Katseltavaa jouluksi – HBO-sarjojen suositukset

Homevialaura, olohuone, HBO-sarjat

Muistin juuri, että olen luvannut listata teille HBO-suosikit aikaisemmin julkaistun Netflix-listan jatkoksi. Mikä sen parempi ajankohta kuin tämä, hetki ennen lähestyvää joulupäivää, joka kuuluu viettää sohvalla viltin alla leffoja ja sarjoja katsellen, vähän väliä napostellen.

Girls

Girls oli syy, miksi hankimme HBO:n. Halusin vihdoin päästä osaksi sukupolvikokemusta ja katsoa Lena Dunhamin luoman sarjan, joka Sinkkuelämää-sarjan tapaan kertoo neljästä newyorkilaisesta ystävättärestä, mutta rosoisesti ja realistisesti, jopa inhorealistisesti. Hahmot ärsyttävät ja turhauttavat – niinkun ihmiset oikeassakin elämässä. Allekirjoitan Girlsin jättämän jäljen: harva sarja on samanlailla rikkonut tabuja ja tuulettanut televisiossa nähtyä naisen elämää. Kuusi kautta puolituntisia jaksoja hurahtaa nopeasti.

Homevialaura, olohuone, HBO-sarjat

Big Little Lies

Big Little Lies on tämänvuotinen uutuussarja, josta tulee mieleen elokuva: näytteleehän siinä niin Reese Witherspoon kuin Nicole Kidman, joista molemmat ovat mukana myös tuottajina. Big Little Liesin piti olla aluksi vain yhden kauden minisarja, mutta HBO on tiedottanut toisesta kaudesta. Draama kertoo pienestä hyväosaisesta kaupungista ja viidestä äidistä, joista yhdenkään elämä ei ole aivan sitä, miltä ulospäin näyttää. Kulissit alkavat kaatua ja salaisuudet paljastua. Sarjassa on paitsi kertaalleen mainittu upea näyttelijäkaarti myös kiehtovan painostava tunnelma ja maailman kaunein alkumusiikki. Sarja perustuu Liane Moriartyn kirjaan Big Little Lies. Tajuamatta yhteyttä luin juuri vähän aika sitten kirjailijan toisen teoksen, Hyvä aviomies, jota suosittelen sitäkin.

Homevialaura, olohuone, HBO-sarjat

Twin Peaks

Kuulun niihin, joille 90-luvun Twin Peaks on rakas kulttiklassikko. Alkuperäisessä sarjassa FBI-agentti Dale Cooper selvittää Laura Palmerin murhaa kuvitteellisessa Twin Peaksin pikkukaupungissa. Sarja on samanaikaisesti sekä humoristisen vinksahtanut kylähulluineen että äärimmäisen kuumottava pelottavine mystisine kohtauksineen. 25 vuotta myöhemmin sarja teki paluun minisarjalla Twin Peaks – The Return. Valitettavasti uudet Twin Peaks -jaksot olivat minulle pettymys: tunnelma ei enää yltänyt samaan ja David Lynchin sekoilu tuntui liian pitkäveteiseltä ja hämmentävältä. Listalla Twin Peaks kuitenkin on kulttiklassikkona.

The Handmaid’s Tale

Margaret Atwoodin Orjattaresi-kirjaan perustuva sarja ei syyttä ole herättänyt kohua: vaikka teos on kirjoitettu 80-luvulla, on tähän päivään tuotu tuotanto nyt Trumpin vallan aikaan ajankohtaisempi kuin koskaan. Laadukkaasti toteutettu sarja kertoo kuvitteellisesta diktatuurista, jossa ympäristökatastrofin seurauksena länsimäinen vapaus on kadonnut, jossa lisääntymään pystyvät naiset on pakotettu synnytyskoneiksi, ja jossa homoseksuaalit hirtetään. Naisen asema, eriarvoisuus ja perheiden erottaminen ovat todella ahdistavaa mutta tärkeää katsottavaa: ei ole mitään takeita, etteikö fundamentalismi voisi teoriassa viedä yhteiskuntaamme takaisin juuri tähän suuntaan.

Homevialaura, joulu, sisustus, joulukuusi

HBO:ssa näyttää olevan valtavasti laatusarjoja, mutta en vielä tiedä, mikä on listallani seuraavaksi eli suosituksia saa mieluusti laittaa. Mieheni kehui True Detective -sarjaa, joten sen voisin ottaa omaan katseluun. Joulupäivänä taas taitaa olla aika aloittaa jommasta kummasta palvelusta uusi yhteinen sarja, kun saamme Netflixin puolelta aivan juuri Mr Selfridgen loppuun.

Netflix-listan löydät postauksesta Netflix-suositukset – näitä sarjoja katson.

Comments

 1. Jos Piilaakson startup skene ja IT -nörttiys yhtään kiinnostaa (eikä ronskit läpät haittaa), niin suosittelen HBO:n puolelta Silicon Valleyta! Ihan helmi sarja, joka tulee kai myös YLEltä, mutta esitysaika on joku random myöhäisilta. Täysin hömppäpuolelta taas Mindy Kalingin oma sarja Mindy’s Project on ihana ja ei niin vakavasti otettava. Itse en kestä varsinkaan äidiksi tulon jälkeen katsoa enää mitään ahdistavaa tai rikosaiheisia sarjoja, niin siksi tällaiset uppoaa parhaiten. Tosin mä rakastan myös historiallista draamaa, Downtonia ja The Crownia. ☺️

  Ajankohtaisohjelmien puolelta suosittelen vielä This Week With John Oliveria, joka käsittelee ajankohtaisia aiheita (myös roskilla huumorilla) ja aloittaa ohjelman joka viikko kertaamalla Trumpin älyttömiä edesottamuksia kuluneelta viikolta. Vanhempia jaksoja voi katsoa vähän valikoidusti aiheesta riippuen, käsittelee siis ilmiöitä ja uutisia Jenkeistä.

  • Kiitos suosituksesta, ei kuulosta yhtään hullummalta! Itse en suoraan sanottuna pysty katsomaan enää sarjoja perinteisen television puolelta, vaan haluan nimenomaan määrittää itse, mitä katsoin, milloin katson ja kuinka paljon putkeen. Ihan mahtavaa, että on olemassa Netflix ja HBO, sillä yritä nyt sitten muistaa olla television ääressä joka tiistai klo 22.55.

   Erittäin hyvä linja! Oikeasti raakojen sarjojen katsominen pienen lapsen äitinä on ihan älytöntä. Kuka nyt katsoo Sons of Anarchya hormonihuuruissa vastasyntynyttä imettäessä. Minä, mutta en suosittele. :D Vitsi, haluaisin niin paljon tykätä historiallisesta draamasta, mutta jokin siinä vähän pitkästyttää. Paitsi Mr Selfridges -sarjasta olen tykänyt tavarataloaspektin takia. Mainio vielä tuo ajankohtaisohjelmasuositus, tuosta vinkkaan miehellenikin. Kiitos paljon näistä ja ihanaa joulua teille!

 2. Kiitos näistä. HBOlta Westworld oli sekä oma että miehen suosikki – yhteistä katsottavaa on välillä vaikea löytää. Katsottiin myös True detectiven eka kausi ja vaikka se olikin jännän koukuttava ja sikäli kai hyvä, niin myös superahdistava lapsille tapahtuvien kamaluuksien takia. Kun katseluaika ajoittuu yleensä lasten nukkumaanmenon jälkeen, niin tuon jälkeen ei uni meinannut tulla omaan silmään.

  • Ei kestä, kiva jos ilahduttivat! Googlasin Westworldin ja se taitaa olla scifiä? Se on genre, jota en itse pysty katselemaan oikeastaan ollenkaan. Jo Twin Peaks – The Return meni omaan makuuni liian yliluonnolliseksi. Mahtavaa kuitenkin jos te olette löytäneet siitä molemmille sopivan sarja, sillä käsittääkseni nykyään tehdään tosi laadukkaita scifi-tuotantoja. :) Sarjamaun yhteen meneminen on kyllä varmasti usein haaste. Meillä menee onneksi maku tosi hyvin yhteen, että löydämme tarpeeksi yhteistä katsottavaa, mutta myös omia sarjoja, jotka eivät toista kiinnosta. En tiennytkään, että True Detectivessä tapahtuu lapsille kauheuksia. Yhtäkään sellaista sarjaa en kyllä enää kaipaisi, kun olen katsonut niin Sons of Anarchyt kuin The Handmaid’s Talen, ahdistunut kovasti, mutta jatkanut sitten kuitenkin. Jaan tuntemuksesi, että vanhempana ei oikein kestäisi katsoa mitään lapsiin kohdistuvaa pahaa. Uutisista en yleensä pysty lukemaan tästä kategoriasta kuin otsikon. Tunnelmallista joulua!

 3. Meillä on vaikeaa löytää sarjoja joita molemmat jaksaisimme katsoa, mutta Netflixin White Collar oli molempien mielestä viihdyttävä :) ! FBI-, talous- ja taiderikosmaailmaan sijoittuva herrasmieshuijarisarja oli sopivasta humoristinen. Eikä niin raaka, etteikö pystyisi katsomaan ennen nukkumaanmenoa. Mukana myös tuttuja näyttelijöitä kuten Sex and The Cityn “Stanford” ja BH90210:n “Valerie”. Jos tämä ei ole ennestään tuttu, niin suosittelen katsomaan ainakin pilotin!

  • Moi Kristina! Kiva, että olette löytäneet edes jonkun yhteisen sarjan, sillä tiedän, että pariskuntienkaan maut eivät mene aina yksiin. White Collar kuulostaa siltä, että voisimme pitää siitä kovasti. FBI- ja talousmaailma kiinnostaa kovasti ja mustaa huumoria rakastan aina. Sarja näyttää saaneen hyvät arvostelut myös IMDb:ssä. Laitan siis vinkkisi ehdottomasti ylös, kiitos paljon. :)

 4. Katson HBO:lta VEEP ja Billions. Girlsia yritin joskus ensimmäisen jakson, mutta en jotenkin päässyt siihen tunnelmaan mukaan, odotukset olivat ilmeisesti jotenkin liian kovat. Big Little Lies kiinnostaisi tosiaan pelkästään jo näyttelijöidensäkin vuoksi. Ehkäpä aloittelen sarjaa tässä joululomalla.

  • Moikka! Billionsia mekin aloitimme katsomaan, koska New York ja toimistomaailma. Se oli itse asiassa hyvä, mutta ei sitten kuitenkaan kai tarpeeksi kiinnostava, koska jostain syystä sarja jäi meillä kesken. VEEP-sarjasta on ollut kuullut, mutta se vaikutti pikagooglaamisella tasokkaalta. Kiitos vinkistä! Girlsissä on nimenomaan tuo odotusten paine mukana. En muista, lämpeninkö itsekään ihan heti. Jos en väärin muista, ensimmäiset jaksot eivät ole ihan parhaita, vaan sarja antaa enemmän edetessään. Toki se on silti edelleen hyvin omanlaisensa, paikoin myös todella ärsyttävä, mutta silti mielestäni omalla tavallaan huippu. Big Little Lies saa kyllä valtavan suositukseni. Uskon, että tykkäät!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue