja kodikasta vaikkei se edes sopisi meille pätkääkään. Vai josko sittenkin tarjottimen päälle kukkien ja kynttilän seuraksi… Ja lahjanauhasta en voisi olla enempää samoilla linjoilla. Tilasin varmaan 10v. sitten Amazonista “vähän silkkinauhaa”. Koristelen niillä paketteja edelleen!

  • Kiitos! Niin mahtavaa huomata, että täällä on hengenheimolaisia. Ja oikeassa olet, ei metallinen kuusenjalka tule olemaan mikään kaunistus. Ajattelin ehkä tilata ympärille korimaisen suojuksen, joita ainakin brittiläiset verkkokaupat myyvät. Meillä ei ole kotona muuten lainkaan rottinkia, mutta ajattelin, että joulun kodikkuuteen se kyllä kävisi hyvin. Toinen vaihtoehto on peittää jalka näteillä laatikoilla, jotka näyttävät joululahjoilta.

   No juuri tuo! Astiasto ei voisi vähempää sopia meille, mutta jokin siinä kiehtoo. Juuri ihastelin myös Lexingtonin punaisia yliperinteisiä jouluastioita. Aletaanko organisoida joulusimulaattoria, jossa pääsisi viettämään yhden jouluillallisen Toy’s Delightin äärellä? :D

   Naurattaa kamalasti, kun kuvittelen mielessäni kymmenen vuoden silkkinauhojen määrää. Ihan huippua!

 5. Kiitos ihanista vinkeistä! Taidankin lähteä satiininauhakauppaan?
  Edelliseen postaukseen liittyen näkyykö tuossa Hattara matossa kuratassu jäljet jos sellaiset sattuu siihen osumaan tai muut tahrat?

  • Ilo oli puolellani! Ihana, jos tämä inspiroi. :) Harmaa Hattara on suhteellisen anteeksiantava, sillä harmaa on kuitenkin keskitumma sävyltään ja eläväinen pinta auttaa tahroja maastoutumaan. Meillä on tullut matolle jäljet kuratassuista, kahvista ja vähän tyttären vahingoistakin ja kaikki nämä olen saanut jossain määrin pois. Oikein tarkasti katsuttuna kohdat varmasti vielä näkyvät, mutta arjessa ei käytännössä ollenkaan. Suosittelen lämpimästi, että kotona on aina käsillä ainakin sappisaippua, jotta tahroihin pystyy reagoimaan heti. Se on kaikista tärkeintä, ettei tahra pääsisi pinttymään. Etikkakin on kuulemma hyvä tahranpoistossa ja hajujen neutralisoimisessa. Oikein kivasti elo Hattaran kanssa on mennyt. :)

 6. Just ihania joulujuttuja. Mutta hei onko sulla ollut jossain kuva tuosta kuusesta ruseteilla? Nimittäin eilen omaan pieneen kuuseen palloja ripustellessa oli pakko vaihtaa suunnitelmaa kun ei ne keraamiset pallot pysyneet. Niinpä askartelin nauhasta rusetteja. Hmm. kiitos ideasta jos se on jostain sun kuvasta tullut mielenpäälle nyt!

 7. Kiitoksia ottautumisesta! Yllättävän pitkä lista sieltä tuli ja uusia “jouluistamis” tapoja tälle tädille ;-) tästä inspiroituneena taitaapa meiltäkin ehkä löytyä rusetit tänä jouluna!

  • Kiitos itsellesi! Tämä oli tosi kiva aihe. Ei muuta kuin jouluistamaan koko kotia. ;) Rusetit taitavat selkeästi nousta tämän vuoden hitiksi, eikä ihme. Mikäs sen helpompi mutta näyttävämpi koriste. :)

 8. Todella kaunista! Itsekin olen hillitymmän joulukoristelun kannattaja, paitsi juuri joulukuusen kohdalla. Jään innolla odottamaan postausta siitä!

  • Kiitos kommentistasi, Hanna! Tosi hauska kuulla samanlaisesta ajattelutavasta. Tajusin, että minulla on kunnolla koristeltujen joulukuusten äärellä aina kodikkain ja jouluisin fiilis, joten miksi sitä samaa tunnetta ei toisi kotiin. Koko kodin verhoaminen joulutinkeleillä tuntuisi kuitenkin vieraalta, joten tämä on juuri sopiva kompromissi. Lupaan palata kuuseen mahdollisimman pian joulukuussa. Ihana, että aihe kiinnostaa. :)

 9. Ihanaa joulufiilistelyä & kauniita kuvia, kiitos Laura! Meilläkään joulu ei ole punainen vaan jotain muuta, väreinä hopeaa/kultaa/valkoista, yhdistettynä tummansiniseen/vaaleanpunaiseen, aina joulunalun fiiliksen mukaan. Punaisia joulujuttuja ihastelen lehdistä ja tavarataloissa mutten halua sitä enää kotiini, lapsuuden jouluissa punainen oli aina se ainoa joulun väri. Onneksi nykyään on paljon vaihtoehtoja!
  Joulukuusen koristeita ei voi koskaan olla liikaa. Joka joulu ostan ainakin yhden tai useamman uuden koristeen vanhojen joukkoon, jotta kuuseen saa paljon kimalletta. Tänä vuonna meille ei tule joulukuusta, joten odotan innolla millaisen kuusen Sinun blogista bongaan, koska löysin tämän blogin vasta tänä syksynä ja seuraan tätä innokkaasti. Kuusenkimallusta ja sen tuoksua odotellen;

  • Tosi ilahduttava palaute, kiitos Pirre! Juuri näin. Onneksi nykyään on tarjolla joulukoristeita ihan laidasta laitaan, ei vain niitä punaisia tonttuja. Ei niissä tietenkään mitään vikaa ole, mutta paljon kivempi, kun kuusestakin voi nykyään koristella omantyylisen ja persoonallisen. Ystäväperheellämme on aina ihan hulvaton kuusi, jossa roikkuu kaikenlaisia hauskoja ja humoristisia brittihenkisiä koristeita. Tulen siitä aina tosi hyvälle tuulelle.

   Ei muuten varmasti voikaan olla liikaa! Meillä on kaikkia joulujuttuja varten iso muuttolaatikonkokoinen boksi ja se saa ainakin tulla rauhassa ihan täyteen. Ihannetilanteessa olisin halunnut kerätä joulukoristeet pikkuhiljaa, mutta nyt kun meillä ei ole ollut isoa kuusta miesmuistiin, jouduin käytännössä aloittamaan koristeiden keräämisen alusta. No, tulevina vuosina voi sitten ostaa harkittuja lisäyksiä, kun pohja on kunnossa. Uskon, että meidän värimaailma pysyy samana, mutta jotain pientä muutosta joka vuodelle voi olla kiva keksiä.

   Ihana, kun jätit kommentin ja olet löytänyt blogin pariin. Tulin todella iloiseksi, lämmin kiitos! Lupaan palata mahdollisimman pian varsinaisiin joulukuusikuviin. :) Tunnelmallista viikonloppua!

 10. Oih, kaikki kohdat kuulostaa ihanalta. Monta samaa juttua löytyy meiltäkin, valkoiset hyasintit ja amaryllikset on hankittu ja mukavat taljat koristaneet olohuonetta itseasiassa koko syksyn ajan :D Meillä on perinteenä miehen kanssa aina ensimmäisenä adventtina koristella koti jouluisaksi, nyt se on vielä fiilikseltään vain talvinen :) Meille tulee hieman joulunpunaista tosin, tykkään siitä pienissä määrin jouluvärinä! Ulkovalot on muuten ihan paras juttu, muuten on niin helkkarin pimeää mutta ihanaa kun tulee kotiin ja ulkona palaa sentään jotkut valot!

  • Kiitos paljon! Teiltäkin saa niin paljon inspiraatiota jouluun ja nimenomaan siihen kodikkaaseen tyyliin. :) Kuten Instassa jo rupateltiin, minusta tuo ensimmäisen adventin perinne on hurmaava. Nyt kun hankimme kestokuusen, haluan nimenomaan nauttia siitä pidempään, enkä vasta koristella kuusta aatonaaton tienoilla niin kuin Suomessa on tapana. Meille sopiva perinne voisi olla joulukuun ensimmäinen päivä tai viikonloppu, jos ei aina tarkasti juuri adventti. Juuri sinun tyyliisi sopii joulunpunainen. Se on tosi kaunis. Kuten muille jo kirjoitinkin, vaikka en osaa ostaa punaista omaan kotiin, rakastan kyllä vaikka jouluista illallistamista oikein perinteisessä miljöössä. Olen todella samaa mieltä. Etenkin jos ja kun ei ole lunta, niin valot piristävät mustanharmaata maisemaa tosi paljon. Tunnelmallista ensimmäistä adventtia teille!

 11. Voi miten kaunista ja rauhallinen tunnelma. Tykkään!
  Meilläkin valoissa ajastimet mutta iltavalaistuksen lisäksi säädin valot palamaan myös aamuvarhaisella pari tuntia, ihan vain lehdenjakajan iloksi:). Ja on sitä itsekin kiva lähteä 7maissa töihin, kun valot tervehtivät sinua iloisella tuikkeellaan.
  Tiina

  • Ihana kuulla, kiitos kauniista kommentista! Aamuvalaistus on ihan huippu idea, jota en olisi koskaan tullut ajatelleeksi ilman teitä lukijoita. Pyydän, että mieheni säätää ajastimeen myös aamuajan, jos siihen vain saa kaksi ajankohtaa. Aamuisin on niin hurjan pimeää, että valot ja kynttilät tekevät ihmeitä fiilikselle. Kiitos Tiina ja rauhaisaa ensimmäistä adventtia!

 12. Kiitos kivoista ideoista. Olisi kiva kuulla enemmän Tukholman-matkastanne ja saada vinkkejä, missä siellä kannattaa käydä näin joulun alla.

 13. Rusetit joulupaketeissa on must, taljan laitoin eteisen Vitraan nyt ensimmäistä kertaa, hyvältä näyttää! Itse valaisemme terassin niillä Granitin blogivaloilla ja partsin kaidevaloilla ja olen ajastanut ne sekä iltapäivään/iltaan että aamuun. Herään arkisin yleensä kuuden jälkeen, joten silloin vain kaipaan niitä valoja ympärille, ehkä jopa enemmän kuin illalla. Onneksi ajastimeen saa kerralla molemmat.

  • Teidän kotona on muuten ihan super kiva joulutunnelma. Juuri sellainen jenkkityylinen hyvällä tavalla. :) Granitin valot on tosi kivat. Suunnittelin itsekin alunperin sellaisia terassille syksyksi, mutta meidän terassilla ei oikein ole luontevaa paikkaa sentyyppisten valojen roikottamiseen. En olisi tullut ikinä ajatelleeksi tuota aamulle ajastamista ilman sinua ja aikaisemmin kommentoinutta lukijaa, mutta sehän on nerokasta. Kiitos! Laitan ehdottomasti meillekin, jos vain täälläkin ajastimeen saa kaksi aikaa. Vitsi, miten säälittävältä tuo valopuu taas näyttää, kun lumet sulivat pois ja tilalla on vihreää nurmikkoa ja harmaa horisontti. No, toivottavasti saataisiin pian uudestaan valkoinen maisema.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue