Mikä valkoinen maali seinään – Tikkurila Paperi F497

Homevialaura, valkoinen seinämaali, sisämaali, Tikkurila Paperi F497

Mikä valkoinen maali meillä on seinässä? Tämän sisämaaleihin liittyvän kysymyksen olen saanut viime aikoina todella usein, enkä ihmettele – valkoinen ei todellakaan ole vain valkoinen. Meillä on koko kodissa Tikkurilan sävy Paperi F497.

Homevialaura, valkoinen seinämaali, sisämaali, Tikkurila Paperi F497

Opin sävyn vuosia sitten Harmonia Designin sisustuskurssilla. Opettajamme, erinomaisesti Tikkurilan maalit tunteva sisustusarkkitehti Sonja Hukkanen, sanoi Paperin olevan varma valkoinen, johon voi luottaa kaikissa tiloissa ja valoissa. Kahden erilaisen kodin kokemuksella voin todeta, että näin tosiaan on: Paperi on täydellinen neutraali valkoinen seinämaali. Puhtaanvalkoinen, mutta miellyttävän pehmeällä, ei kliinisellä tavalla. Paperi ei myöskään missään valossa taita mihinkään, ei siniseen, eikä keltaiseen.

Homevialaura, valkoinen seinämaali, sisämaali, Tikkurila Paperi F497

Toivottavasti teille on tästä vinkistä yhtä paljon iloa kuin minulle on ollut jo kahdessa kodissa. Olisin varmasti tullut hulluksi valkoisia värilastuja väsyneillä remppasilmillä vertaillessa, joten onneksi pystyin vain marssimaan maalitiskille ja pyytämään pönikän Paperia. Ennen tätä tietoa erehdyin kerran amatöörinä kokeilemaan maalarinvalkoista, jonka luulin olevan se yleisin neutraali valkoinen. Vaan mitä vielä, maalarinvalkoinenhan on sävyltään todella harmaa ja “likainen”, joten sitä ei missään nimessä kannata valita, jos puhdasta valkoista etsii.

Huomenna sitten lisää kuvien palloista, synttärikoristelusta siis. Rentouttavaa iltaa!

Comments

 1. Tämä oli hyvä vinkki! Entäpä ovi- ja ikkunalistat, jotka helposti näyttävät keltaisilta, jos ovat valmiiksi maalattuja valkoisia. Onko teidän listat maalattu myös paperi-sävyllä?

 2. Kaunis sävy tämä valkoinen tässä, ja ei tosiaan mikään kliininen. Minulla on ollut hieman kriisiä Tikkurilan maalisävyjen suhteen ( kuten instastoriesista varmaan huomasit) kun seinän väri livenä näyttää ihan toiselle kuin kännykänkameralla ja lisäksi järkkärin kuvissa tuijotan ihan toisenlaista seinää. Haluaisitko kertoa mielipiteesi taittaako mielestäsi Tikkurilan Palatsi mihin? Tätä nimittäin laitettiin omaan seinäämme ja kiukuttaa joka päivä kun maali mielestäni taittaakin siniseen välillä ja välillä taas ei. Onneksi ei olla ehditty vielä tiiliseinää tasoittaa ja laittaas tähän tätä myös, joten ainakin pohjatyöt ja todennäköisesti turha maalaustyö on jo tehty, että värin ehtisi vielä vaihtaa. Kylläpäs tämä minun kriisi varasti nyt tämän postauksen huomion, mutta toivottavasti et tykkää huonoa :-) Tein blogiluonnoksiin jo tästä pienen kriiseilyn jonka suunnittelin julkaista sunnuntaina.

  Mukavaa viikonloppua!

  Mukavaa viikonloppua!

   • Kiva kuulla! Paperi on kyllä juuri niin neutraali, etten ole kertaakaan ajatellut koko asiaa maalaamisen jälkeen. Sävy ei koskaan häiritse silmää, vaan on joka tilassa ja valossa luonnollinen. Hei huomasin ja tunsin todella tuskasi! En auttanut, kun olen ihan avuton auttamaan, vaikka olisin kuinka halunnut. Arvaa vaan, miksi meillä on valkoiset seinät. Tietysti siksi, että rakastan valkoisen raikkautta, mutta myös siksi, että tulisin hulluksi, kun yrittäisin löytää sellaista harmaan tai greigen sävyä, joka miellyttäisi joka valossa.

    Instagramin kuvista oli tosia vaikea antaa mielipide, taittaako maali siniseen. Nyt kun katson blogista, niin kyllä se ehkä hieman taittaa. Toki ruudulla sävy on aina eri kuin paikan päällä. Niin tai näin, jos maali sinua häiritsee, niin maalaisin seinän uudestaan. Olen ainakin itse sellainen, että väärä sävy ottaisi päähän joka ikinen päivä. Älä ainakaan itseäsi soimaa väärästä valinnasta! Kuten sanottu, maalin valitseminen on hirveintä, mitä tiedän. Oletko kokeillut soittaa Tikkurilan maalilinjalle? He varmasti pystyvät heti sanomaan maalin pigmenttien perusteella, taittaako maali viileään siniseen ja mikä vastaava maali kannattaisi ottaa tilalle, jos sävystä haluaisi lämpimämmän.

    Blogissani saa kukin kriiseillä omistaan, täällä riittää tilaa kaikille kriiseille. :D Voi kun osaisin ottaa vielä enemmän, mutta maalisuositukseni ja -kokemukseni ulottuu oikeastaan vain tuohon Paperiin. Onnea seinän kanssa! Olen ihan varma, että lopputuloksesta tulee hyvää. Jään seuraamaan etenemistä. :)

    • Kiitoksia :) sain facebook ryhmästä vinkin näihin koodeihin http://www.ncscolourfin.com/fi/NCS-J%C3%84RJESTELM%C3%84/

     Ja nyt tuntuu että kaikki on niin selvää. Esimerkiksi tuossa Palatsi sävyssä sinistä on ja tosiaan puolet :o ilmankos se vähä sille vaikuttikin. Tiedä vaikka tämä paperi olisi se väri mikä meillä nähdään jatkossa. Täytynee vielä miettiä tarkasti ettei kodin remonttimies joudu ihan kohtuuttoman monta kertaa maalailemaan seinää uusiksi.

 3. Hyvä vinkki. Maalarinvalkoinenhan taitetaan punamullalla, okralla ja mustalla, joten sävy ei ole ihan puhdas. Sävy kehitettiin aikanaan sitä varten ettei se murrettuna kellastuisi yhtä vahvasti, kuten valkoiset ennen sitä. Sittemmin sävy on jäänyt. Rakennustyömailla on edelleen se yksi perusmaali, jota vedetään kaikkiin uusiin seiniin, mutta nykyään se ei muistaakseni ole maalarinvalkoinen. Saneeraustyömailla käytetään maalarinvalkoista ikkunoihin.

  • Kiitos tarkennuksista, aina sitä oppii uutta! Näin olikin, maalihan juontaa juurensa entisistä ajoista. Minulle oli jotenkin puhekielestä jäänyt sellainen fiilis, että maalarinvalkoinen on se perusvalkoinen, mutta pitihän tämäkin asia kantapään kautta oppia, että näin ei todellakaan ole. :D Hyvä valkoinen perusmaali on varmasti myös Tikkurilan Valkoinen, uudempi sävy, joka on suunniteltu sopimaan listoihin ja oviin.

 4. Paperi on kyllä varma. Seuraavaan taloon kiinnostaisi kokeilla Tikkurilan Valkoista, mutta siitä pitää googlata kyllä kokemuksia. Ettei ole yhtä susi kuin Tikkurilan Lumi aikoinaan -kaunis sävy, muttei kestä yhtään pyyhkimistä.

  • Kiitos, kiva kuulla lisää hyviä kokemuksia Paperista! Samoin kiinnostuin itse tuosta Tikkurilan Valkoisesta. Se on varmasti hyvä vaihtoehto ainakin silloin, jos on erityisen tärkeää sovittaa seinä yhteen listojen ja ovien kanssa. Minäkin haluaisin nähdä Tikkurilan Valkoinen -sävyn livenä, sillä vähän pelkään, ettei se vain ole liian lämmin. Maalia nyt on tietysti helppo kokeillakin remontin yhteydessä, jos ostaa pienen purkin molempia ja vertailee vierekkäin. Lähinnä se ajaa hulluksi, jos ei ole yhtään potentiaalista vaihtoehtoa tiedossa ja alkaa vain katsoa valkoisia paksulta värikartalta. Valkoinen on ihan äärimmäisen vaikea hahmottaa pienestä palasta, mielestäni vielä vaikeampi kuin muut sävyt. Lumi-maalista minulla on jostain syystä vähän huono mielikuva, että se on kallis ja arka. Uskoisin kyllä Tikkurilan Valkoisen olevan kestoltaan hyvä, kun se on yleiskäyttöön suunniteltu. Olisipa kiva kuulla joltain kokemuksia!

   • Minä olen ainakin joskus kysellyt tätä sävyä ja kiitos vielä kun omistit oman postauksen aiheelle. Seinän sävy on tärkeä, kun sillä vaikuttaa koko sisustuksen fiilikseen. Minuakin kiinnostaisi tuo Tikkurilan valkoinen juuri siitä syystä, että onko riittävän raikas olematta kylmä vanhojen listojen kanssa. Kovin vähän löytyy googletuksella ja instassa kokemuksia. Mielestäni tuo paperi ei näytä kylmältä, mutta sen lämpimän sävyt tulee teillä kuvissa kauniisti esiin ja myös siksi, kun teillä on harmonista. Toki voi ostaa purkin ja maalata seinään, mutta on se kiva jos voi vähän fiilistellä. Muuten jotenkin tosi kivoja ja uusia kuvakulmia kodistanne! :) Minulle ainakin (samoin tuo synttäripostaus)

 5. Hei, kiitos tästä! Olen juuri ostanut asunnon ja remppa kohta alkamassa. Teidän koti näyttää ihanalta ja tämä maalivinkki tuli tarpeeseen. Olin kyllä aiemmin jo itsekin harkinnut juuri tuota sävyä. Mutta sen siis aion valita, koska haluan juuri tuollaisen raikkaan valkoisen. Tuo sävy ei siis ole hirveän arka, vai? Onko teillä muuten parketti vai laminaatti, muistatko minkä niminen tuote? Ja mistä teidän ihana musta tarjotinpöytä on ostettu? Kiitos etukäteen :)

  • Kiitos itsellesi Jessi! Kiva kun kerroit, että tästä oli iloa. Niin toivoinkin, sillä tiedän, miten tärkeää rempan ja muuton keskellä on saada apua päätöksiin. Silloin kun on pää pyörällä kaikesta. :) Sävy ei minusta ole lainkaan arka. Maali on kestänyt arjessa todella hyvin edellisessä kodissa ja myös tässä nykyisessä. Meillä on käytännönsyistä koiran ja lapsen kanssa laminaatti, mikä ei minusta ole yhtään hävettävä lattiamateriaali, vaikka sisustuspiireissä parketin nimeen vannotaankin. Halpislaminaattia en suosittele, sillä sellaisen pinta naarmuuntuu jokaisesta kolahduksesta (tämän tiedän vuokra-asuntokokemuksesta), mutta hyvät laminaatit ovat nykyään oikein tyylikkäitä vaihtoehtoja, kun niissä ovat ominaisuudet kehittyneet. Meillä on valkoinen laminaattilankku, Quick-Step Impressive IM1859. Tässä postauksessa kirjoitan lattiasta tarkemmin: http://homevialaura.com/2016/12/ihanin-valkoinen-laminaatti-quick-step-impressive-im1859/. Musta tarjotinpöytä sohva vieressä on Roomlightin maahantuoma ja White on white -kaupasta tilattu. :) Onnea asuntokaupoista ja inspiroivaa aikaa remontoimisen ja sisustamisen parissa!

 6. Moikka, todella kiva kuulla kokemuksia :)! Itselläkin valkoisen maalin valinta edessä, pähkäilyä. Olisin kiinnostunut, mihin väriin olette päätyneet jalkalistojen sekä oven karmien/ovien suhteen? En tiedä löytyykö juuri Paperi F497:n sopivaa off-the-shelf listaa ja voikohan tätä maalia käyttää myös oviin…? Pelkään, ettei synny harmonista kokonaisuutta… Urakoitsija ehdottaa maalarinvalkoista seiniin, mutta se tuntuu liian ‘likaiselta’ sävyltä itselle.

  • Moi Tia! Kiva kuulla, että kokemuksista oli iloa. Tiedän, ei ole maalin valitseminen niin yksinkertainen juttu kuin ajattelisi. :) Meillä kaikki ovet, karmit ja listat ovat valmista tavaraa rautakaupasta, ei siis meidän toimestamme sävytettyjä. Ainakin omaan silmääni Paperi sopii niidenkin kanssa ihan hyvin yhteen. Edellisessä kodissa maalasimme puuovet. Muistaakseni silloinkin Paperi-sävyllä, mutta olisikohan kyseessä ollut kalustemaali. Valitettavasti en muista, mutta Tikkurilan maalilinja auttaa varmasti! Maalarinvalkoista älä ota missään nimessä, se on pahin! Meillekin ehdotettiin sitä edelliseen kotiin ja hyvänen aika, miten karu ja “likainen” sävy oli kyseessä, kun erehdyimme sitä kokeilemaan. Luulen, että maalarinvalkoinen on jotain perua vanhoilta rakennusajoilta, koska sitä suosittelevat nimenomaan rakennusalan ihmiset – eivät koskaan sisustussuunnittelijat. Paperia minulle aikoinaan suositteli nimenomaan Tikkurilan maalit erinomaisesti tunteva sisustusarkkitehti ja siitä asti olen siihen luottanut ja aina ollut sataprosenttisen tyytyväinen. :) Onnea urakkaan!

 7. Meillä on rakenteilla oleva kotimme maalattu paperin sävyllä ja nyt kriiseilein. Parissa kohtaa talossa seinä näyttää ihan kellertävältä?!? Juuri puhtaan valkoisen sävyn vuoksi valitsin tämän sävyn, eikä nimenomaan pitänyt missään olosuhteissa taittaa keltaisseen.Oletko ennen törmännyt tällaiseen?

  • Moi Mari! Ihanko totta! Onpa erikoista, sillä tosiaan kahden kodin kokemuksella Paperi ei ole meillä taittanut yhdessäkään huoneessa tai valossa keltaiseen. Pitäisikö sinun soittaa Tikkurilan maalilinjalle ja kysyä, voiko sekoituksessa olla virhe tai onko heillä muuta perustelua sille, miksi sävy kellertää? Tosiaan minusta Paperissa juuri parasta on sävyn puhtaus, enkä ole koskaan törmännyt muillakaan siihen, että sävy kellertäisi. Toivottavasti saat mysteerin selvitettyä. :) Onnea kodin rakentamisen loppumetreille!

 8. Hei!

  Pähkäilen tuon Paperin ja Tikkurilan valkoisen välillä. Meille tulee natural-sävyinen tammiparketti. Tikkurilan valkoinen on kuitenkin selkeästi “tummempi” kuin Paperi ja mietin, onko sittenkin liian tunkkainen (maalarinvalkoista en todellakaan halua). Ja toisaalta, onko Paperi liian liituinen ja kova sävyltään? Varsinkaan, jos sisustus ei ole kokonaan valkoinen…? Ikkunat ovat itään/etelään, mutta iso parveke varjostaa asuntoa ja haluaisin mahdollisimman valoisen asunnon. Osaisitko auttaa, jos sinulla on jo kahdessa erilaisessa kodissa ollut samaa Paperia… Olen katsellut värimalleja, mutta en osaa päättää.

  • Moi Marjukka! Ymmärrän pulmasi: valkoinen ei tosiaan ole vain valkoinen. Meillä on tosiaan ollut Paperi molemmissa ja olen itse ollut sävyyn hurjan tyytyväinen. Mutta: koska molemmissa asunnoissa on ollut sama maali eikä minulla ole toisesta sävystä kokemusta, en oikein voi verrata, kumpi olisi parempi ja miten ne eroavat toisistaan. Itse olen vain maalikkosisustusharrastaja, enkä siksi valitettavasti paras neuvomaan. Mieluummin kääntäisin sinut jonkin osaavan ja sisustussuunnitelmia työkseen tekevän kollegani puoleen. Tuli mieleen esimerkiksi Oblikin taitava Jutta, jolta voisit ehkä kysyä apua (http://www.oblik.fi/). Olen pahoillani, etten osaa tämän tarkemmin auttaa! Meille Paperi on ollut oikea valinta, mutta tietenkään se ei välttämättä ole sitä kaikille. Onnea projektiin ja toivottavasti saat joltain maalit työnsä puolesta vielä paremmin tuntevalta apua!

 9. Hei,
  Meillä paperia nyt uudessa kodissa ja ei ole liian liittyminen tai valkoinen. Niin kun jo aiemmin laitoin, että ennemmin meillä kellertää.

  Teimme kyllä sen mokan että tilasimme perusvalkoiset ikkunat ja ovet ja ne näyttävät kellertäviltä paperin kanssa vähän valosta riippuen.

  • Moikka Mari! Kiitos sinullekin kokemuksista! Jännä, jos koet Paperin kellertävän. Itse en ole kellertävyyttä huomannut kummassakaan kodissa, mutta totta kai kodit ovat aina valoineen, muine ratkaisuneen ja huonekaluineen yksilöllisiä. Vitsi! Tuo listojen ja ovien yhteen sopivuus on aihe, joka on minulle todella vieras ja haastava. En edes huomannut ajatella asiaa tämän kodin remontissa. Seuraavan kodin remontissa ehkä huomaan ajatella, mutta en siltikään tiedä, mitä pitäisi valita. Silloin täytyy varmasti kääntyä ammattilaisen puoleen. :) Mukavaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue