Ocean Beach Club Gran Canaria ja onko lapsiperheen pakettimatka vanhentunut konsepti

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Kirjoitin joulun alla, että saimme Ruotsin-risteilystä viimeisen kasteen lapsiperheeksi, mutta eiköhän ihan vihonviimeinen niitti tule tässä: terveisiä Kanarian-pakettimatkalta!

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Aloimme syksyllä suunnitella tammikuista matkaa lämpimään. Aasian ja Lattarit tiputimme pitkän lentomatkan takia pois, sillä pystyimme lähtemään vain viikoksi, eikä puoli vuorokautta koneessa taapero sylissä tuntunut kovin rentouttavalta ajatukselta. Jäljelle jäivät kuuden tunnin lentomatkallaan Dubai ja Kanariansaaret. Annamme varmasti joskus mahdollisuuden myös Dubaille, mutta nyt pidemmän korren vei Kanariansaaret, joka tunkkaisesta maineestaan huolimatta on henkistä kotimaatani Espanjaa, jonne veri vetää aina vain uudestaan.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Niin kuin aina ennenkin, aloimme googlata reissua omatoimimatkana ja olimme avoimina kaikille saarille Teneriffasta Lanzaroteen. Kävi nopeasti ilmi, että Kanarialle ei kannata matkata kuin pakettina. Toiseksi kaikki omantyyliset hotellit olivat aina adults only. Lapsen kanssa vaihtoehdoksi tuntui jäävän liuta persoonattomia kompleksihotelleja.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Instagramissani heräsi keskustelu, onko lapsiperhehotelli ylipäätään aikansa elänyt konsepti. Itse ajattelen, että rantakohteessa ei ole. Toisin kuin kaupunkilomilla, rantalomalla hotellissa ei käydä vain nukkumassa, vaan hotelli on yhtä kuin loma, jolloin puitteet korostuvat. Monet aikuiset haluavat ymmärrettävästi olla omissa oloissaan, kun taas perheiden asumismukavuutta lisää lapsiystävällisyys, joka on huomioitu esimerkiksi aurinkosuojattuina taaperoaltaina.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Vaan aikansa elänyttä on se, että kaikki lapsiperheet laitetaan samaan muottiin. Että kaikkien lisääntyneiden ajatellaan haluan ympärilleen mahdollisimman paljon hälyä ja virikkeitä, ympärivuorokautista allasjytää ja illalliselle show’ta. Laitetaan vain buffaan nakkeja, niin tyytyväisiä ovat.

Vai ovatko sittenkään?

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Toisin kuin usein ajatellaan, lapsi muuttaa elämän, mutta ei elämäntapaa. Ainakin meille tärkeitä ovat samat asiat kuin ennenkin. Toivomme lomalta rauhoittumista, arvostamme hyvää ruokaa ja rentoudumme parhaiten kauniissa seesteisessä ympäristössä, jossa on huomioitu paitsi lapsi myös vanhemmat – joka ylipäätään on tätä päivää.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Onneksi löysimme lopulta Tjäreborgilta Ocean Beach Club -konseptin, joka palautti uskoni lapsiperheen pakettimatkoihin. Kyseessä on moderni, designhenkinen ja merenläheinen hotelli perheille. Tunnelma on samanaikaisesti tyylikäs ja rento. Kaikki yksityiskohdat ovat viimeiseen asti hiotut, mutta ilmassa on lämminhenkinen kollektiivinen sympatia: kukaan ei pyöritä silmiään, jos uhmaikäiseltä lentää ranskalainen. Suurin osa asukkaista oli ruotsalaisia ja muita skandeja – vieruspöydästä saattoi yhtäkkiä kajahtaa komeasti Ja må han leva.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Hotelli oli niin meidän henkinen, että aloin miettiä, olenko muistamattani vastannut konseptin asiakastutkimukseen. Huoneet olivat skandinaavisen siistejä, allasalue viehättävä ja aamiainen monipuolinen: elämässä on minusta tasapaino kohdillaan, kun pöydästä löytyy sekä chiavanukasta että pekonia. Erityisesti arvostin sitä, miten hotellin ohjelma oli rakennettu. Kerran päivässä oli joku puolituntinen allasjumppaa siellä ja hetki minidiskoa täällä, mutta muuten tunnelma oli ihanan rauhallinen. Miten tärkeää oli saada kuunnella meren kohinaa jytän sijaan.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Ocean Beach Club Gran Canaria on minusta ennen kaikkea hyvinvointihenkinen lomakohde. Paikan päällä olisi ollut mahdollista osallistua allasjumppaan ja muille ryhmäliikuntatunneille sekä käydä salilla. Ensimmäistä kertaa ikinä meillä oli lomalla liikuntavaatteet mukana, ja oikein harmitti, miten emme kumpikaan jälkitautien pelossa uskaltaneet kuntoilla sitkeän flunssan jälkeen. Hotellilla on myös tunnelmallinen spa.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Lapset oli huomioitu aurinkosuojatulla lastenaltaalla, kivalla leikkihuoneella ja sopivalla määrällä ohjelmaa. Kyllä vain alkoivat vajaan kaksivuotiaankin silmät loistamaan, kun Lollo ja Bernie -hahmot hauskuuttivat taikashow’lla. Pidin myös siitä, miten huoneeseen oli mahdollisuus ottaa matkarattaat sisältävä lastenpaketti, jokainen nyssykkä vähemmän kun tekee matkustamisesta helpompaa.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Jonkun verran tavallista pakettimatkaa arvokkaampi Ocean Beach Club tietysti on, mutta niin kuin kaikessa, myös matkailussa kaikki on suhteellista. Me otimme ilon irti siitä, että alle kaksivuotias oli vielä viimeisen kerran ilmainen matkustaja. Emme myöskään ottaneet All inclusive -pakettia, vaan teimme monet lounaat itse huoneen pikkukeittiössä. Tuoretta patonkia, mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa lähikaupasta vain. Välipalaksi jugurttia marjoilla. Ulkona auringossa murukahvikin on taivaallista.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Sijainti itsessään, Play del Cura, oli varsin pieni paikka, mikä sopi meille paremmin kuin hyvin. Pärjäsimme muutamilla palveluilla, emmekä olisikaan kaivanneet poukamaan yhtäkään kaupustelijaa tai yökerhoa. Turvaistuimellisen auton pystyi vuokraamaan hotellilta tosi näppärästi, päiväretkisuosituksiin ja muihin Kanarian-kokemuksiin palaan erillisessä postauksessa.

Homevialaura, Ocean Beach Club, O.B.C., Gran Canaria, Kanariansaaret, pakettimatka, Tjäreborg

Oli tosi kiva huomata Instagramissa, miten paljon kiinnostusta Ocean Beach Club Gran Canaria teissä herätti. Arvasinkin, ettemme ole ainoa lapsiperhe, joka arvostaa tällaista matkustamista. Toivottavasti tein kohteesta kattavan, matkasuunnitelmianne helpottavan postauksen (vaikka kuvia huoneesta en näemmä huomannut ottaa). Lisäkysymyksiä saa ilman muuta esittää. Ja tarkennetaan vielä, vaikka sen pitäisi olla itsestäänselvää, kun alussa ei merkintää ole: teimme matkan täysin omakustanteisesti ilman minkäänlaista yhteistyötä – olen vain yksinkertaisesti todella tyytyväinen matkustava äiti. Ocean Beach Club -konseptihotellit löytyvät myös Kreetalta ja Kyprokselta, ja olen aika varma, että joku aurinkoinen päivä perheemme suuntaa niihinkin.

Comments

  • Ihana tervetuloa takaisin -toivotus, kiitos! Ja kiva kuulla, jos postaus inspiroi haaveilemaan reissusta. :) Oma matkakuumeeni on niin krooninen, että aloin melkein paluupäivänä miettiä kesälomamatkaa, mutta jos tässä nyt ensin hengähtäisi välissä. :D

 1. Hei! Mistä sun instassa vilahtanut uikkari on? Etsin just jotain tollaista! Tosi kaunis ja aikuismainen narubikinien tilalle

  • Moi ja kiitos! Olen ajatellut tehdä vielä erillisen postauksen rantatyylistä, mutta vastaan totta kai mielelläni jo nyt. Ihana, jos pystyisin auttamaan oikeanlaisen uikkarin löytämisessä. :) (Ymmärrän paremmin kuin hyvin, en itse käytä bikineitä enää ollenkaan.) Minulla on kaksi mustaa uikkaria, molemmat Lascana-merkkiä. Tykkään molemmista uikkareista tosi paljon, sillä ne ovat leikkausten ja rypytysten todella ryhdikkäät ja anteeksiantavat, juuri aikuismaiset, eikä mitkään lerput.

   Omani olen tilannut verkosta. Löysin vielä Zalandosta tämän nimenomaisen uikkarin ja samasta paikasta näet tietysti merkin muitakin malleja. :) https://www.zalando.fi/lascana-uimapuku-black-l8341h01s-q11.html

   • Hei kiitos vinkistä! Tollainen uimapuku on myös vilautteluvaaran puolesta turvallisempi kun touhuaa lapsen kanssa!

 2. Ihanan rauhoittavan ja rentouttavan näköistä. Laadukastakin kuvien perusteella. Minä ja mieheni olemme juuri lähdössä Kanarialle, koska Dubai ei keinotekoisuutensa takia kiinnostanut. Teneriffalla aitoa luontoa sentään on. Hotellivalinta oli kyllä vaikeaa, vaikka lapsia ei olekaan ja olemme ns. omatoimimatkalla.

  • Moi Merja! Rauhoittavaa nimenomaan, ja laadukastakin. Tiedän, että moni perhe kaipaa lomalta äksöniä ja ohjelmaa, mutta me olemme juuri sellaisia, jotka voisivat tuijottaa viikon samaa merenrantaa aurinkotuolista käsin. ;) Etenkin rantalomalla on ihana saada ladata akkuja rauhassa, sillä kuormitun aika helposti liiallisista ärsykkeistä. Meren kohinaa taas voisin kuunnella loputtomiin. Antoisaa reissua teille! Ihana kuulla, että pääsette matkaan.

   Teneriffasta minulla ehkä paras mielikuva oli, kun lähdimme suunnittelemaan matkaa. Huomasin kuitenkin nopeasti, etten voi olla turhan nipo saaren suhteen, sillä tällä kertaa kohdetta oli haettava hotelli edelle. Toisaalta hyvä näin. Palaamme varmasti Kanariansaarille, niin kiva, että luontokohde Teneriffa tuli säästetyksi aikaan, jolloin lapsi on vähän vanhempi ja jaksaa paremmin osallistua luonnossa kävelyyn. Miten kivat hotellit ovatkin niin kiven alla Kanariansaarilla. En ymmärrä sitä, sillä kyllä saarille riittäisi tänä päivänä kaikenlaisia matkustajia.

   Samaa mieltä olen Dubaista. Olen vältellyt kohdetta juuri keinotekoisuuden takia, enkä usko, että Dubai on fiilikseltään meidän kohde ollenkaan. Kuitenkin ehkä joskus annamme sille mielenkiinnosta mahdollisuuden kerran elämässä -kokemuksen henkeen. :) Aurinkoista lomaa vielä teille, nauttikaa!

 3. Pakettimatkat ja perhekohteet ovat minusta mainettaan parempia. Olemme muutaman kerran käyneet vastaavissa kohteissa; ne ovat oikeasti kivoja. Meillä oli ensimmäisellä kerralla vähän ylimielinen asenne matkalle lähetiessä, vaikka kohde oli valittu tarkkaan (aurinkotuoleja myöten, hah!). Konsepti yllätti meidät tuolloin muutama vuosi sitten positiivisesti. Toisen kerran kävimme viime kesänä, kun lapsi oli jo 6-vuotias; ja yllätyimme taas kerran positiivisesti.
  Meillä ei ole kuin yksi lapsi, joten hänestä oli mukava päästä muiden lasten seuraan ohjattuihin kerhoihin. Kerhoissa oli erimaalaisia lapsia; tytär pääsi käyttämään muutaman sanan englantia kavereiden kanssa ja oppi uusia sanoja ja sanontoja viikon aikana. Lisäksi hän pääsi suklaajuhliin, osallistui altaalla järjestettyihin kisoihin jne. Iltaisin oli upeasti koreografioitu dance off-kisa, johon otettiin lapset mukaan.

  Kohteissa ei kukaan örvellä, vaikka all inclusive (ml alkoholi). Itse taisin juoda viikon loman aikana yhteensä noin 1/2 ploa viiniä, osittain sen johdosta että viinin laatu ei päätä huimaa.

  Näissä kohteissa on puittteiden lisäksi tärkeää että palvelu on ystävällistä. Meidän kohteissa on ymmärretty on perheet ovat lomalla ja että matka on kauden pääjuttu perheille.

  Me emme matkusta edullisimmin; otamme kolmelle hengelle vähintään 3 huoneen majoituksen. Pidämme että meillä on tilaa ympärillämme myös lomalla. Ja kuten sanoin, matkustamme ainoastaan kohteisiin, joka miellyttää minua esteettisesti; ml aurinkotuolit (valkoiset muovituolit ovat no-go, hah!)

  Minusta pakettimatkakohteissa on myös helmiä mukana. Yleensä matkanjärjestäjien kuvat ovat melko tuoreita, joten pienellä vaivalla sopivia kohteita löytyy vallan monia.

  Kaksin mieheni kanssa en moiseen kyllä menisi. Viime kesänä näimme matkanjärjestäjän bussissa muutaman nuoren pariskunnan ja ihmettelimme että kuka lähtee. Mutta mikäs minä ole sitä ihmettelemään; meitä on moneen junaan.

  • Kiitos mainiosta kommentista, tässä tuli paljon ajateltavaa matkustamisesta! Olen ihan samaa mieltä, että pelkän periaatteen vuoksi pakettimatkoja ja lapsiperhehotelleja on turha herjata. Se on joskus sitä todellista lomaluksusta, että kaiken voi ostaa könttänä ja todella laittaa ne aivot reissun ajaksi narikkaan. Näen samanlailla myös lasten matkustamisen. Vaikka aikuinen vielä jaksaisikin lukea aurinkotuolissa päivän kirjaa, lapsi tuskin jaksaa. Siksi on todella kiva, että lapsille on paikan päällä seuraa ja aktivitetteja – myös niitä ensimmäisiä ulkomaantuttavuuksia. :)

   Juuri tuo örvellyksen poissaolo on se, mistä olen ehkä kaikista tyytyväisin. Ihan ensimmäinen mielikuva Kanariasta nimittäin oli Suomibaarit. Olen monta kertaa miettinyt, että Phuket-tyyppiseen kohteeseen en lähtisi edes ilmaiseksi, koska en yksinkertaisesti enää pystyisi lomailla örvellysympäristössä. Lasin viiniä juon totta kai illallisella, mutta että neljään asti yökerhossa, ei kiitos enää. :D Oli ilo huomata, miten samanhenkisiä reissaajia hotellin muutkin perheen olivat. Kaikki menivät ajoissa nukkumaan ja alue hiljeni todella hyvissä ajoin.

   Palvelun henki on kyllä todella tärkeä. Ihana, jos teillä on hyviä kokemuksia. Minusta Espanjassa erityisesti korostuu suhtautuminen lapsiin: kaikki kohtaamamme tarjoilijat niin Madridissa kuin Kanarialla tuntuivat todella aidosti ja sydämellä huomioivan pienimmän ruokalinjan ja lepertelevän hänelle. Senhenkistä huomioimista ja asennetta harvoin Suomessa näkee.

   Ihanaa, kiitos, amen! Että joku muukin sanoo ääneen, että kohteen on oltava esteettinen. Tiedän, miten absurdilta tämä monesta varmasti tuntuu, mutta jos ympäristö ei miellytä silmää, on esteetikon vaikea päästä lomamoodin. Esimerkiksi työmatkamajoitukset ovat asia erikseen, silloin nukutaan missä nukutaan, mutta kun itse valitsee ja maksaa, niin saahan sitä valita makunsa mukaan.

   Mekään emme koskaan ottaneet miehen kanssa pakettimatkaa, kun vielä reissasimme kahdestaan. Tosin pisteet jälleen Tjäreborgille. Jos jonnekin lähtisin kahdestaan pakettimatkana, niin Casa Cook -konseptihotelliin Kosille tai Rhodokselle. Kiitos vielä ajatusten vaihdosta!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue