Olohuoneen uusi vitriini ja ilme

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Yksi sana: hepulit.

Johan se tuli, mitä olen puoli vuotta odottanut, järjestelyhelpulit. Syynä taitaa olla lähestyvä loma – eikö sitä ennen pidä aina saada maailma valmiiksi.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Lukijani ei meinannut uskoa, että meillä on Monica-kaappi, mutta on meillä, pahimman luokan. Lastenhuoneen vaatehuone toimii meillä yleisvarastona, jossa on siisteissä pinoissa koreissa lakanat ja pyyhkeet, etiketeillä viimeistellyissä laatikoissa tärkeät paperit – mutta myös lattialla kauhea määrä tulossa ja menossa olevaa tavaraa, jumppapallo sullottuna ylimpään nurkkaan ja sitä rataa.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Olen kestänyt sotkua yllättävän pitkään ovi kiinni -metodilla: pois silmistä, pois mielestä. Nyt halusin kuitenkin saada tavarat takaisin edes jonkinlaiseen järjestykseen.

Homevialaura, olohuoneen sisustus

Homevialaura, olohuoneen sisustus, Classic Collection, torkkupeitto

Lisää säilytystilaa sisustustavaralle -tarve johdatteli ajatukseni välittömästi vitriineihin: sellaistahan olen toivonut jo pitkään. Toinen pitkäaikainen sisustuhaaveeni on ollut mustakehikolliset väliovet. Siitä se ajatus sitten lähti: nämä yhdistämällähän saisin sisustusunelmat, vaikka sitten köyhän naisen versiona, toteutettua.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Nyt olohuoneemme nurkassa on Ikea Billy -kaappi valkoisella kirjahyllyrungolla ja mustanruskeilla Oxberg-vitriiniovilla. Surffasin ensimmäiseksi katsomaan nimenomaan Billy-sarjan, koska jo eteisemme kaappiratkaisussa olen todennut sarjan mittasuhteet äärimmäisen hyväksi kompaktimpaan kotiin: runko on vain 80 cm leveä ja 30 cm syvä. Yhtään massiivisempaa kaappia en olisi samanlailla saanut solahtamaan paikalle.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Päätökseni sinetöi, kun muistin lämminhenkisen Simplified Living -blogin Jennan tehneen samanlaisen ratkaisun, yhdistäneen ilmeeltään kevyen valkoisen rungon ryhdikkäisiin tummiin vitriinioviin, ja onnistuneen lopputuloksessa täydellisesti. Kaunis kiitos siis Jennalle esimerkkitapauksesta!

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Hassua on taas se, miten olen miettinyt vitriiniä aikaisemminkin, mutta todennut, että meille ei sellainen mahdu. Tämän täytyy nyt olla kolmaskymmenesseitsemäs kaluste, jonka ei pitänyt meille mahtua, mutta joka meillä nyt onkin. Tästä syystä yleensä kauhistun, jos joku pyytää minulta sisustussuunnitteluapua, sillä olen oikeasti täysi tumpelo mittasuhteiden hahmottamisen kanssa. Toisaalta kysymys myös kuuluu: mitähän ihmettä tähän kompaktiin kolmioon vielä jatkossa mahdutan?

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Paula Navonen Gervasoni Ghost -tuolin siirsin televisionpuoleiselle seinälle yhdessä Boknäs Howard -rahin kanssa. TON Chair 30 -tuolin taas nostin maton toiselle laidalle. Istuinten sijoittelu taitaakin olla se, millä useimmiten nykyään sisustusta päivitän: ilmaista parin sekunnin tuolileikkiä sietääkin tehdä niin usein kuin sielu sietää.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Homevialaura, olohuoneen sisustus, vitriini, kaappi, Ikea Billy, Oxberg

Paitsi käytännöllisyyttä ylhäältä valaistu ja esinein täytetty vitriini lisäsi kodikkuutta, mitä nykyään erityisen paljon kotiin kaipaan. Pitäkää peukkuja, että saamme sisustusrintamalla viimeisteltyä kesän aikana vielä keittiön välitilan.

Comments

 1. Ohhoh. Vau. Nyt pääsit yllättämään. En jostain syystä pitänyt sinua vitriini-ihmisenä, mutta väärässä olin. Ratkaisu sopii teille hyvin.
  Minä sain viikko sitten mieheltäni lupauksen, että tänä kesänä mekin hankimme olohuoneeseen sen ison kirjahyllyn ja yksittäisen tv-tason ja vapautamme eläkkeelle tuon yhteen muuton yhteydessä saadun, seiskyt luvulta asti palvelleen kirjahylly/tv-taso hirvityksen. Joka on siis syy sille ettei omissa kuvissani näy ikinä toista puolta olohuoneestamme. Meidän hylly tulee myös olemaan Billy, valkoisilla puolivitriini ovilla. Kiitos vinkistä. En olisi ilman sinun ehdotustasi tullut edes ajatelleeksi tätä. Eli ei ehkä sisustussuunnittelijaksi, mutta sisustuskonsultiksi voisit sopia. :D

  • Kiitos Jenni! Ja vielä hauskempi kuulla, jos pääsin yllättämään. Ajatuksesi siitä, etten olisi vitriini-ihminen, on kyllä sangen looginen: yleensähän haluan kaiken pientavaran kaappien taakse piiloon. :) Jotenkin kuitenkin tällainen yksi lasiovinen kaappi joko olohuoneessa tai keittiössä on viehättänyt minua ajatuksena pitkään. Pidän siitä, että lähtökohtaisesti tavara on piilossa, mutta että kaikkia kauniita esineitä ei kuitenkaan tarvitse piilottaa.

   Kuulostaa hyvältä olohuonesuunnitelmalta! Billy on erinomainen sarja ja uskon, että valkoiset puolivitriiniovet ovat teille täydelliset: vaaleana raikkaat, yleisilmeeltään siistit (kun osan tavaroista saa piiloon) sekä kodikkaat (kun esille voi kuitenkin valita suosikkiesineitä). Yksittäisten kalusteiden valitsijakonsulttina voisin kyllä olla ihan hyvä, sillä kauppojen valikoimat osaan aikalailla ulkoa. ;)

 2. Kivan näköinen uusi vitriinikaappi. Minua rupesi kiinnostamaan teidän vuodevaatteiden säilytys, kun sanoit että koreissa. Onko Elfa tyyppisissä vai ihan kori koreissa? Meillä on pieni vaatehuone missä hyllyillä vuodevaatteet ja kaipaisin niille ehkä siistimpää säilytystä. Rupesin nyt pohtimaan niitä koreja…

  • Kiitos Kati, kiva jos tykkäät! Elfa-tyyppisissä koreissa nimenomaan. Meillä on molemmissa vaatehuoneissa Ikean Algot-säilytysjärjestelmä, joka on ulos vedettävine avokoreineen hyvin samantyyppinen kuin Elfa (https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/departments/bedroom/11468/). Hyvä, kun kysyit tarkennusta! Tuo on varmasti kaksipiippuinen juttu. Koreissa liinavaatteet olisivat siisteissä pinoissa, mutta samaan aikaan vuodevaatteita on tietysti koreista hankalampi nostaa käyttöön. Paljon vaikuttaa varmasti se, kuinka usein liinavaatteita viedään ja tuodaan. Etenkin harvoin käytetyt voisivat toki sopia koreihin tai pölyltä piiloon kannellisiin laatikoihin, mutta arjessa olen ainakin itse sellainen, että kaiken pitää olla helposti käsillä. :)

  • Samaa mieltä! En tiedä, tiedostinko sitä, mutta jotenkin minustakin olohuone oli ennen vitriiniä keskeneräinen. Ihana kuulla hyvää palautetta ruudun siltä puolelta, kiitos! Ja samoin, onnellista kesää. :)

 3. Täältä löytyy myös eteisestä Billy-sarjan kaappi. Ja itseasiassa sinun blogistasi sain idean, että siihen voisi hommata päälle erivärisen kansilevyn. Musta marmorikuvio näytti niin upealta teillä, niin päädyin (aluksi ainakin) sellaiseen köyhän naisen marmorikuvioon ja päällystin irtolevyn dc-fixillä. Hieno tulikin ja jos kyllästyy, niin on helppo muuttaa toisenlaiseksi. :)
  Billy-sarja on tosiaan niin hyvä mitoitukseltaan, että olen myös miettinyt vitriiniä puolilasiovilla. Ja olin kyllä ajatellut ihan valkoisilla ovilla, mutta nyt meni mietinnöt sekaisin kiitos kuviesi. Vitriini näyttää tosi upealta noilla tummilla ovilla. :)

  • Tosi kiva kuulla, että olet löytänyt Billystä ratkaisun myös teille ja saanut idean omaan kansilevyyn! Köyhän naiset versiot ovat oikein hyviä, dc-fixhän taipuu vaikka mihin. :) Juuri kuten sanoit sitten ilmettä on myös tarvittaessa helppo ja edullinen päivittää. Eikö olekin mitoitukseltaan Billy hyvä! Esimerkiksi yleinen 40 cm syvyys on juuri ne kriittiset kymmenen senttiä liikaa ja samoin useimmat kaapit ovat leveämpiä kuin 80 cm. Puoliovet ovat todella kivat! Mietin niitä itsekin ja olisin valinnut ne, jos meillä olisi ollut tarve saada kaappiin ei-niin kaunista tavaraa. Nyt kun kyse oli vain sisustusesineistä, pystyin valitsemaan lasiovet, mutta muuten molempi parempi! Ihana jos sait inspiraatiota, niin ei muuta kuin rauhassa pohtimaan, kumpi lopulta on teille on se oikea valinta. :)

 4. Kappas vain sinnehän se solahtaa. Enpä olisi osannut ajatella, vaikka minä taas koen hahmottavani mittasuhteita ihan hyvin. Mies mittaa ja laskee, kun minä taas luotan silmääni. Yleensä päädytään silti samaan lopputulokseen. :D Kiva, että löysitkin tavan toteuttaa haaveen. Kun vastaus ei ole itsestään selvä voi löytää luovan ratkaisun.
  Minäkin sain tästä motivaatiota VIHDOIN järjestellä kunnolla meidän mustan vitriinikaapin.
  Hepuleiden jälkeen, rentoa lomaa! :)
  PS. Jälleen ihana mekko!

  • Moi Heidi! Eikö solahtanut ihmeellisesti, vaikka ruudun välityksellä on varmasti vielä vaikeampaa hahmottaa mittasuhteita kuin paikan päällä. Toki yhtään leveämpi kaappi ei olisi enää mahtunut, mutta onneksi löytyi tämä 80 cm leveä. :) Itsekään en ole ollenkaan mittailija! Taisin tehdä lopullisen päätökseni siitä, että minusta ei ole sisustussuunnittelijaksi, kun kurssilla tuli aika alkaa piirtää kalusteita millipaperilla pohjapiirustukseen. Näemmä pystyn sisustamaan pelkästään omaa kotia siellä asuen, kun hahmotan tilaa vain paikan päällä ja silloinkin hyvin hitaasti silmittyen. :D Siellä on aina niin kauniit esillepanot kaikilla tasoilla, mutta ihana, kun sait vihdoin luovuuden puuskan! Kiitos mekkokehuista ja lomantoivotuksista, samoin leppoisaa juhannusviikkoa sinne!

 5. Todella kaunista ja käytännöllistä ja niin silmiä hivelevää. Mainitsit blogin josta vihjettä sait. Ja siitä innostuneena toivoisin kovasti postausta blogeista jotka ovat mielestäsi parhaat, inspiroivat ym. Ennen muistaakseni sivulla löytyivät myös suosikki blogisi. Kauniita lomapäiviä.

  • Ihana palaute, kiitos ilahduttavista sanoista Marjukka! Minulla ei tosiaan tällä hetkellä ole blogilistaa. Lukemani blogit ovat jonkun verran ajan saatossa muuttuneet. Joitain blogeja seuraan tyyli-inspiraation takia, kun taas ne blogit, joita luen sisällön takia, saattavat olla esteettisesti välillä kaukanakin omasta tyylistäni. Hyvän blogin määritelmä onkin minulle hyvin kirjava. :) Esmerkiksi Juliaihminen-blogia tykkään lukea, koska hänellä on samanikäinen lapsi ja hän kirjoittaa havainnoista hauskasti ja oivaltavasti, vaikka Julia pukeutuu ja sisustaa aivan erilailla kuin minä. Tyylillisesti minua lähellä ovat muun muassa Kuistin kautta, Avec Sofie, Char and the city ja Inspired by love. Taas esimerkiksi Modernisti kodikas ja At Maria’s ovat blogeja, joista jää aina lämmin ja aito fiilis. Tasoltaan korkeita sisustusblogeja, vaikkakin osittain omasta tyylistäni poikkeavia, ovat esimerkiksi Coffee table diary, Valkoinen Harmaja, Muoti mielessä, Pihkala ja Oblik. Heitä arvostan suuresti sisustamisen ammattilaisina ja asiantuntijoina. Uudemmista tai tuntemattomammista blogeista voisin mainita Kotona ja kaukomailla, mutta valitettavasti Minna ei ole päivittänyt blogiaan hetkeen, sekä Elämänmakuja äidiltä tyttärelle, joissa on ihana maanläheinen tunnelma ja kivat vaihtelevat aiheet sekä Destination Happiness, jossa löytyy hyviä keskustelunavauksia. Muotipuolelta luen todella vähän blogeja, mutta ainakin Jonnamaista ja Fab Forty Something ovat kivoja. Lempparini ennen oli ystävieni blogi Noora & Noora. Enää he eivät blogia kirjoita, mutta löytyvät Instagramista, jos käytät sitä. Siellä muutenkin seurailen monien kuvia, vaikka en välttämättä blogia aktiivisesti lukisikaan. Toivottavasti tästä oli yhtään apua. :) Ihanaa kesää myös sinulle!

 6. Kiitos jälleen hyvän idean jakamisesta! Meillä on olohuoneessa minun ainakin 10 vuotta vanhat Billy-hyllyt ja koko olohuone on kaivannut pientä särmää. Muutenkin olemme suunnitelleet ovien ostoa hyllyihin joten ei muuta kuin tummia ovia ostamaan. Harmi vain, että Ikea meni uudistamaan Billyt eikä nuo ovet kuulemma suoraa sovi vanhoihin hyllyihini, mutta eiköhän ne jotenkin kikkailemalla paikoilleen saa. Itselläni on vähän peukalo keskellä kämmentä, mutta onneksi kotikotoa löytyy innokkaita värkkäilijöitä :D

  • Moi Rosa! Olen tosi iloinen, että tästä oli iloa muillekin, eli ei kestä. :) Ovien vaihtaminenhan on loistava keino fressata vanhoja kaappeja! Hei tiedätkö luulen, että mainitsemallani Simplified Living -blogin Jennalla oli juuri tuollainen tilanne, että kaapisto oli vanhempaa mallia kuin ovet, mutta Jennan mies sai ne jollain konstilla paikoilleen. Uskon siis, että saatte kyllä idean toteen, vaikka sitten täytyisikin hieman kikkailla. Nimenomaan, onni on lähipiiri, jolla pysyy ruuvit ja porat ja mitkä ikinä vähän paremmin käsissä kuin itsellä. ;) Onnea projektiin!

   • Heips Rosa ja Laura! Kyllä vain, meillä oli juuri sama tilanne, että itse hylly on vanhempaa tuotantoa kuin ovet. Mutta ovet on helppo kiinnittää poraamalla pienet lisäreiät. :)

 7. Onpa kivannäköinen kokonaisuus. Kivasti nuo mustat ovet tuo särmää valkoiseen kaappiin. Billy on kyllä ihmekaluste, mahtuu melkein minne vaan ja sopii kaikkiin tiloihin. Tahtoo kans. Haluaisin ja tarvitsisin astioille vitriinin ruokailutilaan.

  • Kiitos Anna! Tosi ihana kuulla, etät lopputulos näyttää onnistuneelta myös ruudun sillä puolella. :) Minustakin tämä oli meidän tilaan täydellinen ratkaisu: kokovalkoinen kaappi olisi jäänyt pliisuksi, kokomusta taas olisi näyttänyt raskaalta. Yhdistelmä on valkoisen rungon takia kevyt, mutta mustien ovien ansiosta särmikäs, joten olen itsekin valtavan tyytyväinen lopputulokseen. Minusta Ikea-kaapeissa on ihan fantastinen hinta-laatusuhde: muista kaupoissa tällaisesta vitriinistä olisi saanut pulittaa kymmenkertaisen hinnan, joten todellakin Billy vie pisteet kotiin! Ruokailutilaan minäkin olisin vitriinin halunnut astioille. Meidän pieneen keittiöön se ei mitenkään mahtunut, mutta kannustan sinua, jos vain tilaa on! Vitriini luo todella paljon kodikkuutta ja helpottaa säilytyspulmaa. :)

  • Vitsi miten olen iloinen, että uudistus saa teiltäkin täydet pisteet. Kiitos paljon Laura! Onneksi keksin tämän ratkaisun, joka sekä teki olohuoneesta nätimmän että auttoi säilytyspulmaan. Ihanaa juhannusviikkoa!

 8. Kuinka kutsuvalta olohuoneenne näyttääkään ja miten kauniisti Bolly-vitriini sointuu kotiinne! Kiitos paljon maininnastasi ja kauniista sanoistasi – bloggaamisen parhautta on löytää saman henkisiä ihmisiä ja vaihtaa inspiraatiota. Kiitos! <3

  • Kiitos vielä Jenna! Se oli täysin sinun ansiotasi, että pystyin hahmottamaan, että tällainen valkoisen rungon ja mustien vitriiniovien yhdistelmä toimii. Netistä ei nimittäin juurikaan löydy inspiskuvia samalla idealla, vaikka kuulemma Billyä myydään joka viides sukunti maailmassa! Siten tämä tuntuu myös yllättävän ja kivan persoonalliselta ratkaisulta, vaikka onkin yleistä Ikeaa. :) Toivottavasti moni minunkin lukijoistani löytää sinun blogisi pariin, joka on samaan aikaan kaunis, aito ja lämminhenkinen. Kiitos siis itsellesi! <3

 9. Meillä asuu useammatkin Billy -hyllyt valkoisessa värissä (lukutoukka kun olen ja kirjat menevät näihin niin kauniisti ja valkoinen rauhoittaa eri väristen kirjojen sekamelskaa) mutta mikä loistava idea jota en todellakaan olisi koskaan osannut edes tajuta, että ovi voisi olla mustan värinen! Tuo heti ihan uutta jujua sisustamiseen, ja tuo ratkaisu onkin juuri teidän kotiin todella osuva valinta.

  • Moi Jenni! Pahoittelut, en ole huomannut sinulle vastata. Teen sen nyt kivat puolitoista vuotta myöhässä, kun juttuun tuli uusi kommentti ja huomasin. :D Kiva, kun tykkäät myös! Minusta tämä on edelleen kiva ratkaisu. Kokomusta voisi olla vaaleaa suosivalle synkkä, mutta taas en halua ihan kaiken olevan vitivalkoistakaan. :) Kiitos siis kivasta palautteesta!

 10. Miten nuo valot on ylös asennettu? Oliko myös IKEAN valikoimasta? Sopii ihanasti yhteen. Nyt on lähdettävä IKEAan :D

  • Moi Sari! Ovat nimenomaan Ikeasta myös lisäosa tähän hyllyyn. Kiva yksityiskohta minustakin. :) Ei muuta kuin menoksi! :D

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue