Kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi

Kaupallinen yhteistyö, Risenta ja Asennemedia

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi

Voihan arkiruoat! Kukapa niiden kanssa ei kamppailisi. On kaupassa käynnin taktiikka kumpi hyvänsä, jokapäiväinen piipahdus töiden jälkeen tai kaikki viikon ruoat kerralla, joutuu sitä aina venyttämään mielikuvituksensa äärimmilleen ruokalistan kanssa.

Blogeissa on kiertänyt todella kivoja arkiruokalistoja ja tänään jaan omani – nimenomaan kasvisruokiin keskittyen, vaikka tuo nakkeja kyttäävä kaveri muuta toivoisikin. Hauskana sattumana luonnoksissani oli roikkumassa luonnos nimenomaan kasvisruokien muistilistasta, kun Risenta haastoi minut pohtimaan lapsiperheen helpompaa kasvispainotteista arkea (yhdistän siis nämä molemmat ja tyydyn jälleen kerran toteamaan, että ihanat yhteistyökumppanit, kun saavat mañana mañana -naisen viimeistelemään aloittamansa).

Koska puhelimesta katson ruokaideoita muutenkin, kulkee tämä lista nyt itseni mukana ja tuo toivottavasti apua myös teille. Osa listan ruoista on varmasti liian mausteisia kaikista pienimmille, mutta jokainen voi pikkuhiljaa oman valmiutensa mukaan laajentaa makumaailmaa.

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi

Olen tehnyt Risentan kanssa pitkään yhteistyötä ja jatkanut tyytyväisenä kaikkien tuotteiden ostamista, joita olen kampanjoiden kautta kokeillut. Ruotsista lähtenyt, nykyään Pauligin omistuksessa oleva Risenta on erikoistunut terveellisiin ruokiin, kuten siemennäkkileipäseoksiin (lemppari!), luomugranolaan, papu- ja kikhernepastaan, erikoisjauhoihin ja niin edelleen.

Tänään keskityn kasvisateria-aineksiin, jotka ovat luomua, gluteenittomia ja vegaanisia sekä toimivat periaatteella lisää vain pussin sisältöön vesi ja paista nopeasti viidessä minuutissa valmiiksi. Tästä ei siis todellakaan arkiruoka helpommaksi tule ja näitä aineksia kannattaa pitää myös kuivakaapissa hätävarana.

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi, Risenta

Kasvistacot tai -tortillat

Risenta Meksikolaisittain Maustetusta Kikhernerouheesta tekee hetkessä täytteen tortilloihin tai tacoihin, jotka tällä kertaa täydensin avokadolla, retiisillä, kevätsipulilla, lime-jugurttikastikkeella ja korianterilla. Kikherneistä ja siemenistä tehty rouhe on hyvin nopea valmistaa: jauhe sekoitetaan vain veteen ja paistetaan kolme minuuttia pannulla. Perinteisillä taco-mausteilla, kuten juustokuminalla, persiljalla, valkosipulilla, oreganolla ja currylla maustettu rouhe on todella maukas: siis täydellinen vastakohta muka mauttomana ja vetisenä pidetylle kasvisruoalle.

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi, Risenta

Kasvispyörykät spagetilla

Risenta Tomaatti ja Basilika Kikhernepyörykät odottavat seuraavaksi perheemme testausta. Hyvänä proteiininlähteenä toimivat, tomaatilla ja basilikalla maustetut pyörykät, on tehty kikherneistä, maissi-, riisi- ja kvinoajauhoista sekä siemenistä. Tuote toimii samalla periaatteella: lisää seokseen vain vesi ja öljy sekä paista pannulla viitisen minuuttia. Pyörykät suositellaan tarjottavaksi pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

Kasvisnugetit lisukkeilla

Eläinkunnan nugetit eivät ole houkutelleet ainakaan minua viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen, mutta nämä kasvisversiot ovat tosi kivat. Risenta Meksikolaisittain Maustetut Kikhernenugetit ovat hitusen tulisempia, joten nämä sopivat paremmin vanhempien lasten ja aikuisten makuun. Suosittelen tarjoamaan kikherneistä ja siemenistä valmistetut nugetit erilaisten lisukkeiden, kuten guacamolen, salsan ja riisi-papuseoksen kanssa. Salsan ostan joskus valmiina, toisinaan teen itse, tällä kertaa kompromissina jatkoin kaupan salsaa tuoreella tomaatilla, punasipulilla, paprikalla ja limellä. Myös nugetit valmistuvat viidessä minuutissa pannulla, kun seoksen on ensin sekoittanut veteen ja öljyyn.

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi, Risenta

Kasvishampurilaiset

Myös kasvishampurilaisiin löytyy samanlainen ratkaisu, nimittäin Risenta Kvinoa-hampurilaispihvit samalla lisää vain vesi ja paista -logiikalla. Vaikka hampurilaisen pihvi välillä lihasta kasvikseen vaihtuukin, täytteemme pysyvät yleensä aika konservatiivisina: väliin laitetaan cheddar-juustoa, salaattia, tomaattia, maustekurkkua, punasipulia, ketsuppia ja majoneesia.

Pitaleivät falafel-pullilla

Risenta Kikhernepyörykät ovat minusta kaupan parhaita valmiita falafelaja, tai tässä tapauksessa puolivalmiita, sillä näissäkin seos sekoitetaan veteen ja paistetaan. Pitaleivän täyttää nopeasti arjessa, mutta yhtä lailla pitaleipäbuffee sopii kasvisruoaksi juhlaan ja vappuun. Falafelien lisäksi lisäämme pitaleipien täytteeksi esimerkiksi paistettuja kasviksia, halloumia, korianteria, tzatzikia ja salaattia.

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi

Keitot

Keitoista meillä on suosiossa bataattikeitto, kasvissosekeitto, tomaattikeitto, gazpacho, ranskalainen sipulikeitto, pinaattikeitto, sienikeitto ja maa-artisokkakeitto. Myös thaimaalainen tom kha on helppo tehdä ja toimii kanan sijaan tofullakin.

Salaatit

Ruokaisia salaatteja syömme jatkuvasti niin klassikkoina kuin ilman reseptiä kaapista löytyvillä raaka-aineilla soveltaen. Mainitaan tässä yhteydessä ainakin fetasalaatti, mozzarella-tomaattisalaatti, bataatti-halloumisalaatti, perunasalaatti ja caesar-salaatin kasvisversio, jossa kana korvataan avokadolla ja cashew-pähkinöilä.

Kulhot

Trendikäs ruoka on siitä nerokas, että salaatin tapaan kulhonkin voi koota lähes mistä vain. Suosikkejani ovat buddha bowl bataatilla, kikherneillä, lehtikaalilla ja tahini-jugurttikastikkeella sekä sushikulho, jossa yleensä lohihulluna haluan olevan lohta, mutta jonka voi tehdä kasvisversionakin esimerkiksi riisistä, korianterista, edamame-pavuista, kurkusta, avokadosta, kevätsipulista ja teriyaki-soijakastikkeesta.

Shaksuka

Lähi-idän perinteisestä pannusta on tullut yksi perheemme suosikkikasvisruokia. Syntyseuduillaan shakshuka tarjoillaan aamiaisena, mutta me syömme sitä päivällisenä. Googlaamalla löytyy paljon hyviä ja helppoja reseptejä, mutta lyhyesti kyse on tomaattikastikkeesta, jossa hautuu muun muassa kikherneitä, paprikaa ja sipulia, ja joka kruunataan kananmunalla ja korianterilla.

Chili sin carne

Kidneypavuista tehty chili sin carne on shakshukan tapaan ihana ja helppo lohturuoka, jonka valmistamisessa ei kauaa nokka tuhise.

Wokit ja kasviscurryt

Wokit ja kasviscurryt toimivat mainiosti lihattomina, kun ruokaan käyttää monipuolisesti kasviksia, täyteläistä kookosmaitoa, pähkinöitä, mitä milloinkin, ja kaikkia hyviä makuja currytahnasta valkosipuliin, chiliin ja inkivääriin.

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi

Kasvispiirakka

Mahdollisuudet ovat jälleen monet, mutta yksi oma luottoreseptini sisältää pinaattia, tomaattia, purjoa ja artisokkaa. Itse oikaisen valmiilla pakasteruispiirakkapohjalla.

Kasvislasagne

Lasagnessa minulla ei ole mitään tiettyä reseptiä, mutta sellaista olen ainakin tehnyt onnistuneesti, mihin tulee tomaattikastiketta ja pinaattikastiketta vuorotellen.

Kasvispitsa

Kasvispitsan täytteenä toimii ainakin tomaatti, sipuli, paprika, herkkusieni, oliivi, artisokka, rucola ja basilika – sekä yllättäen peruna. Nooran tarjoiluista hurmaantuneena otan käyttööni mielettömän hyvän sitruksisen valkoisen pitsan Glorian Ruoka ja viini -ohjeella, joka ei edes reseptissä mainittua ilmakuivattua kinkkua kaipaa. Eilen kokeilin pitsassa avokadoa ja miten hyvin se toimikaan kirsikkatomaattien, rucolan ja vuohenjuuston kanssa. Sain myös mainion vinkin: kuulemma guacamole toimii loistavasti pitsan päällä, kun tomaattikastike on tehty hieman salsan henkeen.

Kasvishodarit

Soijanakkeja en juurikaan ole käyttänyt, mutta erityisesti kesällä haluan saada aasialaiset hodarit nyhtökauralla grillitulille.

Kasvispastat

Pastakastikkeissa on loputon mahdollisuus käyttää kasviksia, mutta mainitaan ainakin avokadopasta, yllättävä mutta hyvä kurpitsapasta sekä välimerellinen tomaattipasta.

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi

Risotot

Parsa- ja sienirisottojen rinnalle on kirinyt uutena veriappelsiinirisotto.

Pinaatti- ja porkkanaletut

Takuuvarma lapsihitti itse tehtynä tai tarpeen mukaan valmiina ostettuna.

Uunibataatit ja -perunat

Uuniperuna feta-paprikakastikkeella sekä paahdettujen kikhereiden ja jugurttikastikkeen kanssa tarjoillut uunibaatit ovat ruokia, joita pitäisikin muistaa tehdä useammin.

Uunijuurekset

Uunijuureksista suosikkini on timjamiset uunipunajuuret vuodenjuustolla tai fetalla. Myös juuresranskalaiset aiolilla ja salaatilla toimii, samoin Välimeren uunikasvikset, kuten munakoiso, kesäkurpitsa, sipuli, kirsikkatomaatti ja paprika yrtteillä sekä tzatzikilla. 

Kasvismunakas

Munakkaan täytteeksi sopii melkein mikä vaan, kuten sipuli, paprika, valkosipuli, tomaatti, pinaatti, sienet ja juusto. Munakas on myös loistavaa hävikkiruokaa, johon voi pelastaa nahistumisvaarassa olevat kasvikset. Espanjalainen perunamunakas, tortilla española, on ihana sekin.

Täytetyt paprikat, munakoisot ja kesäkurpitsat

Ei saa antaa ysäriyden hämätä, sillä täytetyt uunissa hautuneet kasvikset ovat maistuvia. Täytteeksi sopii vaikka tomaattikastike ja juustokuorrutus.

Homevialaura, kasvisruokien muistilista arjen helpottamiseksi

Vaikka perheessämme syödään edelleen myös arkiklassikkoa jauhelihaa, haluan koko ajan kasvattaa kasvisruoan osuutta. Jossain koulussa tai työpaikalla on edelleen shokki syödä kasvisruokaa kerran viikossa, kun taas presidenttimme Sauli Niinistö syö lihaa vain kerran viikossa – vau!

Itse pyrin näiden välimuotoon, siihen, että kasvisruokaa olisi noin puolet viikosta. Varsinkin autopilotilla tapahtuvasta lihansyömisestä toivon pääseväni eroon. En siis halua syödä lihaa merkityksettömänä täytteenä, vaan nauttia sitä harvemmin ja ajatuksella pääroolin muodossa, kuten ikisuosikkinani tartar-pihvinä, ja muuten suosia kasvisvaihtoehtoja.

Nyt kun listaa katsoo, niin suorastaan hävettää väittää kasvisruoan suosimista hankalaksi. Puheessani yritän välttää sitä, että sanoisin tyttärelleni meillä olevan ruoaksi kasvispitsaa, mieluummin puhun ihan pitsasta vain. Ehkä kasvisruoka on kuin naisyrittäjä, termi, josta toivottavasti tippuu lähitulevaisuudessa etuliite pois.

Kommenttiboksi on jälleen kerran teidän: mitä helmiä unohdin, klassikoita tai uusia suosikkeja?

Comments

 1. Kiitos inspiraatiosta! Nama nopeat arkiruokareseptit ovat todella hyvia kun tulee salilta nalkaisena ja vasyneena. Risellaa tosin ei taida loytya Suomen ulkopuolelta mutta taytyy katsoa olisiko jotain vastaavaa.

  Britti-kokki Hugh Fearnley-Whittingstallilla on kasvisruokakeittokirja ja sielta loytyy hyvia resepteja mutta osa kylla vaatii aikaa, jota juuri arki-iltaisin ei ole.

  Kaunis toppi tuossa kuvassa, jossa pidat puhelinta, ja mainio lautanen pikkuiselle.

  Nuggetit – hyi! Ensimmainen tyopaikkani teini-ikaisena oli McDonalds, joten sen jalkeen ei ole nuggetit kovin paljon maistuneet.

  Hassua muuten nahda varikkaat pakkaukset vaalealla poydalla. Eivat jotenkin sovi kuvioihin 😄 – vahan niin kuin se sun punainen joulutoppi.

  Hyvaa sunnuntaita

  • Ole hyvä ja kiitos paljon palautteesta! Ihana, jos tämä ilahdutti. Arkisin aterian pitää kyllä valmistua nopeasti ja vaivattomasti, mutta onneksi sellaisia ruokia on paljon, varsinkin, jos hyödyntää hyviä puolivalmisteita. Risenta on Ruotsista lähtöisin, joten sitä voi kyllä löytyä muistakin maista, mutta maakohtaista saatavuutta en valitettavasti sen tarkemmin tiedä. 


   Kiitos kasviskeittokirjavinkistä! Meillä odottaa perehtymistä Asennemedia-kollegani Hannan Sopan Hanna Hurtan Kasvis-reseptikirja, mutta sen olen minäkin joutunut myöntämään, että arjessa harvoin on aikaa fiilistellä uusia reseptejä, vaan yleensä sitä tekee vain nopeasti jotain ulkomuistista. Mutta jalo ajatukseni on perehtyä kirjaan ja ottaa sieltä uusia ideoita kokeiluun. :)

   Kiitos! Massimo Duttin Madridin-löytö on ollut minulla todella usein päällä ja samoin ilahduin, kun löysin pienelle niin kivat astiat Buddy & Bear -merkiltä. Kyllä hän välillä posliinisiltakin syö, mutta niin kauan, kun on teoreettinen mahdollisuus lautasen tippumiselle, suosin mielelläni muovisia. ;)

   Jep! Kananugetit tai pitäisikö sanoa ”kana”nugetit ovat kyllä viimeisiä ruokia, joita vapaaehtoisesti valitsisin. Ja samaa mieltä värikkäistä pakkauksista ja jouluneuleesta. En vieläkään ole päässyt yli, miten epäitseltäni näytin. :D Samoin mietin pakkauksista, että näyttävätpä ne visuaalisesti vierailta meidän ympäristössämme, mutta vielä toistaiseksi olen valinnut elintarvikkeet muiden kriteerien kuin pakkausten perusteella. :D Samoin sinulle kivaa viikkoa!

 2. Kiitos ja aamen! Teini-ikäiset tyttäreni ovat juuri päättäneet ryhtyä kasvissyöjiksi, ja tämä äiti oli ihan pulassa, kunnes Laura, heitit eteeni kerrassaan loistavan listan! Teen kyllä mielelläni kasvisruokaa, kunhan vaan olisi niitä ideoita. Ja tässä tosiaan oli loistavia, tarpeeksi yksinkertaisia, mutta silti houkuttelevalta kuulostavia juttuja.

  Vielä tuhannet kiitokset, ehkä juuri pelastit arkemme!

  • Voi että, miten paljon ilahduin palautteestasi. Kiitos kovasti! Sydämeni pohjasta toivoinkin, että tästä olisi oikeasti konkreettista apua muidenkin arkeen kuin minun (googlaan usein omia postauksiani). :D

   Nyt kun kerroit, että teini-ikäisesi ovat ryhtyneet kasvissyöjiksi, muistin vasta, miten se oli muotia minunkin nuoruudessani. Itse en ryhtynyt kasvissyöjäksi, mutta muistan monia, jotka silloin ryhtyivät. Olisipa kiinnostavaa tietää, onko nuorissa nyt paljon enemmän kasvissyöjiä kuin ennen. Todennäköisesti. Eikä mikään ihme, jos on, sillä nykyään saa niin älyttömän hyvää kasvisruokaa verrattuna omaan nuoruuteeni, jossa ensikosketus kasvisruokaan oli koulun vetiset, löysät ja mauttomat porkkanapihvit. Onneksi maailma on kehittynyt tässäkin asiassa!   Ja kuten sanottu, kasvisruoka on yhtä nopeaa ja kätsyä valmistaa, kun käsillä vain on ideapankki. Kasviksia kaupoissa on toki ollut pitkään, mutta nyt minusta kasvisaterioiden ja -puolivalmisteiden tarjonta on niin hyvä, että varmasti pärjäät äitinä. Ei muuta kuin kauniit kiitokset vielä palautteesta ja onnea uuteen kasvispainotteiseen arkeen. :)

 3. Olipas hyvä ja runsas lista!

  Tämä Jamie Oliverin tuoretta meiramia runsaasti sisältävä kesä-spagetti on ollut jo useita vuosia meidän kesä-klassikko. Ja kaikki jotka ovat sitä syöneet ovat halunneet reseptin.
  https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/simple-summer-spaghetti/

  Muita meillä paljon nautittuja kasvisruokia ovat mm. voi-salvia-pasta, kasvis-quesadillat, hernekeitto, pinaattikeitto, kasvishampurilaiset (pihvinä pakastealtaasta löytyvä loistava Quorn burger-pihvi).

  • Kiitos Sanna! Tosi kiva, että tykkäsit. Ihanan reseptin linkkasit, otan sen talteen. Odotan kovasti, että saan oman pihan yrttimaan kasvamaan. Pastoissa erityisesti on uskomatonta, miten hyvin kaikista yksinkertaisimmatkin reseptit toimivat, kuten voi-salvia. Itse en enää tilasyistä niinkään keittokirjoja keräile, mutta Saku Tuomisen Aglio & Olio olisi kyllä simppeleine pastoineen joka kodin teos. Quesadilloja pitääkin muistaa tehdä, niin saa tortilloihin vähän vaihtelua. :) Kiitos kivoista lisäideoista!

 4. Kiitos loistavasta listasta, tästä saa monta helppoa uutta ruokaideaa! 2-vuotiaalle pojalleni maistuu hyvin falafelit ym, mutta en ole keksinyt helppoja vastaavia ruokia. Nuo Risentan tuotteet menee ehdottomasti kokeiluun.

  • Niin kiva, jos tykkäsit ja koit listan hyödylliseksi. Kiitos palautteesta! Tosi hauskaa, että kaksivuotiaasi pitää falafeleista. :) Meidän ruokailijamme on toisinaan valikoiva, mutta pohjimmiltaan utelias maistamaan kaikkea. Ajattelen niin, että vaikka pieni ei joka kerta söisikään kaikkea tarjolla olevaa, on todella tärkeää tarjota hänelle systemaattisesti ja monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja, eikä aina vain sitä, mikä varmasti maistuu. Ennemmin tai myöhemmin makuaisti kehittyy, mutta jos siihen ei anneta mahdollisuutta, jää ruokavalio hyvin kapeaksi. Tosi kiva kuulla, että otat kokeiluun! Ainakin minusta Risentan kasvisateriat ovat sikäli sukumakuisia, että jos tykkää yhdestä, tykkää todennäköisesti useammasta, ja sitten onkin hyvä setti kuivakaapissa arjen apuna. :)

 5. Olipa kattava lista, varmasti poimin sieltä jonkun kasvisruoan meille kokeiluun.
  Toi Shaksuka on sellainen jota tein usein reilut 10v sitten opiskeluaikoina, mutten ole tiennyt sen nimeä! Mun ystävä opetti sen teon mulle.
  Risenta Kikhernepyöryköitä tein kerran, mutta en jaksanut voidella niitä öljyllä ennen paistamista, niin jäivät aika kuiviksi. Valmistusohjeessa siis luki että voitele. Pitäisi kokeilla joskus uudestaan.
  Versofoodsin sivuilla oleva härkis-lasagne on muuten huippuhyvää!

  • Hienoa, jos koit kattavaksi! Ajattelin, että lista palvelee selailussa paremmin, jos ruoat jakaa enemmän otsikoittain kuin yksittäisiksi resepteiksi. Kaikkiin ruokiin kun en ainakaan itse tarvitse reseptiä, vaan idea on se tärkein. Kun keksii vaikka kasvishampparin, on ainekset kärryyn nopeasti kerätty. Oikeasti, teitkö! Upea shaksuka-edelläkävijä. :) Pullat kyllä paranevat voitelemalla ja ovat minusta silloin lähellä täydellisiä: päältä rapeita ja sisältä pehmeitä. Kiitos paljon lassereseptin linkkaamisesta! Tallensin sen heti Pinterestiin, jossa myöskin pidän ideapankkia arjen ruoista. :)

 6. Kopioin tämän listan puhelimeeni. Meillä kasvisten syönti rajoittuu nykyään vain lisukkeena syötyihin salaatteihin. Täytyisi ehdottomasti löytää itsestään se sisäinen kasvissyöjä ja päästä eroon ennakkoluuloista, joihin liittyy olennaisesti löllöt, ylikypsät kasvikset.

  • Tosi kiva kuulla! Ymmärrän ennakkoluulosi enemmän kuin hyvin. Väitän, että huonot kokemukset ovat syy, miksi moni katsoo kasvisruokaa kieroon: he eivät vain ole saaneet hyvää kasvisruokaa! Minullakin nimittäin jäi trauma koulun vetisistä, löysistä ja mauttomista kasvispihveistä sekä kaiken maailman buffeteissa tarjotuista ylikypsistä babyporkkanoista. Onneksi tuosta ajasta ollaan tultu todella paljon eteenpäin! Jos vaikka tortillat maistuvat, niin ei siinä edes huomaa eroa, onko sisällä jauhelihaa vai kikhernerouhetta tai nyhtökauraa, kun itse maku kuitenkin tulee kokonaisuudesta: monista hyvistä sooseista ja mausteista. Se on aina hienoa, kun pystyy voittamaan omat ennakkoluulonsa vaikka vain pikkuhiljaa ja asteittain. :)

   • Liityn tähän joukkoon! Olin ennen todella ennakkoluuloinen kasvisruokaa kohtaan – luulin sen olevan tylsää, mautonta, kevyttä, ei tarpeeksi täyttävää…ja sanoinko jo tylsää? :D Kuinka mieli muuttuikaan kun aloin kunnolla paneutumaan asiaan ja kokkaamaan ja testailemaan – kasvisruoka on kaikkea muuta kuin mautonta ja tylsää!

    Minä rakastan kanssa kulhoruokia! Sushikulhon lisäksi yksi omista suosikeistani on tämä hieman “meksikolaisinspiroitunut” kulhoruoka bataatilla, halloumilla ja guacamolella: http://elamanmakuja.com/meksikolaisinspiroitunut-superkulho/

    • Meitä on epäilemättä valtava joukko! Voi kunpa kaikki antaisivat kasvisruoalle toisen mahdollisuuden koulun traumapihvien jälkeen. Onneksi kasvisruoka on valtavirtaistunut, mikä tarkoittaa enemmän kilpailua markkinoilla, ja se taas parempaa tarjontaa ja laatua. Ravintoloissakin kasvisruoka jo toki onneksi näkyy. Silti minusta on hassua, että Helsingin kasvisravintolat voi suurin piirtein laskea yhden käden sormilla, mutta toisaalta eihän kasvisravintola ole itseisarvo, vaan se, että tavallisesta ravintolasta saa hyviä kasvisvaihtoehtoja, ja nykyään kyllä saa. :) Ja tosiaan ihan mahtavaa, että toinen toisillemme ideoita antaen pääsemme eroon siitä mielikuvasta, että kasvisruoka olisi tylsää, kaksi jäävuorisalaatin lehteä ristiin rastiin ja pari babyporkkanaa. :D Kasvisruokahan voi olla myös todella tuhtia mättöä, ja kaikki ihanat mausteseokset dukkahista ras el hanoutiin suorastaan pääsevät oikeuksiinsa kasvisten kanssa. Ihana kulhoidea: tallensin heti Pinterestiin ja teen varmasti lähiaikoina. :) Kiitos Laura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue