Modernin klassinen pääsiäissisustus – onko sellaista?

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, Georg Jensen

Tervehdys pienen tauon jälkeen! Pahoittelut, että en ole päässyt kirjoittamaan. Sairastuin pääsiäisenä kovaan kuumeeseen, josta olen vasta pikkuhiljaa toipumassa (lomalla sairastuminen on asia, joka ei näemmä yrittäjänäkään muutu).

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen

En tiedä, mikä pääsiäisen loppiainen on, mutta ajattelin joka tapauksessa kirjoittaa teille vielä pääsiäisestä, vaikka juhla onkin ohi ja koristeet todennäköisesti kaikista kodeista kerätty pois. Onneksi sain tähän siunauksen Instagramissa: aihe kuulemma kiinnostaa vaikka venyisi juhannukseen. Muistan, miten ihanasti te vastaanotitte postauksen joulukotimme kuvauksista tammikuussa, joten ei kai tämänkään kanssa niin viikolleen ole. Tuleehan se pääsiäinen ensi vuonnakin.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen

Joulusta puheen ollen minun täytyy sanoa, että pääsiäinen on minulle vähintään yhtä mieluisa juhla kuin joulu, ellei jopa mieluisampi, sillä molemmissa on samat hyvät puolet – kotona rentoutuminen, loma, yhdessäolo ja hyvä ruoka – mutta pääsiäisestä puuttuu paine. Pääsiäiseen ei liity pakkoperinteitä, hermojen kiristelyä eikä kulutusjuhlaa, vaan silloin saa vielä rennommin vain olla, vieläpä useimmiten vastaanottaa aurinkoisen kevään pitkän talven jälkeen.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, Georg Jensen

Koska pääsiäinen on minulle nykyään niin tärkeä kuin on, olen kärsinyt muutaman vuoden suuresta ensimmäisen maailman ongelmasta: miten koristella koti pääsiäiseen. En koe omaksi skandinaavisen graafista tyyliä karuin oksin enkä toisaalta rustiikkisen romanttistakaan koristelua, vaikka molemmista pidän muiden kodeissa. Tähän kun vielä lisää hieman rajoittuneen väripalettini, joka ei juurikaan tipunkeltaista tunne, niin päästään lähelle sitä, miten hankalaksi olen kokenut modernin klassisen pääsiäistyylin luomisen.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, Georg Jensen

Tänä vuonna päätin, että niin kauan etsin kunnes löydän – ja syntyihän se pääsiäiskoti sieltä, vaikka todennäköisesti kaadoin taas servereitä googlaamalla. Tärkeä elementti on tietysti sesonkiin sopivat kukat, joita meillä tänä vuonna oli niin aitoina kuin kestokukkinakin. (Kiitos ihanien vieraidemme meillä oli kukkia sen verran, että join jopa vahingossa yhdet kimpussa uitetut vedet. Mitä tästä opimme, että ei kannattaisi käyttää juomalasia maljakkona.) Georg Jensenin Alfredo-maljakkoon tein kimpun Pentikin kestopioneista, orkideaoksasta ja Etolan pajunkissoista. Tiedän, että kestokukkien käyttäminen ei ole kovin arvostettua, mutta elämän helpottaminen on asia, jota en erityisemmin näin aikuisena jaksa hävetäkään.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, Georg Jensen

Kimpun lisäksi laitoin sohvapöydälle Georg Jensen Legacy Bonbonniere -rasian, joka munanmuotoisena on omiaan piilottamaan pääsiäismakeiset, Lakridsit tietenkin. Ostan Lakridseja aina jouluksi ja pääsiäiseksi, sillä en erityisesti pidä joulukonvehdeista enkä suklaamunistakaan – pieni pääsiäisen viettäjä sai totta kai silti oman Muumi-yllätysmunansa.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, Skultuna

Samoin kuin jouluna myös pääsiäisenä sekoitan hopeaa ja kultaa, sillä minusta kulta sopii erinomaisesti pääsiäiseen itäisen tunnelmansa takia. Kynttilät paloivat Svenskt Tenn Vänskapsknuten -kynttelikössä ja rosmariinit tuoksuivat Skultunan ruukussa. Tämän takia panostan mielelläni nimenomaan ajattomiin ja laadukkaisiin metallisiin pienesineisiin, koska ne käyvät vuodesta ja sesongista toiseen.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen

Sivupöydälle laitoin valkoisen pupun, joka tuntui vetävän puoleensa molempia Sisustuskoiraa ja -taaperoa, mutta onneksi hänen korkeutensa tapitti tarpeeksi korkealla.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, rairuoho

Rairuohon istutin tyttäreni kanssa Prismasta löytyneeseen harmaaseen pääsiäiskoriin ja ruohon koristelin valkoisin linnuin. Nurmelle ovat tervetulleita myös päiväkotiaskartelut, mutta tänä vuonna tuliaisena ei tullut hahmoa, vaan tuli upea strassein koristeltu pääsiäismunakortti. Päiväkotiaskartelut, elämän ehdottomasti liikuttavin asia.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, munakuppi

Olen myös iloinen löytämistäni munakupeista, sillä meiltä on puuttunut munakupit täysin, ja nämä löydöt sopivat hyvin ympärivuotiseen käyttöön, mutta tyyliltään klassisina myös pääsiäispyhiin.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, Georg Jensen

Pääsiäisruoaksi tykkäämme tehdä hyviä mutta helppoja illallisia, tasapainoisesti tuhdimpaa lampaasta ja raikasta parsasta – ja kaikkea mahdollista sitruksista. Tämän vuoden ruokiin kuuluivat:

 • Veriappelsiinirisotto
 • Lampaankare, valkosipulikermaperunat ja broccolini
 • Keväinen salaatti parsasta, kevätsipulista, appelsiinista, parmesanista ja kananmunasta
 • Savulammas, gnocchit, marinoitu fenkoli
 • Sitruuna-rosmariinikana
 • Pääsiäislimppu
 • Jälkiruokina Stockan Herkun pashaa, lemon posset (maailman helpoin kolmen raaka-aineen jälkkäri, johon jopa minä leivontataidoton pystyn), leipäjuustoa lakkahillolla ja Lakridseja

Mikään ei estä tekemään näitä ruokia pääsiäisen ulkopuolella ja niin olemme usein tehneetkin. Marinoitua fenkolia olen hullaantunut tekemään lohen seuraksi.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen

Oli pääsiäisessä kurjemmatkin hetkensä, enkä nyt puhu lähemmäs 39 asteen kuumeesta, vaan palmusunnuntain pettymyksestä, kun keskiluokkainen pientaloalue petti eikä kukaan tullutkaan virpomaan. Oli siis otettava omalla porukalla tilanne haltuun, jotta pääsimme syömään naapuruston lapsille varatun jättipaketin lakritsipatukoita.

Homevialaura, pääsiäinen, pääsiäiskoristelu, pääsiäiskoristeet, kodin sisustaminen pääsiäiseen, Georg Jensen

Olen oikeasti vähän hassunkin huojentunut siitä, että ensimmäisen maailman ongelmani on nyt ratkaistu: tällä hopeaa, kultaa ja valkoista yhdistelevällä pääsiäiskoristelulla tullaan menemään meillä pitkään. En muutenkaan juurikaan muuta tyyliäni trendien mukaan ja toivon koristeilta pysyvyyttä siksikin, että tietyt esineet tulisivat aina muistuttamaan tytärtä lapsuudenkodin pyhistä.

Kaiken kaikkiaan staycation-pääsiäisloma kotona oli tosi ihana, varsinkin kun ehdin nähdä myös ystäviä ja pääsin todella pitkään odottamaani ja tarpeeseen tulleeseen puolentoista tunnin hierontahoitoon. Joskus lahjakortin jemmaaminen erityiselle hetkelle kannattaa.

Comments

 1. Ihanan seesteinen sisustus!

  Tosin taytyy sanoa, etta kun taalla UK:ssa satoi vetta koko nelipaivaisen viikonlopun ajan, keltaiset narsissit piristivat kummasti todella harmaata oloa, etenkin kun olin viela kipea 😕.

  Muuten en oikeastaan koristele paasiaiseksi ollenkaan.

  Toivottavasti voit jo paremmin ja hyvaa kevatta.

  • Kiitos kaunis, Elina! Ymmärrän täysin, mitä tarkoitat. Itse harmittelen usein sitä, miksi en osaa käyttää meillä värejä, kun pidän niistä muilla. Vielä muutama vuosi sitten meilläkin oli keltaiset narsissit, mutta nyt olen joutunut taipumaan siihen, etten vain valitettavasti osaa elää värien kanssa omassa kodissa. Nautin kuitenkin todella paljon siitä, että näen värejä muualla, toisten kodeissa ja katukuvassa. :) Ja toden totta nelipäiväinen sadeputki kyllä kaipaakin piristystä! Kukilla pärjää muutenkin hyvin, jos ei enempi pääsiäiskoristelu tunnu omalta. :) Harmi, että sinäkin sairastelit. Voin kiitos jo paremmin, toivottavasti sinäkin. Ihanaa kevättä sinne!

 2. Moi Laura! En tiedä onko tämä merkki sinulle jo tuttu, mutta jotenkin tuli blogisi mieleen 😊http://royaldesign.fi/GardenGlory.aspx#1

  • Moi Emmi! On tuttu, rakastan Garden Glorya ja jos en rakastaisi, niin viimeistään nyt ihastuisin. :) Kiitos vinkistä, ihan minun näköiseni sarja! Meinasin tilata heiltä letkun ja pidikkeen viime vuonna, mutta koska meillä oli silloin niin paljon hankittavaa ja rempattavaa sisällä ja ulkona, tyydyin rautakaupan perus letkuun. ;) Nyt kun katsoin, niin heillä on selvästi tuotevalikoima monipuolistunut sitten viime kevään. Upeita ovat kastelukannut ja lapiotkin!

 3. Tämä nyt kuulostaa ehkä himpan sekopäiseltä, mutta olenpas iloinen, että löysit sopivat pääsiäiskoristeet teille! Muistan, että viime pääsiäisenä niitä peräänkuulutit. Ensimmäisen maailman ongelman ratkaisu aiheutti ilmeisesti ensimmäisen maailman huojennusta ja iloa myös tänne :D

  Täällä meni pääsiäinen myös lapsen (ja itseni) sairastaessa. Juuri miehen kanssa pohdittiin, että tyttäremme on toistaiseksi ollut lähes aina pääsiäisenä sairaana. Ainoa poikkeus on se pääsiäinen, kun hän oli kuukauden ikäinen pikkukäärö. Tässä keväässä on selvästi joku sairastelupiikki aina. No, ehkä ensi vuonna ollaan terveenä!

  • Ihana kaima, kiitos! Mahtavaa, että muistat kriisini jo viime vuodesta ja myötäelät mukana. :D Toki tärkeintä aina on juhlan muu tunnelma, ihmiset ja ruoka, mutta minulle koti-ihmiselle oli tärkeää löytää pääsiäiseen jotain konkreettistakin. Olisihan joulukin todella karu ilman mitään koristeita, kynttilöitä, valosarjoja tai kuusta.

   Miten minustakin tuntuu, että pääsiäiseen ajoittuva kevätflunssa on enemmän sääntö kuin poikkeus. Pahoittelut, että teillä on käynyt erityisen huono tuuri. Kyllä senkin vuoden on vielä pakko tulla, että olette koko perhe terveenä. Toivottavasti ensi pääsiäisenä. :)

 4. Minut pääsiäinen pääsi totaalisesti yllättämään ja se oli ohi ennen kuin ehdin reagoimaankaan. Toisaalta se on ehkä ymmärrettävää, koska juuri ennen pääsiäistä meillä tuli beben kanssa vastaan ensimmäiset uniongelmat. Kun pääsääntöisesti kahdeksan tunnin yöuniin (joista kuusi tuntia nukutaan yhteen putkeen) tottunut äiti, valvookin yhtäkkiä kolme yötä, on ihan sama onko pääsiäinen vai juhannus vai arki. Tästä syystä nukuin pääsiäisenä pitkin päivää äitini sohvalla, kun isovanhemmat viihdyttivät lapsia.
  Mutta ehkä ensi vuonna. Pinnasin tästä parhaat palat talteen. ;)

  • Voi ei! Voin kuvitella, kuinka tokkurassa pääsiäinen univelan takia meni. Silloin ei tosiaan ole tietoinen – tai edes kiinnostunut – onko pääsiäinen vai joulu vai mikä on. :D Onneksi siinä mielessä uniongelmat ajoittuivat juuri pääsiäiseen, että sait hoitoapua isovanhemmista. Päikkärit vanhempien sohvalla on silloin enemmän kuin tervetullut tauko. Toivottavasti saatte taas pian rytmistä kiinni. Juuri näin, ensi vuonna sitten! Ei ole onneksi jäänyt pääsiäinen vielä kertaakaan tulematta. ;) Kiva kuulla, että sait inspiraatiota jemmaan!

 5. Minustakin on ihanaa että löysit tavan toteuttaa pääsiäisen sisustuksen tyylillesi uskollisena. Hyvältä näyttää ❤ mä tykkään pääsiäisestä myös tosi paljon!

  • Olette niin ihania, kiitos! Toisaalta kyllä koti-ihminen toista ymmärtää: mitä olisi joulukaan ilman ainuttakaan tunnelmanluojaa. :) Onpa kiva kuulla, että olet samanlainen pääsiäisestä nauttija. Toivottavasti teillä meni pyhät kivasti!

 6. Oikein kauniit pääsiäiskoristelut ja voi elämä kun Sisustuskoira oli niin hurmaava pääsiäisnoita (?) :) Meillä ei myöskään pääsiäistä koristella muuten kuin kukilla ja pienillä pääsiäisherkuilla, tosin me olemme melkein aina pääsiäisen reissussa, neljän päivän ”ilmaiset lomat” kun tuntuu niin sopivalta käyttää reissuun vaikka pääsiäisen vietto kotona rennosti olisi myös mukavaa.

  • Kiitos paljon! Sisustuskoiran ilmeestä näkee, miten innoissaan hän jälleen kerran oli tästäkin päähänpistosta. Mutta jonkunhan virpominen oli pakko hoitaa, että päästiin karkkiapajiin käsiksi. ;D Olet niin oikeassa! Pääsiäinen on mainio aika viettää kevätlomaa kodin ulkopuolella, erityisesti etelämmässä, kun kevät on paljon pidemmällä kuin täällä. Ja täällä tietysti kiva vaihtoehto on myös pohjoinen, kun vielä pääsee laskemaan ja vieläpä todennäköisesti auringon paistaessa. Meillä ei nyt ollut mahdollisuutta lähteä kauemmaksi, joten otimme ilon irti kotona olemisesta, mutta silloin on kyllä tärkeää keksiä paikallista tekemistä, että loma kuitenkin tuntuu lomalta eikä arjelta. Ihana uusin postaus hyvistä matkakohteista Briteissä! Tallensin etenkin Cotswoldsin ylös, koska minulla on kauhea kuume Englannin maaseudulle, mutta ei pienintäkään ajatusta siitä, mistä juuri noita mainitsemiaisi postikorttimaisemia löytyy. Vinkki tuli siis tarpeeseen. Vaikka emme heti pääsisikään lähtemään, niin onpahan astetta konkreettisempi haave lähivuosille. :)

 7. Ei yllätä, että sinun pääsiäiskoristelu on todella kaunis <3 Mieluisia värittömiä koristeita/kukkia ei pääsiäisenä olekaan niin helppo löytää – meillä oli pajunkissoja valkoisilla höyhenillä! Toivottavasti olet jo toipunut flunssasta! :)

  • Kiitos Sanna! <3 On tosi vaikea löytää. Tuntuu, että suurin osa koristeista on vähän sellaista Tiimari-henkistä, lapsille suunnattua pääsiäisaskartelukamaa. Sen sijaan ajattomia tai aikuismaisia pääsiäiskoristeita ei markkinoilla ole juuri yhtään. Itsekin ostin joku vuosi pussin valkoisia höyheniä jemmaan, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä saanut aikaiseksi käyttää niitä. Teillä höyhenin koristellut pajunkissat toimivat täydellisesti!

 8. Jälleen niin seesteisen tyylikkäitä kuvia! Ei niin, ettei edellinen arkikuvapostaus olisi ollut kiva, mutta ehkä inspiraatiomielessä nämä toimivat paremmin. :D Meillä on lapsia enemmänkin, joten näitä liikuttavan ihania kausikoristeita riittää. Itselleni on ollut aina ongelma tuo rairuohoastia. Mutta onneksi siihenkin on tullut päiväkodista ratkaisu – pari viime vuotta lapsi on tuonut hellyttävässä pupuastiassa kasvavan valmiin ruohon. Minäkin hankin ehkä blogien innoittamana tuon Vänskapsknutenin. Siihen tulee aika helposti tuollaista vihreää ”patinaa”, joka ainakin minua vähän häiritsee. Kynttelikön saa kuitenkin uudenveroiseksi Pol-puhdistustahnalla, kuumalla vedellä ja pehmeällä mikrokuituliinalla.
  Meilläkään ei käynyt kuin pari virpojaa. Asumme ruotsinkielisellä alueella, ja opin jo vuosia sitten kantapään kautta, että ruotsinkieliset virpovat lankalauantaina. Tosin täällä on käynyt virpojia myös palmusunnuntaina, kiirastorstaina, pitkäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina… Ei se ole niin nokonuukaa.

  • Kiitos kaunis, Maija! Samaa mieltä: ei niin, ettenkö tulisi jatkossakin kirjoittamaan arjen realiteeteistä, mutta kuvissa pysyttäköön mieluummin näissä seesteisissä. ;) Oi, voin kuvitella, että monilapsisessa perheessä upeita taideteoksia riittää. Ihana, että rairuohokin löysi paikkansa!

   Hei mainio vinkki, iso kiitos! Nimittäin nyt alkaa meidänkin kynttelikössä näkyä vihreää patinaa ja mietinkin, että saakohan sitä mitenkään pois. Myös muutamat hopeiset tarjoiluastiat odottavat siistimistään. Ostan heti vinkistäsi tuota POL-tahnaa. Netistä sitä ainakin näyttää saavan, jos ei marketeista.

   Ihanko totta, että virpojat käyvät noin monena eri päivänä! Kiinnostavaa, eikä tosiaan ole niin justiinsa eikä päivän päälle. Kunhan on malttava isäntäväki, ettei heti syö virpojien karkkeja ensimmäisen päivän päätteeksi. ;) Aurinkoista uutta viikkoa!

  • Moi Eva! Kiva, jos pidät. Löysin munakupit Chez Marius -liikkeestä Helsingin Fredalta. Heillä on kyllä mielestäni verkkokauppakin, jos et ole täältä päin. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue