Menovinkki: Tuomarinkartano ja Ruiskumestarin talon joulu

Homevialaura, Tuomarinkartano, Helsinki

Ymmärsin, että piditte ainakin Helsingin keskustan joulukoosteesta, joten voisin jatkossakin nostaa esille tunnelmaltaan kivoja menovinkkejä. Olisiko se toivottu teema?

Homevialaura, Tuomarinkartano, Helsinki

Tuomarinkartano Pohjois-Helsingissä on ihastuttava myös kesäisin, mutta vierailu sopii vähintään yhtä hyvin joulunaikaan. 1800-luvulta peräisin oleva kartano pihapiireineen ja puistoalueineen on hurmaava. Olen käynyt Tuomarinkartanossa muutaman kerran ja viimeisin tietoni oli ravintolatoiminnan loppuminen, mutta Nooralta sain vinkin, että miljöössä on avannut uusi ravintola lopettaneen tilalla.

Homevialaura, Tuomarinkartano, Helsinki, Ravintola Annan Kartano

Ravintola Annan Kartano oli oikein iloinen yllätys, sympaattinen paikka nauttia lounaaksi savuporokeitto ja olisipa tarjolla ollut ainakin salaattia ja hampurilaistakin pienten suolaisten ja makeiden lisäksi. Vanhan rakennuksen tunnelma oli jouluisasti viimeistelty takalla, kuusella ja joulukukkasilla.

Homevialaura, Tuomarinkartano, Helsinki, Ravintola Annan Kartano

Ravintolan lisäksi Tuomarinkartanossa on kiva Country White -sisustusliike, joka myy muun muassa Riviera Maisonia, Lexington Homea, Bloomingvilleä ja Bruka Designia. Meille ostin pakollisen jouluherkun, Lakrids-purkin, jonka jouduin piilottamaan koko perheeltä (myös itseltäni) pyhiin saakka.

Homevialaura, Tuomarinkartano, Helsinki, Sisustusliike Country White

Meillä kävi vielä tuplatuuri käynnin suhteen: pieni tontunjälkiä hangesta etsivä vierailija nauttia lumesta ja kuulla yllätysjoulupukilta yksityisen seremonian.

Homevialaura, Tuomarinkartano, Helsinki

Toinen vanhan ajan jouluvinkki on Ruiskumestarin talon joulu Kruununhaassa. Tästä vinkistä kiitän täysin lukijaa ja ajattelin laittaa hyvän kiertämään, sillä ehkä teistäkään moni ei tiedä pienestä Helsingin kaupungin museosta, joka vieläpä oli viimeiset neljä vuotta kunnostettavana. Nyt Ruiskumestarin talo on taas auki ja sinne on vapaa pääsy.

Homevialaura, Tuomarinkartano, Helsinki

Kyseessä on kantakaupungin vanhin paikallaan säilynyt puurakennus, siis aika liikuttava ilmestys krunalaisten kivisten kerrostalojen sisäpihalla. Talossa pääsee eläytymään helsinkiläisen pikkuporvariston elämään 1860-luvulla. Joulun aikaan talossa on tietysti ajan hengen mukainen joulu. Me satuimme paikalle niin, ettei vierailulla ollut muita, joten kaikessa hiljaisuudessa ja hämyisyydessä sain suorastaan retriittimäisen aikamatkan 1800-luvun jouluun. Valitettevasti kuvat ovat tällä kertaa vain Tuomarinkartanosta, mutta pääsette Ruiskumestarin talon joulutunnelmaan muiden Instagram-kuvien kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue